|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  179 180 [181] 182 183   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
26.4.2010 22:55:47   
myb@by
Niki i griz je pravo hranjiv.Moja A svaku noc prije dojenja i uspavljivanja pojede griz.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4501
26.4.2010 23:03:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by

Niki i griz je pravo hranjiv.Moja A svaku noc prije dojenja i uspavljivanja pojede griz.

jeste li to vec uveli i 3. obrok? mi smo jos na 2- ujutro voce i popodne povrce. doduse, ne znam ni kad bih joj dala 3. obrok, posto zadnjoh nekoliko dana lana zaspi vec oko 6!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4502
26.4.2010 23:06:02   
myb@by
Moja teacher davno smo mi to uveli.A je veliki gčlancer.Ja ne smijem ni napisati koliko ona gh dnevno pojede recete mi da sam luda .Vidjela si da dijete nije debelo ali je poziva i valjda potrosi te kalorije.user posted image user posted image user posted image user posted image .Pored toga doji sigurno 6-8 puta u toku dana i noci.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4503
26.4.2010 23:19:55   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

jeste li to vec uveli i 3. obrok? mi smo jos na 2- ujutro voce i popodne povrce. doduse, ne znam ni kad bih joj dala 3. obrok, posto zadnjoh nekoliko dana lana zaspi vec oko 6!

Znam da ću OT, ali moram pitati do kad spava user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4504
26.4.2010 23:21:20   
Mya_81 RR
Dobro moja i ima kila koliko pojede u odnosu na druge bebe user posted image I ova tri obroka što joj dam u toku dana jedva pojede...počela je zezati...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4505
27.4.2010 7:38:42   
pocahontas
niki83, mi smo poceli u sve da drobimo malo hljeba necemo li se koji gram udebljati user posted image griz i plazma obavezno u svo voce trpam...nije štetno, a kalorično je..

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 4506
27.4.2010 10:00:16   
niki83
znaci i hljeb!? ma ko' pravi bosanci - nista bez hljeba user posted image user posted image user posted image a vjeruj dam joj cesto koricu da zvace (glodje) i pojede ona mrvica, svidja joj se pravo..ma probat cu i u nesto zadrobiti, hhehhehe
jutros je evo pojela u slast ovu kasicu babylove - griz,banana..i nije htjela ni dojiti, zaspala...najelo se dijeteuser posted image
vjerovatno znate sta je to moka..ono s mlijekom, maslacom i brasnom sto se napravi user posted image ..eh meni moja mama kaze ma slobodno ti njoj napravi moke pa ces vidjeti, neka se dijete malo udeblja..naravno ja ne planiram davati kravlje mlijeko..ali sam zato skontala da bi to mozda moglo i sa ovim rizinim koje sam uzela..valjda se moze kuhati..ma sve cemo probatiuser posted image
eh myb@by tvoja cura pravo fino jede..doduse mi imamo jos uvijek nekih 10 dojenja u toku 24 sata..mislim prosjecno, nekad i vise

N&N

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4507
27.4.2010 11:42:08   
leona81
i mi imamo 11-12 dojenja dnevno...pocela je vise jesti voce mislim da cemo uspjeti ovih dana zamjeniti podoj...a povrce samo pomalo dajem popodne...ne svidja joj se bas:)

moja je za razliku od vasih dosta dobila dojenjem, cak i previse...rodjena sa 3100 a sad ima preko 8 kg...mene to cak i zabrinjava al joj ne mogu uskratiti jelo...kazu da treba sa 6 mj udvostruciti a sa 12 utrostruciti...a ona ce sa 6 mj da utrostruci?i to na zadnjoj kontroli su nam rekli da je kilu dobila a kao sad bi trebali po 500 g da dobivaju...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4508
27.4.2010 15:14:34   
Atarka
Probali smo Frutolino i bas mu se svidja. Inace, pomalo sam mu pocela dodavati abc sir u povrtne kasice, a kako za 3 dana puni 7 mj. treba uvoditi i gluten. Ja sam mu dala par mrvica kruha (domaceg) da proba i dopalo mu se.
Leona81, i moj mali ima vise kila nego njegovi vrsnjaci- sa 6mj. je imao 9,1kg, a rodjen sa 3,9kg. Nema te tu sta zabrinjavati, ima krupnije i manje krupne djece, bas kao i odraslih ljudi. To je sve normalno, sve dok su zdravi.

30.09.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4509
27.4.2010 15:14:44   
niki83
a joj draga leona bas smo mi neke mame..nikako nam ne odgovara ni kad su mrsave ni kad su debele bebe user posted image user posted image user posted image
evo ova mama napravila tikvicu i rizu na mesnoj vodici..i kad sam lijepo izmiksala..rijetko mi..a meni onda pade na um pocahontas i hljeb i smrvim joj mali komadic u to onako toplo, taman ce se lijepo rasopiti dok se ona probudi i njamuser posted image nadam se samo da ce danas bolje jesti akobogdauser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4510
27.4.2010 23:02:38   
megi
evo i nas  rucali malo kruske, malo prosa, pa pilecu supicu sa povrcem pa malo piletine sa rizom i mrkvicom i malo persuna, pa veceras onu hip gotovu kasicu u teglici za laku noc ali nije joj se bas nesto dopala
i posto smo prehladjeni pijemo cajeve i sokice

nego vi sto ste se ponovili sa tim bebi kuharicama mogli bi koji receptic stavitiuser posted image user posted image user posted image
ja nazalost nisam otisla do sajma a bas sam htjela
nego vidjela neki dan u granapu kelerabu i ko kupila bi je i pravila ali ne znam kako ima li ko kakvih ideja
i kad mogu paprike  

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4511
27.4.2010 23:33:30   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: teacher75

Znam da ću OT, ali moram pitati do kad spava user posted image

draga moja,svi se cude kad to kazem, ali spava vise od 12 sati, budi se samo da doji i nastavi odmah. valjda je to stvar genetike, jer mm i njegova familija su velike spavalice user posted image user posted image zato ja ovdje provedem puno vremena, da ne pomisli neko da sam losa majkauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 4512
27.4.2010 23:35:08   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

i mi imamo 11-12 dojenja dnevno...pocela je vise jesti voce mislim da cemo uspjeti ovih dana zamjeniti podoj...a povrce samo pomalo dajem popodne...ne svidja joj se bas:)

moja je za razliku od vasih dosta dobila dojenjem, cak i previse...rodjena sa 3100 a sad ima preko 8 kg...mene to cak i zabrinjava al joj ne mogu uskratiti jelo...kazu da treba sa 6 mj udvostruciti a sa 12 utrostruciti...a ona ce sa 6 mj da utrostruci?i to na zadnjoj kontroli su nam rekli da je kilu dobila a kao sad bi trebali po 500 g da dobivaju...

svaka cast, bas ti je jako mlijeko! user posted image ma briga te, sto atarka kaze, bitno da je zdrava. nema to veze kakva ce kasnije biti, ima puno bucmastih beba a kasnije se izduze i ni nalik user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4513
27.4.2010 23:40:15   
pjenica mala
Mislim da je to sve individualno od bebe do bebe, koliko ''treba'' ili ''ne treba'' dobiti.
Kada bi moj bebać sa 12 utrostručio svoju kilažu imao bi skoro 15 kg sa godinu dana, to bi bilo definitivno previše, zato se leona81 uopšte nemoj s tim opterećavati.

Neposredna veza do poruke: 4514
28.4.2010 9:34:59   
ivanak
ej ljudi da vas pitam, koliko i što bi trebala jesti beba od 10 - 11 mjeseci, pa kako sa godinom dana?
Ne bi htjela da mu je malo... a opet me zanima da se pripremim kako će biti kasnije???

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 4515
28.4.2010 10:02:57   
ena23
Moja beba od 8 mjeseci i kusur dana UZIVAAAA da jede hljeb. znaci namazem mu hljeb malo kajmakom ,sirom, s cim god, i otkidam po komadic i dajem mu. cici od srece. ali je li mu prerano za to? kad ste vi pocele davati hljeb? 

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4516
28.4.2010 10:27:20   
mama Nataša
evo mi smo danas s vakcine i  ja mislila uvoditi po malo mlijeko iz tetrapaka da mu mogu kuhati griz i zobene pahuljice al mi reče pedijatrica da NE mlijeko prije pune godine dana i NE griz i NE kruh, keks i bilo šta drugo sa brašnom user posted image
da ako želim dodatno mlijeko uvedem AD a sve ostalo NA MOJU ODGOVORNOST

ZAR JE TO TOLIKO STRAŠNO????

ne znam sad šta biuser posted image

razmišljala sam o heljdi, svojevremeno smo starijem davali neki Lno "heljda i jabuka" a sad sam našla u DM-u heljdu u zrncima, jel iko to spravljao i kako???

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 4517
28.4.2010 10:30:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

evo mi smo danas s vakcine i  ja mislila uvoditi po malo mlijeko iz tetrapaka da mu mogu kuhati griz i zobene pahuljice al mi reče pedijatrica da NE mlijeko prije pune godine dana i NE griz i NE kruh, keks i bilo šta drugo sa brašnom user posted image

razmišljala sam o heljdi, svojevremeno smo starijem davali neki Lno "heljda i jabuka" a sad sam našla u DM-u heljdu u zrncima, jel iko to spravljao i kako???

ah,bas cudno cuj neda nista.Dok je nama govorila da A.cak smije mlijeko iz tetrapaka ,cak je mislila da to dajem umjesto AD. s keksom
Nije protiv mlijeka,kao ni ostalog sto smije ,kruh,keks al sve pomalo rekla mi je jedino
Neznam sta da ti kazem

(odgovor članu mama Nataša)
  Neposredna veza do poruke: 4518
28.4.2010 10:31:07   
mama Nataša
leona, što se tiče prirasta težine, mi nikako nismo uspjeli namaći malom više od pola kile na mjesec, bez obzira jel samo dojio ili dojio sa dodatkom AD, sad za prošli mjesec sa dva poprilično obilata obroka krute hrane dobio samo 450 grama a ovaj mjesec sa TRI isto tako obilata obroka uz svo dojenje dobio 550 grama

ko bi ga znao....

a tako zavidim svakom čije dijete samo od sikenja dobije po kilouser posted image

valjda je ipak najvažnije da su bebe zdrave

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4519
28.4.2010 10:31:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ena23

Moja beba od 8 mjeseci i kusur dana UZIVAAAA da jede hljeb. znaci namazem mu hljeb malo kajmakom ,sirom, s cim god, i otkidam po komadic i dajem mu. cici od srece. ali je li mu prerano za to? kad ste vi pocele davati hljeb? 
nije rano,ja sam pocela pomalo od 7mog mjes.al pomalo onak
A sad kao i vi dajem hljeb ...
I bas voliuser posted image

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 4520
28.4.2010 10:44:51   
malena_t
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

e hebiga sad najbolje da do puberteta piju AD i ne jedu nista... Mislim da bi nasi pedijatri prije svega trebalo da sjednu i da se dogovore....Sve vrvi od tablica raznoraznih, glutena, alergija na sve i svasta. Nemoj ovo nemoj ono. I cuj na svoju odgovornost! E pametna li je mili Boze!
Vec sam nekad rekla da nisam puno paznje pridavala tablicama. Okvirno da, ali slijepo drzanje ne. Benjamin od sest i po mjeseci jede koricu hljeba, sa deset_ poceo da jede keks samostalno, griz takođe sa 10 mjeseci, mlijeko sam uvela kad je imao osam mjeseci i to prvo dvotrecinsko pa onda 100 posto...

< Poruku je uredio malena_t -- 28.4.2010 10:47:07 >

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 4521
28.4.2010 10:58:55   
snijeg
Ma meni je više preko glave raznoraznih tumačenja i različitih razmišljanja...pratim tablice i pridržavam se maksimalno koliko mogu, ali smo prije par dana uveli gluten (sastavni dio kaše - Milupe 7 žitarica), danas sam joj dala onaj Babylove griz s vanilijom, pomješala malo kruške i jabuke i ona je sve poručkila, za par dana punimo 9 mjeseci i mislim da nisam počela rano (nadam se da sam donijela ispravnu odluku). Hljeb još ne jedemo, od mliječnih proizvoda (pored sike user posted image ) jede samo mladi sir - oduševljena je, povrće voli i jede sve dozvoljeno, voće takođe....više ni sama ne znam koga da slušam i kojih tablica da se pridržavam, od svega ponuđenog nekako se držim sredine (baš kao u svemu) pa molim Boga da ne napravim grešku, koja će moju pahuljicu koštati zdravlja (nedaj Bože)......user posted image user posted image user posted image  

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 4522
28.4.2010 11:07:41   
malena_t
snijeg ja sam uvijek slusala prvo sebe pa onda druge i sto kazes zlatna sredinauser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 4523
28.4.2010 11:10:25   
Anoniman
mi se nedrzimo tabela nesto,jedino sto nisam smjela dati citavo jaje ja sam dala nije imao alergiju nista od toga,samo mi ped.rece da nesmije jos jaje...
To jedino nedajem a ostalo sve po malo,pite ,sira,kajmaka,krompira,hljeba,sve lino proizv,supe,meso,palentu,voce sve osim jagoda kiwija,user posted image ,bananu voli skoro svu spuca
Dajem obicno mlijeko,sa lino proizv.kao i sa plazmom
Monte nekad pojede......
nemogu se sjetit viseuser posted image

(odgovor članu snijeg)
  Neposredna veza do poruke: 4524
28.4.2010 11:15:09   
marinčii
ja se isto ne držim baš slijepo tih tablica,kruh sam počela davati sa 7 mjeseci kao i keks ,mlijeko još ne dajem jer dojim a od tih lino proizvoda M ništa ne voli tako da baš nemam potrebe za tim,jaje još nisam davala  ali planiram sad za nekoliko dana dati žumance mu kad navrši 10 mjeseci,od mliječni proizvoda jedino je probo mladi sir i jesam mu malo jogurta probala dati ali nije baš oduševljen 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  179 180 [181] 182 183   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  179 180 [181] 182 183   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *