|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.5.2010 13:53:48   
Anoniman
megi,ja sam bas pitala ped.kad je A.bio bolestan smijemli davat ostalo meso rece nesmijemuser posted image ,,bas mi bi cudno ...
Al opet cu je pitat sutra sta mi,se puta desilo da jednom kaze jedno,drugi dan drugouser posted image ....
Mi jedemo sve pa mrsko mi pisat..
Uglav.obicajnica.
Jutro AD.posle vocna kasica (menjamu svaki dan dr.kad mozemo)
Pa AD.nakon 3,ili 2,5 sata
Pa veceras s nama sta bude krompir ili sta vec mu napravim
Opet oko 7.cokolino
I flasa kad podje lec
Nego,bas me zanima mame koje bebimaju 11.mjes.koliko trebaju imati obroka ad.???
Nama je 10mjes.ima 4do 5 flasa kako kad
Jos uvjek se budi nocu jednom ili dva puta jest to jedno budjenje dodje ta 5.Flasauser posted image
Probala sam ja dat cucu ,nece plakat al nece ni spavat vrti se cim jede gotov je miran ko topp zaspi...

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 4576
4.5.2010 14:01:08   
megi
mi smo do sada probali ipiletinu i teletinu i junetinu i janjetinu, naravno sve skuhano

a niko mi ne odgovori za paprike kad one mogu, nesto bi da promjenim imam osjecaj da uvijek jede isto povrce

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4577
4.5.2010 14:07:31   
Anoniman
a smijeli jesti patlidzan i paradajz....
Bjeli luk nismo jos probali a u planu smo neznam scim samo u sto da ga stavim
I smijeli jogurte i koje???

(odgovor članu megi)
  Neposredna veza do poruke: 4578
4.5.2010 14:22:17   
niki83
IZVORNA PORUKA: megi

mi smo do sada probali ipiletinu i teletinu i junetinu i janjetinu, naravno sve skuhano

a niko mi ne odgovori za paprike kad one mogu, nesto bi da promjenim imam osjecaj da uvijek jede isto povrce

a kad ste vi poceli s teletinom npr.?
ja bas sinoc nesto razmisljam ne znam kad da probamo..piletinu vec jesmo..

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4579
4.5.2010 14:23:18   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: felix

a smijeli jesti patlidzan i paradajz....
Bjeli luk nismo jos probali a u planu smo neznam scim samo u sto da ga stavim
I smijeli jogurte i koje???

Paradajz je alergen pa se ne preporucuje prije godine, za patlidzan iskreno ne znam, ja bih dala ali da izadje ona gorcina a jogurt je inace ekstra, ja nisam kupovala vocne, meni draze naraviti domaci, obicni jogurt 3.2 masnoce pa umuti jabuku, krusku, bananu

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4580
4.5.2010 14:35:38   
nikita
IZVORNA PORUKA: felix

nikita,nesekiraj se ocito mu se nije nista svidjalouser posted image user posted image sto si pravila,,al kad zeno stize sve to spremit heheh -dobra si...
Ma i njima kad,naleti tad i jedu bas je smjesan maleni zvrk.

od 10 pa do 12 sam se oko toga zabavila, ma nije mi zao, nego bi bas voljela da je htio rizu, ona je hranjiva, voce ce uvijek prihvatit ali ostalo teze,
Sta mogu sad jos davati ? Njemu ce sad 6 mj!

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4581
4.5.2010 14:38:58   
marinčii
nikita  možeš mrkvu ona je slatkasta možda nju prihvati lakše,a mislim da smiješ i blitvu,joj ja sam se baš namučila s tim M tek evo otkad je navršio 9 mjeseci počeo jesti dotada skoro pa sve odbijo i samo dojio al sad hoće svega ,nemoj sekirati samo strpljenja i nudi mu svaki dan  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4582
4.5.2010 15:03:56   
delly
mi smo probali paradajza malo u pasti bolonjez sto sam joj ja pravila,em joj se svidilo em nema alergije
skuhala sam : brokulu,cvjetacu,mrkvu,krompir,repu,dodala malo mljevenog teleceg mesa i malo paradajza , sastrane skuhala makarone i poslije sve to sjedinila dodala margarina malkice i lagano smiksala ne puno i njamiiii

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4583
4.5.2010 15:13:13   
nikita
citam da moze i kukuruzna krupica pa kako da mu je napravim ?
a sta je proso, vidim i on moze sad ?

EI 16.11.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 4584
4.5.2010 15:22:51   
nikita
Evo par recepat za 6 mj:

-proso s jabukom: skuhati proso dok potpuno ne omeksa i u prohladenu kasu naribati jabuku
-riza sa kruskom: u raskuhanu prohladenu rizu naribati zrelu krusku
-palenta sa tikvicom : skuhati usitnjenu tikvicu i potkraj kuhanja zgusnuti palentom

EI 16.11.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4585
4.5.2010 15:25:12   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: nikita

citam da moze i kukuruzna krupica pa kako da mu je napravim ?
a sta je proso, vidim i on moze sad ?

proso mozes kupiti u DM-u, OVAKO IZGLEDA, ne sadrzi gluten i bas je zdravo, kuha se slicno kao riza.

< Poruku je uredio Dinkica -- 4.5.2010 15:26:00 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4586
4.5.2010 15:29:52   
salmy
Mi danas bili na boci i pedijatar kaze da mu mogu davati sve! otprilike tako nekako i pokusavam! s tim da zumance sa 7mj,a bjelance sa godinu(prije sljedece vakcine)
a jagode takodje godinu!
A rizu iz dm mu stavljam u slane i slatke okuse, ujutru imamo vocni obrok pa hapicu pa slani popodne i hapicu pred spavanje!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 4587
4.5.2010 18:54:08   
nikita
preletite ovaj link

EI 16.11.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4588
4.5.2010 19:18:06   
dafri
felix,moja popije 4 flašice oko 800 ml ,imamo ručak uvijek se vrtimo sa istim povrćem ,meso najčešće teletina ,proso sa povrćem
nismo još probali paradajz,ni luk ni junetinu,od kada ona ideuser posted image
za večeru su žitarice,zob,ječam sa voćem ,pura sa voćem ,ponekad nestle sa medom
i međuobrok voće
pokušavamo uvesti i doručak pomalo ,svega par zalogajčića kruh i mladi sir, kruh i jogurt i nemam više ideja šta još

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4589
4.5.2010 19:23:22   
Lady26
Moja popije otprilike 500ml AD, manje-vise.... mislim da je to premalo ali djaba, nece vise i gotovo...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 4590
4.5.2010 20:46:18   
leona81
mi smo zamijenili obrok sa vocem...a povrce jedemo pomalo...danas smo jeli tikvicu i krompir i svidja nam se...a od voca sipak s jabukom:)

posto nam je trebalo mjesec dana da zamijenimo obrok tj od 4,5 mj do 5,5 mj, cekat cemo do 6,5 mj da zamijenimo podoj sa povrcem, a sa 7,5 mj nadamo se da cemo uspjeti imati i treci obrok...interesuje me kad bi joj trebala dati taj obrok?

imamo jedan oko 11/12 i drugi popodne kad je i nas rucak oko 16/17 a i dalje 10, 11 podoja

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4591
4.5.2010 20:59:48   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo zamijenili obrok sa vocem...a povrce jedemo pomalo...danas smo jeli tikvicu i krompir i svidja nam se...a od voca sipak s jabukom:)

posto nam je trebalo mjesec dana da zamijenimo obrok tj od 4,5 mj do 5,5 mj, cekat cemo do ',5 mj da zamijenimo podoj sa povrcem, a sa 7,5 mj nadamo se da cemo uspjeti imati i treci obrok...interesuje me kad bi joj trebala dati taj obrok?

imamo jedan oko 11/12 i drugi popodne kad je i nas rucak oko 1'/17 a i dalje 10, 11 podoja

i nama je problem taj 3. obrok- 1. joj je oko 11, 2. oko 4-5 a zaspi vec u 7!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4592
4.5.2010 23:22:23   
megi
ej felix mi smo negdje od 8 mjeseca poceli pomalo teletinu, pa smo probali i junetine i tako dalje

a sto se tice bijelog i crvenog luka ja joj skroz malo izrezem kad pravim mahune, neko je to pisao na forumu i ja probala malo luka izdinstala na malsinovom ulju dodala mahune malo mrkve vodu kad se skuhalo sve izmiksala bas bude ukusno

mi isto jedemo oko 11-12, pa onda rucak oko 16-17 sati, pa nesto calabrcnemo oko 20 sati posto mi na spavanje idemo tek oko 22 sata, izmedju pomalo pijesmo sokice, grickamo sta god, malo voca, malo keksica

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4593
5.5.2010 14:37:34   
nikita
danas smo probali pileci juhicu od domace koke i pojeo je sve

EI 16.11.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4594
5.5.2010 14:40:54   
marinčii
mi smo jutros jeli voćno žitnu kašicu od hippa,za ručak piletin špinat i krompir sa malo maslinovog ulja,za večeru banana ,jabuka sa keksom i između dojenje 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4595
5.5.2010 15:24:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii

mi smo jutros jeli voćno žitnu kašicu od hippa,za ručak piletin špinat i krompir sa malo maslinovog ulja,za večeru banana ,jabuka sa keksom i između dojenje 

Moram pohvalit Mateja sto njupa mamiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo tako maleni narast ces ti nama velikiiii djecak:)))))
I mi smo jeli vocnu kasicu pa povrtnu,pa malo docae supice veceri neznam sta cemo user posted image ....
Nesto cemo vec smislit

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 4596
5.5.2010 18:13:46   
Mya_81 RR
Mi smo doručkovali puru s jogurtom, sirom i vrhnjem...onda smo imali užinu voćnu kašicu...pa ručak krompir i tikvica sa sirom...a za večeru si još kontam šta da joj dam...danas je fino jela user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4597
5.5.2010 20:51:35   
bubuli
ehhh evo i mene svecano valjda me se neko sjeca :)))
dugo nisam mogla uci na RR neznam ni ja sto...jednostavno je nestalo ono gdje se prijavljujem...nema veze
elem moja mala nece nista na kasiju neznam ni gdje da pisem o tome(malo sam ispala iz fazona)
za 4 dana je 5 mjeseci...sokove hoce i domace(ja cijedim) i kupovne frutekove...
na kasiku nista jednostano stisne usta ili pljuje sve...
pokusala sam i na "silu" da joj otvorim ja usta i ubacim a rezultat je taj da sad nece ni D3 kapi iz kasike a to je uredno islo...
cim vidi kasiku(imamo svih boja) slozi neku tuznu facu uozbilji se i stisne usta...
posto nije dojila-raste na bebimilu znam da je do sad trebala poprilicno jesti al nama to neide...
do kad cekati ili sta da radim???

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4598
5.5.2010 21:23:45   
nikita
bubuliiiii pa gdje si ti cariceee, naravno da te se sjecamoouser posted image
meni je pedijatrica rekla da cekam dok ne napuni 6 mj a ja sam pocela prije jer on trazi da jede, ovaj moj je poguzja prava, kad mi jedemo otima nam kasiku i otvara usta, vrat izvali okrecuci se za hranom... ako nece da jede pusti je jos malo, daji joj sad caja i tih sokova kako je vruce treba im tekucine a za hranu se ne sekiraj, imat ce je kad jesti

EI 16.11.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4599
5.5.2010 21:38:27   
bubuli
eee frendice moja trudnicka hehehe
iskreno nekako se sve promjenilo imam osjecaj da smo se ljepse druzile kao trudnice al nema veze,nije me bilo jer nisam mogla uci na RR neznam ni ja sto...
da nebjezim od teme...
znas da smo dojili samo 5 dana i od tada bebimil...
zbog nedojenja kazu treba ranije davati gustu hranu ali nece...
cajeve pije sve...od hipp-a kamilicu,komorac,zeleni caj,caj za probavu...vodu nece...
sokove ili cijedim na gazu ili u sokovnik i hoce sve i domace i kupovne-uzimam frutek jer iz bocice izadje oko 130ml i taman joj...hippovi joj veliki a necu da stoji otvoren...
na kasiku sam probala i sirovo i kuhano voce i povrce i nece...
prvo sam ribala pa joj krupno-povrati,blendam i to i ako udje u usta ispljuje...
nisam jos kupila nijednu gotovu u teglici pa cu probati i to jos...

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 4600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *