Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 10:33:21
mama Nataša
ama to je došlo sasvim slučajno ... stariji je odrastao na AD i kako smo ga hranili "iz kutije" tako smo po inerciji nastavili kupovati te kutije, medolino, rižolino i ostala Lina, a kako ovaj mali doji, kad je došlo vrijeme za dohranu ja počela kuhati malo rižu, malo puru, malo jabuku i stvarno je rasterećenje ne razmišljati o tome koliko je pstalo u kutiji, hoće li biti dovoljn no za narednih 5-10 dana, do kad je rok trajanja, kad smo je otvorili ...
Jest da ujutro stojim sat vremena u kuhinji i uporedo pravim slani i voćni obrok i zna biti zamorno i dosadno al se isplati višestruko
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 11:04:22
teacher75
ja juce dosla kadno kuci, i dok sam joj skuhala rizu i izblendirala. lana zaspala. izmorila se na rodjendanu pa zaspala vec oko 5 i spavala svu noc,ali se budila svaka 2-3 sata da doji! bas me izmorila. vidi se da joj je falio taj jedna slani obrok, jer se inace ne budi tako cesto po noci da doji. a taman sam joj mislila 1.put dati tu kuhanu rizu, zato ce probati danas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 11:13:59
leona81
a za alnaturine pahuljice isto mi nije jasno sto se moraju tako brzo potrositi...nema sanse da stignem onu vrecicu u mjesec dana...probat cu da ih stavljam nama u supu ili nesto kad budem pravila jer je fakat steta da se baca toliko...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 13:21:55
niki83
eh mama natasa vidi se da ti imas iskustva i to je za svaku pohvalu ti odmah ujutro lijepo sve spremis i onda ste mirni.. ja se vec dva dana patim poslije podne da joj zacas nesto pripremim jer vidim da bude gladna a nece da doji, bas hoce na kasikicu nesto..i dok ja onda napravim uhh sva se preznojim..eh zato evo danas isle smo u setnju i nabavku voca i povrca na pijaci, sad ona zaspala, a mama kuha i to: pilece krilce, mrkvicu, tikvicu i komadic celera...lijepo cemo sve to pretvoriti u kasicu i njam kad se probudi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 13:25:50
salmy
zanima me jeli svaki dan dajete slani ili slatki obrok! ja A dajem ad mlijeko svaka 4 sata a izmedju njega pojede skoro svaki dan bananu ili jabuku,ili nesto slano! Evo sad mu dala hipp kasicu nocnu sa keksom(kako je dobra) meni se svidejla! Konkretno me zanima jeli MORAM svaki dan dati slano? vecinom smo na vocu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 13:32:36
niki83
pa sta ja znam... mi smo samo voce mozda jeli prvi mjesec dohrane...a onda kako smo poceli i sa povrcem ja Boga mi nudim ujutro vocnu kasicu a poslije podne povrtnu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 13:35:06
salmy
IZVORNA PORUKA: niki83
pa sta ja znam... mi smo samo voce mozda jeli prvi mjesec dohrane...a onda kako smo poceli i sa povrcem ja Boga mi nudim ujutro vocnu kasicu a poslije podne povrtnu
Ma problem je sto uvijek nemam povrce svjeze u kuci! mozda ipak kombinacija sa rizom i mrkvicom.Evo sad kuham pilece krilce i dodacu mrkvicu i to bi trebao popapati!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 13:59:39
niki83
joj draga leona ne znam ni ja sta da kazem..ma strah me svega..ali ako se dobro iskuha pa valjda ce izaci sve negativno sto u njemu ima , jer domacu piletinu je jako tesko imati uvijek i to recimo samo krilca..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 14:34:40
mama Nataša
ja ne bih kuhala krilca ako nije piletina domaća, malo i mene frka od iskuhavanja kostiju, u njima se svašta skupi ako je galofag prehrana pilića :(
ja kad pravim supicu, uzmem komadić puretine (imam vindiju pored kuće :P ) i stavim svega po malo - mrkve, celera, brokule, tikvice pa i dvije kašičice riže i eto ti obrok ta 10! U isto vrijeme u drugoj šerpici kuham jabuku, samu ili sa kruškom, taman imam voće koje dajem sa keksom, a sok procijedim i bude ga za cijeli dan. I još kad tome dodam jutarnje kuhanje kafe, čaja, doručak za starijeg sina i mene, ama kod nas je ujutro ludnica u kuhinji al je zato za ostatak dana sve spremno
< Poruku je uredio mama Nataša -- 23.4.2010 14:35:34 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 14:52:17
niki83
bravo bravo Natasa valjda se i mi tako ispraksiramo dok dodje jos beba akobogda ma ja ujutro jedva stignem njoj spremiti voce..jer smo same..nemam vremena ni za svoj dorucak..tek kad ona zaspi, ali eto moze se slani obrok spremati kad beba spava, danas evo tako radim a najdraze mi je kad je vikend pa mm kuci, eh onda on zabavlja bebu a ja po kuhinji
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 17:17:08
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama Nataša
ja ne bih kuhala krilca ako nije piletina domaća, malo i mene frka od iskuhavanja kostiju, u njima se svašta skupi ako je galofag prehrana pilića :(
ja kad pravim supicu, uzmem komadić puretine (imam vindiju pored kuće :P ) i stavim svega po malo - mrkve, celera, brokule, tikvice pa i dvije kašičice riže i eto ti obrok ta 10! U isto vrijeme u drugoj šerpici kuham jabuku, samu ili sa kruškom, taman imam voće koje dajem sa keksom, a sok procijedim i bude ga za cijeli dan. I još kad tome dodam jutarnje kuhanje kafe, čaja, doručak za starijeg sina i mene, ama kod nas je ujutro ludnica u kuhinji al je zato za ostatak dana sve spremno
maloprije sam bial sa prijatljicom, njena beba je 20 dana starija od moje, znaci ima 7 mjeseci i kaze da joj je pedijatar rekao da joj niposto ne daje piletinu, vec teletinu! bas zbog toga sto je sva piletina koja se prodaje danas sumnjivog kvaliteta. a svidja mi se tvoja organizacija vremena. reci mi, koji dio puretine kupujes, posto je i mi rijetko koristimo u ishrani iako je jako zdrava i da li pravis sa pravom rizom ili rizinim pahuljicama?
< Poruku je uredio teacher75 -- 23.4.2010 17:18:36 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:01:39
salmy
Jedino da napravimo kokosinjac i imamo svoju pilad! pa i ta puretina Boga pitaj kojeg je kvaliteta! Bog sami zna sta mi jedemo! kad malo bolje skontam nista nam ne valja,sve je jako sumnjivo i ne kvalitetno,pa i zelen koje ima na pijaci preko glave,sva je rasla u staklenicima o cula sam da se zalijeva( mokracom) ja CULA ma necu da se zamaram sa glupostima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:19:40
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja sam pocela sa tacno 5,5 mj. pomalo, a sada ima 2 obroka- ujutro vocni a popodne povrce. nismo jos poceli sa mesom, al planiramo uskoro
Jesi li zamijenila obrok ili dajes samo kao dopunu?! Ja Lani pomalo dajem sad "slano" ali joj jos ne mogu zamijeniti obrok, nije bas odusevljena ali zato slatke kasice ....nikad joj dosta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:20:58
leona81
naravno da ima svega i da lupetaju ljudi ali isto tako treba biti jako pazljiv sto se tice ishrane i pogotovo vode...ja npr svu vodu filtriram, jer mi imamo super vodu ovdje ali stare cijevi...imamo srecu da na vikendici bude voca i povrca a zasadili smo i svoje neke zacine i cajeve nekidan...pokusavamo nabavljati hranu od ljudi koji su provjereni a vecinu stvari(skoro sve za bebu) koje ovdje ne mozemo naci ili nisu kvalitetne nalazimo u susjednim drzavama ili dalje...i te se stvari ne mogu porediti sto se tice kvaliteta s ovim ovdje jer nama salju skart...sto se tice hrane ona je losa skoro svugdje u svijetu ali imas vani organic food pa ako se zelis hraniti zdravo to kosta...mnogi bi sve dali da imaju seljake kao mi koji prodaju ono sto prave sami, po staroj recepturi...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:21:50
leona81
IZVORNA PORUKA: Lady2'
ja sam pocela sa tacno 5,5 mj. pomalo, a sada ima 2 obroka- ujutro vocni a popodne povrce. nismo jos poceli sa mesom, al planiramo uskoro
Jesi li zamijenila obrok ili dajes samo kao dopunu?! Ja Lani pomalo dajem sad "slano" ali joj jos ne mogu zamijeniti obrok, nije bas odusevljena ali zato slatke kasice ....nikad joj dosta
moja ukupno ujutru i popodne, voce i povrce pojede 120 ml...jos nije zamijenila dojenje s jednim obrokom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:26:04
teacher75
ona cini mi se jednako voli i voce i povrce, sudeci po tome koliko pojede, ali ne moze joj zamijeniti podoj, i dalje doji svaka 2-3 sata. cak nekada pojede puno cvrste hrane i odmah nakon toga hoce da doji, jer joj obicno dajem cvrstut hranu sat i po nakon podoja, a doji otprilike svaka 2 sata.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2010 23:27:39
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
moja ukupno ujutru i popodne, voce i povrce pojede 120 ml...jos nije zamijenila dojenje s jednim obrokom
ne znam koliko je to u ml, posto joj sama pravim al kad sam joj dala kupovnu hippovu malu kasicu od slljive, trajala joj je 3 dana, s tim da sam 2. i 3. dan dodala po malo jabuke