Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.5.2010 22:37:59
bubuli
haha Mia malo si me nasmijala moram priznati... glupo je porediti bebe jer svi smo na svoj nacin :) moja je skoro 2kg bila teza od tvoje po rodjenju dovoljno je to... tu je i "gradja" i ja i muz smo krupni,visoki...
primjer:kolegica ima bebu stariju 5 mjeseci od moje i njena i moja su iste duzine i njoj je to cudno... nema sta biti cudno kad sam ja za glavu i vise,visa od njenog muza a od nje mozda i dvije glave... moja beba ce vjerovatno izrasti u krupnu,visoku...a njena u sitnu...ko zna... bitno je da smo zdravi i normalni :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.5.2010 22:45:07
frenkoza
ja sam tri godine mladja od svog brata, a do njegove 18. sam bila za glavu veca od njega.... onda je on naglo izrastao... nema to nikakve veze.... nemojte se opterecivati....
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.5.2010 22:48:49
bubuli
ja se neopterecavam...ja sam visoka 178 i imam 90kg... muz mi je visi od mene i krupan isto... rodila sam je 54cm dugu i sve su prilike da ce biti visoka i krupna a i ima na koga... samo nek je ziva i zdrava...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.5.2010 23:42:55
myb@by
IZVORNA PORUKA: faris06
Ja zavidim mamama cije bebare navecer odspavaju u komadu 5 sati, mi dojimo po noci cesce nego danju. Sinoc od 9 jutros do 6 sati 4 puta , bas sam slomljena. Da ne citam sve prethodno , jel neka mamica probala one kasice za laku noc i imaju li efekta. Ako ovako nastavi ja cu hodati i spavati. Pusa svima.
Ja svojoj bebici dajem ove kasice i drze je dosta dugo,ali najbolje je drzi griz koji ja sama pripremim, u svakom slucaju nemas sta izgubiti.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 0:13:42
Mya_81 RR
Ma, bubuli, nisam ja pomislila da je moja nerazvijena ili da je tvoja debela za svoju dob...nije to bila nikakva usporedba već mi je ta njihova 'slična' kilaža jednosatvno proletila glavom i to sam napisala, jer naravno da ne očekujem da imam veliku i krupnu bebu kad smo skoro svi familijarno niski i mršavi (dobro, nismo baš mršavi, ali eto tješim se )
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 11:55:52
delly
ujutro cica pa smo papali kasicu od hippa sa pahuljicama i jabukom pa cemo jos jednu vocnu ( na bazi mlijeka) pa rucak -riba sa povrcem mali desertic borovnica sa jabukom i jogurtom pa keksolino izmedu vodice i sokica i cica pred spavanje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 12:19:16
mojbebac
moja cura zadnjih dvadeset dana odbija bilo sta sto je slano, apsolutno nece nista, ni supe, ni povrce, ni meso, ma nista, to je strasno ..... zivi od voca, mlijeka i plazme, jogurta,, slatkih kupovnih kasica, i sokica, i siki naravno pred spavanje ..... ja ne znam sta joj se desilo, ali totalni prekid ..... nadam se da je to samo neka faza .... je li neko mozda imao slicnu situaciju?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 14:21:18
megi
Ni Adna nije htjela ove Hip kasice za laku noc, gade joj se, pojede kasiku dvije a onda hoce da povrati, a tako bi mi dobro doslo da malo duze spavano nocu, ali eto
mi cemo danas piletinu grasak i rizu
jel neko davao paradajz i papriku, patlidzan, ja imam neku teblicu u kojoj pise paradajz od deset mjeseci, jesu li nam vrsnjaci jeli mljeveno meso, eto ko ja bih probala ali da vidim jel neko ima kakav receptic
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 20:50:34
teacher75
ovo sam skinula sa bebac.com. moze vam biti korisno:
Koliko može hrana da stoji na sobnoj temperaturi? Majčino mleko i mlečna formula: 1 sat Skuvana kašica: 2 sata
Koliko može hrana da stoji u frižideru? Majčino mleko: 1 dan Kaše od voća i povrća: 2 dana Kaše od mesa i jaja: 1 dan Kaše od mesa i povrća: 1 dan Napomena: u frižideru morate da držite hranu na najhladnijem mestu a nikako u pregradama na vratima. Kašice uvek priklopite, najbolje da koristite originalne teglice, ili ukoliko kuvate hranu da je odložite u teglice od kupovne kašice. Ukoliko spremate veću količinu možete i da zamrznete.
