|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav...
9.11.2010 23:46:00   
mamma mumi
Gracanka, pod hitni to rijesvaj zeno. Ja sam imala isti problem i sa 2 godine, sa ukinula flasicu, bacila je u kantu za smece. namazi je sa soli i limunom, i kad trazi da joj operese, ti opet namazi i reci da se pokvarila pipa, da je ona sada velika i da joj casu, neka pije. Moj je  volio flasicu, ma ko beba se budio svaka 2 h, a ja hodala ko zombi. Mislila sam nikada nece  prespavati noc, ali vjeruj mi tako je brzo usvoji, to "pokvarena flasica" da me je zadivio.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 426
10.11.2010 9:08:39   
Anoniman
Malo samo napredovali po tom pitanju.Kada bi se probudila,fino bih joj objasnila da se mlijeko pokvarilo,da smo zaboravili kupiti,itd.i ona bi nastavila spavati,to je trajalo 10-ak dana,i sad se uglavnom više ne budi.Ali čim progleda traži doručak,baš ogladni.
Na veče joj uvijek ponudim šoljicu mlijeka,ali je problem što ona "nema živaca" sjediti i pijuckati mlijeko,tako da popije možda pola,i prije spavanja opet hoće flašicu,mislim da je to čisto iz navike,i dam joj zasad,pa ćemo i to polahko izbaciti.Najbitnije mi je da se noću više ne budi.

(odgovor članu mamma mumi)
  Neposredna veza do poruke: 427
10.11.2010 11:17:52   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: kolacic

mojoj bebi je 2 mjeseca i koji dan, i ona jede oko 2 i obicno u 5, ili 6, i vec razmisljam o odvikavanju nocno obroka, jer ne bih voljela da u 3 godini razmisljam i razbijam glavu od zid, kako da je odviknem??
mozda je rano ali citam po raznim forumima da mame imaju male bebe koje spavaju od 10 do 6... divno bi to bilo da je moguce za mene cini se nemoguce...ona vristi dok joj ne dam flasicu i kad joj dam ne pojede sve.. to je pocela i po danu primjenjivati tako da lagano gubim zivce..uh, kako od nje napraviti damu pitam se, jer je drekavica prava mala kad nema flasice..user posted image user posted image

ima li ko kakav prijedlog?

[/quote

pa to je skroz mala beba, moj stariji od 21 mj je sinoc spavao cijelu noc bez da se probudio, mozda 2-3 put od kako se rodio.zadnjih par dana su mu nicale trojke i bas je bio nemiran.on pije dosta tecnosti, caj najcesce ali nekada ne moze bez flasice.place dok je ne dobije.a moje maleno sa svojih 9 mjeseci, ne znam uopste kako da mu ne dam da jede.probam ja dati vode, caja medjutim lopovcic hoce mlijeko i  skici dok ne dobije.nisam pametna sta raditi, probala sam svasta.a da hodam kao zombi vec dugo o tome da ne pricam, bude me njih dvojica po jedno 4 puta preko noci tako da ja stvarno ne znam sta savjetovati kod tako male bebe.user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 428
10.11.2010 12:57:38   
kolacic
hvala vam , mislim da sad zasad necu ni ukidati nocni obrok, jer kako reskoste radi se o vrlo maloj bebi... vidjet cemo kako ce stvari ici kasnije.. cmokic

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 429
14.11.2010 15:24:02   
lavić Simba
Molim vas imam jedan mali problemcicuser posted image ...moj sin je star godinu dana i 1mj. i spava svaku noc oko 22h probudi se oko 2-3h sata i hoce flasicu ali moj problem je sto je od nedavno poceo piti pravo malo...popije po 50ml i nece vise nema sanse ali naravno ne bude mu dovoljno i opet se probudi oko 6h i isto tako !
Ja samo sto zaspim on na noge lagane oko 7-7:30h ma haosuser posted image .Nije mi mrsko ustati nahraniti ga ali da bar hoce pojesti 150ml i spavati do jutra kako da to promijenim i da mu izbacim nekako ovu flasicu u 6h???user posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 430
14.11.2010 15:52:38   
Anoniman
lavic simba a da mu das caja kad malo pijem mlijeka.
A.recimo jede svoju flasu zadnju oko 21ili 22.popije do 200ml nekad manje.I nema vise ako se budio oko,12,ili 1 ili 3.sata dam caja popije 50ml.i nece vise i zaspi.
Ako,se nebudi recimo do 5.kmeci tad ustanem napravim mlijeko i sve popije.
Jedino ako oko 21.popije mlijeko pred spavanje i rano zaspi,naravno da se budi oko 2.sata gladan jer je rano jeo tad mu dam flasu bude mi zao.....
Nekad zna i prespavat noc sa jednim budjenje,.

(odgovor članu lavić Simba)
  Neposredna veza do poruke: 431
16.11.2010 4:46:07   
gdana
Svaka cast majko. Sama si odgovorila na svoje pitanje  kada si rekla: meni bas godi da prinesem dijete sebi.  Nije uvijek u pitanju hranjenje bebe nego vezanost majke i djeteta, osjecaj sigurnosti i paznje. jeste da to zahtjeva dosta neprospavanih sati ali vrijedi truda. Djeca koja se bude po noci oni traze prisustvo majke a moze se desiti da i ogladne. jos su suvise mala da mogu da provedu cijelu noc sami bez mamine blizine.

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 432
24.11.2010 0:17:50   
Doraa
Pozdrav svim "starim i novim"mamama ja sam mama već treću godinu i ovo mi je druga beba ali osjećam se kao da sam tek početnicauser posted image user posted image
HITNO mi treba pomoć i svaki savjet je dobrodošao MOLIM VASuser posted image

Zaista sam luda za svojom dječicom i imam "konjske živce" iako sam uvijek sama s njima dvojicom ali osjećam da više nemam ni snage ni živaca... Izluđuje me što moj maleni (nepunih 8mj.) doji po cijelu noć.To mu je jedini način od rođenja da ga uspavam.Ili ako drukčije zaspi spava pola sata i opet se budi.Tako ga počušavam uspavati i spustiti u bešiku od 21h do 00h i na kraju legnem i stavim ga kao i uvijek s nama u krevet i on tako po svunoć malo doji malo spava,ali da ga spustiš dalje od mene nema šanse.Razmišljam dal je rješenje da ga skroz odbijem od dojenja ali opet ne znam kako to izvesti jer ga ne mogu drukčije uspavati a ne mogu pustiti da plače zbog komšija ispod mene i starijeg djeteta koje bi se probudilo.Ima li neko ko imao sličan problem i riješio ga??? Općenito nemam mu nikakav red iako sam prvom djetetu sve znala  kad jede i kad spava...sve!

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 433
24.11.2010 9:27:21   
Anoniman
Ja ću sad k'o stare žene user posted image    imaš li mlijeka?
Ne mora značiti da je bebi gladan,možda jednostavno hoće da bude u tvojoj blizini,ali meni se to dešavalo sa starijom kada je imala 9 mjeseci,2-3 noći zaredom,ali zaista mlijeka nije bilo dovoljno,i ona bi tako dojila pola sata,pola sata pajki,i sve do jutra tako,i onda sam joj počela naveče davati flašicu,dijete prihvatilo odmah,bez problema,pojede flašicu i spava do jutra,znači moja se jednostavno budila zbog gladi  user posted image

Ali ti kažeš da je tako kod vas od rođenja...ne znam šta bih ti savjetovala,šteta je da prestanete s dojenjem,ako imaš dovoljno mlijeka,pokušaj ga duže malo držati budnim,da se izmori ili mu ponudi neku laganu večericu prije spavanja pa vidi hoće li biti promjene.Sretno!

(odgovor članu Doraa)
  Neposredna veza do poruke: 434
24.11.2010 10:49:43   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Doraa

Pozdrav svim "starim i novim"mamama ja sam mama već treću godinu i ovo mi je druga beba ali osjećam se kao da sam tek početnicauser posted image user posted image

Zaista sam luda za svojom dječicom i imam "konjske živce" iako sam uvijek sama s njima dvojicom ali osjećam da više nemam ni snage ni živaca... Izluđuje me što moj maleni (nepunih 8mj.) doji po cijelu noć.To mu je jedini način od rođenja da ga uspavam.Ili ako drukčije zaspi spava pola sata i opet se budi.Tako ga počušavam uspavati i spustiti u bešiku od 21h do 00h i na kraju legnem i stavim ga kao i uvijek s nama u krevet i on tako po svunoć malo doji malo spava,ali da ga spustiš dalje od mene nema šanse.Razmišljam dal je rješenje da ga skroz odbijem od dojenja ali opet ne znam kako to izvesti jer ga ne mogu drukčije uspavati a ne mogu pustiti da plače zbog komšija ispod mene i starijeg djeteta koje bi se probudilo.Ima li neko ko imao sličan problem i riješio ga??? Općenito nemam mu nikakav red iako sam prvom djetetu sve znala  kad jede i kad spava...sve!

Imas dva resenja:
1. tvoj muz
2. flasica

Podoji ga u 9 sati i spusti u krevet.
A onda "naoruzaj" muza flasicom.
Ako bude gladan, prihvatit ce flasicu...
Ako se budi zbog tebe, shvatit ce da "tvog mirisa" nema.

Ti natrpaj vate u usi da ga ne cujes, jer ce te sigurno namamiti plakanjem i igraj se sa starijim djetetom.

A u toku noci, vjeruj mi, stariji ce "oprostiti" sto je probudjen kad vidi da se beba napokon odlijepila od majke.

A za komsije, bas te briga i njihova djeca su nekad plakala.
Ako im se ne svidja, nek presele u staracki dom.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 435
24.11.2010 11:18:54   
bebana27
u mene ibrahim jednom se budi u toku noci
ali zato vecera prije spavanja

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 436
24.11.2010 11:20:29   
anidla
IZVORNA PORUKA: bebana27

i sta mu dajes kao veceru?

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 437
24.11.2010 11:32:26   
megi
Ja se slazem sa tajrom
prvo provjeri je li bebac gladan ili samo tebe trazi
moja cura se budila i dojila do 14 mjeseci
prvo sam joj ibacila dnevne podoje sa godinu dana jer sam se morala vratiti na posao, a onda je ona sama izbacila ove nocne, bez velikih problema
budi se ona i dalje da ne bude zabune, ali ne jede po noci
mi veceramo oko 8-9, a flasica mlijeka je oko 10 11 kako kad zaspi

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 438
24.11.2010 11:39:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: bebana27

i sta mu dajes kao veceru?

bas se i noni,budi nocu da jede.I anel isto jos popije mlijeko oko 22.sata al opet trazi flasu u gluha doba noci,nepomaze ni caj,ni voda.....drzi ga to jedno pola sata caj,i opet se budi kmeci napravim mlijeko popije i nebudi se vise...
tesko mi izbiti mu,iz glave tu naviku,...

(odgovor članu anidla)
  Neposredna veza do poruke: 439
24.11.2010 11:41:17   
anidla
Nonce se budi 2-3 puta tokom noci i dvaki put iskapi flasicu do kraja user posted image mene ocito ne trazi jer vristi po pola sata dok ga ne nahranim, a ako mu odmah dam flasicu nastavi spavati opet do slijedece flasice user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 440
24.11.2010 11:49:13   
Niina

Nonce se budi 2-3 puta tokom noci i dvaki put iskapi flasicu do kraja user posted image mene ocito ne trazi jer vristi po pola sata dok ga ne nahranim, a ako mu odmah dam flasicu nastavi spavati opet do slijedece flasice user posted image

ista situacija i kod nas...samo sto se ona budi 1-2x..pokusala sam joj dati vodu-nece, caj-nece, sok nece ni kad je budna....samo mlijeko...cuca odlozi jelo samo 10 min i opet vriska.
sada sam pocela davati razblazeno mlijeko npr na 150ml 3 mjerice...pa cu pocet smanjivati volu na 120, 90..60..tako planiram

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 441
24.11.2010 12:03:37   
anidla
IZVORNA PORUKA: Niina

ista situacija i kod nas...samo sto se ona budi 1-2x..pokusala sam joj dati vodu-nece, caj-nece, sok nece ni kad je budna....samo mlijeko...cuca odlozi jelo samo 10 min i opet vriska.
sada sam pocela davati razblazeno mlijeko npr na 150ml 3 mjerice...pa cu pocet smanjivati volu na 120, 90..60..tako planiram

ja se nadam da ce samo prestati, ali ovo traje i traje...ustvari uopste ne znam do kad je normalno da se dijete budi nocu i da jede...preko dana sasvim lijepo rucki, od mesa, povrca i malo manje voca....uvijek se u sito vrijeme budi....ovo je postalo iscrpljujuce, bar za moj organizam...meni je sve poremecno pogotovo kad sam prva smjena...

jos kad mi mm kaze kad cemo drugo, ajmeeee, da mi je prvo bar dijete adaptirati na ne budjenja user posted image i da se malo i ja naspavam user posted image

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 442
24.11.2010 14:43:48   
leona81
sinoc zaspala u 1 30, probudila se u 2 45 da doji pa u 5, pa u 8 i spavala do 12 kad sam je opet dojila...ja sam se ubandacila inace bih je ranije probudila al vise ne znam gdje sam...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 443
24.11.2010 15:53:59   
Tity
IZVORNA PORUKA: Doraa

eeeeeeeeeeee potpuno vas razumijem, nama će sad punih 10 mjeseci, po danu jedemo sve što jedna beba od 1o mjeseci može da jede, pred spavanje imamo takođe jedan obrok, ali buđenje u toku noći mene izludi...user posted image
Znam da nemam mlijeka kao nekad ali moj sin se zna buditi i do 6-7 ili više puta u noći i tako je od rođenja.............user posted image
Nemam namjeru prestati s dojenjem ali nikako da urijedi s buđenjem u noći, a što je još gore  vrlo brzo ću na posao, šta onda, moram se nekako naspavati....
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 444
24.11.2010 16:00:38   
muby
I moj bebi doji i budi se nekoliko puta nocu. Ima on te periode kad se bas ne mogu odvojiti od njega, bukvalno bi cuclao citavu noc. Skontala sam da se to desava kad ga nesto muci, obicno su to zubici.
Cesto je problem sto zaspi dojeci a nije podrignuo. Skontala sam da kad se uznemiri malo ga pospanog pronosam dok fino podrigne i onda ga jos malo uspavam dojeci (nije da vuce mlijeko vise onako samo sisa). I onda obicno fino spava.

(odgovor članu Tity)
Neposredna veza do poruke: 445
24.11.2010 16:15:59   
iv@ncica
tity- sve s mo  ti  mi  to  prosli...vjeruj  mi  do  godinu  je  ok,  i  jest  im  potreba, nakon  godine  je  navika...ja  sam  mum ukinula  s  godinu  nocne ,  kad  sam posla  na  posao....ali  svejedno s e  on  i  danas  budi  malo  manje  nego  prije  , ali  je  to  meni  isto...ne jede..ali popije  malo  vode  nekad....ili  su  zubi..ili  ce  cucu..samo d a se  budi  u zadano  si  vrijemeuser posted image ..  ma  proci  ce nekad..i  taman  poceo spavati  sam  i  manje  s ebuditi  po  noci..i  onda se  razbolilo  i  opet  sve  nanovouser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 446
25.11.2010 17:00:13   
Doraa
Hvala vam puno na odgovorima...bilo mi je uspješno krenulo sa pokušajima da odplače i da ga držim za ruku tako sam ga juče uspavala po danu a i naveče s tim da je naveče duže plakao al onda je u toku noći dobio temperaturu i sad ne znam zašto??? jel od plakanja ili postoji neka upala koja je odjednom podigla temperaturu?? Moje objašnjenje je da je od tuge za sikom dobiouser posted image
Inače je zdrav hB od rođenja a ni sad ne primjetim da ga išta boliuser posted image
Tako da sam se pokajala što sam se uopće požalila na njegauser posted image  Nikako da skinem temperaturu paracetamol,bjelnce,preznojavanje ništa najmanja je 37,7 ispod pazuha.
Što se tiče gladi nije zbog gladi jer sam pokušavala da mu ne dam sisu nego flašicu i večericu čak al ni to nepomaže biće da ću još trpiti cuclanje cijelu noć bar dok me ne prođe grižnja savjestiuser posted image

Hvala vamuser posted image

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 447
25.11.2010 17:06:45   
R&T@
Zao mi je malenog, ali ti, zeno, bas pretjera...
Cuj temperatura od zelje za sisom...
Svasta...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 448
25.11.2010 17:12:58   
bebacha
moj brat dok je bio beba,uvjek je ako malo duze place dobio temperaturu

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 449
25.11.2010 17:16:22   
škorpija
Ja ne bih ništa na silu radila, doduše moj bebi je prrestao dojiti sa osam mjeseci, ali je flašicu odbio tek kad je imao 1,5 godinu i to sam bez ikakvog srkleta i tjeranja.
sve u svoje vrijeme dođe,

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *