idacha
|
eh, drage moje, evo mashallah, nizu se prica za pricom, pa da i ja ubacim pricu mene i mog frajera... eh, ovako... ja imala zakazanu kontrolu 21.04., a termin mi 24.04. Naravno, prije toga doktorica rekla ''nema sanse prije termina, pa i na termin'', tako da sam ja sva opustena otisla na tu kontrolu, racunajuci da cu se brze vratiti kuci...mm i ja jos ponesemo spisak sta nam jos treba za bebu, da odemo poslije pregleda i pokupujemo.. heh.. u pola 9 me je dr primila i rekla mi da se skinem i legnem na sto.. ja lagano sve to ucinim, noge moje i dalje oteknute haos.. e, kada je ona ugledala opet taj otok, upita me kada je termin, ja odgovorim 24.04., kaze ona ''nista, ja te ne smijem vise vracati..ostajes da te porodimo, evo otvorena si 2 prsta, hajde ti fino gore na porodjajno i sacekaj me, porodicemo te danas''.. jaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. i smijala bih se i plakala bih.. nista mi nije jasno bilo.. kontam da se sali, otkud da se poradjam, a nijednog bola niti naznake... pitam dr da li mogu da trknem do kuce na brzaka, rekoh ''vraticu se ja''.. ona se nasmija i rece ''mozes kuci sutra sa svojom bebom''.. poslase me na tusiranje i oblacenje i sestrice me izvedose da me vode gore, na porodjajno.. ja izasla iz te sobe, mm me ceka ispred.. izbeci oci kad me vidjeh u spavacici.. ja na brzaka ispricam sta je bilo i kazem mu da nikome ne govori da se poradjam, nazovem mamu i kazem da ce me ostaviti u bolnici koji dan zbog otoka.. odem gore sa sestricama, smjeste me u bolnicku sobu, dodje dr i dade mi gel, rece da mirujem 2 sata, te da taj gel rijetko kod koga bas djeluje.. ma, nije proslo 10 min meni lagano pocinju kontrakcije.. prikljucili mi ctg, sa bebom sve u redu, plodna voda bistra , dakle sve ok... ja jedva cekam da prodju ta 2 sata, da ustanem i setam.. i to prodje i ja fino ustanem i setam po sobama.. kontrakcije traju, mada nista strasno.. dr naidje i upita me zacudjeno da li imam bolove.. rekoh da imam i ona me odvede da me opet pregleda.. sva u cudu ona rece da sam otvorena 6 prstiju.. rece mi da jos malo ostanem u bolnickoj sobi, pa ce me prebaciti u pripremnu.. nije proslo 10 min, prebacise me u tu pripremnu sobu, tamo 3 zene vec jaucu, vriste od bolova zbog kontrakcija.. ja predisem svaku, nije nista strasno, jedva malo boli.. odmah dodje doktorica, i ukljuci mi glukozu valjda , .. ma zena se nije ni izasla kako treba, meni puce vodenjak.. e, tu su poceli bolovi pravi.. ja sam uspijevala svaki da predisem, mada da boli..boli.. ali nije da svisnes od bola.. doktorica se vratila kroz 10 min.. ova jedna zena vristi od bolova, i dr je pita da li ima nagon da tiska.. ona rece nema.. ja se nasmijem i kazem dr ''ja imam''... dr se okrenu i rece ''ti mene zezas???'' rekoh ne.. pridje ona meni, gurnu ruku dole i rece da tiskam kada dobijem nagon.. ja to ucinim, ona pogleda u mene i rece ''eto ga poradjas se, krenulo je''... premjestise me na sto, ja se smijem, ne mogu jos da vjerujem.. legnem na sto, svi se oko mene okupise, jedan doktor mi leze na stomak, da gura bebu i doktorica rece ''hajde sada tiskaj kao da ces da kakis''... ja tiskam, disem, prsjecam se svih savjeta oko tiskanja, disanja, aposultno prisebna.. boli vrlo malo... u jednom momentu doktorica poce da vice na sav glas ''tiskaj kao da ces da kakis, ukaki se, ukaki se'' i ja se odvalim smijati.. ali i dalje ja tiskam.. svi se pocese smijati zamnom.. glavica je napolju.. jos jedan napon i moja beba zaplaka.. odmah mi je stavise na prsa, on place na sav glas.. ja pogleda, kad ono moja beba sva modra, siva, plava.. kontam dobro je, bar place, vidim niko nista posebno ne reaguje.. nadam se da je sve ok... izmjerise ga, 3800/55, i odnesose ga.. posteljica izadje, sve ok i sa tim.. e, onda dodje doktor da me zasije.. rece da sam popucala i unutra i 2 epizitomije su mi uradjene.. dade mi oanesteziju i poce da sije.. uuuuuuuuuuuuuzas,.,, znaci, uzas.. toliko je grub bio da sam osjetila svaki ubod, igrala na stolu.. kazem, nisam glasa pustila na porodu, ali sam jauknula kad me je sijo kreten.. poslije sat vremena, prebacise me u porodiljsku sobu.. nas 6 je tamo.. svima donose bebe, samo moje nema.. ja na svaku bebu poskocim, nadam se da je moja, a nije.. jos jedna zenica takodje ceka svoju bebu, svi ostali su svoje dobili.. to je oko 6 sati popodne.. ulaze babice, sestrice, ja ispistujem, niko nista ne govori.. na kraju mi rekose da je beba dobro, ali da prate adaptaciju.. sumljivo je meni sve to.. oko 10, udje neke sestrica, ja opet pitam za moju bebu, ona rece da ne zna.. rekoh ili saznajte ili ja ustajem i idem sama da vidim.. poslije 10 min su mi ga donijeli.. jos je malo bio plavkast, ali je vec poceo dobijati normlanu boju.. tek sutradan cujem da je moj frajer krenuo napolje sa rukicama na glavi i da je zbog toga bio tako izmucen.. moja sreca je bila neopisiva kada sam ga konacno dobila i vidjela da je sve u redu.. on se kao mace malo privijao uz mene.. ja nisam oka sklopila, samo sam gledala u njega i smijeskala se, jos uvijek u nevjerici.. neopisiv dozivljaj.. moje malo zlato.. ne mogu da vjerujem da ga imam.. danas mu je 15 dana, bio je na kontorli i sve je mashallah u redu... o mukama po dolasku kuci zbog naglog nadolazenja mlijeka necu ni da pisem ni da se sjecam.. uzas jedan..kad nisam svisla... ali, hB, proslo je i sve je doslo na svoje.. moja sreca, moj Imran je zlato... divan je.. pravi momcina.. svima od srca zelim sto lakse porode i zdrave bebice.. svaki bol se zaboravi u sekundi.. ja kazem ili me nije bolilo ili je istina da se ta bol odmah zaboravi.. svejedno, kako god, svaka bol vrijedi kada ugledas svoje cedo.. nista nije ni blizu tog osjecaja kada ga ugledas i uzmes u narucje... nema toga sto moze zamijeniti taj dozivljaj... moja ljubav, moja sreca, sve moje... Imran moj...