|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
23.4.2010 23:34:48   
leona81
pa ja dajem hipp pola kasice ili kad napravim kuci stavim u teglicu od hippa koju sam ostavila i oprala da se znam ravnati hehe

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4476
23.4.2010 23:48:34   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: teacher75

maloprije sam bial sa prijatljicom, njena beba je 20 dana starija od moje, znaci ima 7 mjeseci i kaze da joj je pedijatar rekao da joj niposto ne daje piletinu, vec teletinu! bas zbog toga sto je sva piletina koja se prodaje danas sumnjivog kvaliteta. a svidja mi se tvoja organizacija vremena. reci mi, koji dio puretine kupujes, posto je i mi rijetko koristimo u ishrani iako je jako zdrava i da li pravis sa pravom rizom ili rizinim pahuljicama?

ama nama je ta puretina otkriće godine! Meso je prvoklasno a nije skupo uopšte. Govorim za Vindiju, za ostalo ne znam
Ja malom još nisam davala meso da jede al iskuham komadić pa ga izvadim prije miksanja.
Kupujem "sitninu", to je dio od pribatka, već očišćeno od kosti i isjeckano na komadiće, sama krtina i stvarno je ukusno i mekano, prvo meso koje moj stariji sin ne gnjavi u beskraj!
A kad dođe vrijeme da jede meso, dat ću mu prvo bijelo meso, file od ćurke je pola kile komaduser posted image

A vizavi kostiju i piletine i puretine i teletine i svega ostalog, ja ne bih djetetu tako malom iskuhavala nikakve kosti za supu osim ako nije 100% baš domaće meso iz provjerenog uzgoja tipa od familije isl.

Pa mislim, i obične jabuke domaće i sa pijace se razlikuju da čovjek ne povjeruje.
Mi smo na početku dohrane dobili kesu baš domaćih jabuka i kad bi se kuhala makar i mala majušna jabučica, cijela bi kuća zamirisala. A ove pijačne najčešće nikakav miris nemaju makar da nos zabiješ u šerpu, mogu misliti koja je razlika u mesu onda...

A ružu kuham pravu, dvije do tričajne  kašičice su dovoljne za jedan obrok, zavisno od količine povrća koje dodajem

< Poruku je uredio mama Nataša -- 23.4.2010 23:50:04 >

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 4477
24.4.2010 15:30:35   
lavić Simba
user posted image nos u serpuuser posted image user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 4478
24.4.2010 15:49:48   
lavić Simba
user posted image eeeeeeeeeeee znate sta ima novo...lavic pije hapu budan drzi flasicu i ruca user posted image napokon mama se toliko napatila sa kasikicom i ostalim!Zanima me on ima 6,5 mj ima svaki dan obrok supica sa povrcem i to oko 150 ml sve poruca,kasica voce oko 100g i koliko bi mlijeka trebao piti,kako vase bebe???

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 4479
24.4.2010 18:13:48   
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

maloprije sam bial sa prijatljicom, njena beba je 20 dana starija od moje, znaci ima 7 mjeseci i kaze da joj je pedijatar rekao da joj niposto ne daje piletinu, vec teletinu! bas zbog toga sto je sva piletina koja se prodaje danas sumnjivog kvaliteta. a svidja mi se tvoja organizacija vremena. reci mi, koji dio puretine kupujes, posto je i mi rijetko koristimo u ishrani iako je jako zdrava i da li pravis sa pravom rizom ili rizinim pahuljicama?

ama nama je ta puretina otkriće godine! Meso je prvoklasno a nije skupo uopšte. Govorim za Vindiju, za ostalo ne znam
Ja malom još nisam davala meso da jede al iskuham komadić pa ga izvadim prije miksanja.
Kupujem "sitninu", to je dio od pribatka, već očišćeno od kosti i isjeckano na komadiće, sama krtina i stvarno je ukusno i mekano, prvo meso koje moj stariji sin ne gnjavi u beskraj!
A kad dođe vrijeme da jede meso, dat ću mu prvo bijelo meso, file od ćurke je pola kile komaduser posted image

A vizavi kostiju i piletine i puretine i teletine i svega ostalog, ja ne bih djetetu tako malom iskuhavala nikakve kosti za supu osim ako nije 100% baš domaće meso iz provjerenog uzgoja tipa od familije isl.

Pa mislim, i obične jabuke domaće i sa pijace se razlikuju da čovjek ne povjeruje.
Mi smo na početku dohrane dobili kesu baš domaćih jabuka i kad bi se kuhala makar i mala majušna jabučica, cijela bi kuća zamirisala. A ove pijačne najčešće nikakav miris nemaju makar da nos zabiješ u šerpu, mogu misliti koja je razlika u mesu onda...

A ružu kuham pravu, dvije do tričajne  kašičice su dovoljne za jedan obrok, zavisno od količine povrća koje dodajem

hvala, super ce mi doci ovi recepti, a danas na sajmu knjiga sam vidjela knjigu koja se zove nesto kao recepti za vrtic, ne sjecam se tacno. u njoj imaju svi recepti od 6 mjeseci pa dok dijete ne krene u skolu, poredano po starosti, kosta samo 12km, odoh sutra opet na sajam da to kupim

< Poruku je uredio teacher75 -- 24.4.2010 18:14:09 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 4480
25.4.2010 10:38:04   
mama Nataša

hvala, super ce mi doci ovi recepti, a danas na sajmu knjiga sam vidjela knjigu koja se zove nesto kao recepti za vrtic, ne sjecam se tacno. u njoj imaju svi recepti od ' mjeseci pa dok dijete ne krene u skolu, poredano po starosti, kosta samo 12km, odoh sutra opet na sajam da to kupim

Daj nam reci na kojem je štandu da ne lutamo i ja bih je radouser posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 4481
25.4.2010 12:21:52   
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

hvala, super ce mi doci ovi recepti, a danas na sajmu knjiga sam vidjela knjigu koja se zove nesto kao recepti za vrtic, ne sjecam se tacno. u njoj imaju svi recepti od '' mjeseci pa dok dijete ne krene u skolu, poredano po starosti, kosta samo 12km, odoh sutra opet na sajam da to kupim

Daj nam reci na kojem je štandu da ne lutamo i ja bih je radouser posted image

u velikoj dvorani, kad udjete desno je stand, mozda 3. ili 4. po redu

< Poruku je uredio teacher75 -- 25.4.2010 12:22:38 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 4482
25.4.2010 14:10:39   
leona81
moze li mi neko reci za sipurak kad se smije dati bebi? posto spada u porodicu ruza pa ne kontam kad i sta a imam hippovu teglicu u kojoj je 40 posto sipurak iliti sipak a 20 posto jabuka?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 4483
25.4.2010 14:12:31   
leona81
mi smo danas jeli krusku cijelu, manju, dobili domace, sa 3 kasicice babyrice i vodicom u kojoj se kuhala kruska...danas cemo opet popodne malo tikvice i babyrice...sto se tice krompira, negdje se predlaze da dohrana krene s njim a negdje tek od 8 mj?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4484
25.4.2010 14:36:05   
myb@by

IZVORNA PORUKA: leona81

moze li mi neko reci za sipurak kad se smije dati bebi? posto spada u porodicu ruza pa ne kontam kad i sta a imam hippovu teglicu u kojoj je 40 posto sipurak iliti sipak a 20 posto jabuka?

leona koliko se sjecam tvoja je beba nedavno imala zatvor,zato joj nemoj davati sipurak jer on pravo zatvara.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4485
25.4.2010 15:57:06   
Mya_81 RR
sto se tice krompira, negdje se predlaze da dohrana krene s njim a negdje tek od 8 mj?

Mi smo s krompirom krenuli odmah na početku, poslije mrkve i jabuke...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4486
25.4.2010 16:23:10   
teacher75

mi smo danas jeli krusku cijelu, manju, dobili domace, sa 3 kasicice babyrice i vodicom u kojoj se kuhala kruska...danas cemo opet popodne malo tikvice i babyrice...sto se tice krompira, negdje se predlaze da dohrana krene s njim a negdje tek od 8 mj?

i mi smo vec odavno probali krompir pire sa malo maslinovog ulja user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4487
25.4.2010 19:42:53   
leona81
@my baby ma kod nje je to cudno skroz...sljiva je zatvorila izgleda sto je totalno nelogicno? s bananom nije imala problema, uglavnom poslije toga je isto kakila nakon 3 dana, pa onda svaki dan po jednom normalno, pa onda opet 3 dana pauze...i sve tako? cudno

a inace kad ide sipurak? ne mogu naci nigdje u tablicama dohrane

btw danas je jela mrkvu sa krompirom, nije odusevljena ali je pojela jedno 60 ml...jedva, fakat je truba okus

s cime vi dajete povrce...moze li ici s nekim vocem...znam da mrkva i jabuka mogu ali ovo ostalo, jer pravi face i jedva pojede

Neposredna veza do poruke: 4488
25.4.2010 20:09:56   
teacher75

@my baby ma kod nje je to cudno skroz...sljiva je zatvorila izgleda sto je totalno nelogicno? s bananom nije imala problema, uglavnom poslije toga je isto kakila nakon 3 dana, pa onda svaki dan po jednom normalno, pa onda opet 3 dana pauze...i sve tako? cudno

a inace kad ide sipurak? ne mogu naci nigdje u tablicama dohrane

btw danas je jela mrkvu sa krompirom, nije odusevljena ali je pojela jedno '0 ml...jedva, fakat je truba okus

s cime vi dajete povrce...moze li ici s nekim vocem...znam da mrkva i jabuka mogu ali ovo ostalo, jer pravi face i jedva pojede

ja nisam mijesala voec i povrce, osim mrkva+ jabuka, valjda kako ni ja to ne bih pojela, ne pravim ni lani. ja sam zadovoljna kako sve hoce da pojede, kuc-kuc, i sto ja napravim a i kupovno, mada vise pravim. ne pojede kolicinski puno, cini mi se malo manje od 100gr, jer joj teglica od 190g uglavnom bude za 2 obroka,al drago mi je sto je do sad sve pojela sto sam joj napravilauser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4489
26.4.2010 21:57:19   
niki83
ah mi danas jele svasta nesto..a sve pomalo..malo je bila bolesna, grlo je boljelo pa se apetit smanjio, ali zato joj nudim cesce da ponesto pojede..vidim vase user posted image lijepo pojedu po 100g skoro..a mi jutros npr. kasica breskva, riza (koju je inace voljela) jedva da je pojela pola to je otprilike nekih 50g, a dala sam joj 1,5h poslije dojenja..nadam se da je u pitanju samo ova grlobolja..jer moje dijete nema vise gdje ici dole sa kilogramima, a sve mi mrsavija izgledauser posted image , valjda kako raste, mislim u duzinu
i tako sam lijepo otisla u dm i kupila joj i ono rizino mlijeko, pa cu skontati da joj nesto napravim i sa njim, a uzela sam joj i babylove kasicu (mislim u kutiji) griz-banana, ona ima u sebi i ad mlijeko, pa cemo probati i to..ma sve samo da se malo popunimo akobogda

N&N

Neposredna veza do poruke: 4490
26.4.2010 22:02:14   
salmy
Mi smo kupili onu rizu u dmuser posted image user posted image ja mu pomjesala sa tikvicom i sve popao!
Skontala sam da sam se izradila sto sam ga navikla na slatke ukuse pa slane nece!
Ali riza je super u slanim i slatkim kombinacijama!
Jutros jeo bananu pa popodne piletinu sa mrkvicom, dobro napredujemo
Zanima me kad se moze taj obrok zamijeniti sa AD hapicom'
mozda je jos ranouser posted image user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4491
26.4.2010 22:03:49   
teacher75

IZVORNA PORUKA: niki83

ah mi danas jele svasta nesto..a sve pomalo..malo je bila bolesna, grlo je boljelo pa se apetit smanjio, ali zato joj nudim cesce da ponesto pojede..vidim vase user posted image lijepo pojedu po 100g skoro..a mi jutros npr. kasica breskva, riza (koju je inace voljela) jedva da je pojela pola to je otprilike nekih 50g, a dala sam joj 1,5h poslije dojenja..nadam se da je u pitanju samo ova grlobolja..jer moje dijete nema vise gdje ici dole sa kilogramima, a sve mi mrsavija izgledauser posted image , valjda kako raste, mislim u duzinu
i tako sam lijepo otisla u dm i kupila joj i ono rizino mlijeko, pa cu skontati da joj nesto napravim i sa njim, a uzela sam joj i babylove kasicu (mislim u kutiji) griz-banana, ona ima u sebi i ad mlijeko, pa cemo probati i to..ma sve samo da se malo popunimo akobogda

pa koliko ima kg? meni je bas slatka na ovoj slici, ne izgleda mi mrsavo uopce, lici mi na moju lanu user posted image moja lana je sa 6 mj. i nekoliko dana imala 7.1kg, a rodila se sa 3.2, i o na je vitka a ja bas volim sto je tako user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4492
26.4.2010 22:10:03   
Anoniman

ej,mila pa nebrini nahladjena je pa zato slabo jede...bit ce bolje abd.user posted image user posted image koliko,god pojela dobro je znaci bolje ista nego,nista i nemoze ti ofaliti sigurno sad ako pojede recimo 50ml a ne 100ml.
Djeca sada rastu u duzinu pa normalno da nam izgledaju mrsavauser posted image

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 4493
26.4.2010 22:10:32   
niki83
ma naravno da volim sto je tako..mm i ja isto nikada nismo bili buce..i sve je ok dok je dobro jela i dok je zdrava, ali eto sa 6mj se obicno udvostruci ta porodjajna tezina, no ona to ni sa skoro 7 mj nije uspjela user posted image
danas mi je mama rekla da joj kuham rizu i ubacujem stalno u obroke, slane, slatke..jer je ona hranjiva naravno..ali eto probat cu i sa ovom hranom koju sam uzela u dm-u

N&N

Neposredna veza do poruke: 4494
26.4.2010 22:11:46   
Anoniman
bas citam,ove postove i kontam user posted image kako  vi znate koliko je kolicinski bebi pojeo gh???
Vidim pisete recimo  pojeo je 150ml.primjer kako znate ???user posted image

Neposredna veza do poruke: 4495
26.4.2010 22:12:40   
Anoniman

ma naravno da volim sto je tako..mm i ja isto nikada nismo bili buce..i sve je ok dok je dobro jela i dok je zdrava, ali eto sa 'mj se obicno udvostruci ta porodjajna tezina, no ona to ni sa skoro 7 mj nije uspjela user posted image
danas mi je mama rekla da joj kuham rizu i ubacujem stalno u obroke, slane, slatke..jer je ona hranjiva naravno..ali eto probat cu i sa ovom hranom koju sam uzela u dm-u

zato mi jedemo hapu na rizinoj sluziuser posted image i jest cemo do godinice abd.user posted image

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 4496
26.4.2010 22:15:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: felix

bas citam,ove postove i kontam user posted image kako  vi znate koliko je kolicinski bebi pojeo gh???
Vidim pisete recimo  pojeo je 150ml.primjer kako znate ???user posted image

ja sam se ravnala po hippovoj kasici, posto sam vidjela da sadrzi 190g, a moja pojede pola, a i kad joj pravim hranu, od oka mi izgleda toliko u zdjelici (kao kad izvadim pola hippove kasice)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4497
26.4.2010 22:16:02   
teacher75

ma naravno da volim sto je tako..mm i ja isto nikada nismo bili buce..i sve je ok dok je dobro jela i dok je zdrava, ali eto sa 6mj se obicno udvostruci ta porodjajna tezina, no ona to ni sa skoro 7 mj nije uspjela user posted image

probaj i krompir-pire, krompir bi trebao isto biti dosta hranjiv

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4498
26.4.2010 22:45:44   
Mya_81 RR
Kropmir je jako hranjiv...tako da nije na odmet česta konzumacija...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4499
26.4.2010 22:48:57   
niki83
hvala vam na savjetima..user posted image

N&N

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  178 179 [180] 181 182   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *