|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Knjiga za čitati-preporučite
6.4.2010 1:54:27   
Hanady RR
Safeta Obhođaš - Šeherzade u zemlji dugih zima

super je , od stila pisanja do same priče.
Nije što mi je žena u rodu al je žicu potrefilauser posted image

i upravo je završih...elem...ako su milenium i rorkoko završile sa kolačima i receptima...ja gasim svjetlo.
Laku noć.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 251
12.4.2010 11:18:17   
Srculence
Evo da ovdje postavim link za knjige Katarina 1 2 3 4 i 5  Juliette Benzoni u pdf formatu...čitala sam da se neko interesovaouser posted image

http://serbianforum.org/domace-knjige/13842-juliette-benzoni-katerina.html

Potrebno je samo da se registrujete na forum...besplatno

Uživajteuser posted image !

< Poruku je uredio Srculence -- 12.4.2010 11:20:14 >

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 252
19.4.2010 14:44:26   
acudesa
Postovi prebačeni sa teme: Mi djeca sa kolodvora ZOO-Wir Kinder vom Bahn...

Mi djeca sa kolodvora ZOO-Wir Kinder vom Bahn...
IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

Ovu knjigu sam citala jos u osnovnoj skoli i ostavila je jak utisak na mene.I sada pamtim neke slike koje glavnu junakinju i njene prijatelje prikazuju u trenutcima predoziranostiuser posted image user posted image , kao i opise njenog stanja u krizama.user posted image
Naime tu sam knjigu posudila od rodice a sada bih je rado imala i za svoju kucnu biblioteku, jako je dobra i poucnauser posted image , zna li ko gdje ima naci i da li ce biti na sajmu.
Utisci vas koji  ste citali???

IZVORNA PORUKA: dadada

ja sm je haman pa svugdje vidjala...a knjiga je potresna.... kao i dnevnik ane frank...znas li da je autorka na kraju ipak umrla i to u 40-i nekim od overdoza

IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

E onda je trazim  na sajmu, a citala sam nesto o junakinji ove knjige i poslije

IZVORNA PORUKA: teacher75

ja sm je haman pa svugdje vidjala...a knjiga je potresna.... kao i dnevnik ane frank...znas li da je autorka na kraju ipak umrla i to u 40-i nekim od overdoza

nije tacno da je umrla, prosle godine sam gledala dokumentarac u kojem prica kako se i dan danas bori sa drogom, na kratko se odvikne pa opet pocne uzimati. evo i ovdjei maju neki podaci na engleskom:

After the initial success of the book and the film, Christiane found herself becoming something of a celebrity, both in Germany and other countries in Western Europe. A subculture of teenage girls in Germany began to emulate her style of dress as well as making visits to the Bahnhof Zoo station, which became an unlikely tourist attraction. This surprised experts on youth drug abuse, who feared that despite the film's bleakness and the many sordid scenes (particularly those portraying the horrific realities of cold turkey), vulnerable youths may have regarded Christiane as a cult heroine and role model. The book sold so well (it was translated into most major West European languages) that Christiane remains able to support herself from the royalties.
In the early 1980s Christiane released several records under the band-name Sentimentale Jugend in collaboration with her then-boyfriend Alexander Hacke, with whom she also appeared in the 1983 German film Decoder.
An animal-lover since early childhood, Christiane is a keen equestrian.[2]
She lived in the US and in Greece, before returning to Germany in 1993. Through adulthood, Christiane has continued to struggle with drug addiction on several occasions. In 1994, she enrolled in a methadone programme, a treatment she has subsequently returned to several times. At some point, she spent time in prison for drug-related offenses. She lived with her son (born 199') in an apartment in the Potsdam-Mittelmark area. However in 2008 she moved to Amsterdam with her son and reportedly fell back into drug abuse. As a consequence she has temporarily lost custody of her son, who was taken from her by the authorities during a visit in Berlin in August 2008.[3] Christiane still receives fan-mail and is occasionally contacted by the German media, wanting to know how she is doing after all these years.

evo kako sada izgleda:

ovo je kad je bila mlada:

user posted image

inace sam od djetinjsta fan knjige, koja je na mene ostavila jak utisak, a prije par godina sam gledala film koji je jos potresniji i gadniji, jako realistican

a odakle meni info da je umrlauser posted image user posted image ...bogapitaj sta sam ja i gdje procitala...mora da je Bild u pitanjuuser posted image

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

knjigu sam citala dva puta jednom sa jedanaest godina,po maminom savjetu a jednom dok sam bila trudna.I oba puta je na mene ostavila takav utisak,strah,ne znam vise ni sta jos.Ali sam sigurna da cu je i ja svojoj Lani dati da procita sa 10tak godina

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Knjigu mi mama dala da pročitam kada sam imala 15 godina.
Čini mi se da je jedan od razloga zbog kojeg nikada nisam bila u nedoumici da li probati drogu ili ne.

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Knjiga je super, samo sto se od tada do sad mnoge stvari promjenile.
Prije je Bahnhof Zoo bio glavni skup drogerasa. Medjutim sada su se preselili na Bahnhof Kottbuser Tor. A Zoo se nalazi na jednoj od glavnih Shopping-Ulica i touristickih skupa u Berlinu.

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Knjigu sam prvi put citala nekad cini mi se sa 17 god, odlicna je stvarno, sjecam se da je kruzila medju ucenicma od klupe do klupe, par puta sam na casu metematike znala je iscitavatiuser posted image , toliko me dojmila, a onda na faksu sam je ponovo imala u rukama, radili smo neko istrazivanje vezano za narkomaniju pa sam je ponovo citala, nadam se da ce je i moja djeca aBg citati.

ja sam je citala s 12...pravo da vam kazem nemam potrebu da je opet citam...

IZVORNA PORUKA: Schecherlemica

Citala sa 15 godina...
Odlicna knjiga,vrlo poucna,mada i jako potresna...
I sto dadada rece,nemam potrebu opet je citati,ali svakako cu svom djecaku dati da procita kad za to dodje vrijeme...

IZVORNA PORUKA: mama Nataša

i ja sam je čitala, sa 15 ili 1' ali je kod mene izazvala potpuno drugačiji poriv - tad sam po prvi put POŽELJELA  da probam drogu ...što mi do tad nije padalo na pamet  user posted image user posted image user posted image

ima'l još neko ovakav il sam jedini frik ovde????

IZVORNA PORUKA: mama Nataša

i ja sam je čitala, sa 15 ili 1' ali je kod mene izazvala potpuno drugačiji poriv - tad sam po prvi put POŽELJELA  da probam drogu ...što mi do tad nije padalo na pamet  user posted image user posted image user posted image

ima''l još neko ovakav il sam jedini frik ovde????

nazalost nisi jedina. ne govorim o sebi, ali sam citala da je knjiga imala dosta i negativnih kritika bas zbog toga sto je dosta tinejdzera u likovima knjige vidjela svoje ideole, dozivljavala ih cool pa posljedicno pocelo da ih imitira i uzima droge

IZVORNA PORUKA: škorpija

nisi mama nataša jedina, i u meni je knjiga izazvala poriv da probam drogu, ali sam odustala kad sma došla do onog dijela da se moraju prosituisati za drogu, e to mi se baš nije svidjelouser posted image , posebno sam kao tinejdžerka bila žestoki protivnik sexauser posted image

mi smo prije 2 godine u gimnaziji organizovali projekciju filma za ucenike i bas su izlazili uzasnuti. nadam se da oni nece drogu dozivljavati kao cool. film je puno gadniji od knjige. knjigu sam citala kao djevojcica jos u osnovnoj skoli a film sam gledala prije 3-4 gogine i bas mi je bilo gadno...

IZVORNA PORUKA: mišur

Ja sam je pročitala sam nekih 14 godina i na mene je ostavila jak utisak.
Potresna priča, mada vrlo poučna.
Sad bih je voljela opet pročitati, i dobro ste me podsjetile da je uzmem iz svoje biblioteke od mameuser posted image

Knjiga je superuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 253
19.4.2010 14:55:57   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Safeta Obhođaš - Šeherzade u zemlji dugih zima

super je , od stila pisanja do same priče.
Nije što mi je žena u rodu al je žicu potrefilauser posted image

i upravo je završih...elem...ako su milenium i rorkoko završile sa kolačima i receptima...ja gasim svjetlo.
Laku noć.

Je l se radi u toj knjizi o onoj djevojcici sto se htjela skolovati a roditelji nisu bas bili za to tj. njen otac , pa se ona doselila iz tog nekog sela kod Dajdze u Sa i tu zivjela i skolovala se ???? Ako je to ta onda sam citala i dobra je knjiga mada me je glavni lik ove knjige razocarao.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 254
19.4.2010 14:59:24   
Anoniman
E bas zato ja mislim da je knjigu bolje dati s 11,12,13 nego sa 16,17,18...ja imam primjer meni jako drage osobe kojoj je knjiga "otvorila novi svijet"...glupo je sada reci da je knjiga kriva, ali ona sama kaze da se nakon citanja "toliko nafurala" na citavu heroin scenu da je morala probati...tuuzno je to sve...pitanje se postavlja kako neki knjigu dozive sa gadjenjem, a druge opet fascinira

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 255
19.4.2010 14:59:53   
Mirkica
Sto god da procitam od Paulo Coelho odlicno mi je posebno knjiga Alchimist.
Trenutno citam "nicht ohne meine Tochter" "Ne bez moje kcerke" od Betty Mahmoody lijepa knjiga po istinitom dogadjju jeste da sam do sada cesto zivce izgubla citajuci al moram reci da mi je knjiga dobra i vrijedi vremena.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 256
19.4.2010 15:20:47   
ledy blue
Kniga jeste ''teska'' al stvarno mislim da je poucna..ja bih isla cak dotle da se uvede u obaveznu literaturu ...terminologija mozda i nije dolicna ..al budimo iskreni djeca i tinejdzeri vec odlicno barataju tim terminima...Vjerovatno bi postojao odredjen broj djece kojima bi pobudilo interes da probaju drogu..al mislim da bi bio mnogo veci broj onih koji bi bas zbog te knjige odustali od eksperimentisanja..

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 257
19.4.2010 15:52:39   
acudesa

E bas zato ja mislim da je knjigu bolje dati s 11,12,13 nego sa 1',17,18...ja imam primjer meni jako drage osobe kojoj je knjiga "otvorila novi svijet"...glupo je sada reci da je knjiga kriva, ali ona sama kaze da se nakon citanja "toliko nafurala" na citavu heroin scenu da je morala probati...tuuzno je to sve...pitanje se postavlja kako neki knjigu dozive sa gadjenjem, a druge opet fascinira

slažem se, dijete treba upoznati to sa najmračnije strane u prvim kontaktima, a ne poslije kad čuje razne "furke" na drogu...tad može izazvati i radoznalost, a u prvom periodu samo odbojnost...
Ipak je velika razlika kad tu knjigu čita veće dijete i formira prvu sliku o drogama, i pubertetlija koji već ima neke informacije o drogama, ako su cool prethodne informacije + knjiga=belaj, mada ne mora značiti...al je veom amoguće

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 258
28.4.2010 11:49:56   
Srculence
Evo da malo osvježim temu s jednom dobrom knjigom,knjiga se zove Biseri mame roze i baš mi se svidjela...ima da se kupi u knjižari Sejtarija u Titovoj ulici.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 259
28.4.2010 11:56:37   
Dinkica
Nadam se da ima veselu tematiku, ja sam na preporuku forumasica sinoc procitala Ljubav je sihirbaz babo ali sam svaku stranicu preplakala, ma knedlu sam imala svo vrijeme, knjiga je odlicna ali ko je plaho osjetljiv, trudnice i sl, ostavite za poslije poroda.
Pocela sam i Hiljadu sjajnih sunaca, cula sam da je i ona isto tuzna zato vesele knjige na vidjelo user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 260
28.4.2010 14:21:40   
Latinka
Legenda o Ali-paši

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 261
1.5.2010 15:19:45   
martajay
za one kojima je bliska psihoterapija i psihoanaliza:
irvin jalom, kad je nice plakao.
irvin jalom, lecenje sopenhauerom.

7.4.2009.

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 262
1.5.2010 16:49:02   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Dinkica

Nadam se da ima veselu tematiku, ja sam na preporuku forumasica sinoc procitala Ljubav je sihirbaz babo ali sam svaku stranicu preplakala, ma knedlu sam imala svo vrijeme, knjiga je odlicna ali ko je plaho osjetljiv, trudnice i sl, ostavite za poslije poroda.
Pocela sam i Hiljadu sjajnih sunaca, cula sam da je i ona isto tuzna zato vesele knjige na vidjelo user posted image

procitaj jedan citati iz ove knjige i suze mi an oci krenuse , moracu reci muzu da mi kupi sada u BOsni ovu knjigu jer mi se cini da je super , hvala na prijedlogu .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 263
1.5.2010 21:45:48   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Dinkica

obje knjige koje su spomenula su predivne i pretuzna, kao i lovac na zmajeve. i ja sam user posted image user posted image user posted image uz sve tri navedene knjige

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 264
1.5.2010 21:47:34   
teacher75
jedna vesela knjiga; Sta svaka zena triba znati o onim stvarima od Arijane Culine, bas sam se ismijala dok sam je citalauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 265
1.5.2010 22:04:46   
IvanaTz

jedna vesela knjiga; Sta svaka zena triba znati o onim stvarima od Arijane Culine, bas sam se ismijala dok sam je citalauser posted image

I ja sam je davno citala, predobra je, bas za opustanje, ja se smijala naglas sama sa sobom dok sam je citala...user posted image user posted image user posted image

9.9.2009. :-)))

Neposredna veza do poruke: 266
7.5.2010 16:23:58   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Zna li neko gdje se (i da li se) mogu kupiti knjige bajki, one velike, debele, crvena-plava-zelena, sto smo vecinom svi imali kao djeca?

E na ove sam mislila, samo nazalost nadjoh samo sliku user posted image , knjige jos ne...

user posted image

PLAVA - Price i basne:

-Andersen,Lafonten,Price iz starijih vremena,narodne price,Alfons Dode

CRVENA - Price i bajke:

-Braca Grim,Sarl Pero

ZELENA - Romani i pripovesti:

-Pinokio,Hajdi,Guliver,Koralno ostrvo,Alisa,Ali-Baba

Izdavac;Deltapres,Beograd 1979

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 267
7.5.2010 16:29:34   
Anoniman
vidi fakat naslauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja se ovog ne sjecamuser posted image

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 268
7.5.2010 16:32:44   
Hanady RR

vidi fakat naslauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ni jauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 269
7.5.2010 16:34:13   
IvanaTz

Ma samo sliku , hocu knjiiiigeeee user posted image user posted image user posted image user posted image ...
Sto se bone ne sjecate?! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 270
7.5.2010 16:43:20   
maja78 RR
ni ja se ne sjecam

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 271
7.5.2010 16:44:00   
maja78 RR

odlicna i ja sam se ismijala

< Poruku je uredio maja78 RR -- 7.5.2010 16:50:23 >

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 272
7.5.2010 16:47:05   
Hanady RR
Ivana koje si ti ono godište...ja se slmih da se sjetim al jok nema kod mene u memoriji.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 273
7.5.2010 16:54:41   
IvanaTz

Ivana koje si ti ono godište...ja se slmih da se sjetim al jok nema kod mene u memoriji.

'82. (knjige dobila sestra prije mog rodjenja), ma svako ziv ih imao tad, al' sad koga god pitam ili su nekome dali ili zagubili, pih...

Neposredna veza do poruke: 274
7.5.2010 17:56:21   
teacher75

ni jauser posted image

ni ja ovo nisam imala

Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *