Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 12:35:41
Majčica
IZVORNA PORUKA: ena23
da sumiram: izbaciti uspavljivanje sa sikom kako god mozes... jer, to sam negdje procitala, beba kako zaspi tako zeli i tokom nocnih intervala budjenja da bude ponovo uspavana...
Ovo sto posto! Imam rodicu cijem sinu je 3 godine i ona ga i sad uspavljiva ljuljanjem na nogama, sad malac po noci nekad ustane u wc i nakon toga kaze "mama, haj me ljuljaj da zaspem."
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 12:38:17
anidla
mi nemamo problem sa uspavljivanjem, legnem pored njega i on se vrsti i vrti dok ne zaspe, nekad kad hocu da ubrzam proces uspavljivanja stavim ga na noge (ako negdje zurim)...
ali nama je problem flasica po noci...budi se 2-3 puta...
sinoc je prvi put budio se samo jednom i to u 4 ujutro, pojeo flasicu, zakasljao se i povratio, spavali smo do 8....da hoce ovako ostati, ali cisto sumnjam, sinoc smo bili u igraoni, kasnije je zaspao i umorio se pa tome pripisujem samo jedno budjenje...
njemu je 14 mjeseci za par dana
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 12:38:29
ena23
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Sorry ali fakat mi nije jasno zasto ima potrebe bebu od 17 mjeseci i vise dojiti??? Mislim da je to potpuno bezpotrebno. Jer je to dug period i zato se bebe tesko odvikavaju. Moja bebe se sad sa 2 jeseca samo jednom po noci budi. I to je sve...
pa sto tebe onda briga ko koliko dugo svoju bebu doji? ako si ti sretna sa svojom situacijom- odlicno, zasto imas potrebu mjesat se drugima u njihovu? ovo pitam samo zato sto si u par navrata i na nekoliko tema, nicim izazvana, komentarisala kako bebe ne treba dugo dojiti iako to uopste nije bila tema rasprave, kao sto nije ni sada...
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 12:54:14
vjestica
Sorry ali fakat mi nije jasno zasto ima potrebe bebu od 17 mjeseci i vise dojiti??? Mislim da je to potpuno bezpotrebno. Jer je to dug period i zato se bebe tesko odvikavaju. Moja bebe se sad sa 2 jeseca samo jednom po noci budi. I to je sve...
jest OT, ali da ti odgovorim, jer i ja planiram dojiti bebu što duže -preporuka WHO je dojenje 2 g, a može i duže -blagodeti dojenja su ja mislim svima jasne i nema potrebe da ih ponavljam -meni je bespotrebno, pored mog mlijeka, davati bilo koje vještačko ili kravlje mlijeko
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 16:01:27
jasmin
IZVORNA PORUKA: vjestica
jest OT, ali da ti odgovorim, jer i ja planiram dojiti bebu što duže -preporuka WHO je dojenje 2 g, a može i duže -blagodeti dojenja su ja mislim svima jasne i nema potrebe da ih ponavljam -meni je bespotrebno, pored mog mlijeka, davati bilo koje vještačko ili kravlje mlijeko
Potpisujem! Zasto ne dojiti bebu do 2 god preporucenog dojenja? Pogotovo kada znamo sve moguce blagodati dojenog djeteta. Izuzimam majke koje nisu u stanju da doje,ali one koje mogu,ne vidim razloga zasto bi taj neizmjerno dragocjen obrok uskratile svom djetetu?!
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 16:07:26
malena sharena
I meni je to dobra noc. Iskreno, mene vise umori dnevno dojenje zato sto cim sjednem on zadize majicu. Krenula su mu cetiri zuba istovremeno me cucla non stop.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 16:12:47
muby
Ma ja sam jednostavno tako prihvatila i ne razmisljam puno o tome. Sad kad je bio bolestan nije htjeo jesti samo dojiti, tako da sam zahvalna Bogu sto jos doji i nije mi mrsko biti budna i cijelu noc samo da mi pile nije gladno.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 16:55:53
ivanam28
da i ja nesto napisem ja i dalje dojim i dojit cu koliko god to budem mogla iako me iscrpljuje nevjerovatno. malenom ce sljedece sedmice godina i ponosna sam na sebe jer sam pored mastitisa i problema uspjela dijete ovoliko dugo dojiti i to vec 8 mjeseci samo na jednu dojku. da drage moje,kada se mastitis pojavio desna dojka mi je bila skroz upaljena sve zlijezde zacepljene i ja sam forsirala ovu lijevu koliko sam mogla i u njoj ima mlijeka za jos dvoje djece. jedino sta je meni problem sto nece da zaspe ako nije na siki sto mene smori jer bez mene ne moze zaspati.i silno budjenje nocu..uhhhh malo sisa ma minuticu i prestane i tako po desetak puta..ali sve za mog andjela a ja cu lako..
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 4.1.2011 23:00:19
N_N
Ja sam se definitivno pomirila sa činjenicom da on ima takav, ako ga mogu nazvati, san. I mogu vam reći da mi je lakše (kako sa se pomirila ). Pa miša mu, nešto kontam, valjda će sa 3 godine prespavati noć! Ha, pa ja. Šta je to, još 1,5 godina , izdrž'o je Mujo i gore
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 5.1.2011 9:28:53
Anoniman
Da se i mi pridruzimo . Otprilike minimum tri budjenja imamo, s tim da moje dijete ne doji, nece flasicu vec ustani, napravi obrok uzmi kasiku i nahrani . Prije sam svako budjenje hranila, a zadnjim jesec dana nedam jer znam da nije gladna, tako da dva budjenja nekako prodjemo sa bar gutljaja caja ili soka, a trece budjenje jedan obilniji obrok . Ja sam nekako na to budjenje navikla, ali nikako da naviknem da je mom djetetu dosta da spava do pet, pola sest ujutru, da joj je tada konacno budjenje, e sa tim ne mogu nikako da se pomirim
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 5.1.2011 9:47:43
rose
moja princezica nakon sto je konacno stavim da spava sto nekad zna biti i oko pola 12, budi se nekih 5-6 sati kasnije...onda nakon hranjenja odspava mozda jos sat dva prije pravog budjenja...njoj nema jos ni 2 mjeseca ali ako ostane ovako ja cu biti sretna jer meni valja na posao vec u martu
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 5.1.2011 10:10:56
leona81
budili se 2 puta, jednom sama od sebe a drugi put je probudila buka vani pa je jela i nastavila do sad spavati...idemo leci oko 12 sto je veeliki napredak, prije smo isli spavati oko3, 4 ujutru
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 24.1.2011 21:13:08
de_de
Leona i Anidla, kako ste uspjele reducirat nocne obroke. Keni je 14 mjeseci, a i dalje po noci doji 2-3 puta. Pa mogu vam reci da ja vise i ne osjecam umor. Od nespavanja sam imala uzasne glavobolje, al sad su prosle.
RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Nav... 24.1.2011 21:17:39
anidla
IZVORNA PORUKA: de_de
Leona i Anidla, kako ste uspjele reducirat nocne obroke. Keni je 14 mjeseci, a i dalje po noci doji 2-3 puta. Pa mogu vam reci da ja vise i ne osjecam umor. Od nespavanja sam imala uzasne glavobolje, al sad su prosle.
iskreno, samo od sebe...imam osjecaj kako je prohodao, da je vise aktivan i vise se umori tokom dana....smanjio je spavanje po danu (takodjer samo od sebe), odspava dnevno u prosjeku dva sata u komadu (nekad vise, nekad manje)....i to je sve.....
praktikujemo da ga uspavamo oko 20:00-20:30...
ali da sam ja nesto na to utjecala, mislim da nisam....