Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 21:46:29
Lady26
Bubuliiiiiii Kod mene opet Lana sve bi na kasiku, i mlijeko ...ujutro kad pije iz flasice, popije mozda pola a ja fino u ostatak stavim babyrice ili nesto slicno i dam joj kasikom...tako vise porucka... Nadam se da ce lopuza poceti jesti....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 21:48:03
bubuli
inace hvala Bogu zdrava je i napredna ...ima 8 kg i 200gr i duga 67... kupit cu teglice da vidim hoce li tako krenuti... kasika joj je bum sad nece ni kapi na kasiku... polako cu al kad vidim sta druga djecica sve jedu mene muka uhvati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 21:51:24
Lady26
Ma polako...moja Lana skoro nista slano nije probala...mozda kasiku i nece a voce puca k'o velika, ali ne zurim... Ne mijenjam joj jos obroke, jer mi je slabo jela danima, sad da mi je da malo nadoknadi sto mlijeko nije htjela pa to vise forsiram ali cemo aBd uskoro odrediti obroke, pa cemo vidjeti kako ce to ispasti...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 21:54:58
bubuli
joj Lady znas da ti zavidim... moja pije 150 ml na 4h i dvije dnevno od 190ml(jedna ide oko podne kad izlazimo a druga pred spavanje da je "drzi") izmedju idu cajevi ili sokovi... davala sam i sirovo i kuhano voce i povrce i nece...i baby rizu dodavala u to ili solo i nece... ili stisne usta ili pljuje i gura jezikom nazad... kolegica ima sina 2 dana stariji...kad cujem da pojede cijelu bananu( on jede sve masala) meni se kosa na glavi dize.. krenut ce nekad znam... mislila sam cak da joj blendam da bude rijetko skroz da dajem na flasicu ali necu jer kad ce onda nauciti na kasiku... s druge strane mi zao sto neunosi-malo je anemicna....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 22:04:06
Lady26
Meni je Lana tako flasicu odbijala, skupi usnice i sve frkce na nos....ali izgleda da je bilo do mlijeka, presli smo na bebimil i sad je hB bolje, ali popije od 90-150 (150 jednom dnevno oko 14h kad smo vani)... A to az bananu?! Bukvalno sama mi trpa kasiku u usta...Probali smo hipp skoro sve vocne kasice za 4mj i sve joj se svidja ali banana No1. Ja joj izmiksiram stapnim mikserom, jednom je pojela cijeku jabuku i bananu... Samo polako, zabavljajte je, nadjite nesto sto joj je zanimljivo, samo nek otvori usta da proba, pa i neka pljune ali nek proba okus, mozda joj se nakon nekoliko nudjenja i svidi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 22:11:30
bubuli
ja spremim cetvrtinu jabuke i od toga ako proguta kasiku ja presretna... nisam uzimala nijednu teglicu valja mi kupiti da vidim hoce li to ici... a sokove je sve isprobala sto idu od 4 mjeseca i ja miksam stapnim sve... svakog nesto muci...tebe flasica mene kasika,lakse je kad znas da nisi sam ljubim vas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 22:31:38
anidla
evo i mene malo na ovu temu.... danas smo prvi put probali bananu....pola banane sam izmiksala sa 30 ml AD i to mu pokusavala dati...pojeo je jedva 4 kasikice, ali je pravio uzasne face....
sad cekamo reakciju, a ja pokusavam da vise ne budem u grcu, jer dijete mora poceti jesti, jer ce nam jos malo 6 mjeseci....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 22:37:10
delly
banana je malo i teska a vjerujem da si je dala bez mlijeka da bi smazala u slast , bebaci vole banane nema koji ga nevoli ali boze ta AD mlijeka su FUJJJJ nije ni cudno sto ga moja nece ni da vidi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2010 22:40:19
Lady26
Pa dodaj malo prokuhane vode ili kamilice ako hoces da bude rjedje... A ova mama sve sto Lani ostane ona porucka hihihihihi Cula sam, ljubnem cim ustane
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 8:48:43
marinčii
bubuli i ja sam donedavno kukala kako M neće ništa kašikom samo bi dojio al evo nakon dugo vremna i puno strpljenja napokon je počeo jesti i kašikom,mi smo s dohranom krenuli s 5 ipo mjeseci a on tek s 9 ipo počeo jesti dotad ako bi i kašikicu htio pojesti ja bila presretna,zato samo strpljenja i nudi joj stalno počet će ona jesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 9:37:37
bubuli
posto ima ranu na ruci i boli je malo sam je pustila da se odmori...par dana necu je gnjaviti kasikom... pila je sok od sljive hippov i samo cmace daje jos a ja ga prepolovila nedam vise...drugo pola sutra... ehh neke ce mozda da me ruze al dok sam pila kafu jela cokoladu i ostalo mi na prstu i dam joj ehh kako otvara usta-mafija... probat cemo i sa prsta voce al nek sam i ja dozivjela da ona sama otvori usta...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 11:51:00
marinčii
jutros smo jeli kašicu od marelice i banane,za ručak janjetina,riža i blitva,a za večeru griz s bananom(gotova kašica koja se pravi s vodom)između svega toga dojenje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 12:23:59
teacher75
vidjela sam hippove kasice sa keksom za laku noc. u sebi sadrze gluten. lani ce sad punih 7 mjeseci pa ne znam jel smijem poceti sa tim. ja bih joj dala ujutro da proba, u nasim porodicama nije bilo problema sa glutenom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2010 13:39:22
delly
jutros kasica od hippa sa vocem koja se mjesa sa vodom na bazi mlijeka, poslije toga je bilo rizine pahuljice sa mangom,ananasom i kruskom ,kasnije cemo rucak malo puretine sa povrcem raznim i jogurtic vocni za desert , i predvecer keksolino sa AD mlijekom - koliko uspijem da uguram . izmedu vode i varanja na AD mlijeko . totalni sam propalitet sa tim AD