|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
28.1.2010 11:07:09   
Nanica Sarajevo
Moja bebica se odvikla od nocnog obroka, hvala Bogu, ali kada nesto pocne da "kenjka" oko pola 6, zna se desiti da kada je malo raskomotim ili dodatno pokrijem (zavisi) ona slatko nastavi spavati. Kreni po sebi, kad ti je vruce, srklet te uhvati, ili hladno, ti se pokrijes, a oni su mali, jedino ti mogu placem reci...
Ako ga muci stolica, to je sigurno veliki razlog da bude nervozan. Malo radi "vjezbe", lezi ga na ledja i nogice savij prema pupi lagano i tako radi 7-8 minuta. Sve su to razlozi zbog kojih bebaci placu u noci, ne mora biti samo glad, a nama je najlakse reci: bio/bila gladan pa se budi...

Sretno!

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 276
28.1.2010 11:08:50   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: putnica

Najsmjesniji su savjeti pedijatara da beba sa 3-4 mjeseca vec moze prespavati noc..i jos te gledaju kao da si nesto zgrijesio kad nije tako..

ja sam odavno o takvim stavrima prestala razgovarati s pedijatrima... hehe ...
samo se nasekiram.
kad je imala o ko 10 mjeseci sve sam probala da izbacim nocna budjenjea izbacila hape cajeve vode....samo sam dobila da bukvalno nikako ne spavam...
zbog toga iako se sad ne desava skoro nikada al eto sinoc je bio izuzetak , ja joj ipak dam sta trazi .. lakse mi je tako .. zaspemo za 15-20 minuta opet. a u protivnom morala bih se sat vremena nadmudrivat s njom. ionako spavam 5-6 sati i gubitak savkog minuta mi je dragocjen. sigurnoje nekom smjesno kad cuje da sam djetetu s godino u pol pravila hapu u noci al ...nije ucestalo i mislim da nije toliko strasno. da pedijatrici to kazem ....svasta bi mi rekla sigurno :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 277
28.1.2010 11:10:34   
de_de
Moj Kenan je od 15 dana spavao od 22 h do 7 ujutro, kada doji i nastavi spavati do pola 9. Meni je to bilo puno pa sam mu uvela jos jedno hranjenje u pola 4. Mnogi mi govore da to nisam trebala uraditi, al bilo mi je zao da spava 9 sati, a da nikako ne jede. Sta vi mislite?
Sada su mu 2 mjeseca.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 278
28.1.2010 11:13:01   
škorpija

IZVORNA PORUKA: de_de

Moj Kenan je od 15 dana spavao od 22 h do 7 ujutro, kada doji i nastavi spavati do pola 9. Meni je to bilo puno pa sam mu uvela jos jedno hranjenje u pola 4. Mnogi mi govore da to nisam trebala uraditi, al bilo mi je zao da spava 9 sati, a da nikako ne jede. Sta vi mislite?
Sada su mu 2 mjeseca.

ti si ludauser posted image , sorry ali umjesto da zahvaljuješ bogu ti budiš dijete,
doduše i moj je bio dobrica do otprilike 5 mjeseca, a sad se češće budi noću nego tad

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 279
28.1.2010 11:13:56   
leona81
ma nema pravila, kod mene je jucer od 12 ujutro do 4 ujutro bila budna, imala je dva popodnevna odmora od 15 min do pola sata i to je to, dojila je neprestano, nevjerovatna je...a ja sam sama bila skoro cijeli dan, padoh s nogu...eno je sad jela i hvala Bogu zaspala, i ja mislim da je previse da bebica spava duze od 5 6 sati u komadu ako samo doji, al ja bih voljela bar tih 5 sati jednu noc:)da malo dodjem sebi

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 280
28.1.2010 11:16:19   
w.pooh
I moj se sa 17,5 mjeseci još uvijek budi po noći po nekoliko puta user posted image kada se probudi jednom ja se naspavala user posted image i to kad se probudi govori oš, oš (još) user posted image i popije malo vode ili sokića jer mi mlijeko jedva i po danu pije user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 281
28.1.2010 11:18:30   
de_de
Ma ja ti njega u pola 4 samo konektujem i on onako spavajuci jede oko 15 minuta i opet nastavi spavati. A preko dana jede svako 2 sata.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 282
28.1.2010 11:20:51   
mamina princeza
hehe kad su veliki pravo su smjesni zato sto sve pricaju ... :)))

a de-de ako bebach fino napreduje i tokom dana unese dovoljno mlijeka mislim da nema potreba za budjenje onda su sretnica!!!:))) jedino ako ne napreduje onda s emislim savjetje budjenje.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 283
28.1.2010 11:28:52   
de_de
Evo dobio je 2,3 kg za 2 mjeseca, prava mala poguzija, a kad pocnem raditi onda cemo valjda moci izbaciti to dojenje u pola 4. Nadam se da za par mjeseci necu traziti savjete od vas kako da ga odviknemuser posted image user posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 284
28.1.2010 11:29:42   
škorpija
Nadam se da za par mjeseci necu traziti savjete od vas kako da ga odviknem

eee mogu se kladiti da će ovo bitiuser posted image

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 285
28.1.2010 11:30:56   
mamina princeza
hehe i ja :))))

pusti ga zeno nek spava :))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 286
28.1.2010 11:40:20   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: de_de

Evo dobio je 2,3 kg za 2 mjeseca, prava mala poguzija, a kad pocnem raditi onda cemo valjda moci izbaciti to dojenje u pola 4. Nadam se da za par mjeseci necu traziti savjete od vas kako da ga odviknemuser posted image user posted image user posted image

Ako napreduje dobro, a 1kg mjesečno je jako dobro, onda nema potrebe da ga budiš ako noću spava u komadu. Jedino se može desiti da tebi tako dugačka pauza uzrokuje prepunjenost. A sa 15 dana starosti i jeste nekako bilo dugo od 22 do 7 bez hranjenja, tad se dojenje još uspostavlja i nočna hranjenja su važna za dobru uspostavu proizvodnje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 287
28.1.2010 12:51:03   
Sokak
Ovo je, cini mi se, pravo individualno. Moj je mali spvao tako osam sati po noci kao novorođence...i ja sam se DOBRO pokajala sto ga nisam budila.  Svi su mi ovako isto govorili jesi normalna... Kasnije sam shvatila zasto je po danu non stop zelio dojiti...postoji i naucno objasnjenje - sike prave mlijeko cijelu noc...naravno, naprave i viska, ujutro se budimo mokre, mozak dobiva informaciju da je mlijeka previse i prestane praviti neko vrijeme...beba se probudi ujutro - pregladna - pojede sve - i onda se naceka do sljedeceg!!!

Koliko znam savjeti su da se prva dva-tri mjeseca dijete ne pusta da spava duze od cetiri sata u komadu, jer se moze uspavati i pregladniti. Ovo vazi za iskljucivo dojenu djecu. Ko je na aptamilu moze pustiti dijete, jer se adaptirano mlijeko puno sporije provaruje, a i nema gorespomenutih problema oko laktacije.

IPak, kad zubici pocnu...onda je dernek svu  noc kako god okrenete i cime god hraniteuser posted image  user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 288
28.1.2010 14:08:22   
D_K
IZVORNA PORUKA: Breskva

