|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Knjiga za čitati-preporučite
9.3.2010 23:59:14   
Schecherlemica
Ivana nadam se da ce se rijesiti misterija zvana bajke bez ilustracije na naslovnoj straniuser posted image user posted image user posted image
Ja fakat nemam pojma,a sad i mene zivo zanima kakve su to knjige...
Hanady hvala puno user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 226
10.3.2010 0:01:23   
IvanaTz
Ma meni je drago da ste se vi aktivirale i "zadeverale" user posted image , naaaciii cemo mi te knjige user posted image ...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 227
10.3.2010 10:15:58   
Anoniman
user posted image

E nasla sam i ovu...na tu sam ja jucer mislila...zuta s medaljonomuser posted image a medaljon je mikiuser posted image ali ni ovo nisu bajke...Nego de ti nama napisi koje si  ti godiste...mozda smo mi vec bili "veliki"user posted image za bajke kada su te izdate

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 228
10.3.2010 10:31:04   
IvanaTz
dobar medaljon user posted image user posted image user posted image ...
'82.god., a dobila ih moj sestra mozda i prije nego sam se ja rodila

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 229
10.3.2010 10:42:10   
sara.at
http://www.shop-montexel.com/prodavnica/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=475000055&category_id=249&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=58&vmcchk=1&Itemid=58

uz ovu knjigu od sofie lomila sam se od smijeha,procitala sam je dva puta i prosle godine je dala mami al cu opet da je uzmem da procitam vrijedi svaki cent za nju dati...Nakon teskog i umornog dana na poslu ovo dodje kao melem.....

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 230
10.3.2010 10:42:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

dobar medaljon user posted image user posted image user posted image ...
'82.god., a dobila ih moj sestra mozda i prije nego sam se ja rodila

user posted image e onda fakat ne znam

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 231
11.3.2010 10:32:29   
jasmin
Stvaranje i razvoj čovjeka u svjetlu medicine i Kur'ana
Stvaranje i razvoj čovjeka u svjetlu medicine i Kur'ana (format B5, 408 stranica)

Radi se o trećem izdanju vrlo popularne knjige autora Muhammeda Ali El-Bara u prijevodu Mevlide Zajimović.
Djelo enciklopedijski obrađuje poglavlja iz anatomije, embriologije, ginekologije i akušerstva, i pri tome uspoređuje medicinska dostignuća i teorije sa kur'ansko-hadiskim učenjem. Uz to je stručno obrađena i adekvatno prevedena u naučno medicinskom smislu.
Djelo govori o muškom i ženskom genitalnom aparatu, o materici kao sigurnom mjestu, o propisima vezanim za menstrualni ciklus, o formiranju kapi sjemena i zigota, o formiranju lica, slušnog aparata, vida, o malformacijama, o kontrolisanim pokretima i momentu kada biva udahnuta duša u plod, o trima tminama, o abortusu, trudnoći, porodu, babinjama i dojenju, o blizancima, o neobičnim pojavama u prirodi, o dvospolcima u medicini i islamskom pravu, o kontraceptivnim sredstvima, savremenim metodama liječenja od sterilnosti i mnogim drugim temama.

Knjiga je koncipirana kao komparativna studija u kojoj autor iz poglavlja u poglavlje derivira zaključke o medicini kao nauci koja, zapravo, idući sve dalje i dalje u svom razvoju i svojim saznanjima potvrđuje i elaborira kur'anske stavove o predmetnoj temi. Na arapskom jeziku je doživjela 14 izdanja a prevedana je na nekoliko svjetskih jezika među kojima su engleski, francuski, njemački, turski, malajski, indijski idr.
Knjiga je jedan od najznačajnijih poduhvata iz ove oblasti na našem jeziku. Vrlo je važna za naše čitateljstvo sa naučnog, a posebno odgojnog karaktera.

Cijena jedne knjige 25 KM.

Knjige su štampane u tvrdom kolor povezu. Možete ih poručiti na telefonski brojeve:

< Poruku je uredio acudesa RR -- 11.3.2010 14:15:25 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 232
11.3.2010 16:28:42   
Srculence
Žena jednog Borđije ....ne znam ko je napisao al toplo preporučujemuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 233
11.3.2010 21:48:31   
ivana st
"Na kraju duge" Cecelia Ahern 

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 234
25.3.2010 11:15:52   
dzeny_2103
Sajam knjiga i učila u dvije dvorane digg_title = "Sajam knjiga i učila u dvije dvorane"; var sburl6743 = window.location.href; var sbtitle6743 = document.title;digg_title = "Sajam knjiga i učila u dvije dvorane"; var sbtitle6743=encodeURIComponent("Sajam knjiga i učila u dvije dvorane"); var sburl6743=decodeURI("http://www.radiosarajevo.ba/content/view/22444/"); sburl6743=sburl6743.replace(/amp;/g, "");sburl6743=encodeURIComponent(sburl6743);Na povrini od 8.000 kvadratnih metara ove će godine od 21. do 26. aprila u dvije dvorane Centra Skenderija - sajamskoj i "Mirza Delibaić" biti odran XXII međunarodni sajam knjiga i učila, čiju organizaciju potpisuju TKD "ahinpaić", Centar Skenderija i Udruenje izdavača i knjiara BiH.

Potvrdio je to Feni direktor TKD "ahinpaić" Tajib ahinpaić, istaknuvi da su organizatori uli u projekt s velikim ambicijama i visokim zahtjevima da pokuaju ponoviti prologodinji uspjeh sajma, koji je zabiljeen kao do sada najveća priredba knjige ikada odrana u BiH.

Očekuje se da će od spomenute brutopovrine od 8.000 kvadratnih metara biti zauzeto oko 3.500 prostora za tandove. Tradicionalno će biti i postavljene i dvije Bosanske kuće knjige, kao centralna mjesta sajamskih događanja.

ahinpaić naglaava da prijave za učeće na sajmu jo pristiu, a rok je otvoren do 21. marta. Do sada se prijavilo 80 izlagača i suizlagača, to on ocjenjuje većim odzivom nego to je to bio slučaj prole godine u isto vrijeme.

"Primili smo jučer i prijavu od Hrvatske gospodarske komore koja je najavila kolektivni nastup hrvatskih izdavača. Na tom jednom tandu će biti vie od 20 izdavača, tako da već sada imamo vie od 100 izdavača koji će nastupiti na sajmu", kazao je on.

Podvukao je također da će zemlje regije i dalje biti dominantne na sajmu, to i jeste ambicija organizatora.

"Mi ne elimo praviti sajam s mađarskim, kineskim, poljskim ili nekim drugim izdavačima, jer ovdje nema takvih konzumenata niti Filozofski fakultet u Sarajevu ima takvu katedru. Na cilj su zemlje regije", istaknuo je ahinpaić.

Prateće sajamske manifestacije ove će godine biti bogatije, sadrajnije i brojnije. Bit će organizirani dolasci i promocije autora iz inostranstva, predstavljanja izdanja, okrugli stolovi, susreti s autorima i knjievne večeri. Ti će se događaji organizirati ne samo na sajmu već irom grada.

On najavljuje da će jedan od fokusa ovogodinjeg sajmskog izdanja biti nauka.

U skladu s ovogodinjim 60. rođendanom Univerziteta u Sarajevu, Rektorat Univerziteta i Senat donijeli su odluku da nastupe na sarajevskom sajmu knjiga te na 24 tanda predstave kompletnu izdavačku produkciju članica Univerziteta od osnivanja do danas. Iz te ustanove obećali su posjetiocima reprezentativnu izlobu uz prezentaciju svih njihovih aktivnosti.

"I mi ćemo kao organizatori također stimulisati pojavljivanje na sajmu svih izdavača koji se bave objavljivanjem izdanja iz nauke", zaključio je ahinpaić.

Pa ene dajte savjete da dobro utroimo svoje pare :)))))))

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 235
25.3.2010 13:35:23   
dzeny_2103
Skoro sam procitala "Glasovi u kući" od Perl Bak, i sada citam Minka od Abdurezak Hifzi Bjelavac  objje su mi dobre

(odgovor članu dzeny_2103)
Neposredna veza do poruke: 236
25.3.2010 13:37:21   
dzeny_2103
a na sajmu cu sigurno uzeti "Hiljadu zlatnih sunaca - H.Hoseini user posted image (cula sam da je jako dobra anisam je cital ado sada) i naravno neto od Nure Bazdulj Hubijaruser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 237
27.3.2010 11:47:43   
Srculence
Evo jo jedne knj''ge:

Kuhinja boje safrana - Jasm''n Krauder

PS:dzen'' od Nure obavezno uzm'' Ljubav je s''''''rbaz babo...nećes se pokajat'':-)))

< Poruku je uredio Srculence -- 27.3.2010 11:48:49 >

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 238
27.3.2010 11:55:47   
aya
IZVORNA PORUKA: Srcu'ence

Žena jednog Borđ'je ....ne znam ko je nap'"ao a' top'o preporučujem<'mg "rc="http://www.r'ngeraja.ba/forum/"m''ey"/"m''ey1.g'f">

Srculence, toplo ti preporucujem "Lukrecija Borđija"

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

Neposredna veza do poruke: 239
27.3.2010 12:10:06   
Srculence
zna li slučajno ko je napisao?

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 240
27.3.2010 12:32:43   
aya
iskreno ne sjecam se autora, ali sam upravo na googlu nasla:

Autor: Burcardus (zapisi)
Naslov: Lukrecija Borgia (papina kći)

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

Neposredna veza do poruke: 241
29.3.2010 8:26:01   
dzeny_2103
  e hvala srculence čitala sam tu knjigu u srednjoj mada sam zaboravila o cemu se vise radi user posted image ,m pa mogla bi mozda i ponovo

< Poruku je uredio dzeny_2103 -- 29.3.2010 8:27:24 >

Neposredna veza do poruke: 242
29.3.2010 8:28:05   
dzeny_2103
Nura je meni superuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 243
31.3.2010 21:26:29   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dzeny_2103

Nura je meni superuser posted image user posted image user posted image

jesi porčitala novu Plavi kombi od Nure-svima je preporučujem.

kako vidim da voliš bošnjačku književnost preporučujem ti da pored Minke koju navodiš:
1. Zeleno busenje- Edhem Mulabdić
2. Legenda o Ali-paši- Enver Čolaković

i sad na kraju ovoga opusa da vam javim da sma danas završila knjigu autobiografsko djelo - napisala Suada -Živa spaljena-zločin iz časti.user posted image ali ipak pokazuje jačinu žene...Minka je za Suadu mala macauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 244
1.4.2010 8:20:38   
dzeny_2103
Plavi kombi od Nure nisam čitala, uzet cu sigurno
a te dvije sam citala u osnovnoj tako da sam pola zaboravila i trenutno ponovouser posted image čitam Legenda o Ali-paši- Enver Čolaković

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 245
1.4.2010 8:22:10   
dzeny_2103
a razmišljala sam se i o Harry Potteru ali sam ipak ponovo uzela Legenda o Ali-paši

Ja preporučujem knjige Perl Bakuser posted image user posted image , meni su pravo dobre

< Poruku je uredio dzeny_2103 -- 1.4.2010 8:23:20 >

Neposredna veza do poruke: 246
1.4.2010 9:23:46   
Majčica
Ove su mi jos svjeze: "Hiljadu zlatnih sunaca" (H.Hoseini) i "Kad je bio juli" (N.B.Hubijar - mislim). "Kad je bio juli" opisuje iskustvo djecaka iz Srebrenice, bas dirljiva knjiga. Takodje preporucujem kao sto je neko ovdje naveo "Legendu o Ali Pasi", covjek se u potpunosti moze zamisliti u Bosni nekad u turskom periodu.

T. 2008.
H. 2012.

Neposredna veza do poruke: 247
1.4.2010 9:33:51   
aidicaa
Evo i ja da vam preporucim jednu interesantnu i jako dobu knjigu.
Autor je Leila Aboulela
" Minare "

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 248
1.4.2010 9:34:58   
viktorija
''Kad je bio juli'' (N.B. Hubijar) je odlicna knjiga,  tjera vas da placete, pa vas nekim detaljem nasmije, a sto je najvaznije govori o tragediji rata bez imalo mrznje... opisuje obicnog ''malog'' covjeka kao zrtvu strasnih zbivanja koja ne moze da razumije...
Preporucujem!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 249
1.4.2010 10:01:22   
dzeny_2103
IZVORNA PORUKA: viktorija

''Kad je bio juli'' (N.B. Hubijar) je odlicna knjiga,  tjera vas da placete, pa vas nekim detaljem nasmije, a sto je najvaznije govori o tragediji rata bez imalo mrznje... opisuje obicnog ''malog'' covjeka kao zrtvu strasnih zbivanja koja ne moze da razumije...
Preporucujem!

takođe preporucujemuser posted image

(odgovor članu viktorija)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *