Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:15:09
bebacha
Ajla otkad je pocela pit sokice naprosto ih obozava i sad ih sama trazim.pokusala saqm joj nedavat kad god trazi ali ona onda place,moli i ja popustim.litar je mozda ipak puno.a i Ajla se gotovo svako jutro budi mokra a ima dvije godine.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:19:43
salmy
Nesto kontam da se moj bebac sam odvikava zadnji obrok oko 11-12 i vise se ne budi ......pa neznam valjda mu tako odgovara, a i meni da se mama naspava ko čoek
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:19:53
Skvo RR
Oj, vesela, ne znam meni se to cini puno...Umce pije hipp cajeve, a sok mozda 200 ml dnevno, tacnije jednu bocicu Hipp sljive. Opet moja ne voli druge sokice...
Ali bas mi nesto puno litra soka, nesto sad razmisljam, pa ni ja ga toliko kao odrasla ne pijem. Od toga ti piski garant. Kako jede? Mislim zasiti li je toliki sok?
Iskreno mislim, da je to razlog tolikog nocnog piskenja....
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:33:19
veeseelaa
ma da, to je razlog al neznam kako da joj ukinem sokove, ako joj ne dam da pije koliko ona hoće bude nervozna i ljuta i odma je haos Nekad jede malo bolje a nekad ne, razlog su garant tolike količine soka, ona je jako puno aktivna, umori se pa onda traži tečnost, stvarno sam u nedoumici šta uraditi? da li joj može škoditi toliki sok?
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:41:19
Daja_sa
Vesela...moje misljenje je da joj tolika kolicina sokica moze skoditi zubicima...ali i njenom apetitu naravno. Jel pije obicnu vodu??? Pokusaj joj zamjeniti umjesto flasice soka daj joj flasicu vode... Trajace ta njena nervozna malo ali proci ce sigurna sam...ti moras biti ustrajna za njeno dobro . Sretno u svakom slucaju
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 10:54:19
Lejla Ka
Veeseelaa sigurno nije dobro da pije toliku količinu soka dnevno. O kojoj vrsti soka se radi, kupovni ili prirodni? Količina od 1l dnevno je previše sve i da su svježe sijeđeni sokovi, a da ne govorim o kupovnim koji u svakom obliku sadrže previše šećera i u količini od 200ml. Možda da probaš napraviti neki blagi voćni čaj, bez šećera? Ili razblažen cjeđeni sok (ako ste u dohranu uveli agrume).
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 9.3.2010 20:01:20
mynxlee
Vesela, ja ti mogu reci iz iskustva rodice, da je njen sin koji je tada imao izmedju 1-2 godine, jako puno pio sokice i cajeve, jos su sokici bili razblazeni s vodom pola-pola, i pojavio mu se karijes. S nepune 2 godine morao je ici zubaru da mu to cisti. Ona je nekako to uspjela regulisati, pa sada pije vise vode, a manje sokice i cajeve. Nekako ju forsiraj da pije samu vodu. Na tvom mjestu bih uradila, ako se to ne pojavljuje jako dugo, kupila bih nove pelene. Mozda nesto ni s njima nije ok. Samo nagadjam.
Sto se mog iskustva tice, Ivan ne voli ni sokove, ni cajeve, samo voda. I ja sam zadovoljna s njegovim izborom. U toku dana popije najmanje pola litre vode, malo zakaci sike i mislim da je to sasvim dovoljno.
Eh, sad... Sinoc je Ivan dojio samo 5 puta, tako da se nadam da napredujemo u odvikavanju. Danas sam ga uspjela uspavati bez sike. Dala mu cucu (inace ju ne koristi), drzao ju u ruci, ja mu pjevala, ljuljala i on je zaspao. Od 08.00h, pa do 19.00 h nisam mu davala da doji. Nema onog pritiska u dojkama, mada jos uvijek osjecam da ima mlijeka, ali ne kao prije. Ma, samo da se ne upali.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 11.3.2010 12:56:01
Anoniman
Molim mame čije bebe prespavaju noć u komadu da me prosvjetle: šta dajete bebama za večeru? Da probamo i mi, da još i tu metodu isprobam, možda je gladan pa doji i doji čitavu noć. Treba mi samo jedna noć da spavam makar 3h u komadu pa onda neka se opet budi
On večera nekad izrendanu jabuku sa komadićima plazme, nekad mix jabuka banana, 2x smo probali čokolino, 1 griz...... i ništa, i dalje se budi.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 11.3.2010 12:58:23
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Molim mame čije bebe prespavaju noć u komadu da me prosvjetle: šta dajete bebama za večeru? Da probamo i mi, da još i tu metodu isprobam, možda je gladan pa doji i doji čitavu noć. Treba mi samo jedna noć da spavam makar 3h u komadu pa onda neka se opet budi
On večera nekad izrendanu jabuku sa komadićima plazme, nekad mix jabuka banana, 2x smo probali čokolino, 1 griz...... i ništa, i dalje se budi.
Mi papamo, sredina hljeba, abc sir, pavlaka, i dr. varijacije na temu..Veceramo oko 19. 30...oko pola 10 pocinje uspavljivanje sa flasicom mlijeka (u tvom slucaju dojenje)... Eto...
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 11.3.2010 12:59:29
veeseelaa
pa moja bebica ne legne rano, negdje oko 23 sata, a večera negdje oko 20-21 sat, čorbicu neku, povrće, čašu gustog jogurta i obavezno popije 1 čašu limunade KAd vidim da joj se spava dam joj flašicu mlijeka od 260 ml
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 11.3.2010 13:02:10
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Vesela...moje misljenje je da joj tolika kolicina sokica moze skoditi zubicima...ali i njenom apetitu naravno. Jel pije obicnu vodu??? Pokusaj joj zamjeniti umjesto flasice soka daj joj flasicu vode... Trajace ta njena nervozna malo ali proci ce sigurna sam...ti moras biti ustrajna za njeno dobro . Sretno u svakom slucaju
od juče nema više soka u velikim količinama popije jedan - dva sokića ona mala hippova i dosta! jednostavno joj ne dam, zato sam primjetila da ima veći apetit od juče
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 11.3.2010 13:16:03
Anoniman
evo da se pohvalim da sam napokon već par dana naspavana mama , recept ne znam jednostavno se desilo...Ali sama se probudim i čudno mi nešto što ne ustaje i odem do krevetića pogledam ga, ušuškam i nastavim... Možda sad lakše izbijaju zubići, možda je sit i ne traži siku uopšte, možda se premori od igre...Ne znam mogu samo nagađati ali hvala Bogu da je to tako bolja sam i psihički i fizički...
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 0:41:30
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Ne znam koliko je bebac star. Moj jede kako kad, i u različitim količinama. Pura sa kiselim mlijekom, keks i mlijeko, griz sa voćem, kriška hljeba sa puterom, palačinke sa medom. I sve se je budio da doji dok ja nisam pobjegla u dnevni, a MM ustajao i ljuljkao ga kad se probudi nekoliko noći. Uspavljuje se dojenjem, no količine su sad stvarno male, ne može se od toga najest.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 13.3.2010 0:42:42 >
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 22:17:03
aya
Kad bebe najcesce pocinju spavati cijelu noc, moja se sad budi cesce nego kad je imala 2,3,4 i 5 mjeseci; da li to ima veze s rastom zuba, ali sad se budi 2-3 puta da doji, sto me izludi , pocela je jesti u toku dana 2-3 obroka hrane i pored vecere se budi nocu
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 22:39:02
nasa princezica
moja je isto znala prespavati noc s 2,3 mjeseca,to se desilo par puta i taman kad pomislim to je to pocinje spavati nocu u komadu,ona vec sutra uvece nastavi s budjenjem i tako do danas(bez obzira na dnevne kolicine hrane....s tim da veceru samo par zalogajcica uzme...Eh veceras je prvi put pojela cijelu veceru,tako da cemo vidjeti hocel bit budjenja )!Mislili smo da su zubici u pitanju i kupili smo joj ogrlicu mirnije spava,zubici se nizu bez ikakvih problema,al idalje se budi da doji!!Nema pravila sto se tice kad koja beba prespava noc... izgleda kako imas srece!!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 22:42:24
aya
IZVORNA PORUKA: nasa princezica
moja je isto znala prespavati noc s 2,3 mjeseca,to se desilo par puta i taman kad pomislim to je to pocinje spavati nocu u komadu,ona vec sutra uvece nastavi s budjenjem i tako do danas(bez obzira na dnevne kolicine hrane....s tim da veceru samo par zalogajcica uzme...Eh veceras je prvi put pojela cijelu veceru,tako da cemo vidjeti hocel bit budjenja )!Mislili smo da su zubici u pitanju i kupili smo joj ogrlicu mirnije spava,zubici se nizu bez ikakvih problema,al idalje se budi da doji!!Nema pravila sto se tice kad koja beba prespava noc... izgleda kako imas srece!!
sorry, malo sam neupucena "ogrlicu"
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 23:31:22
aya
ja sam izgleda jako neupucena, je li se to moze kupiti u SA, gdje i koliko kosta, mislim da moja cura jako lose spava zbog zubica, kao da je jako bole, pa ponekad nesto brunda u snu i place, sto do sada nije radila
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 13.3.2010 23:42:30
nasa princezica
Vjerovala ili ne kod nas u Tuzli nije bilo nigdje.U svim apotekama si mogao samo naruciti i to bas iz Sarajeva.Eto da te obradujem, potrazi u bosnafarm apoteci kostala nas je oko 44km.A sto se tice bebinog sna opisujes situaciju bas onakvu kakvu je imala i nasa Lana....sve je prestalo s ogrlicom....spava kao jagnje sve dok nije vrijeme da doji! Nadam se da ce i tvojoj curi pomoci! pozzz