|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
18.5.2010 11:25:22   
malena sharena
Leena, ja ne znam da li da se smijem ili da placem, cuj "stara, ti nikako da pomognes" user posted image , dusa draga namrgodjena. A doktor je legenda user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1176
18.5.2010 13:10:58   
Leena
Hvala vam puno:):*!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1177
18.5.2010 14:13:53   
kanita25
leena user posted image user posted image user posted image  ali sam se i user posted image user posted image user posted image ..divno si nam sve opisala...
ma bitno je da ste sada obje dobro i da se maziteuser posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1178
18.5.2010 15:12:29   
melly__
Drage zene...hvala na utjesnim rijecima,danas idem kod dr...uh jedva cekam i nadam se da ce i meni ukinuti ovaj Gynipral jer za par dana ulazim u 9 mjesec...a onda sta bude...pozz i cuvajte se...

17.06.

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1179
18.5.2010 15:29:15   
ziki
Divne priče, baš sam se raznježila. Aida. dok sam čitala tvoju priču svo vrijeme kontam isto se ovako ponašala i "moja" dr, dok na kraju nisam pročitala ime i vidjela da i jeste "moja" doktorica. Stvarno je žena divna, velika žena i pravi profesionalac. MM je ona uzela muštuluk jer je čitavu trudnoću samnom na preglede išao.
A leenin dr je pravi komičar, dobro je i da te neko nasmije u tim trenutcima.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1180
18.5.2010 15:37:48   
aida.
hehehehe znaci ista nam je dr. user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1181
22.5.2010 15:12:23   
lelicc
ovako na pocetku da vas sve pozdravim ja sam nova pa da vam napisem moj dan poroda....moj hamza je zacet u becu a to nisam ni znala dsla sam u bosnu i kroz sedam dana sam saznala da sam trudna cijelu trudnocu sam cekala na vizu i hvala bogu javili mi prije na deset dana termina me zovu iz ambasade da su mi odobrili vizu za austriju.e tek sad pocinje prava prica ja vam na rizik krenem za sarajevo iz tuzle posto sam svaki dan iscekivala porod dodjem u sarajevo kad kazu ljudi dodji sutra po vizu a ja u ovom stanju,al sreca kazu moze neko drugi podic i ja opet kuci .sutradan mama krene za sarajevo a ja se nisam ni spakovala jer mogu se dzaba spakovat a mene slucajno zaboli tako da sam cekala da mama krene iz sarajeva i ja nazovem muza da posalje nekog po mene jer je on bio u becu i tako dodje mama u 17 h kod mene muzov rodjak iz beca u 19h i ja krenem polako za bec.e sve je bilo ok dok nisam usla u austriju pomalo sam osjecala nesto me stomak boli hajde mislim od puta par puta smo stajali da se odmorimo sve me vise i vise boli a ja opet mislim to je od sjedenja dodjem vam ja ispred zgrade u becu u 3 h ujutru izadjem iz auta uuuuu mene boli ,udjem u stan upravo u wc kad ono krv e tad je poceo srah i briga dodjem ja legnem hajde nije to to procice mozda al nije ono sve vise i vise pocinje i mi lijepo nazovemo hitnu i za bolnicu.u bolnici sam bila oko 4 h ujutru odem na pregled doktor kaze da cu se porodit u toku dana otvorena 4 prsta odem ja na tusiranje i u sobu za porod.u sobi su sa mnom bili muz i rodica posto ja neznam pricat njemacki ona je mogla bit tu a muz svakako moze i tako ja legnem i cekam sve vise i vise boli i tako sve dok nisam bila otvorena 10 prstiju a do tad ja crkla otvorim se ja toliko meni bolovi nepodnosljivi beba vec spremna za izac a mene ne poradjaju babica se nesto setka po hodniku a ja umirem od bolova a da ne pricam kako su bili grubi kad su pregledali.moj hamzica navalio napolje a nemoze pa su me poceli sjec pa nemoze pa dodje drugi dok.sjede pored mene na krevet i poceo mi pomagat pritisko stomak kad moj hamzic izadje .bio tezak 3420 dug51 hvala bogu prav zdrav muz presjece pupcanu vrpcu i tako sam vam ja postala mama.trebalo mi je skoro 2 mjeseca da se oporavim sve zivo me bolilo nisam mogla podignut bebu al hvala bogu nek je sve bilo ok i mogu vam rec da se sad mislim dali da vise radjam eto toliko.nadam se da nisam bila dosadna i sto sam oduzila pricu al nemoze se nista izostavit ...veliki pozdrav iz beca od mene i mog hamze koji je rodjen 5.2.2010g

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1182
22.5.2010 15:24:05   
lelicc
meli neka ti je sa srecom zelim ti lahak porod i da beba bude zdrava

(odgovor članu lelicc)
Neposredna veza do poruke: 1183
22.5.2010 18:30:05   
škorpija
uh ja mislila ko u austriji nešto bolje kad se porađaš i veći stručanjaciuser posted image , ali ustvari vidim svugdje istouser posted image
Ma bitno je da je hamzica izašao zdrav i prav a sve ostalo se brzo zaboraviuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu lelicc)
Neposredna veza do poruke: 1184
23.5.2010 2:47:35   
nasa princezica
Leena zao mi je sto si tako prosla,ali sad je to sve iza tebe.Uzivaj sa svojom bebicom!Aida bas super da ima i takvih dobrih dr rijetkost je to cuti(Hvala Bogu da sam imala tu srecu da je i moja dr bila super),uzivaj sa svojim sinom.lelicc ti si pravo hrabra,zamisli da si se pocela u putu poradjati,al izgleda tvoj Hamzica cekao da stigne prvo kod tate pa onda da izadje.Pusa bebicamauser posted image  

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1185
23.5.2010 18:30:16   
lelicc
to je sudbina ma i ja sam mislila da su ovamo doktori ok al nisu kod mene se potrefila babica azdaha pukla sam je nogom spala je sa kreveta kad me je pregledala gore mi je bilo kad dodju da pregledaju neg svi oni bolovi kolko su grube al hvala bogu nek se sve zavrsilo i da je hamza dobro sad se mislim dali da planiram drugo kazu sve se zaboravi i bol i porod bogami ja necu nikad zaboravit tako vam je to moje drage.veliki pozz iz beca

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 1186
23.5.2010 18:46:34   
Anoniman
Lelicc,čestitke i od mene!
A ne brini kad dođe želja i vrijeme za drugu bebu zaboravićeš na bol.
Moja rodica se toliko napatila na porodu da je isto rekla nikad nikad više,nakon 5 god.njena želja za bebom je pobjedila strah od poroda i rodila je prošle godine "k´o od šale" hvala Bogu!

(odgovor članu lelicc)
  Neposredna veza do poruke: 1187
23.5.2010 20:11:09   
lelicc
neznam nadam se da ce biti tako uvjek sam zelila puno djece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1188
29.5.2010 9:55:36   
Sulty

Moja malena djevojčica je po terminu trebala da se rodi 14.05.2010. god, ali izgleda da joj je fino bilo kod mame u pupi, pa je taj dan prosao bez ikakvih promjena. Doktorica je htjela da već inducira porod dva dana poslije, ali ja sam je zamolila da sačekamo i damo šansu i meni i mojoj djevojčici da se rodi prirodno. Ali 8 dan nakon termina, ja sam se morala pomiriti sa tim da ću je morati roditi uz indukciju. Želim samo malo da vam napišem o tome kako sam se ja pripremala za porod, jer stvarno mislim da mi je kombinacija svega ovog pomogla da moju djevojčicu i uz indukciju rodim prilično brzo i pozitivno. Ja sam u 9. Mjesecu obišla grad uz duž i poprijeko, hodale smo u prosjeku 4 sata dnevno: tri šetnje od po više od sat. Mnogo smo vjerovale u dragog Boga. Ja sam dnevno učila Kuran po pola sata, sat. Čula sam da je dobro učiti sura: Cijepanje, Rascjepljenje i Meriem, te samo ih učila svako jutro prije nego što sam klanjala Sabah. Išle smo i na vježbice gdje smo naučile tehnike disanja, što mi je nevjerovatno mnogo pomogla prilikom poroda. Sjedile smo na pilates lopti po par puta dnevno, barem po 20 minuta i radile vježbice karlice. Pila sam čaj od malinovog lista, jer je on dobar za brzo otvaranje. Jela sam barem po 5 hurmi dnevno. Moram vam priznati da me je bilo strah poroda. Trudila sam se da mislim pozitivno i da budem hrabra, ali boga mi sam par puta i zaplakala. Noć pred porod moja mama je uradila nevjerovatno bitnu stvar za mene. Zovnula je jednu svoju poznanicu koja je 20 godina bila babica na Koševu, a sad je, pošto je starija, premještena na lake poslove i zamolila je da ona ako može bude uz mene prilikom poroda. Opisat vam ne mogu koliko je bilo bitno što je ova predivna žena bila uz mene. Sigurna sam da bi se stvari potpuno drugačije odvijale da nije bilo nje i zahvalna sam joj do kraja života. Rekla sam joj poslije poroda: „Od sad se samo porađam s Vama!“ Ako možete to ikako srediti, preporučujem Vam da i Vi nađete babicu koja bi mogla biti uz Vas. Čini mi se da je jedna sestrica uz Vas cijelo vrijeme u Državnoj bolnici, barem mi je tako rekla jedna moja prijateljica koja se tamo porodila. Na Koševu to nije slučaj, pa ako možete srediti da Vam ovako neko posebno dođe, vjerujte mi to Vam je na kraju najbitnije.
To jutro, 22.05.2010. god. sam se probudila rano, proučila ona sura o kojem sam vam već napisala, klanjala Sabah i krenula sa mužem da se porodim. Padala je kiša vani i bilo je hladno. U bolnicu smo došli u 7 i 30. Dr me pregledala i stavila neku vaginaletu za indukciju. Smjestila je mene i još jednu ženu koja je došla na indukciju u jednu sobu sa ženama koje čuvaju trudnoću, a ne gore gdje se žene porađaju. Mislim da smo i tu imale sreće, jer nismo slušale žene koje jauču, jer i to zna biti poprilično strašno. Prva vaginaleta nije uspjela, pa mi je dr u 12 stavila drugu. Bolovi su počeli u 2 sata i to baš jaki i vrlo učestali, svake tri, četiri, pet minuta. Ja sam se trudila da hodam što više mogu. U sobi sa mnom je bila jedna predivna žena koja čuva trudnoću, a čeka 5. Dijete. Ona mi je pokazala da osim onih osmica sa karlicom koje smo učili na vježbicama mogu i da malo raširim noge, pa da onako polučučnem poluustanem dok kontrakcije ne prođu. Moja babica je bila u porođajnoj sali i čekala da joj ja javim kad trudovi počnu. Ali ja sam i dalje sama izdržavala jedno vrijeme, naravno uz pomoć ove preplementi žene. U jednom momentu kontrakcije su postale prejake i preučestale i ja nisam mogla više da hodam. Ova divna žena mi je onda masirala donji dio leđa i stomak. Ja sam imala bolove samo po dnu stomaka, ali mi je masaža donjeg dijela leđa bila odlična. Poslije nekog vremena (sad više nisam imala ni predstavu o vremenu, jer bolovi su bili prejaki i preučestali) zovnula sam svoju babicu i ona je sišla po mene. Odvela me na CTG i ustanovila da je bebica jako jako nisko i odmah je zovnula doktoricu i rekla da ja moram u porođajnu salu. Odvela me na sprat u porođajnu salu, gdje su me klistirali. Moja babica mi je prilikom kontrakcija masirala donji dio leđa, a i istovremeno lagano pritiskala donji dio stomaka u skladu sa mojim disanjem. Koliko puta ispušem, toliko puta me je ona pritisnula. Mene je manje bolilo kad ležim na lijevoj strani, nego na desnoj, ali mene je babica tjerala da ležim na desnoj, da me boli, jer onda se brže širim. Disala sam svo vrijeme, bila sam jako koncentrisana na porod i moje kontrakcije, nisam ni malo paničila, jer znala sam da će ubrzo moja djevojčica doći na svijet uz Božiju pomoć. Vodila sam računa da opustim ostatak tijela. Kad god bih vidjela da sam zgrčila ruku ili neki drugi dio tijela, svjesno sam ga opuštala. Taj dan se jako puno žena porodilo na Koševu, moja doktorica je porađala nas dvije, tri istovremeno. A ta operaciona sala je meni izgledala kao da smo otišle na neki drugi svijet, kao neki prostor pred Džennet i Džehenem, opisat vam to ne mogu. Jedno potpuno drugo iskustvo, druga energija. Babice i doktori su nevjerovatni, tako su smireni i tako dobro rade svoj posao. A neke žene vrište, neke hodaju, neke šute, ima nas raznih. Ja nisam obračala pažnju ni na kog, ja sam bila 100% koncentrisana samo i jedino na to da rodim svoju djevojčicu. Ubrzo su me prebacili u porođajnu salu. Dr me pitala da li osjetim nagon da kakim. Ja nisam znala. Bolovi su bili tako jaki i ja sam bila u nekom drugom svijetu (ali ni malo negativnom, najiskrenije Vam govorim, ja sam ubjeđena da su Meleci i dragi Bog tada bili sa mnom i vodili me kroz sve to). Dr je rekla: „Pa hajd pokušaj da guraš, kaki.“ Ja sam se stisla sa sve snage. Dr, babice, neke još radnice, valjda mlađe doktorice, sve su stajale oko mene potpuno mirno i gledale me. Ja sam se uhvatila za šipke od nogu, udahnula jako, stavila bradu na grudi, stisla sa sve snage i lagano gurala. Udahnula bi samo brzo zrak kad bi mi nestao i nastavila da guram. Sve su gledale i doktorica je samo u jednom momentu rekla: „Kako odlično gura!“ . Mislim da sam iz možda četiri, pet pokušaja rodila moju princezu. Rodila sam je u 18 i 20. Još mi je ležala između nogu, a moja mama je nazvala. Nazvala je u 18 i 22. Još jedna nevjerovatna veza majke i djeteta. Ona taj dan ni jednom nije zovnula, jer nije htjela da me ometa i to je bio prvi put, nije više mogla izdržati. I baš da ona nazove dvije minute nakon što joj se rodila unučica. Ja sam samo zamolila babicu da se javi i kaže mojoj majci da sam rodila da se ona više ne brine. Ah da, ranije je bilo dogovoreno da će moj muž prisustvovati porodu i doktorica je htjela da ga zove kad sam ja bila u porođajnoj Sali, ali ja sam rekla ne zovite ga. Ona me pokušala nagovoriti da ga ipak zovnem, ali ja nisam htjela. Evo što nisam: ja sam bila tako koncentrisana na porod, bila sam se bojala ako moj muž dođe da ću se ja raspekmeziti, jer ja sam njegova maza i da ću izgubiti koncentraciju. Eh, kad sam je rodila stavili su mi je na grudi. Bila je sva modra, ali lijepa kao najljepši cvijet, najsjajnija zvijezda! Rodila sam je!!!!!!!!!!! Koliko sam samo razmišljajla kakva li će biti, ma nisam mogla ni da namaštam ovoliku ljepotu. Pošto smo mi uplatili za matične čelije, tad je dr vadila te čelije, a ja sam imala vremena da gledam moju sreću i ljubav. Onda su je odnjeli, ja sam na žalost sva iznutra popucala (grlić maternice), pa je šivanje trajalo možda i sat. Izdržalo se i to. Ja sam samo ponavljala da sam je rodila, da je moja malena dobro i da je sad sve u redu. Kad su me iznjeli na krevetu iz porođajne sale, dočekao me je moj muž i moja sestra. Već su bili vidjeli bebicu. Onda su me odnjeli u sobu gdje sam se lagano oporavljala, dali su mi i analgin injekciju protiv bolova, jer sam ja bila puno šivena, a poslije tri, četiri sata, ja sam se uz pomoć sestrice i ustala i malo oprala i dočekala svoj život. Došla je moja djevojčica i ja sam je gledala, učila sura i plakala od sreće pa boga mi i blizu dva sata. I sad je nekad gledam i plačem od sreće, toliki je ona izvor sreće i ljubavi.
Svima Vam želim divan porod i što ljepši susret sa svojom bebicom. Nadam se da sam vam malo pomogla i da ćete naći koristi u mojoj porođajnoj priči. Mogu vam samo reći da sam se bezrazložno bojala prije poroda. Sve smo mi spremne na porod, sve je to normalno i prirodno, a to je put do najveće sreće na svijetu i zato vrijedi. A bolovi se zaborave odmah, ali stvarno odmah kad ugledate svoje sunce.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

Neposredna veza do poruke: 1189
29.5.2010 10:14:27   
Anoniman
user posted image Čestitam ti od srca!Maloj princezi želimo dug i sretan život!
Prelijepa priča...

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 1190
29.5.2010 10:43:03   
aida.
Sulty cestitam ti od srca... u pravu si, i meni cesto put oci posuze od srece kad pogledam u ovo maleno bice i shvatim da sam ga rodila, da sam ga bas ja donijela na ovaj svijet... dao Bog svakome da dozivi kako je to, kakav je osjecaj..i da, sva bol nestane u onom trenutku cim ugledate svoju bebicu...ja nisam vjerovala, iskreno, kad su mi tako govorili, ali bol se zaboravi a svog andjela imate... ama i da boli cijeli zivot, vrijedno je trpiti zbog osjecaja kakav je biti majka... prelijepo napisano, cestitam jos jednom na hrabrosti...user posted image za babicu, tako sam i ja imala svoju dr. kraj sebe... veliki pozdrav i ljubi malu princezu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1191
29.5.2010 10:46:55   
kanita25
Sulty hvala na ovoj lijepoj prici,bas si hrabra i sve cestitke jos jednom,a najvise si me rasplakala kad si napisala da je tvoja ljepota izasla u 18 i 20 a tvoja mama nazvala u 18 i 22.ja ti sad user posted image user posted image user posted image  od srece sto si i ti sretna hvala Allahu pa je sve tako lijpo zavrsilo a mene moja djevojcica ljubi i brise mi suze... ljubi svoje sjajno sunce...user posted image user posted image user posted image user posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 1192
29.5.2010 12:06:12   
samedi
Evo i moje price:
Termin je bio 3.5. Cijeli deveti mjesec sam se super osjecala,a par dana pred porod sam imala toliko energije da sam se sama sebi cudila. 5.5.u 1h ujutro su me probudili jaki bolovi u ledjima i nastavili su se u nepravilnim razmacima a ja bih opet zaspala cim prodju. Mislila sam da me bole bubrezi i nisam se obazirala sve do 5h kad sam ustala,pojela cips i opet legla. U 7 sam ustala,probudila muza i rekla da se ide obrijati i oprati auto jer cemo ici u bolnicu. On je otisao,a ja sam pravila dorucak i dobro podnosila bolove. Doslo je i vrijeme rucka a ja sam jos trpila,hodala,disala,pravila pitu,slagala ves,samo da sto lakse podnesem bolove. Svekrva je cijelo vrijeme panicila i tjerala me da idem u bolnicu "jer mi ona ne smije biti babica" a ja sam htjela sto duze biti kod kuce. Nisam uopste vjerovala da je krenulo,mislila sam da su laznjaci i da ce me vratiti iz bolnice tako da smo konacno krenuli poslije rucka,oko 3h za Tuzlu. Bila sam totalno opustena i nimalo svjesna da se ustvari poradjam. Kad su me pregledali i rekli da ostajem jer sam otvorena 4 prsta sokirala sam se i sva zbunjena izasla i krenula za sestrom. Vidjela sam muza kako gleda za mnom i pomislila "pa nisam ga ni zagrlila a ko zna kad cemo se opet vidjeti" i doslo mi je da placem. Ukljucili su mi ctg sto mi je bilo tesko jer nisam mogla hodati. Kad su mi to skinuli,otisla sam u wc,pila vode,umivala se,podnosila bolove.

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

Neposredna veza do poruke: 1193
29.5.2010 12:12:35   
škorpija
samedi fali ti nastavak pričeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1194
29.5.2010 12:16:35   
acudesa
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

e ja sam sad skontala da nikad nisam napisala svoju porodjajnu pricu, prvo nisam htjela, a kasnije mi se nije dalo, pa eto sad nakon skoro 18 mjeseci da vam napisem :)

Termin mi je bio 29.09.2008. citava trudnoca skolska do osmog mjeseca, e tada su otkrili da mi je posteljica pocela brzo stariti i rekli da cu se poroditi cim udjem u deveti mjesec. Deveti mjesec prolazi svaki 4 dan na ctg, dva puta isla na komisiju za carski, ali eto sve bilo u redu i nisam morala. E ta njihova predvidjana nisu bas bila dobra tako da sam tek 0'.10. u noci pocela osjecati povremene bolove, ujutru sam kreula na pregled koji je bio zakazan i ponijela stvari za svaki slucaj. Otvorena nista :( ali obzirom da sam vec dobro prebacila i na bolove me ostavili. Taj ponedjeljak nista se ne desava, ja u bolnici bezveze. Doktor rekao da mi m kupi gel, i dosao 07. 10. ujutru samo da mi ga aplicira obzirom da je to popodne dezurni. Gel je odmah poceo boliti i doveo kontrakcije na svake tri minute, ali ne prejake, kad je dosao dok u dezuru pogledao me ja samo 2 prsta otvorena, nista hodaj citav dan, vec su me polako ti trudovi iscrpili jer i kad su blagi na svake tri minute je isrpljujuce. Oko ' popodne me stavio u salu na sto, probio mi vodenjak i ukjucio drip. E tu pocinju pravi bolovi, na svakih pola minute, ali otvaranje pravo sporo, a bolovi su oni sa kojim sam se i porodila. Negdje me oko 7 pregledao i kaze hajmo da zavrsimo do ponoci, hm tad nisam o njemu imala bas najljepse misljenje :))) Ali dobro je islo i u 20:15 je stigao na pregled i rekao da je vrijeme za tiskanje, tiskala sam tri puta i beba je bila vani bez ikakvog bola u 07.10. u 20:20. Imala sam i pomoc specijalizanta navaljivanjem na stomak. Niko nije bio sretniji od mene, imala sam svoj svijet u rukama :) Posteljica citava izasla i poceli siti i zasili bez problema ali tad otkrili da je beba pri izlasku visoko probila vaginalni zid i crijevo, e tu me uspavali i sili jedno sat. Na zalost morala sam ostati u bolnici 15 dana jer su se bojali sepse i komplikacija jer se ovo desava jednom u 30 godina, bila sam im kao cudo svi su me zagledali i govorili ovo je ona :))), rana me nije nista specijalno bolila, ali su me rebra sa lijeve strane odvaljivala, nisam nista jela to vrijeme u bolnici, pila samo bistri sok, a nakon izlaska jela laganu ispasiranu hranu narednih mjesec i onda pocela polako uvoditi ostalo. Doktor mi je uzimao dva brisa koja su pokazala da je sve u redu i pustio nas je 19.10. iz bolnice.
Mislim da je vrijedilo sve kad imam svoje zlato i opet bi i puno gore prosla za njega.

Eto znam da sam preopsirna :)

sad kad sam jos jednom procitala, tacno se vidi razlika opisa nekog ko je davno rodio i ko je svjeze :) svjezi to puno nejznije opisu :)

majouser posted image user posted image ...a, od čega je pukla? ja li od njihovog navaljivanjauser posted image ..meni se to nimalo ne sviđa i mislim da to ne bi smjelo da se radi pregrubo, ako treba-ono polako i ne nasiluuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1195
29.5.2010 12:18:25   
aida.
samedi odakle si ti?

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1196
29.5.2010 12:33:51   
samedi
Cijelo vrijeme sam imala bolove samo u krstima,nimalo nalik menstrualnim. Kad mi je dosao nagon da kakim zovnula sam sestru da me odvede u wc a ona meni "kakav wc,ti ides na sto" :-) . Popela sam se na sto i nakon 20 minuta napinjanja,guranja,vristanja,tri sestre su mi pritisnule stomak i moja ljubicica je izasla! Sjecam se da sam, u trenutku kad su mi sestrice pritisnule stomak,pomislila da cu umrijeti i zamolila Boga: Boze molim te,dopusti mi samo da vidim lice moje curice,samo da je vidim! I Bog mi je ispunio zelju! Cim sam je vidjela znala sam da mi je sve na svijetu,pojavila se takva bujica osjecaja kakvu nisam mogla zamisliti (vi,majke znate o cemu pricam) to se ne moze iskazati rijecima! A onda sok: moje zlato ne place! Veci strah u zivotu nisam osjetila! Bila je sva plava,i nije plakala ali su joj okice bile sirom otvorene. Nakon kratkog perioda koji mi se ucinio kao vjecnost,zaplakala je a i ja sa njom! Rekli su mi da se napatila u porodjajnom kanalu i da joj je pupcana vrpca bila oko vrata. Ostalo je sve manje vazno. Mogla bih pricati o tome dan i noc ali nema smisla,evo je,budi se. Uzivamo,mazimo se,zivot je lijep,sve ruzno je iza nas,rane su zarasle,idemo naprijed!

Prohodala 6.6.2011.<3

Neposredna veza do poruke: 1197
29.5.2010 12:41:00   
aida.
prepadoh se na kraju user posted image hvala Bogu pa je sve proslo ipak kako treba, zelimo maloj princezici dug i lijep zivot kao i njenoj mami.... user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1198
29.5.2010 12:48:09   
tajcika
draga Sulty rasplaka ti nas,prica je predivna,samedi isto neka su vama vase  cure dugo godina zive i zdrave
a i ostalim mamama neka su njihova djeca ziva i zdrava mnogo godina

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1199
29.5.2010 13:17:36   
samedi
Sulty,divno si to sve opisala,predivna prica! Stvarno mi je drago da je sve proslo takofino nakon onolike brige. Jubi malu princezicu,drugaricu nasu!
Aida,ja sam iz Zivinica. Hvala ti !
Tajcika,hvala ti,kako nam je mali drugar?
Izostavila sam puuno zanimljivih detalja,opisa sestrica-katastrofa,zena koje su bile sa mnom,moram spomenuti Almu iz Kladnja,hvala joj za pomoc,ne mogu puno da napisem s ovog glupog mobitela,ali stvarno nikad necu zaboraviti taj dan

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *