Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:05:56
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: IvanaTz
Ja se tog medaljona ne sjecam ... Hajte zene, sjetite se, ima li iko te knjige? Znaci, komplet od tri velike knjige, crvena, plava i zelena!
nisu tri nego 4 knjige i upravo je to edicija knjiga koju si gore uslikala. Beogradska izdavačka kuća "Vuk Karadžić" objavila je ediciju Čudesni svetovi Volta Diznija, a te četiri knjige bile su najbolja moguća dječija literatura: plava (Svet mašte) donosila je najbolje svjetske bajke, narančasta (Priče iz raznih zemalja) bila je ponešto putopisna kao što je crvena (Svet novih granica) bila povijesna, dok je zelena (Tajni život životinja) bila neka vrsta uknjiženog Opstanka.
Elem ja ih imam kod mame kući, moja curica ih još nije dotakla...nek gužva, dere i čita ove modernije kupila sam joj najdraže bajke svijeta, ezepove baske i najljepše bajke svijeta al ove moje stare tek kad bude 2-3 razred škole može da dobije.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:08:32
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady
Ja se tog medaljona ne sjecam ... Hajte zene, sjetite se, ima li iko te knjige? Znaci, komplet od tri velike knjige, crvena, plava i zelena!
nisu tri nego 4 knjige i upravo je to edicija knjiga koju si gore uslikala. Beogradska izdavačka kuća "Vuk Karadžić" objavila je ediciju Čudesni svetovi Volta Diznija, a te četiri knjige bile su najbolja moguća dječija literatura: plava (Svet mašte) donosila je najbolje svjetske bajke, narančasta (Priče iz raznih zemalja) bila je ponešto putopisna kao što je crvena (Svet novih granica) bila povijesna, dok je zelena (Tajni život životinja) bila neka vrsta uknjiženog Opstanka.
Elem ja ih imam kod mame kući, moja curica ih još nije dotakla...nek gužva, dere i čita ove modernije kupila sam joj najdraže bajke svijeta, ezepove baske i najljepše bajke svijeta al ove moje stare tek kad bude 2-3 razred škole može da dobije.
imam i ja citav komplet, ostao kod mame u kuci, pa kad naraste lana, akobogda, ima da sve dovucem ovamo
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:11:19
IvanaTz
Neeee, nisu te, nasla sam ovu sliku na netu pa skontala da to nisu te na koje ja mislim, ovo je bio komplet od 3 knjige, plava, crvena i zelena, velike, debele knjige, i crvena je bila knjiga bajki, plava ili zelena knjiga basni i jos nesto trece... Zlatna slova na koricama, toga se sjecam, jooooj ne mogu da nadjem sliku nigdje na netu, uuuhhh...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:13:03
teacher75
Neeee, nisu te, nasla sam ovu sliku na netu pa skontala da to nisu te na koje ja mislim, ovo je bio komplet od 3 knjige, plava, crvena i zelena, velike, debele knjige, i crvena je bila knjiga bajki, plava ili zelena knjiga basni i jos nesto trece... Zlatna slova na koricama, toga se sjecam, jooooj ne mogu da nadjem sliku nigdje na netu, uuuhhh...
e to ne bih rekla da sam imala, al se sjecam isto neke debele i velike knjige bajki iz citavog svijeta, cini mi se da je bila tamne boje, mozda plava, neka slika
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:15:09
Hanady RR
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:18:37
Hanady RR
e evo gore slika, ja sma ove sa druge slike imala a ovo na prvoj slici sam kupila prošle godine svaki mjesec po jedna i napravila komplet djevojčici svojoj. elem ja se tih ivana draga ne sjećam, ja sam imala tamno plavu najlješe bajke svijeta Braće GRIM KOJU MI JE MAMA KUPILA NA ĆIRILICI DA VJEŽBAM JER SAM ĆIRILICU DOBILA U 1. OSNOVNE A JA ZNALA ČITAT LATINICU PRIJE polaska u školu.
sory za velika slova mrsko mi prekucavat sad.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:21:20
teacher75
e evo gore slika, ja sma ove sa druge slike imala a ovo na prvoj slici sam kupila prošle godine svaki mjesec po jedna i napravila komplet djevojčici svojoj. elem ja se tih ivana draga ne sjećam, ja sam imala tamno plavu najlješe bajke svijeta Braće GRIM KOJU MI JE MAMA KUPILA NA ĆIRILICI DA VJEŽBAM JER SAM ĆIRILICU DOBILA U 1. OSNOVNE A JA ZNALA ČITAT LATINICU PRIJE polaska u školu.
mislim da sam i ja tu imala, da je to ta na koju mislim. na naslovnoj je neka slika- neko se bori sa azdajom ili tako nesto?
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:25:58
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
mislim da sam i ja tu imala, da je to ta na koju mislim. na naslovnoj je neka slika- neko se bori sa azdajom ili tako nesto?
garant pa i nije bilo drugih tada za kupit...definitvno sad je veći izbor al nisu vala ni bajke kao prije. Evo ja imam malenoj ove najdraže bajke što su štampali Naša Djeca zagreb, ma bezveze...ilustracije nisu ni bliske onima od prije a o načinu govora i pisanja da ne govorim...baš su prije bile bolje.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:31:53
Hanady RR
Ma zato sam i zapela, da mi je naci te stare, ja sam ih "gutala"...
hajd što si ti zapela nego sam se ja sad toliko nanervirala što ja za te neznam i nemogu da se sjetim koje su sa zlatnim slovima bajke bile od diznija. evo po netu hodam da sretnem šta al nema...ne moguće moram ih vidjeti sad pa makar zoru dočekala.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:34:48
IvanaTz
hajd što si ti zapela nego sam se ja sad toliko nanervirala što ja za te neznam i nemogu da se sjetim koje su sa zlatnim slovima bajke bile od diznija. evo po netu hodam da sretnem šta al nema...ne moguće moram ih vidjeti sad pa makar zoru dočekala.
car si... Al' nisu zeno od diznija , nego je dadada na pocetku pomislila da su to te i eto, sad svi o ovim diznijevim, a mojih nigdje , hej al' fakat su ih svi imali prije covjece, sjeetiteee seee ...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:37:40
Anoniman
car si... Al' nisu zeno od diznija , nego je dadada na pocetku pomislila da su to te i eto, sad svi o ovim diznijevim, a mojih nigdje , hej al' fakat su ih svi imali prije covjece, sjeetiteee seee ...
ma ja, ko kriv...dadada...vazda dadada ..ma kako si ih opisala odmah su mi se ove UKAZALE
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:42:38
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Schecherlemica
Hvala dadada
proguglaj ima online pravo puno ponuda aukcija da se kupi od raje iz srbije i hrvatske...evo ja sam gore visočije ivani jedan link dala sa poštarinom izađu oko 100KM sve 4 knjige...al garnt toliko i vrijede.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:43:12
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: dadada
ova bi po opisu odgovarala
Jes, jes, sve si ovo ti zakuhala , i ne zakuhavaj vise sa ovim novim slikama, sad ce svi o ovoj crvenoj pricat, o ooopet to nije ta ... Sad bez zeze, mislim cak da ove knjige nisu imale ilustracije na koricama, samo zlatna slova, heeelp... Kakav "misteri" ...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 9.3.2010 23:47:43
Hanady RR
e nema šanse da se tih sjetim...čuj nisu imale ilustracije na koricama... moje su bile najljepše bajke svijeta tamno plava njhiga većeg formata i kao da je bio neki dvorac u pozadini a ispred njega neka borba što teacher reče aždaja ili neki prinčevi sa mačevima to bih morala pogledat kod mame tamo. Al ove tri sa zlatnim slovima bez ilistracija.... nema nigdje.