Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.4.2010 22:59:45
teacher75
lana nije nista osim mog mlijeka ni okusila do 5.5 mj. onda smo poceli pomalo. sto se tice sokova, na pravim joj jer jako slabo pije, posto ne zna da pije iz flasice. koristi sad flasicu sa kljunom za navikavanje, ali joj tu napravim razblazeni hippov caj, pa to pomalo pije, mada joj vise curi niz bradu. sto se tice sokovnika, super mi je za vocne kasice, jer iscijedim voce, a zatim smixam sok sa isitnjenim ostacima voca i lana to fino popapa. danas sam joj pravila carsku mjesavinu povrca-ledo. skuhala pomalo svega (karfiol, brokula i mrkvica), izgnjecila stapnim mixerom, dodala malo i kuhane rize i maslinovo ulje. sve je fino pojela. drugi put cu dodati malo krompira umjesto rize. iduce sedmice planiram krenuti sa mesom (puretina za pocetak)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2010 10:52:12
pocahontas
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: marinčii
da vas pitam šta vi dajete za večeru ,ja dajem većinom voće ali bojim se da mu teško padne na želudac al nemam drugih ideja šta mu napraviti
Marinci,kod nas je standard ovako: Ujutro -flasa Rucak-kasica povrtna,ili supa,pire nijedan dan nije isto Uzina-monte,ili hljeba s sirom posle caja Veceri oko 7ili pola 7.kako kad ili je puna zdjela cokolina,ili keksolina vecinom cokolino Bas nemenjam standard bas smo se uhodali ....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2010 16:04:34
Anoniman
mi jos uvijek dojimo, ali poceli smo po jedan obrok dnevno i ostalog... prvo je bila banana, supa, a onda mrkva, jucer je probao breskva i riza, a danas je jeo pire krompir...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2010 22:13:51
nikita
Mi vec 20ak dana pomalo poceli sa dohranom, do sad smo probali bananu, mrkvu, kasice mrkva-jabuka, marelica kruska sve mu se to sviđa...a krompir je povratio Sad cu se bazirati na povrce..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 8:58:49
niki83
s obzirom da vec imamo 7 punih mjeseci mi smo pocele sa punomasnom pavlakom ili abc sirom, onako po kasikicu u povrtnu kasicu,ali ne svaki dan... znaci krastavice tek od 10mj..hvala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 18:39:56
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: marinčii
da vas pitam šta vi dajete za večeru ,ja dajem većinom voće ali bojim se da mu teško padne na želudac al nemam drugih ideja šta mu napraviti
Marinci,kod nas je standard ovako: Ujutro -flasa Rucak-kasica povrtna,ili supa,pire nijedan dan nije isto Uzina-monte,ili hljeba s sirom posle caja Veceri oko 7ili pola 7.kako kad ili je puna zdjela cokolina,ili keksolina vecinom cokolino Bas nemenjam standard bas smo se uhodali ....
felix, ne vidim na Anelovom meniju voće
a bude i voce to nisam stavila ,recimo banana jabuku nevoli a ovo ostalo dajem vecinom vocne kasice Neznam ni sta da dam drugo sem banane jabuku nevoli Zato vecinom jede iz teglica voce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:05:12
Lady26
Mi smo poceli malo bolje jesti hB...promijenili smo mlijeko pa ide malo bolje a i setamo svaki dan... Kupila sam joj keksolino i grisolino (LINO), nekad joj ujutro napravim pa joj dam kasikom a nekad napravim AD i umutim jednu kasiku keksolina i na flasicu, s tim da sam morala kupiti cuclu od 6mj i rupica M velicina...evo npr maloprije je popila 120ml i zaspala odmah...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:15:32
Anoniman
ja mislim da ti je jos rano za cvrstu hranu...a pogotovo za keksolino & co...imaju puno secera...mogla bi ti kasnije odbijati slano tj.povrce...ako joj vec zelis davati te kasice mislim da su ti bolje od nestle jer nemaju trunke secera ili hipp
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:23:14
Lady26
Sa cvrstom hranom smo poceli kad je napunila 4mj, pomalo vocne kasice i to... A imali smo problema sa jelom, cak sam je vodila pedijatru jer nije danima jela skoro nista, i njen savjet je bio promjena mllijeka i da joj dajem kasikom, voce, zitarice....a ako i dalje bude odbijala AD da joj kupim obicno mlijeko, jer kalcijum mora unositi, ali hB kako smo promijenili mlijeko bolje jede... A hvala za savjet, eto nisam obracala paznju na sastav, zamijenim za drugog proizvodjaca... Nama je sutra aBd punih 5mj pa mislim da nije rano za cvrstu hranu s obzirom da ne dojimo. P.S. ne dajem joj to svaki dan...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:32:48
Anoniman
ma znam da ste imale problema sa flasicom...mada nisam znala da ste bas toliko problema imali...naravno ako je pedijatrica rekla da joj uvodis da ces i uvoditi...ja ti ovo govorim sa najboljom namjerom...zamijeni za nekog drugog proizvodjaca jer su fakat jako slatke...a jednom kad slatko probaju, dati slano postaje prava patnja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:44:34
Lady26
Nazalost jesmo...koristili smo HIPP1 i bas joj se zgadio...sad smo na BEBIMILU i bolje jede.... Ma znala je za dan popiti samo 200-300ml i to jeeedva, hranjenje trajalo satima... Pravila sam joj griz, kupila HIPP kapicu banana+breskva+riza ona od 4tog mjeseca (sadrzi i mlijeko u sebi pa sam joj sa vodom pravila). Probavam sad sa keksolinom, ali to je dosad pojela mozda jednom kao kasu, a veceras samo 1kasiku na 160ml AD. Pa kao i svaka beba nije bas odusevljena "slanim" brljotinama, i rekla mi je ped. da ne forsiram toliko slano ako hoce jesti voce sa rizom, grizom i sl jer samo da nam je da krene bolje jesti, ali evo hB dosta se poboljsalo samo sto smo mlijeko promijenili. A prihvatam sve savjete Savjet je bio keksolino ali niko nije rekao koji prozvodjac pa tako da nisam ni obracala paznju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2010 22:50:23
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Nazalost jesmo...koristili smo HIPP1 i bas joj se zgadio...sad smo na BEBIMILU i bolje jede.... Ma znala je za dan popiti samo 200-300ml i to jeeedva, hranjenje trajalo satima... Pravila sam joj griz, kupila HIPP kapicu banana+breskva+riza ona od 4tog mjeseca (sadrzi i mlijeko u sebi pa sam joj sa vodom pravila). Probavam sad sa keksolinom, ali to je dosad pojela mozda jednom kao kasu, a veceras samo 1kasiku na 1'0ml AD. Pa kao i svaka beba nije bas odusevljena "slanim" brljotinama, i rekla mi je ped. da ne forsiram toliko slano ako hoce jesti voce sa rizom, grizom i sl jer samo da nam je da krene bolje jesti, ali evo hB dosta se poboljsalo samo sto smo mlijeko promijenili. A prihvatam sve savjete Savjet je bio keksolino ali niko nije rekao koji prozvodjac pa tako da nisam ni obracala paznju
ko bi rekao da ste imali toliko problema sa hranom, lana bas izgleda napredno i fino... ja sam bila bas komplikovana beba sto se tice hrane i mucili su se sa mnom godinama, pa sam se stalno u trudnoci brinula hoce li moja lana htjeti dojiti, jer me mama isprepadala pricama kakva sam ja bila kao beba i sad sam toliko sretna sto lana hvala bogu fino doji, i jede sve sto sam joj do sad napravila od cvrste hrane, kuc, kuc da ne ureknem!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.5.2010 12:35:44
nikita
joj sto se nasekira, jutros mu kuhala rizu obicnu pa izmiksala je, ma jedva sam mu 2 kasike ubacila u usta e onda je zatvorio usta i poceo plakat, pa sam mu skuhala mrkvu iz izmiksala i nije je htio, pa sam onda skuhala jabuku (koju juce nije htio samu) i pomjesala je sa mrkvom i nije htio... bas sam se iznervirala, sav se isprljao a da ne govorim koji mi je nered u kuhinji a nistaa nije pojeoo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.5.2010 13:43:16
Anoniman
nikita,nesekiraj se ocito mu se nije nista svidjalo sto si pravila,,al kad zeno stize sve to spremit heheh -dobra si... Ma i njima kad,naleti tad i jedu bas je smjesan maleni zvrk. Mi papamo svasta masallah da se neurekne ama sve sve Lady,ja A.dajem sve lino proizv.i jede a nemam problema sa slanom hranom takodje i nju jede bas nista mi to neremeti kuc,kuc neureklo se samo da je zdrav sve njupa Vidim Lanica,je bolje pocela je jest... Dobro ti je ped.rekla neforsiraj je ako nesto nece nemora mozda posle zavoli Ima sta voli i hoce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.5.2010 13:47:50
megi
mi smo ovih dana svasta pomalo jeli, naravno bolje jede negdje drugo nego kod kuce ali nema veze samo nek jede juce smo jeli kasicu griz banana, pa grasak sa mrkvom rizom i teletinom pa kasicu breskva riza, pa malo kompota od sljiva malo sokica i tako danas cemo neko povrce sa piletinom