Koliko može hrana da stoji na ledu? Majčino mleko: 6 meseci (ukoliko odmrznete morate da upotrebite u roku od 3 sata) Kašice: 4 nedelje Napomena: Majčino mleko čuvajte u sterilnim bočicama ili kesama (možete kupiti u apotekama), a kašice u sterilisanim plastičnim posudicama. Uvek napišite datum zamrzavanja na bočice i posudice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 21:13:33
Anoniman
IZVORNA PORUKA: myb@by bravo za djecaka.Bambi nas dvije na ist nacin hranimo bebe.Bez tablica prehrane
ma kakve tablice... nikad nisam ni pogledala niti jednu tablicu... ali zna se sta od prilike se smije kada poceti davati... ma nisam ni ja bas bez obzira da trpam sve i svasta... al ipak, ako vidim da dijete masallah napreduje i jednostavno osjetim da bi i on mogao, zasto da ne... supica, krompir, mrkva, jabuka, banana, breskva, riza... i sve ono sto nije tesko za zeludac a moze lagano progutati bez zvakanja... naravno tek kada zubici budu tu, onda cemo malo cvrsce... ako Bog da slijedeci nam je spinat i blitva... lagano izdinstati i dobro izblendati da bude kao kasa, da malo zeljeza ubacimo zar ne...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 21:43:10
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Bambi09
IZVORNA PORUKA: myb@by bravo za djecaka.Bambi nas dvije na ist nacin hranimo bebe.Bez tablica prehrane
ma kakve tablice... nikad nisam ni pogledala niti jednu tablicu... ali zna se sta od prilike se smije kada poceti davati... ma nisam ni ja bas bez obzira da trpam sve i svasta... al ipak, ako vidim da dijete masallah napreduje i jednostavno osjetim da bi i on mogao, zasto da ne... supica, krompir, mrkva, jabuka, banana, breskva, riza... i sve ono sto nije tesko za zeludac a moze lagano progutati bez zvakanja... naravno tek kada zubici budu tu, onda cemo malo cvrsce... ako Bog da slijedeci nam je spinat i blitva... lagano izdinstati i dobro izblendati da bude kao kasa, da malo zeljeza ubacimo zar ne...
ljubi nam drugaricu medenicu
Bambi kada ste vi uveli cvrstu hranu jer su nam bebice generacija mi tek pocinjemo i prva nam je hrana bila kasica od jabuke a probali smo i bananu. Sto se tablica tice nikad ih se nisam pridrzavala vodila sam se osjecajem jer neke namirnice Ajla nije htijela prihvatiti cak ni do druge godine a neke je tamanila kao velika
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.5.2010 22:32:45
salmy
Mi smo danas probali brokulice i super je prihvatio! dodala sam malo rizinih pahuljica i sve je pojeo! ujutru pojede bananu sa dva petit keksa ( to mu dam izmedju jutarnjeg i popodnevnog obroka) kao poslasticu i jako mu se svidja! Poslijepodne slani obrok pa flasica pred spavanac(oko8) i do ujutru spava,s tim sto mu dam falsicu oko 12 dok spava.Uhvatili smo neki ritam i dobro nam ide! Griz smo probali ( nije odusevljen)pokusacu sa mlijekom!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.5.2010 10:12:12
niki83
vidim spominjete i ove kasice za laku noc..mi smo sinoc jeli rizolino napravljeno s ad mlijekom..nije odbijala, pojela je neku svoju mjericu i poslije zaspala...spavala je do 5h jutros bez sike..ja prosto nisam mogla vjerovati..probat cu ponovo veceras isto, da vidim da li je do ad mlijeka ili je samo bila umorna... inace jucer smo jeli super pilecu supicu sa mrkvom i tikvicom i naravno bilo je i malo mesa...ali onako bas rijetko, godilo joj jer ova upala grla nikako da se smiri danas smo doruckovale rizu kuhanu na rizinom mlijeku (slicno sutliji) i izmiksala joj jos banane malo u tome, ma super poslije opet supica i na kraju rizolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.5.2010 10:37:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *pcelica* Bambi kada ste vi uveli cvrstu hranu jer su nam bebice generacija mi tek pocinjemo i prva nam je hrana bila kasica od jabuke a probali smo i bananu. Sto se tablica tice nikad ih se nisam pridrzavala vodila sam se osjecajem jer neke namirnice Ajla nije htijela prihvatiti cak ni do druge godine a neke je tamanila kao velika
cvrstu hranu smo uveli sa navrsena 4 mjeseca, tj. jedan obrok dnevno obzirom da jos uvijek doji... ali rizu smo probali sa 3 mjeseca i sve je ok, zatim bananu i jabuku, onda mrkvu, supu (al iskljucivo domace napravljeno, znaci ja je pravim), ovih dana smo probali kombinaciju breskva i riza, dobro je prihvatio i pire krompir... ali da se razumijemo, znaci sve ovo sto sam navela dajem svaki dan po jedan obrok, ako je jucer bila riza, danas je banana, a sutra je krompir i sve tako naizmjenicno... ovih dana kao sto sam vec navela uvodimo i spinat, a malo poslije blitvu, a nesto razmisljam kad navrsi 5 mjeseci probacemo i grasak...