|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
2.3.2010 18:19:30   
Meri29
Tacno hehehhehe sta ces nikad ne treba unaprijed planirati user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1051
3.3.2010 20:03:05   
scarlett
Evo i moje porođajne priče - nakon 6 mjeseci. user posted image

U 5 mjesecu mi je dr. konstatovala da nisko nosim i pila sam gynipral, rekla je da ću na podvezivanje, ako se stanje pogorša. Ja sam otada pila svoju terapiju i dr. više i nisam pitala kakvo je stanje, nadajući se da će sve proći bez podvezivanja, kako je i bilo, a što je trudnoća više rasla meni je sve veći pritisak bio dole i ja sam kontala da je to od niskog nošenja user posted image .

Stomak mi je bio jaaaaaako veliki, pa su me na ulici već u 6 mjesecu pitali: Jel' to pri kraju?user posted image , ali kada je došao 9 mjesec, user posted image se nije izlazilo, a nije ni čudo, jer mama je jela puno sladoleda, lubenica i dinja ( a i slatkišauser posted image )
Ipak u 40 sedmici, već me počela hvatati nervoza, svaki dan CTG, ljeto i vrućine, a user posted image i dalje ničim ne pokazuje da bi van. Prešli smo i termin, ja svako jutro pred ogledalo, stavljam ruku i mjerim jeli se stomo malo spustio, ali ništa...user posted image
Želim prirodan porod, možda se u dubini sebe potajno nadam CR, jer bih rado da bude bezbolno, ali ustvari želim da sve prođe prirodno, da MM bude uz mene. Želim i da što prije sve prođe, jer svaki slijedeći dan znači još jedan CTG i bolan vag. pregled od strane dr. koji se potrefi u smjeni, uf...user posted image

U ponedeljak me dr. naručuje da dođem sa stvarima na ležanje u bolnicu, pregledat će me i vidjeti da li vrijedi čekati ili CR. Pita me šta bih ja radije, a ja govorim prirodno, ali naravno ono što je najbolje za user posted image .
Obzirom da je trudnoća bila rizična, 2x krvarenje, nisko nošenje, odvajanje dijela posteljice u 8 mjesecu, loša beta u 19 sedmici i preporuka za amnioc., što sam odbila, cijelu trudnoću sam nosila teret da li će sve biti u redu i ono što mi je pomagalo je vjera, čitala sam knjige koje su mi pomogle da prihvatim i da se pomirim sa time ako moja beba ne bude zdrava i da se opet ponosim njome, jer to je moja beba i da je volim i pružim sve što joj treba.
Sada kada se porod približio osjećala sam strah od boli, ali onda kada sam postala svjesna da sam se pomirila sa puno težom činjenicom - da beba možda neće biti ok, pomirila sam se i sa time da mogu umrijeti na porodu.

Znam da zvuči smiješno, ali od tog trenutka, kada sam se pomirila i da mogu umrijeti user posted image , više me nije bilo strah.user posted image
U ponedeljak ujutro sa stvarima u bolnicu, 5 dana preko termina, pregled i dr. kaže da ne vrijedi više čekati, beba je već prekrupna, a izgleda kao da još dugo neće imati namjeru za izlazak, zakazuje mi CR odmah nakon što me pripreme.
Ja izlazim iz ambulante sretna što ću uskoro biti majka i uzimam stvari od MM, pomalo razočarana jer neće moći biti uz mene, ali opet nekako i olakšana, jer neće boljeti (to sam tada mislila).

Slijede pripreme, vade mi krv i prije klistiranja zovem svoju mamu i kažem joj da su me smjestili u bolnicu i da sada čekamo..., da me ne zove, da razgovorom ne ometam druge žene u sobi, ja ću se njoj javljati - ona je povjerovala.user posted image

Nakon svih priprema i potpisivanja, ulazim u salu izmiješanih osjećaja i opet kao bez ikakvog osjećaja. Molim Boga samo da me uspiju uspavati user posted image i kada se svjetla iznad stola sjediniše u jedno, moja zadnja pomisao je bila: "Uh dobro je, hvala Bogu..."

Čujem da me neko zove imenom, ja žmirim, nemam snage da otvorim oči, nemam pojma gdje sam, ali mi govore da sam dobila sina i odmah sve postaje jasno. Plačem od sreće i dalje zatvorenih očiju i pitam ih jeli sve u redu s user posted image i govore mi da jeste, zdrava beba, 4kg, 54cm

Olakšanje..., ništa me više ne boli... user posted image

Zovem MM i govorim mu da je dobio zdravog sina, konačno olakšanje i njemu... Zajedno smo strahovali, tješili se i nismo niskim dijelili ovaj teret, nismo htjeli da se i drugi opterećavaju, to bi nam bio dodatni teret.
Zovem mamu, govorim joj da je dobila unuka, a ona:"Kad, šta, uh..." i spušta mi slušalicu. Shvatila sam naravno da je zbunjena, ali doći će sebi, sretna je naravno, kao i ja, kao i cijeli svijet...

Nešto kasnije donose mi moga sina, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nakon toga slijedi oporavak, CR rez sam jako teško podnijela, a o tretmanu u bolnici sam pričala na drugim temama, ovo je onaj ljepši dio.

Shvatila sam da dr. bez obzira da li griješe ili ne, njihovo je da nas upozore na ono što vide, a na nama je da donosimo odluke...
Bez obzira na tehnološka dostignuća i napredak u medicini, samo dragi Bog zna šta se dešava u našoj utrobi, ispod našeg srca i sprema nam predivno iznenađenje.user posted image

< Poruku je uredio scarlett -- 3.3.2010 20:10:07 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1052
3.3.2010 22:42:44   
Anoniman
draga scarlett...
bas sinoc listam trudnicku listu 2009 i pitam se sta bi s tobom i s jos par zenica...
kad evo ti i tvoja prica...
ne znam u ovom momentu da li bih plakala ili bih se smijala... tvoja prica mi je pomijesala osjecanja i po ko zna koji put potvrdila moju vjeru sto kazes da samo Bog zna sta se desava u nasim utrobama, ispod naseg srca... samo On zna sta i kako ce biti...
hvala Mu pa je na kraju sve ispalo dobro i za tebe i za tvoga sina... da vam bude zdrav i ziv dugo godina zajedno sa vama...
saljemo vam veeeeeeeeliki user posted image

(odgovor članu scarlett)
  Neposredna veza do poruke: 1053
3.3.2010 22:50:12   
Anoniman
Meri moja mila...
sorry sto sam preskocila jednu od prelijepih prica, a nama tako dragih... sva sam se raznjezila i opet pozeljela osjetiti onaj momenat kad cujes najljepsi zvuk na svijetu i dodirnes najdivnije stvorenje... ljubi nam Majdicu kraljicu

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1054
4.3.2010 14:39:02   
milomoje
Da evo i ja da stignem ispisati svoje nezaboravne trenutke...
Trudnoca je bila sasvim normalna i vise nego lahko... termin za porod mi je izracunat bio 24 januara, od 16 januara sam pocela dobivati lazne bolove koji su bili prilicno jaki ali ni uporedivo do zadnjih 7 dana pred porod kada su poceli jaki bolovi...cijelo vrijeme sam se bojala da porod ne traje dugo da se ne otvaram dugo u bolnici...a ono je bilo vise nego predugo... umjesto u bolnici bila sam kuci jer sam se jako sporo otvarala...zvuci nevjerovatno ali istinito...zadnjih 5 dana sam svaku noc isla u porodiliste mjerili ctg imala bolove jacine 70-100 ali cini mi se miimetar po milimetar se otvarala.. nisam spavala nijednu noc, 4 noc u bolnici su mi dali morfij da bi odspavala par sati jer sam bila na izmaku snaga..uzas ...to ne bih nikome pozelila i zadnju noc bas na planirani termin oni me zadrze jer sada nisu mogli vise me vracati...mada i tada 3 cm open ...bila neka mila babica iako je svo osoblje divno bilo, sve sam ih upoznala za tih 5 dana... probije mi vodenjak.. zatim su bolovi postali jos jaci, proobala sam sve ...pocela sa TENS aparatom, zatim akupunktura, sve po po sata ali ni makac, a bolovi svake 2 min..onda su mi napunili kadu vrele vode i tu sam se banjala 20 min i to mi je najvise pomogllo, slijedeci pregled 8 scm... zatim kisik (lustgas) kada bol naidje i na kraju mislila sam da cu se onesvjestiti osjetih kao da se raspada sve ..osjecam bebu kako pritisce... babica mi je dobro navodila kada da pritiscem kada ne, muz svo vrijeme uz mene disi Erna disi, a sve u mene on puse, u momentu mu rekoh ..hoces ti pumpu sa kisikom onesvjestit ces se... drzi on nogu kako sam na lijevoj strani radjala, toliko je stisnuo da me grc ufatio pa u svoj frci babice ispravljaju nogu da me otpusti grc hhaahh... rekoh muzu idi od mene od tebe vise stete nego koristi heheh ...
svaki momenat sam osjecala bebicu kako putuje :) malo naprijed pa nazad pa vise naprijed pa nazad...dok nije glavica izasla,a onda jos jednom sam iz petnih zila pritisnula i osjetila tako mekano toplo kako klizi iz mene, taj momenat nikada necu zaboraviti...za to je vrijedilo trpiti sve one bolove,onda plac i odmah na moje grudi ...tako topla, tako njezna malo plakala ...suze same krenu kada se sjetim ..onda je pappa presjekao vrpcu i suze radosnice...od tog momenta ne odvajam se od nje... prelijepa blagodat koju nam Bog dragi daruje...
Kada se sve zavrsilo, slijedila je kafica sa sendvicom da se oporavimo, diploma za porod i cestitke od osoblja.. 3 dana u porodilistu i stigli u svoj topli dom koji je napunila nasa mila princeza Irma. Dijete moje milo ...znala sam da ces mi biti SVE, ali da ce OVAKO jaka ljubav biti ..to nisam mogla znati do sada kada te imam ...uvijek cu te voljeti i paziti

user posted image

user posted image

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1055
4.3.2010 14:52:23   
Anoniman
milomoje... dobro ti nick kaze... milo Tvoje... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milomoje)
  Neposredna veza do poruke: 1056
4.3.2010 15:24:30   
reallove
Milomoje cestitam,bebica je med..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1057
4.3.2010 15:31:50   
anidla
milomoje,divna prica user posted image nasmijala si me sa onim dijelom gdje si pisala za tm i kisik user posted image user posted image

uzivajte svi skupa....user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1058
4.3.2010 16:34:23   
Husic10

IZVORNA PORUKA: mnn

joj jadna ti...meni isto posteljica nije izašla pa su me operirali jedva sam živa ostala...user posted image user posted image  drži mi se, nije ti bilo lako.hvala bogu da je sa bebama sve superrr!user posted image user posted image user posted image

Zao mi je , ovo je stvarno grozno kad se desi, moja svekrva je podlegla jer joj posteljica nije izasla a poradjala se kuci za vrijeme rata...nije bilo ni doktora ni bolnice...i zena umrla jadnica.user posted image Beba je prezivila i sad je citava cura hvala Bogu. Ali eto sta se moze desiti , sve prodje ok , beba se rodi, ali to ne izadje i gotovo...sreca pa ste vi imale doktore da operisu i izvade to...kakvi god da su svaka im cast, nekad sigurno dobro dodju. user posted image

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 1059
4.3.2010 18:22:24   
Husic10
Evo da i ja napisem moju porodjajnu pricu.
Kad procitam par vasih prica moja ne zvuci tako strasno...ali je bilo. user posted image

Cetvrtak 12/06/08 navece a meni na umu samo nesto slatko....Ja prestala raditi tu sedmicu, kontam kako mi je termin 19/06/08 imati cu malo vremena da pripremim one zadnje detalje i da se potpuno spremim za sve sto me ceka.user posted image

Sve sredim i ja i muz gledali tv malo , ja pojela par korneta sladoleda, okupala se, i otisli smo leci.
Oko 3:30 probudi me neko ziganje po dnu stomaka, i sve do ledja...ehhh reko Bogami je krenulo svaki 5 min ziga vratim se u spavacu reko da budim muza da idem u bolnicu, ja se uspanicila pravo.....kad on skoci sta ti je, jel krenulo? hehe ma reko nesto me ziga u stomaku i ledjima ko da me nozom bode...hajmo mi u bolnicu,spremim se i tako i bilo.Stigli pred bolnicu..

Odjednom ce ti on ko iz topa " Aaaaaa hani pa nismo ni ime izabrali" hehehe reko sad ti to na umu, kaze pa ja...sta ce mo kad nas upitaju....ma reko meni je bas ono Ajla fino....hehe a ja mu napisala spisak imena koja su mi se svidjala prije nekoliko i oboma nam je zapalo za oko Ajla...hehe kaze ma i meni je fino..pa reko onda ce biti "Ajla" hehe ali pisati ce se "Aila" ne sa j vec i....hehe

Kad smo usli u bolnicu, opet me zaziga ja se uhvatila za stomak , jedva disem, prijavim se i smjeste me u moju sobu.
Udje moja doktorka napokon pregleda me kaze 3 prsta otvorena, a mene boli za 10 prstiju haha...
poslje nje ulazi sestrica i pita kako se osjecam , da joj kazem na skali od 1 do 10 koliko me boli...ma kontam nisam jos pred smrt pa odlucim da joj kazem 8 , ali uglavnom punoooooooooo me boli.

Cekaj , cekaj, sva se ja brate izcrpila, ono boli pa boli...dodje sestrica pregleda me sad ona kaze 3 prsta jos uvjek, pita ona mene ako znam ista o epidurali, citala sam o tome i 100% protiv bila...ali kad dodje zuta minuta ma reko sestro daj sta das samo da ne boli ...i tako nakon desetak minuta dodje pajdo sa iglom, nisam htjela gledati jer cula sam da su ogromne a meni igle i ne spominji, osjetila sam da me bocnu malo, nije bilo tako strasno, samo mi je reko da se ne mrdam ni sljucajno, a ma ni samo malo..ja se ukocila user posted image sva.

Poslje epidurale bol nisam osjetila, imala sam osjecaj ono tu si ali ko da sam van tjela..user posted image
Zaista lijep osjecaj, ono iz tolikog bola, na ni samo malo da boli...malo sam se odmorila, dosla je sestrica opet pregledala me je i kaze 5 prstiju...napreduje...a posto sam bila prikljucena na sve one masine mogla sam da vidim stepen bolova na masini iako nisam osjetila...ali je kazaljaka ona picila sve vise i vise

Napokon oko podne sestrica je usla po stoti put i pregledala me kaze da sam 8 prstiju, reko ok super.
Samo sto je ona izasla meni muka da povracam , ma strahota...sreca pa su mi mama i jetrva bile u sobi samnom...reko dajte mi vrecu ja cu povracati, mama donese vrecu , ja se ispovracala skroz, zovem sestricu...kazem joj ona vice ok eto mene gore.
Kad je usla, kaze mi ok sad je tek pocelo...hehe meni drago reko sad ce moja bebica...ja se Bogami i nacekala...
Pocela sam da tiskam, i tiskala, i tiskala, nista...oko 3 doktorica je usla i razmotase oni onaj krevet, noge mi digose uzrak, svjetlo se neko upali vise mene, i vice mi zena da tiskam, ja pojma nemam samo imam osjecaj kao da me nesto razvaljiva iznutra...kao da se siri..a nema bolova.user posted image

Onda mi kazu da beba nije pravilno okrenuta, da mala je okrenuta prema gore licem a ne dole....zvirlja mala da odma vidi sta se desavauser posted image kaze mi doktorka da ce morati koristit vakum jer je beba pregolema a ja sam preuska i da bi to trebalo da joj pomogne da izadje prije...ok slozim se ja...kad nije samo jedan vakum, vec taman kako ga postavi povuce prerano i on samo otpadne a krvi svugdje...joj majko samo kad se sjetim...ja tiskam tolko da nema vise snage u meni, ma reko nek bude sta bude sa mene sve je u Bozijim rukama, po cetvrti vakum vec koristi i nista, onda me poce sjeci ,i to sam osjetila vjerovale ili ne...jedan od najgori osjecaja u zivotu mome...jos one makaze kad sam ugledala.user posted image user posted image user posted image napokon kanuli su se vakuma i iznesose ona foreceps klijesta.

E tu mi je srce stalouser posted image od straha, hem strasno izgleda , hem je metal, jos onoliko...ali eto bilo mi je samo da sve ovo sto prije prodje i da vidim svoju bebicu.
Povukla je sa onim klijestima , ja tisnula jakooooooooooo jednom i moja Ailica se rodila, nije odma plakala ali je kroz 1 minut....i tako mi je zao sto mi je nisu odma dali u narucje, vec je odnesose pod svjetlo ono i brzo je pregledase, zamotase i onda su mi je donjeli da je vidim. Plakala sam svim glasom , kako je bila preljepa moja princeza a ja je rodila. Muz mi je prisao i pune mu oci suza i vice hvala Allahu, zagrlio me i poljubio .Opet mi je uzese na dalje pregledanje i kupanje...ali babo je iso sa njom tamo i sve snimio user posted image

I eto tako ti je to proslo samnom, izgubila sam puno krvi, puno me je skroz isjekla, ali sve se to preboli i dodje na svoje...samo nek je moja bebica uredu hvala Allahu, imala je malu ranicu i puno modrica na glavi od vakuma i focepsa ali brzo je proslo. user posted image user posted image user posted image

A epiduralu ne bih vise nikada, osim da mi je il smrt ili zivot...mozda sam mogla da bude bez vakuma i forcepsa da sam bila malo hrabrija i jace petlje user posted image user posted image ali eto...

Sad aBd nece biti ni epidurale ni nikakvih sprava, sad mama zna sta je ceka...hehe i spremna je.

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 1060
5.3.2010 1:28:49   
Anoniman
Evo da i ja napisem svoju porodjajnu pricu, napokon sam i to docekala, elem termin mi je bio 17.02.2010 ali prosao taj dan nista, haj reko bice uskoro i tako je i bilo..22, februar ujutro oko 8 i 15 osjetim ja neki blentav bol, kao da cu dobiti, to me je probudilo, ma kazem sama sebi lezi odmaraj znat ces kad krene, medjutim za 5 minuta opet bol..Uzmem sat i pocnem da mjerim...Bolovi svakih 5 minuta ali ne traju dugo, probudim Nedzada i kazem dragi ovo krenulo..A on meni hoces caj da ti napravim hihihih uspavana ljepotica ne moze sebi da dodje i svaki put kad mene zaboli on kaze idi popij cajuser posted image ....Oko pola 10 nazovem porodiliste da se prijavim kazu ako nije vodenjak puko i ako ne krvarim da cekam da bolovi dodju na svake 3 minute i da da budu u trajanju jedne minute...Ustanem doruckujem, istusiram se, pregledam torbu i polako sam svaku kontrakciju predisala..Oko jedan bolovi su bili onako kako su mi rekli i  mi odemo na porodiliste.pregæleda me kaze 2 prsta otvorena idi kuci, prosetaj, odspavaj, tu mi je i cepic ispao...A ona babica je tako grubu ruku imala, dok me pregledavala imala sam osjecaj ko da umjesto ruke ima kaktus, vratimo se kuci tad su vec bolovi bili jaki, ali malo hodaj malo sjedi, drz nedaj tamo vamo....Oko 7 navece pocnu me ledja neprestano boliti i na lijevoj strani ispod rebara pa sve do jajnika i ja kazem nedzadu ovo nesta nije ok, ovo nisu kontrakcije ovo je nesta drugo, jer pocela sam vec gubiti dah, odemo u porodiliste opet gdje su mi pregledali urin i tepmeraturu...ustanove jaku upalu mokracnih kanala i temperaturu preko 38, otvorena 4 prsta i ostave me....Muke moje niko ne znabmene je to toliko bolilo da kontrakcije nisu bile nista na osnovu onog bola u ledjima, bubrezima i citavom donjem dijelu stomaka, sto je najgore groznica me toliko tresla da se nisam mogla opustiti, pa je to smetalo otvaranju...prikljuce me na one aparate, ubace elektrodu u maternicu da lakse prate bebine otkucaje srca,...bolovi su bili svo vrijeme na tri minute, ponekad skoci na 10 ali nikako se nisam mogla odmarati niti lezati, sve sam stajala na nogama...u ponekim trenutcima sam razmisljala Boze jel to to, ali mi se to sve cinilo toliko nestvarnim, nisam mogla da vjerujem da cu ubrzo drzati svoju bebu u narucju...Tokom noci kontrakcije su postale nepodnosljive, a otvarala sam se minimalno, al mm, seka i babice su me ohrabrivale, ohrabrivala sam samu sebe da trpim da drukcije ne moze....predlozili su mi nesta za bolove ali uzela sam samo nesto sto se zove slana vode to ubrizgaju inekcijama u kozu na ledjima...Epidurala nisam uzimala....oko 4 sati ujutro sam pocela dobivati nagon da tiskam jer mi je probila vodenjak.ali bila otvorena samo 7 prstiju tako da su mi rekli niposto da tiskam vec da strpim i predisem bol..to mi je bilo najgore od svega, to sam trpila sve do 9 sati...Dolazilo mi je da se bacim s prozora..ak sam u jednom trenutku osjetila toliku mrznju prema djetetu da sam rekla da ga ne zelim i da cu ga dati na usvajanje....oko 9 vise nisam imala snage tad sam zatrazila da mi daju nesta da se lakse otvorim tj to sam trazila i prije ali mi nisu dali jer kao oni zele da se otvaram prirodno, medjutim, Nedzad se bio naljutio jer nisam ni ja vise imala snage a i bebin rad srca je bio ubrzan,ukljuce mi dripbi za malo vremena sam se vec pocela brze otvarati jes da su bolovi bili konstantni, al tad sam vec imala neku nadu da to nece dugo trajati....Kd je babica rekla da mogu da tiskam u zivotu ljepseg osjecaja nisam imala...tako prirodno i ugodno sam se osjecala da vam to ne mogu opisati, nisam osjecala nikakav bol, samo nagon da tiskam koji sam maksimalno i koristila....Sjecam se kad je babica rekla da vidi bebinu glavu i da beba ima kosu a ja sam samo tiskala na svaki nagon, osjetila sam kad je glavica izasla...Cujem babicu govori tiskaj tiskaj, znam da sam joj rekla ne mogu jert nije kontrakcija tu, cek da nadodje i tako je i bilododje kontrakcija napela sam se koliko sam god imala snage i cujem nju govori sad ces osjetiti kako te pece i cujem njih dole kako govore bravo vidim nedzada kako place, seka place a ja ne kontam da je beba vec izasla pogledam na stomak on sav krvav lezi dere se iz petnih zila....Babica govori uzmi ga a ja u soku ne mogu da vjerujem govorim joj sta da uzmemuser posted image ...Obrisali ga malo i stavili ga meni na grudi, a on se dere ko pivara, gledam mu prstice na rukicama i nogicama i tad sam vidjela malu cunu, tad sam i ja pocela da placem od srece i onda mi je pala ona recenica o adopciji na pamet i toliko sam se pokajala...Nedzad me ljubi grli vidim da place, plakali smo óboje...Tad je on izasao ja sam kontala ode cova u wc nije ga bilo sat i pol, a on jadnicak otisao po gradu traziti cvjecaru, a na ulazu u bolnicu ima ogroman kiosk i ima cvijeca, nije od soka ni skonto...kad se vratio u rukama ne da je nosio buket vec grm.ogroman buket cvijeca...Sivenje  je trajalo 2 sata. posto me je i babica sila a i uz nju je bila i ucenica koja je takodje pratila i ucila se na meni, bila je toliko spora da je inekcija sa anestezijom izlapila tako da su me na kraju sili na zivo, popucala sam jako puno....Vrijedilo je izdrazti svaku sekundu bola zauzvrat sam dobila predivnog djecaka...
Iduci dan ustanove da beba ubrzano dise i u nalazima krvi se pokaze da ima neku bakteriju, tu noc su moi ga uzeli i odnijeli na djecije odjeljenje, prikljucili ga na infuzije, mada su mi rekli da je rodjen normalan hb, da je sve ok ali da moraju da ga prate ida ta bakterija mora sa se lijeci antibioticima...Ostali smo 7 dana u bolnici gdje smo i ja i on bili na pencilinima..Danas mu je 12 dana mashala da kucnem i vaga 4 kileuser posted image user posted image  a rodjen je sa 3518 g i dug 55 cm 23.02.2010 u 10 h i 26 min
Ljubimo vas ja i moj mali svrco....

(odgovor članu Husic10)
  Neposredna veza do poruke: 1061
5.3.2010 7:44:21   
rose 87
user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1062
5.3.2010 8:17:12   
tajcika
mogu reci samo user posted image user posted image user posted image ,ovo je ujedno i podrska nama koje nas sve to ceka (nije bitno koji put)

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1063
5.3.2010 11:56:18   
Anoniman
Marina, predivna prica. Sva sam se najezeila....A za to sivenje...Kako je moguce da te toliko siju? Mene su "zakrpili za 3 minute, cini mi se i to bez anestezije i gotovo da me nije ni boljelo.
Ma neka je to sada sve iza nas, svaki bol vrijedi nasih bebicauser posted image user posted image user posted image .
Ps. Bas sam se iznenadila kad sam procitala neki dan da si dobila malog user posted image user posted image . Zar nije trebala biti user posted image user posted image Ana?

(odgovor članu tajcika)
  Neposredna veza do poruke: 1064
5.3.2010 12:07:16   
veeseelaa
mene su šili sat vremenauser posted image user posted image
MArina, Pahuljice super priče, rasplakala sam seuser posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1065
5.3.2010 12:07:47   
sporty mamaa
Svaka cast hrabrim mamicama... user posted image user posted image Dosta toga se moze nauciti iz svake porodajne price...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1066
5.3.2010 12:35:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Marina, predivna prica. Sva sam se najezeila....A za to sivenje...Kako je moguce da te toliko siju? Mene su "zakrpili za 3 minute, cini mi se i to bez anestezije i gotovo da me nije ni boljelo.
Ma neka je to sada sve iza nas, svaki bol vrijedi nasih bebicauser posted image user posted image user posted image .
Ps. Bas sam se iznenadila kad sam procitala neki dan da si dobila malog user posted image user posted image . Zar nije trebala biti user posted image user posted image Ana?

Bolnica u kojoj sam ja radjala je najveca u Dk i uput je i univerzitet tako da svaki doktor, svaka babica vodi sa sobom po jednog ucenika...POla vremena me krpila  babica a pola se ucenica praksala na meni, samo sto je meni babica rekla da nemam pravo odbiti, sto je bila laz...Tako da je ucenica toliko spora bila da je anestetik izlapio, a jako puno sam popucala od do imam osjecaj da mi je gospodja bila ko krateruser posted image user posted image , al sve se to zaboravi...
A pol nismo znali sve dok se pisonja nije rodio, a ime Ana je bilo izabrano vec prije 20 godina, i rekla sam ako bude djevojcica tako ce se zvati...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1067
5.3.2010 13:20:05   
amela2208
Marina jos jednom cestitke tebi i tvom svcuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
Procitala sam pricu koju isi napisala, sve smo se mi na neki nacin namucile, znam kako ti je bilo onih par dana poslije termina jer sam i ja prenijela punih 7 dana ali hvala Bogu te ste vas dvoje dobro i zdravo sto je najvaznije. Zelimo vam brz oporavak,a nasmijala sam se za ovouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Dolazilo mi je da se bacim s prozora..

İ ja sam htjela da pobjegnem iz bolniceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - Boze covjeku svasta padne na pamet, pusa od nas dvije

< Poruku je uredio amela2208 -- 5.3.2010 13:21:08 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1068
5.3.2010 13:30:04   
scarlett

IZVORNA PORUKA: Bambi09

draga scarlett...
bas sinoc listam trudnicku listu 2009 i pitam se sta bi s tobom i s jos par zenica...
kad evo ti i tvoja prica...
ne znam u ovom momentu da li bih plakala ili bih se smijala... tvoja prica mi je pomijesala osjecanja i po ko zna koji put potvrdila moju vjeru sto kazes da samo Bog zna sta se desava u nasim utrobama, ispod naseg srca... samo On zna sta i kako ce biti...
hvala Mu pa je na kraju sve ispalo dobro i za tebe i za tvoga sina... da vam bude zdrav i ziv dugo godina zajedno sa vama...
saljemo vam veeeeeeeeliki user posted image

Hvala draga na lijepim riječima, bio je to težak period, naročito jer smo ljude oko sebe maksimalno htjeli poštedjeti strahova koje smo nosili, kad bi me ko pitao kako sam, ja samo osmjeh na lice, a u sebi se cijepam, ali tako je bilo najbolje.
Pročitala sam na forumu da je bilo još ovakvih slučajeva i hvala dragom Bogu da nam je sve na kraju prošlo u redu, bebice zdrave, a mi forumašice najsretnije mame.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1069
5.3.2010 13:33:28   
teacher75
kad procitam ove vase price i sjetim se da sam ja u porodiliste dosla u 9 ujutro nakon nekoliko sati blagih bolova (kao kad trebam dobiti) i da sam tad bila otvorena 2 prsta, a da sam se maximalno otvorila za samo 3 sata i rodila oko 12 potpuno prirodno, postanem svjesna koliku sam srecu imala. al vec sam davno objavila svoju porodjajnu pricu pa da ne ponavljam...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1070
5.3.2010 13:33:42   
salmy
Drage žene HRABRE svaka Vam častuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image evo citam po dva puta i divim se svakoj!!!!
Ja sam kukavica ubi Boze nesto ne vjerujem da bih sve to moglauser posted image user posted image
Svaka častuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1071
5.3.2010 13:39:30   
Dida79
Milo moje predivna prica.Ovo moran reci bas sam se slatko nasmijala na onaj dio kad si pisala o pomoci tvog muzauser posted image
Cestitamuser posted image

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 1072
5.3.2010 16:19:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy

Drage žene HRABRE svaka Vam častuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image evo citam po dva puta i divim se svakoj!!!!
Ja sam kukavica ubi Boze nesto ne vjerujem da bih sve to moglauser posted image user posted image
Svaka častuser posted image user posted image user posted image user posted image

To sad tako mislis i ja sam tako govorila kad bi vidjela porodjaj na tv-u.ali drukcije se zena odnosi prema porodjaju kad zatrudni...Vidjet ces abd..Kako vidis nekima je porod lak a nekima nije, meni je trajao 26 sati, ali sav bol se zaboravi kad vidis malo stvorenje, tako njezno i neduzno, to ti da snagu da se jos vise boris za njega...

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 1073
5.3.2010 18:47:12   
Anoniman
Marina draga, ti se bas napatila... ali hvala Bogu pa je na kraju sve u redu... a to za studentice, to mi je najveca glupost na svijetu sto postoji, da se tako praksiraju na zenama koje jedva da opstaju zive u tim momentima... kada se sto kazu svaka kost rasklopi i kada je zeni najpotrebnije da sto prije se smiri, oni tako da dozvole da anestezija izlapi... kriza i katastrofa... a sve mi nesto govore eh najbolje je vani, ma nema Bosne nigdje...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1074
5.3.2010 19:42:47   
kerim 2009
Zdravo drage mame i moja prica je pomalo tuzna ali ima sretan kraj.Dosla sam u bolnicu u Zenici u 6 ujutro sa bolovima u 7 mi je puko vodenjak,u pola 8 sam krvarila a u 10 i 20 se porodila,a da me sve to vrijeme niko nije ni pregledao jer nisam dala pare takva je nasa drzava.I stvarno je tako kad sam dala pare otisla sam u salu gdje su mi prikljucili infuziju koja nije uspjela ni iscuriti jer su mi poceli gubiti bebu.Sva sreca da ima sretan kraj ali i para da se moze platiti,rodila sam bebu Kerim 3i860 grama zdravog.Sad je jako dobra beba a i ja se dobro osjecam kako sam izgubila krv koju su mi morali jos u bolnici dati....zato drage moje ako se mislite poroditi ponesite pare....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *