|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
29.1.2010 14:11:04   
Nanica Sarajevo
Ne znam... moja bebica je spabval tri puta dnevno (3 sata, pa 3 sata i predvecer 20 minuta), ali imam prijateljica cija djeca tako spavaju nekoliko puta po samo 20 minuta, nema pravila....

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 301
1.2.2010 17:29:53   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Maida*

Moja beba ima 16 i po mjeseci i nazalost nemam rijeci utjehe. Nema pravila, nema tacno vrijeme ni broj budjenja, vec staaaaaaaaaaalnoooooooooooo.
Doji, i nema sanse da bi taj stavo flasicu u usta. Pokusala jesam, ali mi je gore posle bilo da ga umirim kolko se naljutio i plakao.

Sretno zeniceuser posted image

Ali meni je malo pomglo to budjenje----smrsala samuser posted image user posted image

Ovako je i kod mene. Danas joj je 17 mjeseci. Nadam se da će noćno dojenje uskoro spontano prestati.

< Poruku je uredio Okarica -- 1.2.2010 17:30:42 >

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 302
1.2.2010 22:24:51   
mnn
jajoš čekam taj recept za ne nosati..moj se pomalo odvikava jer želi hodati...ajde ima nade...

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 303
1.2.2010 22:27:27   
putnica
Moj bebac je ipak imao razlog cestog budenja..vire prvi zubici..E sad..vjerovatno kratkotrajno zatisje pa hajde opet jovo nanovo..user posted image

Najbolje ideje dolaze iz srca..a ti si 9 mj boravio ispod njega..
Djeca nas cine boljim covjekom!
I. 30.07.2009
F. 20.10.2010

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 304
2.2.2010 0:38:32   
mama Nataša
Bez ikakvog pametnog savjeta, samo da se pridružim nespavačima

Zilion puta noću + što ni danju ne spava bog-zna-koliko, tu i tamo po 5-10 minuta, 15 možda, uh, ovo je baš zamorno.

Danju nema odmora ni zbog starijeg koji isto treba mamu pa makar i u tako kratkim terminima kad ovaj mali spava.

Imal' iko pametan????? user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu putnica)
Neposredna veza do poruke: 305
2.2.2010 9:56:02   
Majčica
lilybeby, nema ti tu nekog recepta. Moj je veci pa i sad slabo i po danu i po noci spava. Po danu nekad pola sata, nekad 2 x 40 min, nekad sat, nekad sat i po ali to je kapak, nikad duze. Po noci se budi nekad svaki sat, nekad spava po 5 sati u komadu, ama bas nikakvog pravila nema. I cesto zna tako plakati zatvorenih ociju, nece da doji, samo place. Jutros se npr probudio oko 4, dojio, dojio ali nikako opet zaspati. Nosala ga ja, place. I onda opet legli, cuclao siku i zaspao nako  nekih sat vremena. Ja se sva ukocila lezeci a on sa sikom u ustima. Moze biti da prozivljava dan, ne znam ni ja sama. Uglavnom, ja sam odustala od "recepata", cekam samo proljece da prestanem dojiti i nadam se da ce tad i to prestati. A po danu kad ce poceti spavati, to ne znam. Eto, nadam se da sam te malo utjesila.

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 306
2.2.2010 9:58:52   
luna77
L. je sama prespavala noć kad je počela jesti kasice i rizu u mlijeku a za nosanje kad mi je otkazao zglob na pod< sam stavila deku i 3 reda podnih puzli(3 sloja) i sda tu gusta rijetko kad hoće da je nosim.zubići još nisu počeli pa neznam kakvo će tad stanje biti a nadam se da je an mene ja prvi dobila s 13 mjeseciuser posted image

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 307
7.2.2010 11:05:23   
škorpija
E ja sam sinoć skontala da važi ona stara poslovica: najednostavnije rejšenje je obično pravo rješenjeuser posted image . Već sam se žalila na ovoj temi kako moj adjdin povremeno nakon noćnog hranjenja neće da odmah zaspe( inače jede 2 puta u toku noći i odmah zaspe), uglavnom sinoć oko pola 3 se probudio ja mu napravila 140 ml jer mu uvijek toliko dajme noću, on sve posjeo, ali neće da zaspa. a ja sinić čitala u nekom bebi časopisu da ako beba pojede sve ponudite joj još, pa hajde reko da napravim još. i on pojede još 120 ml i odmah zaspe , jadničak ustavri bio još gladan. e onda sam skontala kako sam ustvari tupa, pa dijete jadno ne može gladno spavati, a ja se strogo držim nekih svojih mjera, jer najčešće od pospanosti ne stigne pojesi ni tih 140ml. ali eto nije svaki dan isti i nije svaki putuser posted image  jednako gladanuser posted image . a jadan znao je po 2 sata plakati u krevetiću a nikad nmi nije palo na pamet da mu ponudim jošuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 308
7.2.2010 11:12:17   
Mya_81 RR
Draga, bolje ikad nego nikad. Najbitnije je da si na kraju shvatila šta je u pitanju user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 309
7.2.2010 11:13:34   
škorpija
da, samo se nadam da ovo nije bilo jednokratno rješenjeuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 310
7.2.2010 11:22:15   
Mya_81 RR
Doduše, svašta može biti s obzirom kako stalno nešto mijenjaju. Tako da se i ja nadam da si pronašla stalno rješenje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 311
17.2.2010 9:25:37   
mamana
Evo več 15 dana moja djevojčica se ne budi po noći da jede, tako da se nadam da  je konačno izbacila taj noćni obrok.Prestala je sama, s tim da moram napomenuti da ima dvije godine i osam mjeseci (bilo je i vrijeme).

Neposredna veza do poruke: 312
17.2.2010 15:21:51   
škorpija
Mojuser posted image  se već desetak dana budi samo jednom noću da jede, ako ovako nastavi ja prezadovoljnauser posted image

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 313
17.2.2010 16:10:21   
iv@ncica
oh nasa svima bolna tema..evo sto sad ja pokusava raditi..
znam da je dug post ali kako d rugacije obajsniti:
posto uskoro pocinjem raditi, a posao mi zahtjeva maximalnu koncentraciju i budnost...unaprijed znam da na poslu ne mogu funkcionirati zbog sto buđenja...ne bih ga volila skroz skinuti sa sike, ali moram bar sad malo reda uvestiuser posted image , jao smijesno sam i sebi..cuj bebi na siki red uvesti..ali moze se nesto..kako smo sad na 3-4 cvrsta obroka i skoro vecinu hrane moze jesti izvedivo je i od kad smo presli na 2 dnevna spavanja, i poceli pomalo piti iz case s kljunom..prije nema sanse... ali sad smo veliki pijemo i jedemo pa se moze, ali i prehlada nam je pomogla :

uglavnom skuzila sam da je njemu sika najdraza kad ce spavati pa bio ili ne gladan..e sad fino uvijek ide spavati jedno satak nakon dorucka ili rucka...pa sam tu pocela..prvo sam mu onao vecernje uspavljivanje uz siku polako izbacila..dojila bih ga prije kupanja, pa bi se onda brckali, igrali gledali crtice..onda ga nahranim nekom laganom kasicim od zitarica, i lii onom hipp za laku noc kasicom..pa polako legnem na krevet u mrak kod njega..on je sit uzme siku pa ne moze da doji..pa se vrti malo..pa tamo vamo..uglavnom ja sam pored njega i nista mu ne radim, sika na izvolte ne branim mu je, jer je to kontraefekt..i tako jedno vrijeme pa i 20 dana ako ne i vise.. i upalilo je ..zaspe bez sike..pa smo onda presli u krevetic, vecernja rutina, kupanje, crtic, hrana, poljubim ga,ubacim u krevetic kazem laku noc pa- pa, ugasim lampu ostavim samo ono malo svjetlo i malo ga pomazim po leđima, nista naglo sve pomalo i on se za brzo navikne, ..nekad zaspe za 5 minuta nekad za 15, alli vrijedi..ne pricam s njim ..samo ga smirim i spustim i opet malo pomazim kad se uzvrti.. i sad se vec fino navikao, pa me sam zove kad je pospan i vodi prema vratima i govori papa.

Pa smo presli i po danu tako, prehlada nam je pomogla..prebacila s am dojenje,dam mu da doji kad ustane , a ne prije da se uspava s njom..i sad me on grabi., necka se , ja mu dam vode,kompota, pa malo cucu..pa se on okrene malo ga mazim po leđima i onda zaspe..ali sve to traje i sve pomalo i strpljivo se mora..inace bude jos gore....evo vec sad ce mjesec dana se uspavljujemo bez sike..i sad smo na izbacivanju nocnih isto polako, budi se..ali puno bolje spava od kad sika nije uspavljivac...ovo smo poceli od kad je nedavno bio bolestan i kad sam vidjela da on sam vise voli kasikom sve pojest i da mu je mrsko siku vuc nekad...sad se po noci budi, ali ne dobije siku ..ali malo po malo...budio se po 5 puta i uvijek dojio..sad smo na 2-3 buđenja i jednom dojenju i to onom ujutro oko 6 kad mi je ok,,znam da je gladan..pa onda jos malo pajki i onda mu dam dorucak..i sve tako..uglavnom treba skontati kad i bebi pase odvikavanje ... i polako ga malo po malo skidati..ja sam skuzila da od te prehlade bi se mogla izvuci neka lekcija..pa smo samo nastavili tako..ne vjerujem i ja da cu jos po noci spavati..ali 2-3 buđenja su opet bolja od 5..jesam dugo..ali ucim se pa moram s vama podijeliti sto sam naucila hehhe sorrryyyy...ali u svemu treba biti strpljiv..oni brzo uce i skontaju..samo treba biti dosljedan..mi njih navikavamo, skontala sam da mi je bas idealan trenutak kad je sam poceo izbacivati je pomalo kad je bio prehlađen..to je upalilo kod dnevnog i nekoliko nocnih buđenja, na ovom vecernjem smo se naradili,..eh ali jest ce mo je mi ujutro i predvecer i po danu do kad je sam ne ostavi ;))) uglavnom..prvo bebu treba odviknut od uspavljivanja s njom sto mi skoro sve radimo..pa ce biti puno bolje i lakse.eto ja sam jedan korak napravila..

< Poruku je uredio iv@ncica -- 17.2.2010 16:22:41 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 314
17.2.2010 17:27:17   
Mya_81 RR
Ivančice, napisala si da imate sad jedno noćno dojenje, a da se budi 2,3 puta...je li mu tada daš dudu ili kako se uspava?

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 315
17.2.2010 18:25:10   
iv@ncica
dudu i malo vode nista caj, sok i to, onda isto radim samo sa drugom nezdravijom tekucinom, ako je zedan malo p'opije, ali je to stvarno buđenje da bude uz mene i da vidi jesam li tu i stvar navike...onda mu pokazem da sam tu, pomazim ga, dam cucu, bez price..te ga ne smijem uzeti sebi na krevet inace je sam nađeuser posted image ,onda ga malo mazim po leđima....nekad i nekoliko puta dok ne zaspe..ali moram ustrajati...mozda se i navikne..ali strpljenja moram imati..kad sam uspjela da ne spava s njom valjda ce i ovo..vise ne mora da doji 100 puta ..drzite mi fige, ali bebe stvaro hoce da uce..samo smo mi nekad gori jer nam je lakse..ga uzeti sebi i dati mu da jede..i ovo on prihvata pod normalno..samo sto ce 10 mjeseci buđenja stalnog i sike ne mozes tek tako zaboraviti..ipak je to ovisnost hehehhe..ali nism za ona extremna odvikavanja..ovko bas ide polako i prirodno..nista nema preko noci, pa tako ni ovo..nije lako..ali ne mozes drugacije..on ne place..to mi je bitno i dobra vecera da znam da nije gladanuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 316
17.2.2010 23:20:35   
iv@ncica
e sad ce mo vidjeti kakva ce nam noc biti ..bas je zlocest cveceras ;))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 317
17.2.2010 23:59:44   
Nanica Sarajevo
Sretno user posted image

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 318
18.2.2010 12:17:51   
iv@ncica
izvjestaj  od  nocas user posted image
zubi  nas  muce,  milijon  buđenja  samo  jedno  dojenje jutros   između 6-7,  vise  nisam  imala  snage  gledati  na  sat...izdrzat  ce  mo  nekad  mora  biti  bolje..uglavnom, nesto  ga  je  mucilo tj.  zubi 3 i 4-tvorke  nam  krenule,  ali  dobro  je  ipak  samo  jedno  dojenje..ma  napredak,  ma  nije  o n  jadnicak  ni  trazio  da  jede..samo  je  malo  pio  vode,  eto dam  mu  cucu,  okrenem  ga  na  trbuh  i  malo pomazim  jedno  sto  puta  nocas..ali  nijne  svaka  noc  ovakva..bit  ce  bolje,  ja s am  +plusivacuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 319
5.3.2010 15:59:27   
nasa princezica
user posted image Mi jos dojimo po 2 puta u toku noci,jos nismo probali s odvikavanjem al izgleda cemo morati dok nije preslo u naviku pa onda cemo dojiti do udajeuser posted image user posted image user posted image user posted image pozzuser posted image

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 320
8.3.2010 14:38:28   
mynxlee
Preko dana i nekako se zavara s igrom, setnjom, ali preko noci, nema sanse. Doji cini mi se po bezbroj puta. Osjecam se ko velika duda, jer mu hrana nije potrebna, nego neko smirenje i sigurnost. Moram to pod hitno prekinuti, jer sam ponovo trudna. Kako cu, ne znam ni sama. Raspametila sam se.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 321
8.3.2010 14:59:32   
Anoniman
mi se budimo samo jednom jest.A kad jede oko 21.recimo ja se znam trznit budit jer,ruzno spava otkrjeva se uzass,pa tako ujedno mu dam flasu to bude oko 3,4 da me nebudi oko 6.posle gladan pa sastavi spavat bar do 8.user posted image
Rjetkost,kad da palace da oce jest ,,ako se slucajno budi dam cucu on nastavi spavat pa ja dok dodjem sebi recimo jos pola reko sata pa cu ustat nahranituser posted image da jos malo otkunjam ,i psole pola sata ustanem i dam flasu.
Inace ,da se ja nebudim da ga hranim nebi se budi do 6.Nije mi se NIKAD desilo da place ,da nece ni cucu da oce flasu nije takav jednostavno.
Al ja opet ustanem nahranim ga.
Vidim vi mucite brigu kako,odviknuti od hranjenja u toku noci dok kod mene obrnutouser posted image user posted image ,,meni to nije problem ustat jednom nahranit.
U toku noci.

(odgovor članu mynxlee)
  Neposredna veza do poruke: 322
8.3.2010 15:38:13   
Lejla Ka
Mi već 15. noč spavamo, razdvojeno i bez nočnog cickanja.
On se, do u nazad 15 dana, budio jednom u noči i tražio da sisa. U zanje vrijeme je znao i prespavati noč bez buđenja pa sam odlučila da probam ukinuti to buđenje, dogovorila sam se sa MM da dok budemo na godišnjem, ja pređem na spavanje u dnevni, a on proba da pokrije to buđenje nošenjem i ljuljuškanjem. Strategija je bila da ako se bude jako i dugo bunio batalimo pokušaj.
I tako, prvu noč, ja u dnevnom, djete zaplakalo, ja se samo digla, otišla u spavaču i legla pored djeteta i dala mu da doji. Kaže MM "pa nisi morala baš odmah doć" na šta se ja tek uhavizam, da sam ko mjesečar došla, a jastuk i jorgan ostavila u dnevnom user posted image . Drugu noč sam, nakon što je zaplakao, ustala i zakočila user posted image . On je malo plakao, i prestao, i ja se vratila na spavanje. Tu se noč još jednom probudio, muž ga je opet malo pronosao, i tad je brzo prestao i nastavio spavat. Ovo sam ispratila ležeći pokrivena. Treću noč je prespavao u komadu. Četvrtu se opet jednom probudio, no ja sam se več bila odvikla od nočnog dojenja user posted image . Mislim da se od 6. noči prestao buditi, no ja nisam imala hrabrosti da se vratim u krevet još bar 4-5 dana. Par dana prije mog povratka u vlastiti krevet, muž ga je počeo prebacivati u krevetić gdje bi on mirno prespavao noč.
Sad ga uspavam dojenjem, pa ili se ustanem, ili ako i ja zaspem muž ga, kad krene leći, prenese u njegov krevetić i tamo nastavi spavat. Kako sada spava u komadu, u jutro se budi ranije, oko 7, i tada dojimo za dobro jutro. Imamo i jedno popodnevno (radnim danom, vikendom traži kad god nešto nije kako on hoće user posted image ). Dakle, sad smo na 3 dojenja, i to mi je nekako fino i prihvatljivo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 323
8.3.2010 22:35:18   
mamma mumi
ima te li savjet za mene, ja dojim i uz to je i flasica. Sada mu je 17 mjecei, zaspi u 8h, spava do 24-01j i onda pocinje igranka, nece sisu, trazi flasicu, i poije 2 tokom noci, ja vise nemogu izdrzati ne spavati.Poklasicu sa cajem, pokusla sam flasicu sa cajem dati, ali tada trazi siku, ili sjedi i plači, Sta da radim

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 324
9.3.2010 10:11:32   
veeseelaa
žene ja neznam šta da radim, mojoj malenoj sam ukinula noćni obrok ali ona se svako jutro budi sva mokrauser posted image user posted image user posted image  toliko se upiški jer tokom dana pije puno sokova i mlijeka, sokove jednostavno obožava, pokušavam joj smanjiti ali ona hoće da me mlatiuser posted image  kad joj ne dam  tužno plače i sve prstićem pokazuje na flašicu
Jel ok da dijete od 14 mjeseci popije dnevno po litar soka?????????  jel to uopće zdravo?
I šta da radim s ovim mokrim budjenjemuser posted image  nekad je izmem u toku noći iz kreveta pa je presvučem al ona se onda razbudi i neće da spava po 5-6 sati ujutrouser posted image
Neznam šta mi je činiti? probala sam sve moguće pelene ali njeno piškanje ni jedna ne može izdržatiuser posted image
Kakva je situacija kod vas?
a kako sam je odviknula od noćnog obroka? pa ona se toliko umori preko dana (jako je aktivna) da joj je onda mrsko buditi se zbog mlijeka, to traje već 2-3 mjeseca

< Poruku je uredio veeseelaa -- 9.3.2010 10:13:04 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *