|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
18.6.2010 23:16:29   
zirafica
moja bebi ima 2,5  mjeseca i vec mjesec dana se ne budi po noci,a ja se po navici i sad budim pet puta.u pocetku se budila svako dva sata da doji,a onda malo pomalo sve duze spavala,i sada zaspe oko 10 i budi se oko 8.ja je uzmem,prinesem sebi ali ona tako cvrsto spava i nikad ne jede u snu.brinem se jer kontam da je gladnauser posted image ,ali ona je hvala Bogu napredna i super beba,ali svejedno,zao mi je kad ne jede po citavu noc,a ja nikako da se opustim i zaspem i da se ne budim ako me ona ne zove.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 376
18.6.2010 23:30:11   
škorpija
zirafice normalno je da se brineš, ali ako je beba sita i zadovoljna nema razloga, možda dijete jednostavno voli spavati (ima nas i takvihuser posted image ), vjerovatno ti sad većina mama zavidi, ali uživaj jer je vrlo vjerovatno da će se kasnije to promjeniti pa ćete imati vesele noći (zbog zubića, dosade i itd)

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu zirafica)
Neposredna veza do poruke: 377
18.6.2010 23:40:52   
Honey3
zirafice mislim da nemas razloga za brigu ako beba napreduje i ako joj je kaka zuta i moja beba se rano prestala buditi nocu sa puna 3mj a napredna je mashallah fino,jede navece oko 9 i ujutro nista do 9 a i ovi stariji isto rano su se prestali buditi nocu user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu zirafica)
Neposredna veza do poruke: 378
28.6.2010 14:39:52   
lavić Simba
felix moja mama kaze kada sam ja bila mala ma nisam se odvajala od cuce ako bi je negdje izgubila u kuci vriska nastane!Tako a je ona jedan dan uzela i odsjekla joj vrh...ja stavila usta i izvadila...zacujeno pogledala u mamu a ona mi rekla "pojela baja"user posted image  imala sam oko 2-3godine i zamisli nikada je nisam vise trazilauser posted image ...

< Poruku je uredio lavić Simba -- 28.6.2010 14:42:58 >

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 379
13.7.2010 7:49:17   
pocahontas
evo i ja da skoknem na ovu temu kao padobranac...ne znam vise ni sama sta da radim, da li da ga skidam sa (.)(.) ili da i dalje tolerisem njegovo budjenje nekoliko puta u potrazi za dojenjem, iako fino jede tokom dana..sinoc recimo je zaspao kao i svkau noc u 9.30h, prvo budjenje hop na noge, kenka, doziva me ja g akonektujem on cuc cuc (nece da povuce jer spavauser posted image a mene to uzasno nervira, kada me vec digao zasto ne povuce mlijeko user posted image )...ja ga vratim, on opet za sat jop na noge - ista stvar - nece da doji vec me cucla user posted image user posted image )....tek jutros u 5h je podojio, spucao dvije (.)(.), a ja se u 6h ustajem, jer radim od 7h...i tako svaki Boziji dan..cuclu mu dam, smao je baci, razbudi se jos vise i u dreku...tako da mi je u principu bilo uvijek lakse da kada se probudi, samo ga konektujem dojio-nedojio..mada, nekad se desi da fakat pravo podoji 3-4 puta u noci....ne znam ziva, ali samo znam da sam smantana, nervozna jer sam nenaspavana, uz to i idem na posao, pa ne valjam ni sebi ni njemu...
dok recimo u toku dana kada dodjem s posla, fino podoji, ali poslije toga ga je ziva muka uhvatiti da doji (ja ga ganjam po danu, da me osjeti, nece li se nocu manje buditi, ali ne, gospodin nece, to mu je gubljenje vremena, hoce da budalesa, kakvo dojenje po danu pih, kada moze fino naveceuser posted image user posted image ).....

kako god, ljeto cu nekako izgurati kao zombi samo zato jer nemam drugog nacina da mu tekucinu dajem (samo vodu hoce na kasikicu, a i toga jako minimalno popije za citav dan)...to je mozda i jedini razlog sto mu tolerisem ovakvo ponasanje user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 380
13.7.2010 10:29:50   
mamaajna
moj bebac vec 2 noci ne doji.legne oko 22h ujutru do 8h pa se nesto nadam da ce ostati tako.to bi bas bilo super

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 381
13.7.2010 10:47:26   
Atarka
Pochahontas, i kod nas je slicna stvar sto se tice nocnog budjenja, s tim da ja jos ne radim pa se i da nekako izdrzati. Navecer zaspe oko 9-10, budi se za sat vremena i onda do jutra mozda jos 2 puta, a nekad i cesce. Dudu isto nece ni blizu. Jedino sto sam ga naucila da pije vodu iz flasice tokom dana tako da mi je to olaksanje. Primjecujem da mi se produkcija mlijeka smanjila tako da bar unosi dodatnu tecnost. Vjerujem da si probala, ali nije na odmet da mu svaki dan nudis vodu iz flasice (moj je prihvatio obicnu babylove kaucuk, silikon nece, a oblik aventove cucle isto nece). Ispocetka je samo grickao i ispuhivao vodu van, ali nakon nekoliko sedmica je ipak prihvatio. A dotada sve iz kasike. Ko bi mu sad "nakasikao" vode po ovim vrucinama. Sori na OT

30.09.2009

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 382
13.7.2010 13:40:29   
ena23
prospavana noc? sta je to? jel' se to jede? user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 383
13.7.2010 13:43:21   
pocahontas
hajde da nas ima jos..ali sve češće mi se događaju čudni pogledi okoline kada im kažem da jos dojimo, pa onda da sam smantana jer me budi nocu da doji, i savjete tipa-nauci ga da prespava noc, izdrzi nekoliko dana i kao to ce se et tako rijesiti..aha, ma daj molim te...ko mi to garantujeuser posted image ima li koja vidovita dzemila da mi razbaca grah pa da vidim do kad cu ovakouser posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 384
13.7.2010 13:43:31   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: ena23

prospavana noc? sta je to? jel'' se to jede? user posted image

Ne draga, to je deterđent za suđe! user posted image user posted image user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 385
13.7.2010 13:45:50   
Lejla Ka
nauci ga da prespava noc

A ti ih pitaj kako, pa ako počnu sipati ideje ti ponudi da ga uzmu na noć-dvije da isprobaju. Makar ćeš se ti naspavat da možeš dalje gurat user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 386
13.7.2010 13:46:19   
ena23
aaaaaaaaaaaaaa
hvala na prosvjetljenju user posted image

ma ja se vise i ne zalim, vidim nema fajde, postala sam dosadna ljudima... ali kad skontam da evo 10 mjeseci i kusur dana nisam spavala u komadu duze od tri sata... ma svaka mi cast user posted image (moram sama, kad nece niko drugi)

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 387
13.7.2010 13:47:59   
ena23
pocahontas, znas li ti za onu : "ma daj ti njemu nek se nasopa pred spavanej pas vidit hocel se budit" user posted image  

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 388
13.7.2010 13:50:25   
Hanady RR

pocahontas, znas li ti za onu : "ma daj ti njemu nek se nasopa pred spavanej pas vidit hocel se budit" user posted image  

ma ja...šopa moja pred spavanje 250 ml mlijeka sa keksolinom...na kon svegaaaaaaaaaa pojedenog pa pomaka nema...skinula se sa sike al budi se kao da nije....po cjelu noć treniram mišiće ustajući se do krevetića.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 389
13.7.2010 13:57:11   
ena23
hehe, ma znam hanady, negdje sam citala da to cesto nema veze nikakve sa kolicinom koju djete jede nego sa tim da djeca u tom periodu (od nekih devet, deset mjeseci pa do dvije godine) spoznaju da su individue i da mama  i tata odlaze i dolaze i da ce mozda ostati sami. kazu mnogo strpljenja pomaze, takodjer i shvatanje da je bebu zaista strah i da se zbog toga budi, ne ini to iz "huje" ili "umazenosti"

ma tesko je brate i kad shvatas zasto je to tako, nekad mi malo fali da mu u tri ujutru jednu zalijepim, pogotovo od kako je poceo kmezit sto mu nedam da jede moje dlake. u po noci ja cupam sebi svoju kosu a on istu sebi u usta pa onda place sto mu ne dam da jede user posted image user posted image   ma, nista ne traje vjecno... 

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 390
13.7.2010 14:07:19   
pocahontas

sinoc spucao ad mlijeko sa dvije kriske udrobljenog hljeba (ja bih bila sita) plus dojio za laku noc...i opet me 3 puta digao (od toga samo podojio jednomuser posted image )..gladan dakle nije bio, ali sto se budiuser posted image ma nek je on meni ziv i zdrav, i nek nas ima ko buditi, ha ja...necu vise da kukam....
lejla ka, fakat sam kontala jednu noc zbrisati kod mama i mm ostaviti djete...upozoriti ga da nece spavati, da moze doci i cas igranja ako mu ne bude mogao nista i ako se razbudi, ali to sto kazes, naspavala bih se uh uh.....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 391
13.7.2010 14:10:25   
koka i po
Ja sam jednostavno prekinula davati noćni obrok,jer sam smatrala da mu nije potrebanuser posted image .Par noći se budio ,ja davala cuclu i on bi ponovo zaspao.user posted image
Mislim da je to samo navika i nema veze sa glađu.

Neposredna veza do poruke: 392
13.7.2010 14:24:03   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: koka i po

Ja sam jednostavno prekinula davati noćni obrok,jer sam smatrala da mu nije potrebanuser posted image .Par noći se budio ,ja davala cuclu i on bi ponovo zaspao.user posted image

s ovim se slazem jer je to kod nas slucaj ocito...ali cucla nam ne pomaze, on je samo baci, jos vise se naljuti na mene i tek se tada pocne derati da jmi glava puca i da ima 10 godina pukla bi mu šljagu kako to iritantno zvuči user posted image user posted image user posted image
i jos kada se od te huje baci po kreveticu i opali glavom od ogradu, e tek sam tada fensi izgleda i duhauser posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 393
18.7.2010 1:15:43   
nasa princezica
mojoj mazi je 22 mjeseca i tek od prije par noci nebudi se da doji,a ja se vec navikla na ustajanje..hehheh.......kod nas je  pojedena vecera pa sika pred spavanje ucinile da maza spava cijelu noc...a mama se sad navikava da prespava u komadu noc...

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

Neposredna veza do poruke: 394
18.7.2010 23:25:25   
Majčica
pocahontas, kod nas je sve isto tako bilo. Naravno da je lakse ovim mama cije bebe hoce cuce, a tvoj isto kao i moj samo cuclauser posted image . Frustrirajuce jeste, a ja nisam nikad ni probala da mu ukinem te nocne obroke, jer sam znala da to bez velike dreke par noci nece proci, a to nisam mogla psihicki nikako. Sad kad ne dojimo vise, prestao je da se budi. Proci ce to draga, samo strpljenja.

T. 2008.
H. 2012.

Neposredna veza do poruke: 395
18.7.2010 23:32:38   
Medić*
moj maleni ima 21 mj i jos nismo izbacili mlijeko preko noci, ovaj tempo tjera od 3 mj pa sve do sada, zaspi oko 9 uz flasicu mlijeka i obavezno se nekad oko 4 ili 5 probudi trazeci mlijeko, u pocetku sam pokusavala sa vodom da ga zavaram jer znam da se budi iz navike, nema sanse, cucu smo izbacili prije pola godine tako da se time ne moze zavarati, probala sam ga malo ljljuskati da ponovo zaspi bez mlijeka ali ne ide, obavezno hoce mlijeko nista drugo tako da mu i dajem ali naravno samo pola flasice jer onda ujutru slabije doruckuje ako puno popije preko noci, uglavnom sada smo jos na jednom budjenju ali nista strasno popije flasicu baci je preko kreveca, okrene se i nastavi spavati do osam ujutru, tako da svi budu zadovoljni user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 396
18.7.2010 23:36:12   
iv@ncica
drage  moje..mi  se  jos  budimo  iako  ne  dojimo  vec 4  mjeseca...iako  hoce  i  cucu  i  sve..ma  dzaba  ..neke  ce  bebe  spavati  neke  ne, dok  sami  ne  odluce...nije  im  ni do sike ni  boce, ni  gladi, ni  blizine,e  sad  mozda  bude  zedan  jer  je  vruce  ,  jer  popije  vode..ali   sta  da  vam  kazem navikne  se  covjek  i sve  brzo  prođe  pa  ce  i  to..svim  mamama  strpljenja  i  sfrece  zelimo...a  sa  prestajanjem  nocnih  podoja   treba  postupno  i  polako,  ponuditi  samo  vodu  i  cekati  jedno  vrijeme....ali  to  ne  garantiora  da  se  beba  nece  buditi i  kad  ne  bude  jelauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 397
18.7.2010 23:38:13   
Dida79

Isto je ovako i moj sin radio i ja se nisam ni trudila da mu uskratim to zadovoljstvo sve dok nije sam prestao da trazi a tako bi volila da i ovaj mladji hoce...ali ne, flasicu nece ni da vidi ima vec 1.5 goduser posted image na sve nacine sam probala ali ne ide

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 398
19.7.2010 9:34:18   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: koka i po

s ovim se slazem jer je to kod nas slucaj ocito...ali cucla nam ne pomaze, on je samo baci, jos vise se naljuti na mene i tek se tada pocne derati da jmi glava puca i da ima 10 godina pukla bi mu šljagu kako to iritantno zvuči user posted image user posted image user posted image
i jos kada se od te huje baci po kreveticu i opali glavom od ogradu, e tek sam tada fensi izgleda i duhauser posted image user posted image

eh, i kod nas ovako često bude...prvo joj hoću dati cucu, a ako to ne upali onda čaj, ali često me udara po rukama kad hoću da je smirim s tim....a toliko se onda dere da mi neopisivo zna ići na živce i stalno znam govoriti 'joooj, da si starija' user posted image

A dosta puta se desi da skužim da ne pije ništa iz bočice, ali kad je hoću izvaditi nastaje opća histerija user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 399
21.7.2010 4:33:19   
scarlett
Mislila sam da se još duuuuugo neću javiti na ovu temu, ali obzirom da sam trenutno u fazi traženja posla i ukoliko budem imala sreće, morati ću učiniti nešto po pitanju čestog buđenja mog user posted image .
Mi dojimo već 11 mjeseci i namjeravamo što duže aBd. Po danu user posted image  doji svaka 2-3h, ali po noći se budi svakih pola sata - sat, max. svakih 2 sata (što je rijetkost). Nikad skoro ne zaspi prije 22h i ujutro ustane uglavnom do 9h, a ima dana kada smo na nogama već u 7h. Po dani ima jednu turu spavanja koja nekad traje par minuta, a nekad kad imam sreće 1,5h. Uglavnom, malac je izdržljiviji od mene user posted image
Evo večeras je zaspao oko 22h, a sada je 4:30 i već sam išla 6x da ga dojim, jer evo dok sam ja na netu čujem ga da se probudio i dok sam došla u sobu on je već na nogamauser posted image  i kenka. Ja se pitam kako mu nije mrskouser posted image user posted image
Uglavnom, ne mogu se žaliti da mi to smeta, nekako sam se navikla na to i čini mi se da ne bih ni znala drugačije.user posted image  
Međutim, kontam, ako bi bilo sreće u poslu, sigurno to fizički ne bih mogla izdržati, pa me zanima imate li kakav prijedloguser posted image  On odbija cucu, samo sikiriki dolazi u obzir. Ne znam... možda se prerano opterećavam, možda nikad ni ne nađem posao...user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *