|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.2.2010 21:20:14   
snowrose
IZVORNA PORUKA: vjestica

palma javite će ti se forumašice koje su radile, pa ti one mogu tačke cifre reći, mada to obično zavisi od lijekova koje primaš tokom postupka
oko par hiljada makara je u svakom slučaju,a za otprilike iste pare možeš uraditi IVF u Sloveniji gdje imaju mogućnost zamrzavanja embrija (kod nas to ne rade, jer nema zakona) i ja bih se prije odlučila na Sloveniju nego na Baliće, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog toga (+ što su iskusniji i uspješniji)

Postupak IVF košta 4000 KM + lijekovi = ja sam se razletila i hB prošla sa 1100 KM,ali će za to telefonski račun biti wau.
Što se tiče dr balića da se ne ponavljam- zajedno sa njima njihov tim čine dr iz Maribora dr Reljic , biolog Mojca ( ima njihova web stranica )pa mi malo nije jasno zašto ići u Sloveniju,ali svako ima pravo na svoje mišljenje.
Ja aBd planiram IVF kod njih krajem marta i već me nervoza hvata.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 651
16.2.2010 21:58:01   
Banana
Rade li Balići zamrzavanje?

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 652
16.2.2010 22:08:03   
malena27 RR
U BiH se nazalost ne radi zamrzavanje, jer ne postoji zakon o VTO user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 653
16.2.2010 22:12:40   
zuta
Ja sam bila kod dr.BALICA.Kao strucnjaci su ok samo im je hendikep sto nemaju zamrzavanje.MM i ja preko njih idemo u MARIBOR i brze dobijes termin.

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 654
16.2.2010 22:17:42   
zuta
Ja se izvinjavam malena.Ima zamrzavanje u CHR ZENICA samo im je jako slabi rezultati.

(odgovor članu zuta)
Neposredna veza do poruke: 655
17.2.2010 7:18:50   
malena27 RR
Zuta, ne bih se slozila s tobom. I ja sam iz Zenice i znam vrlo dobro sta se prica o CHR Zenica i o dr.u koji radi u njemu. Nema zamrzavanja mila. Ne postoji zakon, ne postoje uslovi za zamrzavanje. A ako ima, onda je protivzakonito. Rezultati su losi jer dr. nije specijaliziran na polju neplodnosti. Ja ti ne preporucujem da se upletes u mrezu covjeka koji vodi ovaj centar.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.2.2010 7:20:14 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu zuta)
Neposredna veza do poruke: 656
17.2.2010 11:32:12   
košpice
Da se i ja malo ukljucim , sto se tice Mehmedbasica nije tacno da je kod njega spermiogram tacan, mm i ja samo isli 5 godina kod njega i sve su govorili da je Azoospermija, medjutim kad smo prosle godine otisli kod Rade na kliniku, skroz druga prica, jer zena stvarno detaljno pregleda spermiogram i kaze sta dalje da se uradi , ako hocemo.Radili smo i na Ilidzi al ona je najbolja, bar mi tako mislimo.
Za BIOASTIN sam i ja cula da je dobar , pa cemo vidjeti kakve ce rezultate dati.
Uglvanom svi mi imamo razlicita iskustva, tako da nekome jedan doktor dobar a nekome nije , tako je i sa oplodnjama i svim ostalim sto radimo, ja vise ne vjerujm nikome u BiH, al ako budem morala ponovo na oplodnju, definitivno idem vani, Slovenija ili negdje drugo.
To je moje misljenje.
Svakako svima zelim puno, puno, puno, puno, srece i akoBogda da docekamo svoje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 657
17.2.2010 11:37:47   
malena27 RR
kospice pa znas da rezultati spermograma mogu varirati user posted image a to ne znaci da kod Mehmedbasica nije tacan rezultat, obzirom da spermatogeneza traje 72+2 dana.   

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 658
17.2.2010 12:01:41   
Ela78
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

U BiH se nazalost ne radi zamrzavanje, jer ne postoji zakon o VTO user posted image

Zamrzavanje radi Dr Sibincic Sanja u Banja Luci a koliko je to zakonito i kvalitetno ne znamuser posted image

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

Neposredna veza do poruke: 659
17.2.2010 12:08:16   
malena27 RR
ela mozda zato sto se radi o RS-u? user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 660
17.2.2010 12:22:04   
Ela78
Nemam pojma, iskreno, mislim da tek ovdje ne postoji zakon o VTO jer nigdje u RS ne postoji pri Klinickom centru odjel reproduktivne medicine kao npr na Kosevu. Jedino gdje se moze raditi insiminacija i vantjelesna u citavoj RS je kod ove doktorice privatno.

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

Neposredna veza do poruke: 661
17.2.2010 16:18:32   
palma
 Snowrose ,Obavještavat ćeš nas kako ide IVF u Tuzli krajem marta, pa možda se i ja odlučim i sretno, koje si ti sve pretrage radila kod njih i koliko je sve to trajalo, i ja sam iz Zenice... puno sreće....

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 662
17.2.2010 16:36:07   
Leva
Košpice ja se nikako ne bih slozila s tobom kada je u pitanju tacnost rezultata kod Mehmedbaisica u odnosu na taj Radin jer je MM za razliku od tvog napravio spermiograme na oba mjesta u periodu od mjesec dana. Nalaz je bio identican! Ne znam koliko ti je poznato da stanje spermatozoida varira od raznih utjecaja kao sto su npr. prehlade, upale, toplota...

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 663
17.2.2010 19:28:59   
snowrose
IZVORNA PORUKA: palma

Snowrose ,Obavještavat ćeš nas kako ide IVF u Tuzli krajem marta, pa možda se i ja odlučim i sretno, koje si ti sve pretrage radila kod njih i koliko je sve to trajalo, i ja sam iz Zenice... puno sreće....

Važi draga,sve ću vas naravno obavještavati.
Ja kod njih uvijek radim UZV,a nalaze hormona u Ze jer mi je u bolnici kao osiguraniku i jeftinije,a s tim se slaže i moja dr.
Mene je kupila za sva vremena jer nikad neće insistirati da kod nje nešto radiš npr. papa,hormonalni status ili sl. već kaže Vi radite tamo gdje vam je financijski pristupačno i još milion primjera.
Hvala ti mila moja.

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 664
18.2.2010 0:15:42   
nadam se73
IZVORNA PORUKA: snowrose

IZVORNA PORUKA: vjestica

palma javite će ti se forumašice koje su radile, pa ti one mogu tačke cifre reći, mada to obično zavisi od lijekova koje primaš tokom postupka
oko par hiljada makara je u svakom slučaju,a za otprilike iste pare možeš uraditi IVF u Sloveniji gdje imaju mogućnost zamrzavanja embrija (kod nas to ne rade, jer nema zakona) i ja bih se prije odlučila na Sloveniju nego na Baliće, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog toga (+ što su iskusniji i uspješniji)

Postupak IVF košta 4000 KM + lijekovi = ja sam se razletila i hB prošla sa 1100 KM,ali će za to telefonski račun biti wau.
Što se tiče dr balića da se ne ponavljam- zajedno sa njima njihov tim čine dr iz Maribora dr Reljic , biolog Mojca ( ima njihova web stranica )pa mi malo nije jasno zašto ići u Sloveniju,ali svako ima pravo na svoje mišljenje.
Ja aBd planiram IVF kod njih krajem marta i već me nervoza hvata.

snow sretno dragauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  od srca ti zelim

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 665
18.2.2010 7:13:18   
snowrose
Hvala ti draga moja !user posted image

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 666
18.2.2010 7:16:39   
snowrose
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Drage hrabrice zelim vam da sto prije uspijete ostvariti svoj san. I ja se pripremam za ivf. Molim vas da mi napisete gdje se mogu najjeftinije nabaviti lijekovi za ivf? Cula sam da su lijekovi za ivf povoljnjiji u apoteci Igor u Beogradu, onda apoteka Filipovic u Zagrebu. Mozda neko zna jos neke apoteke gdje su lijekovi povoljnjiji ili mozda neko poznaje cijene lijekova za ivf u navedenim apotekama*?

Treba mi:

- Decapeptyl
- Menopur
- eventualno i gonal f
- Medij za ivf (indra menezo b2 medij) - cetiri ampule :O

hvala vam puno na pomoci i zelim vam svima puuuuuuuno puno user posted image user posted image user posted image user posted image

Decapeptyl ti je najjeftiniji u Beogradu-apoteka Igor oko 5 eura.
Ja ću koristiti Merional,a on je najjeftiniji u B.Luci,apoteka Biljana amp. 25,80 KM.
Ako kome trebaju brojevi telefona neka se jave.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 667
18.2.2010 10:48:02   
luna77
sorry sto upadam merional je u mađarskoj 9€-10 € ako imate koga da vam kupi isplati se

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 668
18.2.2010 10:50:05   
luna77
IZVORNA PORUKA: Tinkerbell

nisam iz RS, mi smo u federaciji.

muž ima dijagnozu oligoasthenozoospermija

ja imam 26. god. a dragi 29.

znači, ništa. onda nam preostaje skupljati lovu.

[/quote
a da pokusate s tzv prirodnim IVF ili ICSI  na klomifenima ili femari ako ti imas ovulaciju a muzu odrade odabir.to imas u CITO u Splitu i 4000 ili 5000 kuna je

(odgovor članu Tinkerbell)
Neposredna veza do poruke: 669
18.2.2010 11:12:21   
Amelaa RR
Snowrose od srca ti zelim svu srecu i da naravno sto prije budes user posted image user posted image user posted image
user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 670
18.2.2010 15:47:27   
snowrose
Hvala ti mila moja.

Užasno sam već uplašena-ne postupka,pa čak ne i da li ću uspjeti iz prve da aBd user posted image ,

već me strah da se ne daj Bože desi da nemam jajnih stanica-tu moru imam čak i

budna,a kad spavam haos.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 671
18.2.2010 15:51:44   
luna77

Hvala ti mila moja.

Užasno sam već uplašena-ne postupka,pa čak ne i da li ću uspjeti iz prve da aBd user posted image ,

budna,a kad spavam haos.

lako to provjeris visinom estradiola .nisma bas skuzila kad startas ali ako nisi ovaj mjesec izvadi estradiol izmedju 12-15 dana i znat ćes jel ti tijelo stvara JS ako stvara bez stimulacije u stimulaciji hoće sigurno:)

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 672
18.2.2010 18:43:10   
snowrose
IZVORNA PORUKA: luna77

Hvala ti mila moja.

budna,a kad spavam haos.

lako to provjeris visinom estradiola .nisma bas skuzila kad startas ali ako nisi ovaj mjesec izvadi estradiol izmedju 12-15 dana i znat ćes jel ti tijelo stvara JS ako stvara bez stimulacije u stimulaciji hoće sigurno:)

Sad sam na antibebi tableticama,estradiol mi je uvijek mašalah bio ok,ali me zezao Fsh-kasnije smo ustanovili da mi je Fsh visok zbog mikroadenoma na hipofizi,snizimo ga hB terapijom,ali ipak me malo strah.
hvala ti u svakom slučaju.

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 673
18.2.2010 18:58:49   
AMELIC
Snowrose super za VTOuser posted image user posted image  ti ćeš mi biti izvor informacija...meni je Dr. Devleta suuuuper i nadam se da će tebi uspjeti iz prve!!!

Ja sam dva puta bila prisutna kad su nakon VTO testovi bili pozitivni kod njih u čekaonici...ehh takvu sreću i tebi želim da osjetišuser posted image user posted image user posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 674
18.2.2010 19:53:58   
aidicaa
Snow, mila nek ti je sa srecom postupak i da akb insala uspes iz prve user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *