|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  185 186 [187] 188 189   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
8.5.2010 21:06:49   
niki83
uh vi ste dobro..mi ne pojedemo toliko..nama je jos uvijek ona mala teglica mjera..kako vocna tako i povrtna kasica..a nekad ni toliko...i opet kazem super jede, hvala Bogu..uglavnom smo zamijenili u potpunosti jedan jutarnji podoj evo vec 2 sedmice sigurno..a poslijepodnevni samo pomjerila za sat vremena, doduse posto opet forsiramo dojenje nije mi bitno ma kad bi dojila i svakih sat vremena, samo neka napredujeuser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4651
8.5.2010 21:09:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

uh vi ste dobro..mi ne pojedemo toliko..nama je jos uvijek ona mala teglica mjera..kako vocna tako i povrtna kasica..a nekad ni toliko...i opet kazem super jede, hvala Bogu..uglavnom smo zamijenili u potpunosti jedan jutarnji podoj evo vec 2 sedmice sigurno..a poslijepodnevni samo pomjerila za sat vremena, doduse posto opet forsiramo dojenje nije mi bitno ma kad bi dojila i svakih sat vremena, samo neka napredujeuser posted image

ma ne brini, mi smo ti jos na pola teglice i nismo jos zamijenili podoj, samo mozda pomjerili nekad na 3 sata umjesto svaka 2, a nekad moze dojiti odmah poslije kasice...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4652
8.5.2010 21:10:20   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

i mi smo na pocetku jedva 2 kasike jeli, treba vremena...mi sad jedemo 120 do 150 ml voca ujutru a danas smo i povrce povecali i cudo nije trazila doji 2 sata i nesto nakon povrca...lakse ce zamijeniti i ovaj podoj...btw koliko smije beba jesti guste hrane kolicinski? jel mala teglica ili velika mjera zasad dok smo mali? 125 ili 190 ml po obroku?

moja lana pojede manje od 100 ml, znaci ona teglica od 190 joj bude taman za 2 obroka!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4653
8.5.2010 23:44:28   
leona81
moja je u pocetku jela par kasikica pa sam povecavala i za mjesec dana smo uspjeli izbaciti prvi podoj, onaj jutarnji...tj nakon budjenja nam ostaje jedan i onaj sljedeci je kasica i onda 2 sata do sljedeceg podoja....povrce sam davala pomalo ali ona evo sve bolje i bolje jede, ali zavisi i sta je u pitanju, nekad pojede super a nekad malo, al evo izgleda da joj se sve vise i vise svidja sve i danas nije trazila da doji 2 sata i 15 minuta nakon kasice? posto moja doji na svaka 2 sata po danu i noci, to je bilo 12 podoja dnevno a sad 10 i 2 kasice...zar se nije broj podoja jos trebao smanjiti, bar ovi navecer?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4654
8.5.2010 23:50:17   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

moja je u pocetku jela par kasikica pa sam povecavala i za mjesec dana smo uspjeli izbaciti prvi podoj, onaj jutarnji...tj nakon budjenja nam ostaje jedan i onaj sljedeci je kasica i onda 2 sata do sljedeceg podoja....povrce sam davala pomalo ali ona evo sve bolje i bolje jede, ali zavisi i sta je u pitanju, nekad pojede super a nekad malo, al evo izgleda da joj se sve vise i vise svidja sve i danas nije trazila da doji 2 sata i 15 minuta nakon kasice? posto moja doji na svaka 2 sata po danu i noci, to je bilo 12 podoja dnevno a sad 10 i 2 kasice...zar se nije broj podoja jos trebao smanjiti, bar ovi navecer?

moja navecer nikad nije tako cesto dojila, zna po noci izdrzati i 6 sati bez dojenja-spava, a nekad se budi svaka 3-4 sata, al preko dana je to uglavnom na svaka 2 sata, mada nekad zna izdrzati i 3 (u zadnje vrijeme)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4655
9.5.2010 9:46:23   
faris06
Ja zavidim mamama cije bebare navecer odspavaju u komadu 5 sati, mi dojimo po noci cesce nego danju. Sinoc od 9 jutros do 6 sati 4 puta , bas sam slomljena. Da ne citam sve prethodno , jel neka mamica probala one kasice za laku noc i imaju li efekta. Ako ovako nastavi ja cu hodati i spavati. Pusa svima.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 4656
9.5.2010 9:52:55   
bubuli
danas joj je 5 mjeseci :)))
jela je u pola 6 AD 150ml i oko 8.15 pola banane izmiksam stapnim mikserom i pojela je sve !!!!
nemogu vam opisati moju srecu pola banane u cugu jeeee...
to je zalila sa malo kamilice i zaspala ko top i jos spava...
inace AD ide na 4h a evo produzila je...jos spava...
drugo pola banane ostavila sam za sutra ako Bog da i to je biti 4 dana na banani pa idemo dalje...
vracamo se na jabuku,valjda ce proci ovaj put...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4657
9.5.2010 9:56:15   
bubuli
ehhh da vas pitam...dobila sam na poklon AVENT arsenal :) (flasice,sterilizator,cuce,baby fon,kutijice za hranu)
koliko je pametno da recimo sto danas smiksam polovim pa danas pojede dio a dio u kutiju do sutra?
posto smo tek poceli ako je bas mala kolicina nemogu fino smiksati,grehota da bacam a ni ja ni muz nismo ludi za vocem i povrcem tako da nema sanse da mi pojedemo...
evo pola banane stoji u zdjeli za sutra,valjda joj nece nista biti...

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4658
9.5.2010 9:57:13   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: faris0'

Ja zavidim mamama cije bebare navecer odspavaju u komadu 5 sati, mi dojimo po noci cesce nego danju. Sinoc od 9 jutros do ' sati 4 puta , bas sam slomljena. Da ne citam sve prethodno , jel neka mamica probala one kasice za laku noc i imaju li efekta. Ako ovako nastavi ja cu hodati i spavati. Pusa svima.

mila ja sam pokušala i sad nekada je imalo efenta nekada nije.
Znam sigurno da su neke forumašice pokušavale jer to su tzv. sitije kašice...pošto su sa plazmom i mlijekom...

pokušaj...nemaš šta izgubiti...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4659
9.5.2010 10:00:55   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bubuli

ehhh da vas pitam...dobila sam na poklon AVENT arsenal :) (flasice,sterilizator,cuce,baby fon,kutijice za hranu)
koliko je pametno da recimo sto danas smiksam polovim pa danas pojede dio a dio u kutiju do sutra?
posto smo tek poceli ako je bas mala kolicina nemogu fino smiksati,grehota da bacam a ni ja ni muz nismo ludi za vocem i povrcem tako da nema sanse da mi pojedemo...
evo pola banane stoji u zdjeli za sutra,valjda joj nece nista biti...

mozes slobodno u frizideru drzati 24 sata, ja tako radim od pocetka, ako sta ostane ostavim za sutra i nista joj nije bilo user posted image

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4660
9.5.2010 10:05:07   
faris06
Hanady hvala, ma u pravu si nemam sto izgubiti.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 4661
9.5.2010 10:08:13   
faris06
Hanady hvala, ma nemam sto izgubiti u pravu si.
Sto se tice cuvanja hrane u frizideru i ja obicno skuham Heni za dva dana , i do sad sve OK. Samo gotovo vruce prespem u posudicu , poklopim i ohladim malo pod mlazom hladne vode , pa u frizider.

Dva mala Indijanca

Neposredna veza do poruke: 4662
9.5.2010 10:08:20   
bubuli
e super!!! bas ti hvala...
recimo ja bananu nisam u zivotu pojela i jutros je pojela pola a drugo pola je zamotano u kori i stoji u zdjeli...
kontam zasto da se susi i mijenja boju ako mogu izmiksati odma i staviti u tu kutijicu i u frizider do sutra...
nije mi mrsko nista al i meni ce biti lakse kad ujutro imam spremno...da jedemo i idemo vani...
do sad smo izlazile oko 12h al sad kad ugrije bice se vratiti do tad...
nekad nemogu sve stici jednostavno jer gledam da ostavim sve tip top da kad dodjemo nemoram noge lomiti po stanu...
mislim tako pakovati za dva dana ne duze ustvari pola da jede odma a pola ostaviti za sutra...

Neposredna veza do poruke: 4663
9.5.2010 10:09:51   
bubuli
hvala vam puno...odoh ih prati dok pajki...nisam ih do sad koristila..

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4664
9.5.2010 10:10:12   
Hanady RR
bubuli pa ja ti sad negdje odgovoriš...haman na aventuuser posted image user posted image user posted image

uglavnom slažem se sa predhodnicamauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4665
9.5.2010 10:13:05   
bubuli
evo procitala sam heheh
visim na dvije teme
hvala ti

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4666
9.5.2010 10:28:17   
teacher75
ja imam tupperware posudice namijenjene za bebe, super su user posted image

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4667
9.5.2010 11:37:07   
bubuli
to je to...od sutra u akciju :)

Neposredna veza do poruke: 4668
9.5.2010 13:01:47   
lavić Simba
user posted image ma ja neznm koliko mi je pametno bananu posto moj dijecak ima tvrdu stolicu,a nece puno tecnosti ma nema sanse samo mu dajem kasikicom po malo....a bananu sam miksala sa jabukom ali stavim mrvicu a vise jabuke...

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4669
9.5.2010 13:04:12   
lavić Simba
Bubuli vidim tvoja beba je na AD mlijeku reci mi koliko ti pije ml dnevno i koliko dajes navece...?

< Poruku je uredio lavić Simba -- 9.5.2010 13:05:07 >

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 4670
9.5.2010 13:37:29   
nerkica
cao drage moje da se i mi javnemo
moja cura vec odavno jede voce,al u glavnom ove kupovne teglice
jedino joj bananu gnjecim viljuskom
probala je gotov svo voce,a dajem joj i ove hippove
mlijecne kase sto se prave s vodom
neki dan sam pokusavala brokulu sa rizom al slabo ide
ja kad sam probala umalo nisam povratila,
pa cu pokusati da kuham krompir i tikvicu za pocetak
valjda ce htjeti

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

Neposredna veza do poruke: 4671
9.5.2010 13:47:14   
bubuli
prvo je bilo 80ml na 2h pa 120 na 3h pa 150ml na 4h...
tek kad smo uspjele doci na to da jede na 4h ja sam malo odahnula jer bez obzira na flasicu,cucu ona sporo jede...
e sad jede 150ml ujutro pa oko 12-13h jede 190ml jer tad obicno izlazimo pa da je drzi...tad nejede 5h samo pije nekad caja...ostalo je sve po 150ml
pokusavam joj i navece uvesti 190ml pa nekad uspije nekad ne...
spava cijelu noc pa se nekad pitam kako izdrzi al jednostavno ja je nediram dok netrazi sama...
budu odstupanja u pola sata ili sat al meni je ok...
valjda nisam sve spetljala ovo...
znaci jede 150ml na 4h s tim sto ima 1 obrok od 190ml i pokusavamo za spavanje uvesti isto...
ona je na bebimilu cijelo vrijeme

Neposredna veza do poruke: 4672
9.5.2010 13:50:33   
bubuli
nedrzim se striktno tabele jer nije beba robot niti matematika...
ona je zdrava i masala lijepo napreduje...
rodjena je sa 4540 a sad ima 8500gr

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4673
9.5.2010 15:04:23   
Mya_81 RR
Uh, bubuli baš je mašala...mi sad imamo oko 8900, a stariji smo od vas skoro pola godine...doduše, rodjeni smo sa 2900...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 4674
9.5.2010 21:38:37   
Mya_81 RR
Kad se daje cvekla?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  185 186 [187] 188 189   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  185 186 [187] 188 189   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *