|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
18.3.2010 21:56:10   
Sonja
Amrino mogu ti samo reci da je ovo najljepsa prica koju sam procitalauser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1101
18.3.2010 22:11:35   
Anoniman
Amrino, danima otvaram ovu temu čekajući da se javiš sa svojom pričom user posted image
Krasno!!! Drago mi je da je sve išlo brzo i prilično lagano user posted image  
Veliki user posted image   za vas troje.

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 1102
18.3.2010 22:12:25   
mamica87
amra cestitam ti od srca user posted image user posted image rasplakala si me jer sam i ja zeljela prirodan porodaj i da osjetim to sto si ti osjetila ali nazalost nije mi bilo sudeno,ali tako si lijepo sve to opisala kao da sam ja lezala i poradala seuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1103
   RE: vaša porođajna priča
18.3.2010 22:54:11   
Sonja
citam neke stare price i naidjem na ovouser posted image

IZVORNA PORUKA: škorpija

Sa mnom u sobi nakon poroda (bilo nas je osam , šest porođenih i dvije u trudovim) bila je žena koja je urlikala cijelo vrijeme, tako da su neke cure u sobi počele plakati koliko su se nasekirale,( ja sam srećim imala mp3 sa sobom, pa sam mogla da to ne slušam cijelo vrijeme), kad su je odveli u salu, e to su tek bili urlici, da ti se krv sledi u žilama, ali kad se porodila i odmorila, mi joj govorili ženo kako si se derala, a ona cijelo vrijeme nama: ma nisam, šta vam je, otkud vam to, ma ne da žena ni naviti da se deralauser posted image

zeno da slucajno ja nisam bila s tobomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1104
18.3.2010 23:04:48   
malena_t
Amrino draga ostala sam bez riječiuser posted image Krasna priča. Čestitam još jednom od srcauser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 1105
19.3.2010 0:39:20   
scarlett

IZVORNA PORUKA: mamica87

amra cestitam ti od srca user posted image user posted image rasplakala si me jer sam i ja zeljela prirodan porodaj i da osjetim to sto si ti osjetila ali nazalost nije mi bilo sudeno,ali tako si lijepo sve to opisala kao da sam ja lezala i poradala seuser posted image

I ja sam htjela isto napisati, ali rekoh ne želim se ogriješiti, čovjek nikada ne zna i da je bio prirodan porod - možda bi se napatio, ali definitivno nedostaju trenutci kada se čuje prvi plač bebe, kada se ona prvi put privije uz svoje grudi, mogu samo zamisliti kakav je to osjećaj i zavidim svim mamama koje su se prirodno porodile i imale ovo iskustvo sa svojom user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 1106
19.3.2010 1:57:57   
nasa princezica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Amrino,cestitam ti od srca na sincicu i tvojoj hrabrosti.Hvala Bogu da je sve proteklo tako dobro.....citajuci tvoju pricu pozeljela sam i ja jos jednog bebaca!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1107
19.3.2010 8:35:49   
new mama
Amrino predivna prica,cestitke jos jednom i uzivaj sa svojim ljepotanimauser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 1108
19.3.2010 8:46:16   
bebacha
Amrino prica je prelijepa i bas mi je drago sto je sve proslo brzo al mene je ovaj dio rasplakao" Nazvala sam svog doktora i rekla da nisam sigurna jeli krenulo ili su laznjaci a on je rekao da ce se vratiti u bolnicu (bio covjek kreno kuci) pa da se nadjemo tamo za 20 minuta. Svekar je otisao kuci i poveo Hamzu. Htjela sam da ga izljubim i izgrlim jer sam znala da ga mozda necu vidjeti vise taj dan ali on je bio zainteresovaniji za voznju liftom." 

Mene ovo brine toliko da o porodu opste ne razmisljam

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1109
19.3.2010 9:01:44   
M kao Mama
Draga, zaista super priča, a jedan od boljih dijelova je kako te je Puza prevario, hahaha.

Ljubim te puno, neka su ti sretni i dugovječni, zajedno sa Vama.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1110
19.3.2010 9:12:37   
Amrino
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Draga, zaista super priča, a jedan od boljih dijelova je kako te je Puza prevario, hahaha.

Ljubim te puno, neka su ti sretni i dugovječni, zajedno sa Vama.

Ma bila je Puziceva smjena ali on je bio pasivni posmatrac. Mene je porodio moj dr. Neno Nakas...uh....samo sam mu govorila "neka, neka- porodicu se ja pa ces vidjet"...a on se smijao mojim ispraznim "prijetnjama". Ma njima je to sve sega...Ko automehanicari a mi, zene, ko na kanalu user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1111
19.3.2010 9:19:22   
ziki
Amra, čestitam, prelijepa priča, baš sam se rasplakala, svi me u kancelariji gledaju ispod okauser posted image  a dio o dojenjuuser posted image user posted image nek su ti živi i zdravi obojica.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1112
19.3.2010 9:48:38   
niki83
Amrino draga svaka ti cas_t!! Mene se kao i mnoge dojmio ovaj dio o dojenju..jos jednom SVAKA CAST! I da uz Boziju pomoc prebrodite sve sto vam se nadje na putu!

N&N

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1113
19.3.2010 10:03:12   
w.pooh
Amrino još jednom čestitam user posted image user posted image i želim vam od srca sve najbolje..priča je prelijepa a porod za poželjeti user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1114
19.3.2010 10:05:53   
Nadi
Amrino, predivna priča. Neka su ti obojica malih prinčeva živi i zdravi aBd.
Meni je još 6 dana ostalo do ulaska u 9 mj aBd i baš me strah iako je drugi porod. Još torba nije spremna a i za bebu sve kao stoji da se opere i spremi (kontam imam uglavnom sve od Kikice). Baš odlažem.
Iza tebe je glavno i sad uživaj u ljubavi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1115
31.3.2010 21:38:55   
maja78 RR
e ja sam sad skontala da nikad nisam napisala svoju porodjajnu pricu, prvo nisam htjela, a kasnije mi se nije dalo, pa eto sad nakon skoro 18 mjeseci da vam napisem :)

Termin mi je bio 29.09.2008. citava trudnoca skolska do osmog mjeseca, e tada su otkrili da mi je posteljica pocela brzo stariti i rekli da cu se poroditi cim udjem u deveti mjesec. Deveti mjesec prolazi svaki 4 dan na ctg, dva puta isla na komisiju za carski, ali eto sve bilo u redu i nisam morala. E ta njihova predvidjana nisu bas bila dobra tako da sam tek 06.10. u noci pocela osjecati povremene bolove, ujutru sam kreula na pregled koji je bio zakazan i ponijela stvari za svaki slucaj. Otvorena nista :( ali obzirom da sam vec dobro prebacila i na bolove me ostavili. Taj ponedjeljak nista se ne desava, ja u bolnici bezveze. Doktor rekao da mi m kupi gel, i dosao 07. 10. ujutru samo da mi ga aplicira obzirom da je to popodne dezurni. Gel je odmah poceo boliti i doveo kontrakcije na svake tri minute, ali ne prejake, kad je dosao dok u dezuru pogledao me ja samo 2 prsta otvorena, nista hodaj citav dan, vec su me polako ti trudovi iscrpili jer i kad su blagi na svake tri minute je isrpljujuce. Oko 6 popodne me stavio u salu na sto, probio mi vodenjak i ukjucio drip. E tu pocinju pravi bolovi, na svakih pola minute, ali otvaranje pravo sporo, a bolovi su oni sa kojim sam se i porodila. Negdje me oko 7 pregledao i kaze hajmo da zavrsimo do ponoci, hm tad nisam o njemu imala bas najljepse misljenje :))) Ali dobro je islo i u 20:15 je stigao na pregled i rekao da je vrijeme za tiskanje, tiskala sam tri puta i beba je bila vani bez ikakvog bola u 07.10. u 20:20. Imala sam i pomoc specijalizanta navaljivanjem na stomak. Niko nije bio sretniji od mene, imala sam svoj svijet u rukama :) Posteljica citava izasla i poceli siti i zasili bez problema ali tad otkrili da je beba pri izlasku visoko probila vaginalni zid i crijevo, e tu me uspavali i sili jedno sat. Na zalost morala sam ostati u bolnici 15 dana jer su se bojali sepse i komplikacija jer se ovo desava jednom u 30 godina, bila sam im kao cudo svi su me zagledali i govorili ovo je ona :))), rana me nije nista specijalno bolila, ali su me rebra sa lijeve strane odvaljivala, nisam nista jela to vrijeme u bolnici, pila samo bistri sok, a nakon izlaska jela laganu ispasiranu hranu narednih mjesec i onda pocela polako uvoditi ostalo. Doktor mi je uzimao dva brisa koja su pokazala da je sve u redu i pustio nas je 19.10. iz bolnice.
Mislim da je vrijedilo sve kad imam svoje zlato i opet bi i puno gore prosla za njega.

Eto znam da sam preopsirna :)

sad kad sam jos jednom procitala, tacno se vidi razlika opisa nekog ko je davno rodio i ko je svjeze :) svjezi to puno nejznije opisu :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 1116
31.3.2010 21:58:48   
škorpija
Eh majo da si još malo s čekala mogla si andreju diktirati pričuuser posted image . uglavnom ti to ispriča ko "no big thing" a bogami si se napatilauser posted image , al hvala bogu da je sve dobro završilouser posted image user posted image user posted image . ljubi velikog momka

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1117
31.3.2010 22:01:30   
teacher75
draga majo, bas si se napatila! hvala bogu pa je na kraju sada sve super

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1118
31.3.2010 22:01:51   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

Eh majo da si još malo s čekala mogla si andreju diktirati pričuuser posted image . uglavnom ti to ispriča ko "no big thing" a bogami si se napatilauser posted image , al hvala bogu da je sve dobro završilouser posted image user posted image user posted image . ljubi velikog momka

hehehe pa sad mi jeste "no big thing", ali tada nije bas bilo :) kazem ja sad je puko nabrajanje

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1119
20.4.2010 21:42:38   
Visnja RR
Ako zelite da se vasa porodjajna prica isprica na pocetnoj stranici portala RR.ba javite mi se na pp!

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1120
26.4.2010 14:06:35   
Doraa
Evo došlo vrijeme da napokon podijelim svoju porođajnu priču sa vamauser posted image
Nadam se da me user posted image neće prekinutiuser posted image
Termin je bio 02.04.2010 međutim s obzirom na mirovanje i uzimanje gyniprala od ''.mj.mislila sam da ću se poroditi čim uđem u 9.mj.Tako da sam svaki dan iščekivala od 10.03.! Na kraju sam se pomirila s tim da ću da prenesem jer mi je dosadilo lažno nadanje da će se to desiti "baš noćas".Kuću sam odmah po ulasku u 9.uradila i sve pripremala polako ali par sitnica je ostalo do zadnjeg dana i baš 01.aprila sam dovršila te sitnice i ponovo osvježila kuću kao da sam znala da će me tu noć-tj.u zoru zaboliti.Sve sam uradila i pila taj dan čaj od brusnice zbog upale al sam dodala cimeta jer sam čitala da ubrzava poroduser posted image
Otišla sam na ćevape(a i s Eminom sam pojela ćevape tu noć kad sam se porodilauser posted image ) otišla vidjeti mamu i zagrlila je kao da se više nećemo vidjeti znala sam da ću sutra već roditi aBd i trebalo mi je da je vidim prije tog trenutka koji me čeka a kojeg sam se toliko bojala zbog muke s prvomuser posted image
Zapanjujuće je koliko čovjek može imati predosjećaj. Legla sam naveče bez ikakvih bolova i bilo čega-u 5h probudila sam se jer sam morala obaviti veliku nuždu(ustvari je to valjda bio pritisak bebe),odem na wc,i vratim se spavati al tad osjetim blagu bol kao pred menzes.Pomislim:opet ću umisliti sebi da je vrijeme al onda osjetim kao da je isteklo malo vode-ma joj rekoh to je garant bijelo pranje a ja umišljam da je vodenjak.Ustanem ponovo i vidim da je zapravo pukao vodenjak.Bojal sam se tog pucanja jer s prvim porodom sam zbog tog morala preležati bolove a samim tim je i otvaranje išlo sporije. Polako se istuširam,klanjam sabah i zamolim Dragog Boga da sve što brže prođe samo da se mama ne probudi i ne sazna prije nego bude gotovo. Bolovi su se postepeno pojačavali od pola šest do pola osam na svakih 5-7 min.Prvo su bili blaži a onda sve jači i jači,da bi od pola 8-pola 9 bili u razmaku od 2-3min i skoro neizdržljivi.Moram priznati da mi je puno pomogao MM koji mi je kao što sam čitala u jednoj knjizi masirao jednu tačku u dnu kičme gdje je valjda centar bola.Bilo mi je puno lakše kad se čuvam za njega i kad stojim, a u vremenu između bolova sam se kretala po kući.U 8h sam ga poslala da ovjeri knjižice i kupi banane i sok za ponijeti (jer mi je to trebalo na prvom porodu-zbog snage) ali nisam ni slutila da neću imati vremena ni izgubiti snaguuser posted image
Nekako sam pretrpjela bolove dok se vratio(10min) ali ni sanjali nismo da će to izgledati tako stisni zube pretrpi bol i ponovo ispočetka. U 8.20h ponovo sam morla obaviti veliku nuždu(prirodni klistir) ali odmah zatim uslijedio je neizdržljiv bol i ponovo krenula oticati voda iz vodenjaka. MM mi je baš krenuo kuhati čaj jer sam ga zamolila,ali onda sam mu rekla hajmo nemam vremena više.Obukla sam se probudila Emina poljubila ga a on je plakao za mnom jer je vidio da nisam dobro-inače kad tek ustane možeš ga ostaviti s kim hoćeš al tad nije htio ostat s tetkom nego je samo mene zvao-srce drago kao da zna. MM je pokušavao da ga utješi al onda sam ga zovnula "požuri nek plače ja ne mogu više..." Jedva sam do auta došla a bojala sam se hoću li stići do bolnice jer treba 20min-pola sata. Po belaju na putu je bio neki zastoj policija nije dala proći i MM je staouser posted image  "Šta ti je ti ne možeš čekati upali sve četiri i idi" rekla sam mu.Policajac je mahao rukama da stanemo al MM mu je samo kroz prozor rekao da se porađam i on je signalizirao dr.da nas puste...Koliko me bilo strah toliko mi je bilo i smiješno sve to-kao u nekom filmu.Oko 9h smo bili u bolnici. Ispred auta sam čučnula jer me opet uhvatio bol..a onda brzo liftom na porođajno.Bojala sam šta će mi reći koliko sam otvorena jer sam s prvom user posted image  iste bolove imala 5h a sporo se otvarala.Kad me doktor pregledao rekao je "potpuno otvorena odmah na sto probijte joj vodenjak do kraja i porađajte ženu"user posted image user posted image  Niko nije bio sretniji od mene jer sam znala da je to to. Popela sam se na sto i bilo mi je drago kad sam vidjela da će me ista babica porađati.Rekla mi je da sačekam da dođe doktor a da mogu otići obaviti nuždu ako trebam,otišla sam mokriti međutim tad mi je pukao vodenjak do kraja i krenuo je napon za poroduser posted image  Brzo sam se vratila na sto i rekla babici. Sam porod je išao malo sporije nego prvi tiskala sam al glava iziđe do pola i vrati se a ja sam polako gubila snagu-u isto vrijeme sam se bojala da neću moći i da će me na vakum poroditi ali onda sam dala sve od sebe i doktor je gurao da se beba ne vrati ,babica je uhvatila bebu valjda da mi pomogne i to je to.
Dakle, bolovi i porod sve je trajalo nekih 4h(s tim da bolovi nisu bili tako jaki i bile su pauze za odmor između) a s prvom bebom 9h intenzivnih-neizdržljivih bolova bez pauze non-stop!Sam porod je bio lakši i brži prvi put mada nije ni ovaj bio nešto težak samo sam se ja prepala šta bi moglo biti.Obje bebe su rođene 3800gr teške a 52cm dugeuser posted image  
Bakir se rodio negdje oko 9.30h (tj.prije nego je moja mama ustalauser posted image
Ovakav porod poželjela bih svakome jer i ja bih mogla ovako roditi još pet putauser posted image user posted image

Ja sam sad najsretnija žena na svijetu hB,jer imam Emina i Bakira a 02.april i moj drugi porod uvijek će mi ostati u sjećanju kao nevjerovatan događaj jer nisam vjerovala da je moguće da se može neko tako lako poroditi.user posted image

p.s. izvinite zbog dužine teksta ali htjela sam vam prenijeti sve do detalja

< Poruku je uredio Doraa -- 26.4.2010 14:19:58 >

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 1121
26.4.2010 14:22:24   
mišur
Doraa,

divna pričauser posted image user posted image user posted image
Još jednom čestitam na malom pišonjici...

Drago mi je što vidim da se druge bebice rađaju lakše i brže, i kad god pročitam neku takvu priču, odmah dobijem više samopouzdanjauser posted image
Nadam se da će i kod mene tako ići...
Ljubi svoje dječakeuser posted image

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 1122
26.4.2010 14:26:38   
milenium
Sam porod je bio lakši i brži prvi put mada nije ni ovaj bio nešto težak samo sam se ja prepala šta bi moglo biti.
Ja sam sad najsretnija žena na svijetu hB,jer imam Emina i Bakira a 02.april i moj drugi porod uvijek će mi ostati u sjećanju kao nevjerovatan događaj jer nisam vjerovala da je moguće da se može neko tako lako poroditi.user posted image

p.s. izvinite zbog dužine teksta ali htjela sam vam prenijeti sve do detalja
[/quote]
user posted image

ja skontala da ti je lakše bilo prvi put.ali user posted image za maog pišolinca i za tebeuser posted image divna priča

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 1123
26.4.2010 14:55:46   
Zoe
E moja Doraa ja se rasplakahuser posted image user posted image
Lijepo je pročitati da je to sve prošlo brzo i koliko shvatih puno lakše nego prvi putuser posted image user posted image Joj dobar ti ovaj dio s policijom, već te zamišljam kako SM govoriš - ma reci im da se porađamuser posted image user posted image
Ljubimo vas puno, nadam se da će i nama biti sličan poroduser posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1124
26.4.2010 15:08:38   
bebacha
uh lijepe priceuser posted image user posted image user posted image user posted image a sto se nesto oraspolozim kad procitam ovako lijepe porodajne price.super Dorauser posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *