|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
30.4.2009 8:36:40   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

što bi ja voljela imati tu masku user posted image user posted image user posted image  pa zamisli dodju ti gosti a ti svima po jednu masku pa se svi zajedno user posted image user posted image user posted image
a ovo s čaršafom može poslužiti kao kućne čarolije ko ima tvrdu stolicu user posted image user posted image user posted image
Ilhana pusti mene spucala me luda

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 376
30.4.2009 10:31:42   
Anoniman
ah sto su ti stranci, kod nas ti ne daju ni da te muz masira, kamoli da igras sa dr. vucu konopcauser posted image user posted image user posted image user posted image , ma Ilhana nek si ti sve probala i nek je beba ziva i zdravauser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 377
1.5.2009 12:20:33   
škorpija
Na porod sam krenula nafilana raznim hororo pričama kolegica s posla koje su se sve mahom porađale od 18 do 24 sata, pa nisam ni ja očekivala ništa kraće. Boluckalo me čita dan u ponedjeljak, ali bio je 20. 4., a ja sam čvrsto odlučila da će moja bebica po horoskopu biti bik, a ne ovan, user posted image , pa nisam obraćala pažnju na to. U utorak na kontroli kaže moj dr. tri prsta otvorena, ja sam dežurni pa dođi ako se pojačaju bolovi. Onda sam kući visila na forumu i cupkala na pilates lopti i jela krašovu domaćicu, kontajući to je to i nema više razloga da pazim na težinu, svakako ću brzo na porod. Kad su kontrakcije bile na svakih 5 minuta, mi u bolnicu, a kiša pada, ma katastrofa. Došli u opći kaže babica polsije CTG pa nisu trudovi nešto jaki, al ja kontam ja kući ne idem. Došao, dr. četiri prsta otvorena, probio mi vodenjak, dali mi injekciju spazmexa i u pola 11 infuziju (drip), onda bolovi svake dvije minute, ali me održavalo samo disanje, nisam stvarno vikala, samo nekoliko puta jauknula i potala cure u sobi do kad to mram trpiti, njih tri sve porođene sat dva prije mene sa dripom, kažu kad budeš mislila da ćeš umrijeti, e onda je to- touser posted image . Ali tamo oko pola dva počnu naponi i kažem ja babici ja moram tiskati, ne mogu više stiskati, i pusti ona mene da tiskam tu u sobi nekoliko puta jadne moje cimerke) i onda tek u salu. U sali pet minuta bezglasnog naprezanja i bebica izletjela, čula sam dr. da komntariše da mi je karlica kao beton i da se beba namučila, ali srećom sve je bilo u redu. Pukla sam i rezali su me, ali šivenje nije bolljelo koliko pričaju, a i kratko je trjalo, nakon toga sm se zezala sa dr. da lijepo to zašije i ukrasi jer planiram akobogda i jednu curicu pa to mora biit cakum pakum za MM.
Ma sve u svemu porođaj mi je bio ekstra, nisu mi ostale nikakve traume, evo 10 dana poslije normalno sjedim, rana gotovo zarasla, ali i dalje kontam drugo ću akobogda na carskiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 378
1.5.2009 12:51:09   
Anoniman
ali i dalje kontam drugo ću akobogda na carski

hahhhhaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image , ova ti je dobra, i ja sam ovako kontala kad su mi bili najjaci trudovi, ali ko zna, ipak se izdrzi

bravo, bila si hrabrauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 379
2.5.2009 0:44:00   
Ilhana RR
Ja nisam slusala nikad te sto su pricali te price strasne sa porodjaja... svaka zena je posebna i takodjer trudnoca i porodjaj...

Zar vi mozete birati hocete li prirodno ili carski?
Ja sam se toga najvise bojala, da bude neke komplikacije da nemogu prirodno da se porodim... jao taj osjecaj nebi dala nizasta... mozda zvuci glupi ili cudno ali zelim da imam tu uspomenu, kao sa Lamijom... meni je bilo extra... a meni muz rekao da cemo imati djece onoliko koliko ja mogu da rodim... znaci do mene je a ja najmanje 4 hocu da imam... zelja mi je imati veliku porodicu... jer hocu da moja djeca imaju osobe u koje se uvijek mogu pouzdati i vjerovati...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 380
2.5.2009 1:32:58   
NANICA
IZVORNA PORUKA: Ilhana

Ja nisam slusala nikad te sto su pricali te price strasne sa porodjaja... svaka zena je posebna i takodjer trudnoca i porodjaj...

potpisujem. Zene obicno (te koje su se poradjale po 12 i 24h) malo i dodaju
Pa ne mogu se sve poradjati toliko. Moja jetrva se veceras porodila. Otisla u bolnicu jucer ujutro a porod krenuo veceras u 8, rodila u 10h.
I ona ce vjerovatno pricati kako se poradjala 36 sati user posted image

< Poruku je uredio NANICA -- 2.5.2009 1:34:10 >

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 381
2.5.2009 12:29:52   
dinciii
ne znam sta bi imala od toga da dodam,mene su u srijedu ujutro ostavili u bolnici a porodila sam se u petak navecer,s tim da su mi bolovi poceli u cetvrtak ujutro kad su mi dali prvo gel pa onda vaginaletu pa na kraju drip tako da nisam imala nista da lazem nego sam doista imala 34 sata bolove jer se beba nije htjela spustit a i ja se nisam dovoljno otvarala...

kao sto ilhana kaze to je individualna stvar,svaka zena to drugacije prozivljava.

izvini nanice al mislim da nisi u pravu ako tako govoris da mi izmisljamo da smo se poradjali tako dugo ti to nemozes znati to svako zna za sebe.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 382
2.5.2009 12:32:04   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: škorpija
Ma sve u svemu porođaj mi je bio ekstra, nisu mi ostale nikakve traume, evo 10 dana poslije normalno sjedim, rana gotovo zarasla, ali i dalje kontam drugo ću akobogda na carskiuser posted image

Ako Bog da da se ti drugi put porodis normalno, ne sluti carski dzaba.
i ja sam isjeckana na prvom porodu, beba bila krupna a ja sitna, pa jedva izaslo
ali drugi porod nisam nisam ni osjetila, jer se tijelo izmjeni nakon poroda
i drugi i svaki naredni porod je mnogo laksi, vidjeces ako Bog da, a pljuni triput da
otjeras lose misli , ne do Bog da moras ici na carski...

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 383
2.5.2009 14:23:06   
škorpija
Ma znam ja da je carski ipak opcija za nedaj bože, ali znaš kako većina žena neposredno poslije poroda priča kako ili neće nikad više rađati djece, ili će izabrati neku kao fol bezbolniju opciju, a bogami za nekoliko godina sve odluče da djetetu podare bracu ili sekuuser posted image
A što se tiče priča s poroda, sve je to individualno, neke dodaju horor dodatke, a neke ne priznaju da im je bilo teško. Sa mnom u sobi nakon poroda (bilo nas je osam , šest porođenih i dvije u trudovim) bila je žena koja je urlikala cijelo vrijeme, tako da su neke cure u sobi počele plakati koliko su se nasekirale,( ja sam srećim imala mp3 sa sobom, pa sam mogla da to ne slušam cijelo vrijeme), kad su je odveli u salu, e to su tek bili urlici, da ti se krv sledi u žilama, ali kad se porodila i odmorila, mi joj govorili ženo kako si se derala, a ona cijelo vrijeme nama: ma nisam, šta vam je, otkud vam to, ma ne da žena ni naviti da se deralauser posted image

< Poruku je uredio škorpija -- 2.5.2009 14:24:54 >

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 384
2.5.2009 14:52:38   
zagy
Ja nisam slušala baš niti jednu horor porođajnu priču, svaka žena za sebe, svaka beba za sebe. I tako 10 dana prije termina mene probudi oticanja vode, e sada malo mi za pucanje vodenjaka, i tako ja u filizofskoj rasparvi sama sa sobom da li ili nije, kaže mm idemo u bolnicu pa neka nam kažu. I tako mi u bolnicu, ja raspoložena pjevala do bolnice  u autu dobra muzika na radiju, a vala nisam budna bila u 3 ujutro ima 9 mjeseci, reko ako me ne ostave u bolnici hajmo negdje  u život (samo me pogledao). Samo me blam, šta ako ja dođem u bolnicu, a doc kaže vama nije pukao vodenjak vi ste se upiškiliuser posted image I kaže meni doc vama nije pukao vodenjak (mene blamuser posted image ), al ostajete, otvoreni 4 prsta, a mene ništa ne boli, i još kaže lezite. Ma šta lezite mene puko adrenalin i tako ja počnem hodat po sobi (nabila sam solidnu kilometražu), krenu bolovi oko 4, sve jači i jači, došla doc da me pregledao oko 7 ko biva da me preda slijedećoj smjeni,aha. Kaže, ju pa vi ste otvoreni 8 prstiju, te mi oko pola 8 uključe drip, pola 9 u salu, 8:50 dodje meni moje zlato 3 450kg i 53 cm. user posted image Kaže doc bogami vama ko da je drugo dijete. Ja  se pripremila na min 12 sati, prvorotka bla bla, al moji brzi gonzales došao za nepunih 5 sati, a bolovi i nisu bili strašni, dobro osim kraja, ali oni kratko traju. 

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 385
2.5.2009 15:02:09   
Anoniman
hej, bas mi je drago da si tako lijepo prosla na porodu, slicna situacija i kod mene, a to sto neko prica drugima lazi da bi im ugodio il sta vec ne kontam, ma svako iskustvo i dozivljaj poroda je individualanuser posted image

(odgovor članu zagy)
  Neposredna veza do poruke: 386
2.5.2009 15:16:14   
HannaS
E da vam ja kazem,vi nas trudnjace pravo isprepadate s tim pricama...prvo kazete da boli,pa poslije nije to nista.Mene to bas zbunjuje...ili boli ili ne boli,odlucite se!! Ili kao "ne boli to toliko ali ipak razmisljam o carskom na sljedecem porodu"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
2.5.2009 15:22:30   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image , ma sta se ti ljutis, pa uskoro ces vidjetiuser posted image user posted image user posted image , naravno da boli, taman kad pomislis da ne mozes vise izdrzati eto bebeuser posted image , ja ti mogu reci (vec sam pisala) da me boljelo najvise zadnjh par trudova, a sam porod nije nista, pa zivi bili pa vidjeli sta ces nam ti napisati u porodjajnoj prici, sretnoooooo

(odgovor članu HannaS)
  Neposredna veza do poruke: 388
2.5.2009 15:26:49   
Romali
user posted image user posted image user posted image Jao Hannas, bolje ti je bježi s ove teme i ne čitaj više user posted image user posted image user posted image
Ili čitaj samo one pozitivne priče.

Mene nisu trudovi boljeli puno, ali bez imalo zezancije, sasvim su bili podnošljivi. Samo jesu bili jači kad su mi na kraju dali drip user posted image . Ja sam imala problem da je user posted image bio glavatuser posted image . Ma piece of cake, bonauser posted image .

< Poruku je uredio Romali -- 2.5.2009 15:27:50 >

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 389
2.5.2009 15:26:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: NANICA
Zene obicno (te koje su se poradjale po 12 i 24h) malo i dodaju
Pa ne mogu se sve poradjati toliko. Moja jetrva se veceras porodila. Otisla u bolnicu jucer ujutro a porod krenuo veceras u 8, rodila u 10h.
I ona ce vjerovatno pricati kako se poradjala 36 sati user posted image

Draga Nanice ne želim nikom svoj porod, ali ovakve rečenice me malo pecnu da kažem živi bili pa vidjeli... Računa se od curenja vodenjaka i kontrakcija.Uglavnom zaboravlja se, imala sam porod koji je trajao 24h-užasni bolovi i blabla a sad bi se opet porodila jer uživam u ovom predivnom stvorenju.

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 390
2.5.2009 15:40:15   
žujka
prvi porod mi je trajao 13 sati, nakraju sam rodila na vakum, drugo dijete sam rodila na carski rez i ako Bog da još dijece svi će se roditi na carski, to je za mene fenomenalno.
user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 391
2.5.2009 15:41:15   
Anoniman
meni su bolovi počeli naveče u 21:30 i ja sam se porodila ujutro u 7 sati. Al ja sam se jako sporo otvarala tako mi je doktor rekao.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 392
2.5.2009 15:45:12   
Chuchi
Ma to su najjaci bolovi ali najbrze se zaborave..
Uglavnom, najbolje od svega je da te ne boli jer si bolestan,
nego te boli jer ces uskoro zaboraviti na svaki bol i samo se smijati.
Iskreno receno, mene je ta misao pratila tokom cijelog poroda, i
sigurna sam da zbog toga nisam osjecala toliko bol, jer nasa psiha itekako
utice na podnosenje bola. Samo se smijesi cijelo vrijeme, i kada te boli,
skratices sebi i vrijeme poroda, i umanjiti bol... 100% provjereno! user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu žujka)
Neposredna veza do poruke: 393
2.5.2009 16:26:41   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: sahara

hej, bas mi je drago da si tako lijepo prosla na porodu, slicna situacija i kod mene, a to sto neko prica drugima lazi da bi im ugodio il sta vec ne kontam, ma svako iskustvo i dozivljaj poroda je individualanuser posted image

Ma ja ne vidim svrhu da neko nekome laze o porodu da bi im ugodio... user posted image user posted image user posted image user posted image
Nikada niko nije rekao da ne boli,ali ne boli toliko da oci ispadaju. user posted image user posted image Mozda na kraju malo,ali to je 3-4 napona i kraj. I sama sam urlikala ne mogu ja ovo,a u sutini sam imala super brz i lak porod. Ali i pored toga pomisljam na carski rez...jednostavno neka jeza me prodje kada se sjetim,iako je sve bilo za pozeliti. Ma to je cisto individualna stvar...a sto je najbolje i najbitnije (a ja u to prije nisam vjerovala user posted image )  istog momenta se zaboravi. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 394
2.5.2009 16:32:32   
NANICA
IZVORNA PORUKA: dinciii

ne znam sta bi imala od toga da dodam,mene su u srijedu ujutro ostavili u bolnici a porodila sam se u petak navecer,s tim da su mi bolovi poceli u cetvrtak ujutro kad su mi dali prvo gel pa onda vaginaletu pa na kraju drip tako da nisam imala nista da lazem nego sam doista imala 34 sata bolove jer se beba nije htjela spustit a i ja se nisam dovoljno otvarala...

kao sto ilhana kaze to je individualna stvar,svaka zena to drugacije prozivljava.

izvini nanice al mislim da nisi u pravu ako tako govoris da mi izmisljamo da smo se poradjali tako dugo ti to nemozes znati to svako zna za sebe.

Ljubice, izvini nije mi bila namjera uvrijediti zene koje se zaista poradjaju tako dugo i naravno sve je individualno. Ali ova moja fakat nije imala bolove, samo je bila u bolnici jer smo imali stelu pa da joj prate otkucaje srca bebe jer je i prenijela. A kao sto sam vec rekla sam porod joj je trajao nekih 2 sata.
Oprosti jos jednom ako sam te uvrijedila ali vjeruj da ima i ovih drugih. user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 395
2.5.2009 22:10:52   
dinciii
ma nanice samo sam rekla kako se osjecam i sta mislim nisam ni ja htjela isto tako nikog uvrijedit vjerujem da ima mozda osoba koje preuvelicavaju....naravno da sam i ja voljela da mi porod prodje sto brze al eto nije mi se dalo nego sam imala toliko bolove i na kraju ni za sta opet carski user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 396
2.5.2009 22:39:02   
NANICA
Ma neka je sve proslo kako treba. Sad uzivaj u svojoj bebaci. Da bogdom svi imaju lagan i brz porod ali ne moze user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 397
5.5.2009 9:42:34   
Mala Selma
Drage moje...evo ja se oporavih pa doslo e vrijeme da napise porodjaju pricu user posted image
Dosla sam 28.04. u porodiliste Kosevo u 9,00h sa gelom dami ga apliciraju, jer sam po nihovoj racunici prenjela 10 dana.Gel su mi aplicirali oko 10,00h i ja sam sva sretna cekala te famozne bolove. Medjuti,pregledavali su me svakih 2 sata, a ja sam do 15,00h otvorila se samo 1prst (ukupno sam bila otvorena 4 prsta), grlic je bio malo omeksan, ali dalje visoko.Ubijala me nervoza i iscekivanje.Dvije su zene dosle i porodile se, a ja sam i dalje cekala i bila tuzna user posted image .
MM je bio ispred bolnice i institirao da prisustvuje porodu, ali ja sam to kategoricno odbijala.Ali babica, sama od sebe rece doktorima koji su dosli u 15,00h (u dezuru) da ce i in prisustvovati.
U 17,00h su me posjeli na sto i ukljucili drip, jer se nisam otvarala, a dr.Naima Imsirija je pozvala mm.
E od 17,00h su poceli bolovi jakiiiiiiiii i pukli su i vodenjak...uh kad se samo sjetim...mm mi je bio od velike koristi, masirao mi je krsta, vlazio usta, otvarao prozor, disao samnom kao i na vjezbicama.Velike napone sam dobila oko 18,30h...ja sam se napinjala i napinjala ali user posted image nije htjela vani.Pa su me postavili na noge, da cucnem pored kreveta, da tako probam, pa na stolu lijevo, desno, ali nema sanse, beba krene, ali ga pupcana vrpca vrati.U 19,00h sam molila Boga da me uzme i rijesi muka...doktorica se zabrinula, jer je beba bila na nekoj arteriji i kaze ona mm : "ako nebude sada izasla beba, idemo na vakum, ugrozen je zivot i bebe i nje (mene)"!!!Kad sam to cula , pocela sam moliti ne samo na vakum, Bog mi dade snage, i napinji se, napilji, babica uze makaze i rece; "sad cu ti ja pomoci" i cap-cap....rasjece ona mene...izadje glavica, pa ramena, pa moj andjeo user posted image .......Bilo je 19,20h.
Pola stvari se ne-sjecam koje su se desavale, bila sam kao u bunilu, znam da sam povracala (kazu od dripa), vena mi je pukla na ruci, bila sam kao u bunilu.Nemam piojma da su mi cestitali, mm poljubio...Znam samo da sam pitala zasto beba ne place...
Stavili su mi mog sina na prsa, poljubila sam ga u glavicu...onda su ga odnijeli..mm je izasao, otisao (doktorica mu rekla), a mene su sili i sili...Bog zna koliko imam konaca, oni mi nisu rekli...
Malo sam lezala i onda su me prebacili u sob gdje leze porodilje.Nista me nije bolilo, samo sam jedva cekala da vidim svoju user posted image .MM jeopet dosao, gledao me onim tuznim ocima, ljubio me i milkio imala sam osjecaj da je plakao i da ce opet plakati (sad kaze hvala Bogu da sam prisustvovao, mislio sam da cu te izgubiti i plakao sam, samo da znas...oliko mi znacis user posted image ..ljubav moja).....
Izasli smo iz bolnice 29.04. u 14,00h ( a mm je rodjendan 29.-pravi poklon sammu dala user posted image ).
Bebica je dobila zuticu i 01.05. ga odvedemo na pedijatriju, a njemu bilirubin 25...uzas....odmah ga ostave u bolnici i tako ja sa tom ranom svaka tri sata gore da ga dojim...a sve boli...izasaoje juce hvala Bogu, sad je dobro.Zuticu je dobio zato sto je bio gladan (laktaciska zutica).Ja sam ga dojila i dohranjivala, ali dodje patronazna sesta i kaze, nemojte vi dohranjivati, imate divno mlijeko i ja poslusam.Dijete za tri dana izgubilo 400gr.Uh jedva cekam da dodje da jojse nagovorim!!!!

Eto drage, to je otprilike moja prica..izvinite na greskama ako ih ima i na nacinu pisanja..jos sam izgubljena, tuzna i srce me moje boli user posted image ...

Cuvajte mi se i zelim vam uspjesan i ljepsi porod , nego sto je moj bio!!!!!

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 398
5.5.2009 9:59:41   
manuela RR
Neki dijelovi su identični mojoj porođajnoj pričiuser posted image al bitno je da se sve dobro završilo i da sretna mama ima svoju bebicu u rukamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 399
5.5.2009 10:27:34   
škorpija
Mala Selma stvarno me potresla tvoja priča, valjda što sam se nedavno porodila i svu tu situaciju mogu tačno zamisliti, nadam se da ćeš uskoro zaboraviti sve ružno i da uživaš sa svojom bebicom. A i mene svi pitaju zašto dohranjujem bebu kad imam mlijeka, ali smatram da svaka majka zna najbolje šta odgovra njenom djetetu. Moj bebać često i dugo doji, ali jede i iz flašice i zasad nemamo nikakavih problema, bebać lijepo napreduje. Želim ti sve najbolje

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *