iv@ncica
|
oh nasa svima bolna tema..evo sto sad ja pokusava raditi.. znam da je dug post ali kako d rugacije obajsniti: posto uskoro pocinjem raditi, a posao mi zahtjeva maximalnu koncentraciju i budnost...unaprijed znam da na poslu ne mogu funkcionirati zbog sto buđenja...ne bih ga volila skroz skinuti sa sike, ali moram bar sad malo reda uvesti , jao smijesno sam i sebi..cuj bebi na siki red uvesti..ali moze se nesto..kako smo sad na 3-4 cvrsta obroka i skoro vecinu hrane moze jesti izvedivo je i od kad smo presli na 2 dnevna spavanja, i poceli pomalo piti iz case s kljunom..prije nema sanse... ali sad smo veliki pijemo i jedemo pa se moze, ali i prehlada nam je pomogla : uglavnom skuzila sam da je njemu sika najdraza kad ce spavati pa bio ili ne gladan..e sad fino uvijek ide spavati jedno satak nakon dorucka ili rucka...pa sam tu pocela..prvo sam mu onao vecernje uspavljivanje uz siku polako izbacila..dojila bih ga prije kupanja, pa bi se onda brckali, igrali gledali crtice..onda ga nahranim nekom laganom kasicim od zitarica, i lii onom hipp za laku noc kasicom..pa polako legnem na krevet u mrak kod njega..on je sit uzme siku pa ne moze da doji..pa se vrti malo..pa tamo vamo..uglavnom ja sam pored njega i nista mu ne radim, sika na izvolte ne branim mu je, jer je to kontraefekt..i tako jedno vrijeme pa i 20 dana ako ne i vise.. i upalilo je ..zaspe bez sike..pa smo onda presli u krevetic, vecernja rutina, kupanje, crtic, hrana, poljubim ga,ubacim u krevetic kazem laku noc pa- pa, ugasim lampu ostavim samo ono malo svjetlo i malo ga pomazim po leđima, nista naglo sve pomalo i on se za brzo navikne, ..nekad zaspe za 5 minuta nekad za 15, alli vrijedi..ne pricam s njim ..samo ga smirim i spustim i opet malo pomazim kad se uzvrti.. i sad se vec fino navikao, pa me sam zove kad je pospan i vodi prema vratima i govori papa. Pa smo presli i po danu tako, prehlada nam je pomogla..prebacila s am dojenje,dam mu da doji kad ustane , a ne prije da se uspava s njom..i sad me on grabi., necka se , ja mu dam vode,kompota, pa malo cucu..pa se on okrene malo ga mazim po leđima i onda zaspe..ali sve to traje i sve pomalo i strpljivo se mora..inace bude jos gore....evo vec sad ce mjesec dana se uspavljujemo bez sike..i sad smo na izbacivanju nocnih isto polako, budi se..ali puno bolje spava od kad sika nije uspavljivac...ovo smo poceli od kad je nedavno bio bolestan i kad sam vidjela da on sam vise voli kasikom sve pojest i da mu je mrsko siku vuc nekad...sad se po noci budi, ali ne dobije siku ..ali malo po malo...budio se po 5 puta i uvijek dojio..sad smo na 2-3 buđenja i jednom dojenju i to onom ujutro oko 6 kad mi je ok,,znam da je gladan..pa onda jos malo pajki i onda mu dam dorucak..i sve tako..uglavnom treba skontati kad i bebi pase odvikavanje ... i polako ga malo po malo skidati..ja sam skuzila da od te prehlade bi se mogla izvuci neka lekcija..pa smo samo nastavili tako..ne vjerujem i ja da cu jos po noci spavati..ali 2-3 buđenja su opet bolja od 5..jesam dugo..ali ucim se pa moram s vama podijeliti sto sam naucila hehhe sorrryyyy...ali u svemu treba biti strpljiv..oni brzo uce i skontaju..samo treba biti dosljedan..mi njih navikavamo, skontala sam da mi je bas idealan trenutak kad je sam poceo izbacivati je pomalo kad je bio prehlađen..to je upalilo kod dnevnog i nekoliko nocnih buđenja, na ovom vecernjem smo se naradili,..eh ali jest ce mo je mi ujutro i predvecer i po danu do kad je sam ne ostavi ;))) uglavnom..prvo bebu treba odviknut od uspavljivanja s njom sto mi skoro sve radimo..pa ce biti puno bolje i lakse.eto ja sam jedan korak napravila..
< Poruku je uredio iv@ncica -- 17.2.2010 16:22:41 >