|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
27.1.2010 13:06:08   
mamana
Slažem se u potpunosti u s tobom.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 251
27.1.2010 13:26:44   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

IZVORNA PORUKA: leona81

@skorpija ma svi me zezaju da je bas buca sad, al zar nisu sve bebe bucke? sad ima negdje blizu 6 kg i 57/58 cm al fakat jede ko luda, non stop, kad ugleda sisu razgoraci oci i fata s cim stigne, i drzi me za ruku da slucajno ne odem negdje hehe:)

ma dosta mi ljudi govore da je previse navikavam na sebe, da sam je razmazila, da kad god trazi dobije sta hoce iako ne bi trebala toliko jesti, smiju se jer trcim kuci ako negdje izadjem da je podojim i sl...plus svi su mi rekli, od patronazne do pedijatrice da bi vec trebala da jede obroke tj da se tacno zna red? i da se zna kad je noc a kad dan...meni je logicno da mala bebica bude vezana za majku bas kako je i moja za mene, i da ne zna za red...pa pobogu ima 2 i po mj

user posted image user posted image user posted image
Sto me slatko nasmijase...Ma zeno- samo ti po svom nahodjenju...slusaj sebe i instinkt...a to da je navikavas na sebe- pa zar postoji nesto normalnije i prirodnije?
Ne boj se- moj Hamza iako je cijelo vrijeme ko moja prikolica sasvim je samostalno dijete...bez ikakvih problema pstane sa nanom i dedom po par sati...ni ne pita na za nas...a nismo ga nigdje ostavili jedno godinu i po. I bebe znaju za red- ali ne onaj koji im mi nampetnemo nego svoj. user posted image

Draga leona, ti njih sviju fino upitaj znaju li oni koji je vijek, i znaju li da taj eksperiment zvanično nije uspio?
Beba se ne može razmaziti! Bebi je fizička blizina majke, dodir i nošenje fiziološka potreba isto kao hranjenje, spavanje, presvlačenje. Djete se ne može naviknuti na majku (mislim, zar je ne razmazuješ i pretjerano navikavaš na sebe čitavih 9 mjeseci dok ti je u stomaku), samo neka djeca osjećaju veću, a neka manju potrebu za kontaktom. I to je do individualnih karaktera.
Na temu, u dosta knjiga piše da djetetu već sa 4 mjeseca starosti "ne treba" nočni obrok. Sad, najviše tih knjiga koristi podatke dobivene pračenjem beba hranjenih formulom. Moja je kči samostalo prestala jesti u toku noči sa nekih 4 mjeseca, kad je u potpunosti prešla na formulu. Sin (doji, 15 mjeseci) se budi i sada, i ako znam da to nije glad, već potreba za kontaktom. A dok je bio mlađi, pa čak i kad smo uveli "poštenu" večeru, on se budio da jede, jer je zaista jeo, i nisam ni razmišljala da pokušam da mu to uskratim. Sad već smišljam strategiju da ukinem bar to nočno buđenje, jer se mi uspavljujemo dojeći i dojimo za dobro jutro.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 252
27.1.2010 13:53:36   
zagy
Moja user posted image je fino spavala, jedno do dva buđenja da doji, ali zadnji par noći budi se svakih pola sata, ko zombi hodam, sinoć u 8 zaspala ko foluser posted image pa opet ustajala svakih sat. Nadam se da je faza, pokušat ću joj većeru pojačati  prije spavanja, nešto kontam mogli bi zubići biti, user posted image ima 9 mjeseci i dva zuba :-) Jeste li vi imali sličnih problema?
Kaže mi kolega da je čitao da roditeljima u prvoj godini bebina života fali između 460-720 sati sna, valjda u odnosu na idealnih 8.
A što se reda u dojenju tiče, kada je bila mala dojila je non stop, tek s 2 mjeseca dojila je svakih 1,5 sat, od  3 mjeseca pa do danas jede svakih 2 sata i dojimo punh 9 mjeseciuser posted image I ja sam imala pametne savjete da "uobročim" dijete, kao slomiče me, ma hajde molim te. Kako da "uobročim" bebu od mjesec dana i da uvodim neku stroguču, da jede kada ja hoću, a ne kada je gladno i to sve da bi meni bilo lakše. Uf, kadam s samo pomislim na to iznerviram seuser posted image  

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 253
27.1.2010 23:32:25   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: zagy

Moja user posted image je fino spavala, jedno do dva buđenja da doji, ali zadnji par noći budi se svakih pola sata, ko zombi hodam, sinoć u 8 zaspala ko foluser posted image pa opet ustajala svakih sat. Nadam se da je faza, pokušat ću joj većeru pojačati  prije spavanja, nešto kontam mogli bi zubići biti, user posted image ima 9 mjeseci i dva zuba :-) Jeste li vi imali sličnih problema?

Sigurno je nešto neuobičajeno. Sa devet mjeseci imaš skok u razvoju. Onda vrlo lako mogu biti i zubići (kod nas je nicanje zuba bio jedan od glavnih razloga povećanog broja nočnih buđenja). Ne sekiraj se, brzo će to nazad u normalu. A pojačavanje prije spavanja slabo kad pomogne :), no naravno, neka beba jede koliko želi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 254
27.1.2010 23:38:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zagy

Kaže mi kolega da je čitao da roditeljima u prvoj godini bebina života fali između 460-720 sati sna, valjda u odnosu na idealnih 8.
A što se reda u dojenju tiče, kada je bila mala dojila je non stop, tek s 2 mjeseca dojila je svakih 1,5 sat, od  3 mjeseca pa do danas jede svakih 2 sata i dojimo punh 9 mjeseciuser posted image I ja sam imala pametne savjete da "uobročim" dijete, kao slomiče me, ma hajde molim te. Kako da "uobročim" bebu od mjesec dana i da uvodim neku stroguču, da jede kada ja hoću, a ne kada je gladno i to sve da bi meni bilo lakše. Uf, kadam s samo pomislim na to iznerviram seuser posted image  

Mojoj su djevojčici sa 10mj. nikle gornje jedinice, i vjeruj mi, to je bilo "time of my life".user posted image I danas sa 17mjeseci, moje dojke prve znaju ako kod nje postoji neki problem! Naoružaj se strpljenjem. Možda i da joj namažeš gelom desni prije spavanja. Nama je doktor preporučio GENGIGEL, malo je skuplji ali sam imala osjećaj da pomaže. Sretno!

(odgovor članu zagy)
  Neposredna veza do poruke: 255
27.1.2010 23:58:55   
putnica
Evo ja citam no cry metodu uspavljivanja,super je,nije agresivna,ide uz bebine potrebe (ne prekidati dojenje za uspavati naglo,samo naci drugi nacin uspavljivanja ali sve blago,bez da se beba pusti da place..)..javim vam ako sta pametno skontam i uspijem.Mada citajuci vase postove,vidim da se moj sin izgleda nalazi u fazi zubica i da se zato poceo cesce buditi,donedavno je to bilo 1 do 2 puta,sada svako 2-3 sata kao na pocetku (ima skoro 6 mj,i mislim da nije gladan vec trazi utjehu,ne zna sam da se uspava bez da sisa).

Najbolje ideje dolaze iz srca..a ti si 9 mj boravio ispod njega..
Djeca nas cine boljim covjekom!
I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 256
28.1.2010 0:33:24   
Lejla Ka
Putnice ako još i pojačano slini, vjerovatno su ti zubići na putu. No ne znači da će baš da se pojave odmah.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 257
28.1.2010 10:16:13   
putnica
Ma odavno slini,ima simptome vec mjesec dana (sjecam se da sam prije nove godine kukala kad ce vise ti zubici :)..ali sad se intenziviralo,ima knjiske simptome i vec se bijele tackice vide na desnima,ali nikako da vise probiju van ..gel pomogne na neko vrijeme..
Nisam jos procitala knjigu,pokusala sam primjeniti jedan savjet ali sam odustala umorna jer se nocas budio bukvaklno svaki sat..ma to moraju biti zubici (tjesim se :))..malo sisa pa zaspi,pa opet budan za sat.Stavila sam ga nakraju pored sebe da bar ne ustajem svakih 45 min,vec samo lijevo-desno.

I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 258
28.1.2010 10:19:55   
Lejla Ka
Bit će ti to zubići, najvjerovatnije. I dosta su spori u izbijanju user posted image  No iza toga dolazi smiraj, pa i nadoknađivanje spavanja. Moj je nakon takvih epizoda znao po danu odvaljivat i 2x po 3 sata ( a inače spava po 1,5-2 sata)

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 259
28.1.2010 10:20:53   
Anoniman
I kod mene isto ovako pa svaki sat buđenje i ja mislim da su zubići, i non stop sika jedino tako zaspi...

(odgovor članu putnica)
  Neposredna veza do poruke: 260
28.1.2010 10:25:50   
putnica
Hmm..da hoce vise,bas vidim da ga muce..Sa 3-4 mejseca je znao spavati po 6 sati u komadu,a sad kako koji dan sve krace,ko na pocetku kad se rodio..:) A ja samo virkam ima li ih,bas sam dosadna.:)
Jedino sam uspjela primjeniti savjet da mu na vrijeme maknem siku kad je "haman" zaspao,da zaspi sam..to je kao ucenje uspavljivanja bez sisanja.:) Mozda se zato i budio user posted image

I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 261
28.1.2010 10:28:54   
Lejla Ka
Moj je jednu cijelu noč bukvalno predojio. Diskonekcija apsolutno nije dolazila u obzr. E kad tad nisam ostala zauvjek ukočena...

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 262
28.1.2010 10:30:27   
marinčii
putnice situacija slična i kod nas,super spavao i po 9 sati u komadu i onda nekoliko dana prije 6 mjeseca počeo se buditi u plaču i po nekoliko puta,i evto za dva tjedna izbio zubićuser posted image sad smo opet na 2 noćna buđenja al izgleda a nam se sprema i drugi pa ko zna što će i kako biti,al nek su živi i zdravi sve se izdrži

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 263
28.1.2010 10:32:20   
škorpija
mi sinoć opet imali dva buđenja i dvije flašice ponjupao, pokušala sam zavaravanje cucom i čajem, ali bezuspješno. ustajanac opet u 8.00user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 264
28.1.2010 10:32:24   
Nanica Sarajevo
znam kako ti je, dok je moja djevojcica samo dojila, ja sam znala leci je pored sebe i ostaviti joj "na izvolite" siku, i ona se probudi, njam-njam i nastavi spavati. Ja jedva registrujem da je ona jela, od umora...
hahaha, kad se samo sjetim toga... a sada me to opet ocekuje, ako Bog da, u julu...
Mislim da se ne moze ukidati nocni obrok bebicama koje samo doje... nemoguce je da izdrze cijelu noc sa tim...

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 265
28.1.2010 10:39:31   
zagy
Putnice, kada čitam tvoje postove, kao da ih ja pišemuser posted image Ah, očigledno nam nema druge, guraj dok ne prođe Pedijatrica mi savjetovala da joj pred spavanje dam voćnu kašicu za laku noć, kao zasitna je, aha, spuca je kao desert i doji kao da ništa nije jela. Ja skontah da ništa od raznih naših metoda ne pali, kada user posted image odluče da nas puste da spavamo spavaćemo user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 266
28.1.2010 10:41:16   
Mya_81 RR
Eh, ovako kad čitam da se obično češće bude zbog zubića nama bi po tome trebali već svi biti na broju user posted image , a nemamo niti jednog user posted image

Škorpija, znači tebi naša sinoćnja molitva nije puno pomogla...začarat ćemo večeras nešto drugo user posted image

Nama je bilo OK do 4 sata, a poslije toga je stalno nešto cendrala i imam osjećaja da sam joj dudu morala dodavati svako malo i tako do 7 ujutro... a desna mi ruka u zavoju i ne može proći kroz one rešetke, a s lijevom jedva uspijem...pa dok joj potrefim usta ona još više poživčani user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 267
28.1.2010 10:43:58   
Anoniman
Moj ima godinu dana i ja mislila sad će biti lakše a meni vjerujte teže pa prije se samo jednom budio dojenje u 4h a  sad svaki sat, dva...neki kažu navika ne može biti navika kad se dijete nije budilo tako...

Neposredna veza do poruke: 268
28.1.2010 10:48:56   
Nanica Sarajevo
Breskva, mora da je nesto drugo onda...

Da mu nije prevruce/hladno dok spava? I kada ga nahranis, da li onda mirno spava, ili jos uvijek nastavlja?

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 269
28.1.2010 10:53:05   
Anoniman
Nanice ne znam grijanje je u stanu i kad ga pokrijem on se sam otkrije...ali ovih dana ima problema sa tvrdom stolicom da li ga to možda muči al kako onda mirno spava po daniuser posted image i kad ga nahranim opet plače onda slijedi ljuljanje i tako nekako jedva zaspi...

Neposredna veza do poruke: 270
28.1.2010 10:53:39   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Shee

Naoružaj se strpljenjem. Možda i da joj namažeš gelom desni prije spavanja. Nama je doktor preporučio GENGIGEL, malo je skuplji ali sam imala osjećaj da pomaže. Sretno!

malo je OT al moram ....svasta smo koristili za zubice calgel,kapi dentinox... na pocetku smo imali gngigel i nekako nisam ga vise koristila. sad smo opet poceli i nekako imam osjecaj da djeluje. kad god sam joj dobro namazala mjesto gdje ocekujem gornje trojke ljepse je spvala. sinoc npr nisam zaboravila sam i milion budjenja.. mozda je slucajnost,al ja nekako vjerujem da on pomaze...

i da vas "utjesim"... moja curica ima dakle skoro pa 19 mjeseci, ne doji od 4. mjeseca ( znaci nije do dojenja) a sinoc joj jednostavn o doslo i u neka doba se probudila ( mislim oko 3- pola 4 sata i kaze "mama daj dzeli veliku hapu....." ...pokusala sam je zavart s vodom , caj em al ne, ona hoce hapu... nije zaspala dok je nije dobila. bas mi je bila smjesna. ogladnilo mi djete iako je fino vecerala , sta cete desava se.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 271
28.1.2010 10:54:57   
putnica
Najsmjesniji su savjeti pedijatara da beba sa 3-4 mjeseca vec moze prespavati noc..i jos te gledaju kao da si nesto zgrijesio kad nije tako..

I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

Neposredna veza do poruke: 272
28.1.2010 11:02:21   
D_K
izvinjavam se i ja moram OT..
moja mala nije htjela uopste calgel za zubice - gadio joj se. jedino je problem kod gengigela sto se ne smije pretjerati - kazu da je prilicno jak pa moze nagristi desni - znaci samo po potrebi i tanki sloj. ja sam svojoj kada bas zagusti i kada znam da je muce zubici davala po pola kasicice paracetamola prije spavanja..
a sto se tice ustajanja - ja sam sretna kada je samo jedno budjenje - onda kontam da sam se naspavala. a nakon par takvih noci slijedi dernek i po 3 ustajanja. i jos lopovcica ne mogu prevariti - dok me ne vidi da sam ustala ne prestaje - samo apa, apa..

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 273
28.1.2010 11:04:22   
D_K
IZVORNA PORUKA: putnica

Najsmjesniji su savjeti pedijatara da beba sa 3-4 mjeseca vec moze prespavati noc..i jos te gledaju kao da si nesto zgrijesio kad nije tako..

ha, ha bas sam se nasmijala - e pa ja sam onda velika grijesnica :)
starija sa 4 godine ukinula nocne hape a mladja sa maltene 2 godine uveliko hapa po noci :((

ali isto tako znam i slucajeve da beba od 4 mjeseca doji oko 11 i ujutro da 6 sati spava - tako je bilo kod moje snahe - blago njoj.. znaci ima i takvih slucajeva..

< Poruku je uredio D_K -- 28.1.2010 11:05:55 >

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 274
28.1.2010 11:06:13   
Anoniman
D_K ti me baš utješiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *