Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 14:31:58
micica
IZVORNA PORUKA: teacher75
vidjela sam hippove kasice sa keksom za laku noc. u sebi sadrze gluten. lani ce sad punih 7 mjeseci pa ne znam jel smijem poceti sa tim. ja bih joj dala ujutro da proba, u nasim porodicama nije bilo problema sa glutenom
Ako je to kasica od 5 mjeseci, sitnim slovima pise da keks moze sadrzavati tragove jaja, ljesnjaka i sezama.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 14:36:34
teacher75
IZVORNA PORUKA: micica
vidjela sam hippove kasice sa keksom za laku noc. u sebi sadrze gluten. lani ce sad punih 7 mjeseci pa ne znam jel smijem poceti sa tim. ja bih joj dala ujutro da proba, u nasim porodicama nije bilo problema sa glutenom
Ako je to kasica od 5 mjeseci, sitnim slovima pise da keks moze sadrzavati tragove jaja, ljesnjaka i sezama.
ne znam koja je, samo sam vidjela u radnji, nisam kupila. a sto onda preporucuju od 5.mjesca ako ima sve to?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 14:41:27
marinčii
iskreno nezunam šta bi rekla,ja sam M davala tu kašicu i tek posle sam vidila to da ima svašta nešto što ne bi trebali uzimati,al evo recimo keksolino sadrži svašta nešto,između ostalog i med pa ga većina daje djeci,ako budemo sve gledali onda im nemamo šta dati ,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 14:42:41
myb@by
Teacher mislim da mozes poceti sa glutenom.Najbolje je da das ujutru kako bi pratila reakcije na kasicu.Sretno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 22:16:36
leona81
mi smo probali ova 3 dana sipak s jabukom, i sutra cemo jos na tome ostati a prvi put sutra cemo probati cvjetacu iz ledove mjesavine...pijemo vodu ili vodu u kojoj se kuhalo neko voce, sokove od hippa slabo, ja ih jos razblazim sa vodom ali i dalje slabo, uvijek bacim pola...i to samo pije kasikom ili na spricu, a iz case sa kljunom sve prosipa i dalje, i kao da se bori s njom haha
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 8:18:14
malena131
Drage moje da vas pitam...Moji djecaci za par dana pune 4 mjesca. Na Aptamilu su. Sta mislite trebam li prije 6 mjeseci poceti sa uvodjenjem druge hrane i kasica ili cekati 6n mjeseci ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 9:31:39
lilith
nemas potrebe kretati ranije sa dohranom ko djecaci dobro napreduju
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 9:32:51
lilith
teacher imas te hippove za laku noc sa vocem bez glutena
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 9:43:56
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: malena131
Drage moje da vas pitam...Moji djecaci za par dana pune 4 mjesca. Na Aptamilu su. Sta mislite trebam li prije ' mjeseci poceti sa uvodjenjem druge hrane i kasica ili cekati 'n mjeseci ?
Kad bebe isključivo doje onda se ide od 6. mjeseci, ali za djecu na AD se obično počinje ranije, negdje oko 4 mjeseca...počneš im uvoditi neke sokiće pomalo, pa onda koja kašikica voća i tako redom i postepeno...mi smo isto na AD i krenuli smo od neka 4 i po mjeseca...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 18:09:32
leona81
mi smo probali carsku mjesavinu sa malo maslinovog...pravila je face al je pojela nekoliko kasika...jucer i danas kenjka po cijeli dan ne znam vise sta bih...il je skok u razvoju ili ce zub...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 18:13:59
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
mi smo probali carsku mjesavinu sa malo maslinovog...pravila je face al je pojela nekoliko kasika...jucer i danas kenjka po cijeli dan ne znam vise sta bih...il je skok u razvoju ili ce zub...
moja pravo voli carsku mjesavinu, ja joj dodala malo kuhane rize i maslinovo, pojede u slast. dodacu i krompira malo iduci put
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 18:14:52
teacher75
IZVORNA PORUKA: lilith
teacher imas te hippove za laku noc sa vocem bez glutena
ma znam da ima, al mi glupo kupovati te vocne kad joj ja sama mogu napraviti. ove sto sam gledala su bile sa keksom, pa sam mislila da proba nesto novo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 18:16:02
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
mi smo probali ova 3 dana sipak s jabukom, i sutra cemo jos na tome ostati a prvi put sutra cemo probati cvjetacu iz ledove mjesavine...pijemo vodu ili vodu u kojoj se kuhalo neko voce, sokove od hippa slabo, ja ih jos razblazim sa vodom ali i dalje slabo, uvijek bacim pola...i to samo pije kasikom ili na spricu, a iz case sa kljunom sve prosipa i dalje, i kao da se bori s njom haha
i mi imamo problema sa picem, ne pije skoro nista, jer sa kljunom pola prospe a i iz kasike ide slabo, pa sam odustala vise, samo djaba isprlja svu odjecu
< Poruku je uredio teacher75 -- 7.5.2010 18:25:28 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.5.2010 18:32:49
mala86
moj takodje skroz slabo pije,najvise mi je popio kad smo bili na putu,i u autu je bilo vruce,odjednom je popio cijeli frutekov sokic sto je meni bilo vauuuu !kupila sam mu u dm-u onu bocicu iz koje ne moze procuriti,pa mu sad naspem,malo se igra,ali nesto i popije,naginje!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 10:08:19
bubuli
da se stupasim...haman da nas je krenulo :) juce je pojela 5 kafenih kasika banane...1 pa poslije 2 pa opet 2 cini mi se da je mogla jos al nisam dala...tek je krenulo.... jutros je pojela opet 2 masala... manje pije AD pa sad kontam jel zbog banane ili je oslabio apetit jer pije xiclav sirup od kojeg ima proliv pa uzimamo i prolife... pije caj...a malo smo stali sa sokovima dok se smiri stomacic...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 11:47:05
Honey3
mi smo jutros malo pure ruckili,nije beba bas odusevljena ali je malo njupala za rucak ce kuhani krompir,tikvicu i mrkvicu to uvijek pojede u slast.......neku noc je jela jaje,dok sam se ja kupala mm pravio jaja ovim starijim ja izasla iz kupatila ona sva ubrljana jajetom,kaze mm ona se pravo najela i jos trazi i hvala bogu nije bilo nikakve reakcije,sad cemo pomalo ruckiti i jaje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 16:12:51
niki83
oh bravo zaha vi ste pravo napredni ja sam sljedece sedmice planirala krenuti sa 1/4 kuhanog zumanceta u necemu, pa cemo vidjeti, nadam se bez reakcije..nesto me bas strah jaja vidim razgovarale ste o hipp kasici s keksom koja ima isto jaja i svasta nesto u sebi...ja recimo jednostavno uzmem malo mljevene plazme i nju s vremena na vrijeme umijesam u vocnu kasicu..znam da ima meda u njoj..ali eto reakcije nije bilo, ali bitno je da nema jaja ovih dana hvala Bogu malo vise ruckimo..imamo 2 obroka i plus 2 uzine, sokice smo izbacili skoro skroz (vodu svakako nece) i forsiramo samo dojenje, znaci sika je tu da proprati sve..tako nas je nasavjetovala pedijatrica, jer sam na drugoj temi pisala kako nismo napredovale u 15dana ni grama ali eto sad se nadamo da hocemo aBd
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 16:34:53
lila25
evo da vam se malo javnemo mi smo krenuli sa hranom, jabuke iscijedim u sokovniku ali skroz slabo hoce,davala sam mu i banane i nju pljuje i to fino stisne usne cim mu prinesem kasicicu lopov mali jedva uspije dvije kasicice pojesti,sutra cu pokusati mrkvu iscijediti pa cemo vidjeti kako na nju reaguje.pozzzz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 17:31:41
bubuli
cijeli dan je ruckila banane po malo...odnosno sad je mjera 3 kafene kasike... presretna sam samo nek je krenulo... dva dana je bila banana izmedju hapa sutra ako Bog da se vracamo na jabuku... posto nije palila ni sirova ni kuhana da vidimo ide li iz teglice... kad citam kako neke bebe imaju po 2 obroka i uzine a starije samo mjesec mene tuga uzme al neka polako jest cemo i mi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 20:48:19
niki83
bubuli nista ne brini..ni moja na pocetku nije htjela jesti, sad hvala Bogu lijpo rucki probaj jabuku ispeci u foliji u rerni, ukusnija je puuuuuuuno, nema bebe koja je nece
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.5.2010 20:54:31
leona81
i mi smo na pocetku jedva 2 kasike jeli, treba vremena...mi sad jedemo 120 do 150 ml voca ujutru a danas smo i povrce povecali i cudo nije trazila doji 2 sata i nesto nakon povrca...lakse ce zamijeniti i ovaj podoj...btw koliko smije beba jesti guste hrane kolicinski? jel mala teglica ili velika mjera zasad dok smo mali? 125 ili 190 ml po obroku?