Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 19:14:34
jabuka28
Trenutno citam 950 stranica knjigu SHANTARAM od pisca Gregory David Roberts...Pisac pise o svom zivotu u Indiji i kao izbjeglom kriminalcu iz najpoznatijeg Australiskog zatvora. Preporucujem knjigu jer detaljno opisuje zemlju o kojoj mi vrlo,vrlo malo znamo....
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 19:43:34
Amrino
Zadnje sto sam procitala je "Lovac na zmajeve" i bas mi je tesko pala... a ono sto bi nekome preporucila a da mi sad pada na pamet...pa evo recimo ko nije citao "Crveni sator"- prava "zenska" knjiga, "Majstor i Margarita" (jedna od mojih najdrazih) i "Dervis i smrt" kao obavezno stivo . Joooj nemate pojma kako ja volim citati (nije samo profesionalna deformacija u pitanju nego istinska ljubav ) a sada jedva da imam vremena i novine da prelistam.
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 20:22:53
leli§
IZVORNA PORUKA: skvo
Mene konkretno zanima gdje se moze kupiti Gricka vjestica, citala sam ih iz biblioteke u srednjoj, ali bi ih volila i kupiti!
imala moja mama citav komplet... ja posudila dvije kje mi se nikad nisu vratile a znas kako mi je zao...ako zelis javi se samo hvale prva dva dijela cini mi se ali obavezno potrazi u onoj antikvarnici/knjizari iznad trznice kraj onih stepenica kada se krene prema PBG-u (ako jos uvijek [postoji)
< Poruku je uredio leli§ -- 12.12.2009 20:23:19 >
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 22:25:29
mama_debeljuca
Trenutno čitam Izum samoće- Paul Auster, dobra je. Nedavno sam pročitala Anđeli i demoni, a skinula sam Izgubljeni simbol, kanim se da je počnem čitati na računaru. Sljedeća mi je Peta gora- Paolo Koeljo (dobila je za rođendan).
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 22:46:49
acudesa
IZVORNA PORUKA: maja78
ja sam gricku vjesicu citala prije par godina i dosadna mi bila, a svi je hvalili :(
ni meni nije legla doduše, pokušala sam je čitati kad sam imala 19 sa 17 sam čitala Erika Froma "Anatomija ljudske destruktivnosti"...i, pretpostavljate, sve sam shvatila, aha.. možda bih trebala sad kad sam žena u godinama da je probam pročitati
< Poruku je uredio acudesa -- 12.12.2009 22:52:30 >
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 22:47:08
jabuka28
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Zadnje sto sam procitala je "Lovac na zmajeve" i bas mi je tesko pala... a ono sto bi nekome preporucila a da mi sad pada na pamet...pa evo recimo ko nije citao "Crveni sator"- prava "zenska" knjiga, "Majstor i Margarita" (jedna od mojih najdrazih) i "Dervis i smrt" kao obavezno stivo . Joooj nemate pojma kako ja volim citati (nije samo profesionalna deformacija u pitanju nego istinska ljubav ) a sada jedva da imam vremena i novine da prelistam.
Ja sam citala njegovu knjigu hiljadu sjajnih sunaca...Extra je... ...Kupila sam sebi po vasoj preporuci lovac na zmjeve...dok procitam Shantaram ta je na redu.... Preporucujem vam knjigu : Osudzena na kamenovanje od Safiya Hussaini
< Poruku je uredio jabuka28 -- 12.12.2009 22:52:26 >
RE: Knjiga za čitati-preporučite 12.12.2009 22:57:07
IvanaTz
Ja sam odusevljena knjigom Hiljadu sjajnih sunaca! I Lovac na zmajeve je dobra ali ova prva mi je top, dugo me knjiga nije tako prodrmala... Prica o karmi mi je jedna od najboljih knjiga koje sam ikad procitala! Preporucujem knjige Mirjane Bobic-Mojsilovic (Majke mi bajka, Ono sve sto znas o meni...), super su mi sve njene knjige! A za podizanje raspolozenja srdacno preporucujem Sve sto zena triba znat o onin stvarima Arijane Culine i Je li neko vidio djevojcice, kurve, ratne zlocince Emiram Imamovica (ja sam se sama sa sobom naglas smijala uz ove dvije knjige )...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 15.12.2009 10:18:11
IvanaTz
I jos nesto dobro, Olovka pise srcem, odgovori djece u vrticima na neka pitanja odnosno njihovo objasnjavanje nekih pojmova, ma haos smijesno i slatko...
prikradati se
kad ideš da te niko živ ne čuje jer je strašno opasno ako te pasovi čuju
kad ideš a vrata da ne škripnu od špajza
kad neko ima voće pa se deca popnu i sve mu prikradu
RE: Knjiga za čitati-preporučite 15.12.2009 10:20:49
Anoniman
Ja sam juce vidjela u Conectumu knjiga 55 savjeta kako uspavati dijete, predvidjena za uzrast od 2-8 godina i imaju bajke na CD ili DVD-u, a kosta 8 km. Neko je skoro pitao ima li na CD-u prica za laku noc pa eto informacija
RE: Knjiga za čitati-preporučite 25.12.2009 23:54:10
magnolija*
Evo neke koje mi padaju na pamet, uglavnom lagano stivo, koje bih preporucila:
Hiljadu sjajnih sunaca Lovac na zmajeve Tragom mrtve princeze Badalpurski vrt (ove dvije su od Kenize Murad, prvu sam procitala, druga je kao neki nastavak, nju nisam, al mislim da je dobra) Opasno Bogatstvo (Ken Follet) Mostovi okruga Medison (ovaj ljubavni roman obavezno procitajte vi romanticarke, a i film obavezno pogledajte, ko nije!) Strah od letenja (Erica Jong) Mr. Maybe (Jane Green - svi njeni ljubavni su za opustanje ) Kum (Mario Puzo - knjiga je bolja milion puta od filma) Razum i osjecaji, Ponos i predrasude (Jane Austen) knjige Jackie Collins ...
RE: Knjiga za čitati-preporučite 26.12.2009 0:08:28
teacher75
IZVORNA PORUKA: Nunichi
IZVORNA PORUKA: Maida RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
zaboravila sam Ljubav je sihirbaz, babo od Nure Hubijar, predivna i dirljiva knjiga
Stvarno je najbolja
Ljubav je sihirbaz babo, sto zivot pokrece i u zivot vraca...
I meni je odlicna!
[/quote"Ljubav je sihirbaz. Pokreće život i u život vraća. Liječi, krijepi, oplemenjuje. Sve boli, jade, tuge, gorčine potire, ne zna za prepreke. Ne priznaje zakone, norme, regule. Jedino je ona moćna, moćnija i od vremena i od smrti..."
RE: Knjiga za čitati-preporučite 31.12.2009 15:38:14
Amelaa RR
Ev ovu citam sada..predobra.. Senzualna ljubavna priča o ljubavi, ratu i porodičnim tajnama Posle blistavih zelenih polja Ugande, Sarna Sing nije očekivala da će je u Engleskoj dočekati zbijeni nizovi starih kuća. Muž Karam ju je doveo u Klepam Komon u nadi da će je zelenilo podsećati na Kampalu. Sarna je, međutim, ubeđena da su se preselili u Englesku kako bi on mogao da posećuje svoje tajne prijateljice u Londonu. I ona ima jednu razornu tajnu. Koliko vremena će proći pre nego što Sarnina mreža prevara ne uništi njenu vlastitu porodicu?
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 31.12.2009 15:40:09 >
Ispovest iz harema - Branko Milenković ( moj novogodišnji poklon slomi me da stignem noćas da je završim, vazdan sam je čiatala)