D_K ti me baš utješiuser posted image user posted image user posted image

e draga moja tako nam je sa nasim malim lopovcicima :)
a jeste vala gadno dok traje ali zaista se to tako brzo zaboravi.. starija ima 4,5 godine a kao da to sve nikad nije ni bilo.. a znala sam danima biti kao robot - kao mala beba je dernecila do pola 12 pa po dvije hape po noci (ili 3 kako joj je ceif) i bukvalno je znala u pola 7 ujutro ustati.. a po danu kad zaspe isto ko policajac - samo ako je nesto susnulo ona otvori oci.. ova mladja joj nije ni blizu. ali eto kad pogledam predevera se sve :))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 289
28.1.2010 14:34:24   
malena sharena
Sin moje prijateljice ima dvije godine i par mjeseci. I dalje se budi dva puta po noci, prica njena mama, fino ustane i kaze - hocel ta hapa? user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 290
28.1.2010 14:37:23   
škorpija

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Sin moje prijateljice ima dvije godine i par mjeseci. I dalje se budi dva puta po noci, prica njena mama, fino ustane i kaze - hocel ta hapa? user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 291
28.1.2010 14:51:18   
azrolika
raja, u jednim novinama sam procitala sljedece, citiram: "ako beba iz noci u noc se budi i nece da zaspi, te je vi naknadno hranite, pojite, mazite, nosate, odgajate osobu sa trajnim poremecajem sna. to  je zakljucak psihologinje dzodi mindel koja je proucavala navike 30.000 djece uzrasta od 3 do 17 godina."
moj bebac je vec sa 3 sedmice poceo da spava od 22-06h ali je u 3. mjesecu poceo da se budi nocu...i ja sam mislila da su to skokovi u razvoju...hm mislim da sam se prevarila, jer ako je mogao sa 3 sedmice da prespava noc zasto sad ne bi mogao? sad ima 5 mjeseci i pokusavala sam ga odvici od budjenja i sad spava po 6 sati navece. mislim da cu uskoro pokusati da ga navikavam da prespava i taj jedan obrok u 4h ujutro...jer vidim da mnoge mame "kubure" sa tim budjenjem i zakljucila sam da je to stvarno navika. mislim da nije gladan.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 292
28.1.2010 15:42:36   
škorpija
Kako odvići, napiši svoj recept

(odgovor članu azrolika)
Neposredna veza do poruke: 293
28.1.2010 22:43:45   
Mya_81 RR
Azrolika, bebe stare 3 sedmice nemaju pojma šta se oko njih dešava i po meni je normalno da će one uglavnom jesti i spavati, ali što postaju stariji postaju i svjesniji svoje okoline. Bebe noću često imaju faze lakog sna kada se znaju probuditi, a kako su sve više svjesnije stvari oko sebe zahtjevaju neku pažnju u tom trenutku. Naravno, treba ih naučiti da se ponovo sami uspavaju što je svima nama koji imamo taj problem to jako teško ostvariti...

Ali neki na svu sreću nemaju taj problem...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 294
28.1.2010 22:48:58   
Amrino
ako beba iz noci u noc se budi i nece da zaspi, te je vi naknadno hranite, pojite, mazite, nosate, odgajate osobu sa trajnim poremecajem sna.

Sorry- ali odavno vecu glupost nisam procitala...
Pa covjece imas veeeeliki postotak odraslih ljudi koji jedu i pored viska od desetine kilograma, osobe koje u sred noci ustaju i jedu onak iz frizidera...osobe koje se jednom rijecju ne mogu kontrolisati...a ocekujemo od tako malih beba da ne budu gladne tokom noci i da spavaju...Pa u prvih par mjeseci njihov zeludac je jako mali i normalno je da ce brzo ogladniti...Ne mozes ti reci nekome- hej ti nisi gladan- kada on osjeca glad.
Ponekad je i odraslima tesko zaspati kada se probude...tako je isto i sa malim bebama.
Nemam nista protiv nekih nacina da se beba navikne na nesto...a odvikne od necega...ali cini mi se da previse ocekujemo od njih onako majusnih...

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 295
28.1.2010 23:27:08   
bebano

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

ako beba iz noci u noc se budi i nece da zaspi, te je vi naknadno hranite, pojite, mazite, nosate, odgajate osobu sa trajnim poremecajem sna.

Sorry- ali odavno vecu glupost nisam procitala...
Pa covjece imas veeeeliki postotak odraslih ljudi koji jedu i pored viska od desetine kilograma, osobe koje u sred noci ustaju i jedu onak iz frizidera...osobe koje se jednom rijecju ne mogu kontrolisati...a ocekujemo od tako malih beba da ne budu gladne tokom noci i da spavaju...Pa u prvih par mjeseci njihov zeludac je jako mali i normalno je da ce brzo ogladniti...Ne mozes ti reci nekome- hej ti nisi gladan- kada on osjeca glad.
Ponekad je i odraslima tesko zaspati kada se probude...tako je isto i sa malim bebama.
Nemam nista protiv nekih nacina da se beba navikne na nesto...a odvikne od necega...ali cini mi se da previse ocekujemo od njih onako majusnih...

Slazem se. Meni je puno cudnije da beba od 3 sedmice presvala noc. Nekako mi to ne ide uz male bebe kojima je jedini zadatak da spavaju, jedu i kake user posted image . Ne znam, svako ima svoj nacin i svoje mjere, medjutim i ja mislim kao i Amrino da previse ocekujemo od nase male djecice. Ponavljam moj ima 20 mjeseci i jos uvijek se budi da jede. Ne hvalim se tim, naravno da bih bila sretnija da spavam cjelu noc u cugu, ali sam ga jednostavno prihvatila kao takvog i znam da ce i to proci kao i sve. Nece se buditi dok ne krene u skolu, sigurna sam user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 296
28.1.2010 23:30:55   
boogy woogy
Ja nemislim da se male bebe bude po nocu od "pasjaluka". One jesu gladne, one traze toplinu majke, kada postanu malo starije krenu im zubici rasti, pa pocnu puzati i hodati i "prozivljavati" dnevne aktivnosti u snu. Ja smatram da do godinu i pol nemozete objektivno ocekivati da se "trenira" dijete da ne trazi siku po noci (ne znam za flasice jer ih moj sin nikada nije konzumirao). Moje iskustvo je takvo, da dok djetetu ne niknu svi zubi, necete se naspavati. Ali isto tako puno moze i da zavisi i od temperamenta djeteta. Sve su bebe mali ljudi.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 297
29.1.2010 10:00:34   
Nanica Sarajevo
Pa i ja se nekad probudim u noci jer sam zedna... napijem se soka, vode i nastavim spavati...
A zamislite male bebice, pa zedne, pa gladne, pa pelene pune pa ih nerviraju...
Sve to ima uticaja....

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 298
29.1.2010 10:10:25   
dinciii
Kod moje Rejhane je sve obrnuto bilo...Ona je od rodjenja spavala od pola 10 do pola 7 ujutro al sa 5 mjeseci je pocela da se budi po noci,nekad jednom nekad 2 puta il vise...I sad opet spava cijelu noc.

I meni nije cudno da dijete od 3 sedmice prespava cijelu noc jer je to moja Rejhana radila..

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 299
29.1.2010 13:01:48   
lilybeby
blago tebi dincii!moj sin nikad nije prespavao ni 5 sati u komadu,najcesce se budi svakih sat vremena a ne jede!vec place jako,zatvorenih ociju.eventualno ga jednom podojim ili 2 puta inace ga nosam onako snena,bukvalno po cijelu noc.ostavljali smo ga i da place ali tad pocinje sve jace i vristi do besvjesti.ja bih bila srecna da ga hranim po 3 puta,ovako me budi najcesce svakih 20 minuta a rijedje na 2 sata.i tako vec 3 mjeseca a sad mu je 6 i po.a prva 3 mjeseca se budio na 2 sata da jede.ni preko dana nije bolji.spava 3 puta po 45 minuta.tako da ja ne znam sta da radim vise.ako je neko imao slicno iskustvo,neka ga podijeli samnom,jer ja vise nemam ni jednu ideju.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *