Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sobzirom da sve intenzivnije razmisljam o vantjelesnoj oplodnji kao jedinoj opciji za potencijalni uspjeh trazila sam tekstove vezane za tu oblast...pa evo korisno je da procitaju svi koji razmisljaju o vantjelesnoj oplodnji..Mozda postoji i ovdje taj tekst al ja ga nisam uspjela pronaci..a ako vec ima nije na odmet malo ponoviti gradivo..
Drage cure da prijavim svoj novi neuspjeh. Ovaj put sam bila na 3x1 femara, gonali. Štoperica 8 dc punkcija 10dc. Imala sam dva folikula od 19 i 15 mm. Uspješno punktiran ovaj od 19 mm. Pošto se pogoršao spermogram moga muža radili su ICSI metodu. Međutim nije došlo do oplodnje. Doktor mi rekao da imam jajnike kao da su mi 44 godine. Eto to je moj tužni izvještaj. Ne trebam vam govoriti koliko suza sam noćas ostavila na svom jastuku. Svim curama u postupku puno, puno više sreće.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
Starkić draga, nemam ti šta reći neizmjerno sam tužna
.-..-. `·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca... ?/ /? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne / \ gubeći entuzijazam"... http://sunasce.blogger.ba/
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan 1. IVF Mb -0 2. IVF Mb -0
Snowrose, smarija,lilipop,brzamala,enaoo2,ledy blue,baby-joy,vještica, nella, hvala vam puno na vašoj potpori. Samo da znate koliko mi to znači. Osječam se manje usamljeno. Hvala Bogu ja sam jutros bolje i opet krojim planove za dalje. Šta možemo, to je naš teret s kojim se moramo nositi. Puno vas ljubim. Snowrose navijam za tebe svim srcem.
Pozdrav svima! Trenutno sam u dilemi gdje uraditi ivf (Slovenija ili Prag). Interesuje me da li je istina da se u Sloveniji zna cekati i po godinu dana na postupak? Da li je jos neko bio u Pragu ili razmislja ici u Prag? Cijena ivf postupka u Pragu sa lijekovima iznosi 2600 eura,a icsi 2900 eura.Citajuci ove vase postove cini mi se da i u Sloveniji kosta odprilike toliko,s´tim sto se u Pragu ne ceka dugo.To mi je najbitnije,jer ne zelim vise cekat.
Emilih dobrodošla ja sam nedavno uradila postupak IVF na Klinićkom Centru LJubljana , za prve konsultacije sam čekala 20 dana čekanja od godinu su u Mariboru ,a ja isto kao i ti nisam željela više da čekam ,kada smo odlučili iči u postupak to je moralo biti što brže
što se tiče troškova ,klinički troškovi su bili negdije 1200 eura . lijekovi su bili oko 1000 eura . eto nadam se da sam ti malo pomogla ja sam u iščekivanju rezultata
Emilih, neki dan sam u ordinaciji slušala ženu koja je išla na vantjelesnu u Prag i kaže da ju je izašlo 6000 eura sa lijekovima, postupkom, smještajem i prevozom, znači sve u toj cijeni i kaže da su vrlo profesionalni, imaju i prevodioce (engleski, njemački i još neki jezici), bila je puna hvale. Sigurna sam da je ova cijena, jer ju je jedna žena par puta pitala zar samo 6000, ja sam mislila da je to skuplje.
Kopiram sa drugog foruma cijene iz Praga, koje su na snazi od 01.03.2010. Zavisi kolika će cijena biti od toga, šta je kome potrebno za tretman.
Donacija jane stanice 4.500 EUR (Uključuje eventualni ICSI i kryokonzervaciju preostalih embrija. Donatorka se bira prema zahtjevima primatelja. UTZ (ultrazvuk), praćenje levela hormona i medikamenti nisu uključeni.)
Standardni IVF ciklus 1.500 EUR (Medikamenti i kryokonzervacija preostalih embija nisu uključeni, monitoring (ultrazvuk i nivo hormona) nije uključen)
PGD pomoću FISH metode, biopsija 2.000 EUR i laboratorijski postupci, produžena kultivacija (ISCI nije uključen, punkcija i anestezija i Transfer embrija nisu uključeni)
Da ne bi bilo zabune u Mariboru se čeka preko godinu dana, od prvog slanja papira, ali u Postojni i Ljubljani ne. Cijena u Mariboru ( 2000 eura), bez lijekova naravno je duplo skuplja nego u ova dva centra, ali Maribor na Balkanu, a i šire ima najveći procenat ostvarenih trudnoća.