|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
18.2.2010 18:16:57   
nikita
e sto sam se isplakala zene drage, svaka cast svima vama na hrabrosti, boli al se izdrzi..evo drzim malog u narucju i mislim kako bi sve zivo za njega pretrpila

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1026
18.2.2010 18:21:21   
rose 87
čestitam svim mamama na pretrpljenim bolovima i neugodnostimauser posted image ...nije lako biti mama al to je najljepši posao na svijetu

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 1027
21.2.2010 15:34:58   
lekica83

IZVORNA PORUKA: de_de

. Zelim se zahvaliti svim forumasicama sto su bile uz mene, Nikita, Meri, Nunichi, Lekice, Bambi.... ljubim vas sve.

Ljubi nam malog frajera, neka nam je ziv i zdrav, i bicemo uz tebe ako Bog da i sljedecu trudnocu i porod user posted image user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1028
21.2.2010 21:16:43   
Meri29
Nove price user posted image Predivne su, kakav god porod da je bio svaki ima sretan kraj-nase male bebice kod nas u narucju user posted image
Evo da vam priznam jedva cekam sljedeci put user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 1029
21.2.2010 21:20:29   
nanika
Meri 29 nego sta, sto prije to boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1030
21.2.2010 21:38:44   
de_de
IZVORNA PORUKA: Meri29

Nove price user posted image Predivne su, kakav god porod da je bio svaki ima sretan kraj-nase male bebice kod nas u narucju user posted image
Evo da vam priznam jedva cekam sljedeci put user posted image

Potpisujem. Sve su price predivne; nego Meri kad cemo procitati tvoju pricu, il sam je preskocilauser posted image user posted image

E, a i ja jedva cekam slijedecu bebu, ako Bog da bit ce i lakse, nadam seuser posted image user posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1031
21.2.2010 21:42:59   
Anoniman
mama draga, evo sam se rasplakala... hvala Bogu pa je sve proslo opet u redu... jesi se napatila sigurno, ali sve mi izdrzimo za nasu djecicu...

de_de... naravno da smo jedna uz drugu i meni recimo puno znaci kad osjetim podrsku od strane divnih zenica sa ovoga foruma, pa makar samo jednu rijec da napisu... ljubni nam druga Kena...

Meri, stvarno i ja se ne sto ne sjecam da sam vidjela tvoju pricu, nije valjda da sam je preskocila i ja???

(odgovor članu de_de)
  Neposredna veza do poruke: 1032
21.2.2010 21:46:41   
nikita
ja iskreno ne cekam jedva drugu bebu jer i ova jedna me izludi, danas se ne volimo user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1033
21.2.2010 21:55:06   
Anoniman
nikita draga, tek kad dobijes drugu bebu, shvatis koliko volis onu prvu i zasto zelis i trecu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 1034
21.2.2010 22:03:13   
de_de
IZVORNA PORUKA: Bambi09

nikita draga, tek kad dobijes drugu bebu, shvatis koliko volis onu prvu i zasto zelis i trecu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma ti si meni carica.

Nikita draga drzi se, evo mm ide na put slijedece sedmice u Hercegovinupa ako treba eto mene s Kenom na par dana da ti pricuvamo Emanuela.

Bambi Ljubi i ti naseg druga Ermina. 

Lekice user posted image user posted image user posted image

Selina bas mi je zao sto si imala tako lose iskustvouser posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1035
1.3.2010 13:13:11   
Anoniman
Doslo je vrijeme da i ja podijelim s vama svoju porodjanu pricu......

Citavu trudnocu me prati kila(hernija, bruh), koju sam dobila u prvoj trudnoci(i koja se odmah nakon trudnoce i povukla) i zbog te kile stalno mi je na nalazima stajalo da me ceka CR, jer se ni pod razno nisam smjela naprezati.. Zbog te kile zadnja dva mjeseca sam najvise lezala i mirovala, gotovo da sam bila nepokretna. U januaru mi je otkrivena jaka anemija....Helem nejse, na "komisiji"  su odlucili da me prime u bolnicu 15.02., a da je CR 18. 02.

I dosao je i taj 15-i...
Kad su me primili (a primili su me na ginekoloski odjel u Vojnoj bolnici)opet su mi uradili sve pretrage. Krvna slika je jos uvijek bila losa, ali ne kao u januaru. Tada sam i prvi put ginekoloski pregledana...Dr. Drljevic me je pregledao(bio u dezuri) i kaze da sam 3 cm otvorena. Taj dan sam stalno "visila" na CTG-u.
Da vam ne pisem o svojoj tugi zbog odvajana od svoje Farah..Stalno mi je bilo u mislima kako ce proci 10-ak dana dok  ponovo budem doma,pitala sam se je li gladna, tuzna, da negdje ne padne...da je neko ne ruzi....Joj, ludilo  glavi.
Zaspala sam oko 22h. Budi me jka bol oko 23.30h. Traje nekoliko sec i opet padam u san. Opet bol, pa opet san...Ta bol mi je bila identicna predmenstrualnoj boli pa sam se nekako znala nositi s njom. Oko 4h imala sam stolicu i dok sam pustala vodu u WC-u probudim cimerku. Pita me zasto sam budna. Kazem joj za svoje bolove. Ona zove sestru i kaze da se poradjam...ali ja ne vjerujem, ne zelim vjerovati...Pa ja cu na CR, ja ne smijem da se 'vako porodim... Oko 5h me opet dr. Drljevic pregledao. Kaze da sam otvorena 5cm i da idem dolje na "porodjajno" da ce to brzo biti gotovo...
Sva sam zbunjena, preplasena...Kakav sad prirodan porod kad mi 9 mjeseci "trube" o carskom...?Smijem li, je li on dovoljno upucen? Zovem muza i govorim da nekako obavijesti dr. Masica i hirurga koji mi je dao nalaz za CR. Idem na "porodjajno", ali i dalje ne vjerujem da cu roditi prirdno... Kad sam stigla dolje, dajem masu nekih podataka dvejma sestrama, rade mi ponovo CTG i poslije idem u sobu(br. 1). Sada su bolovi na nekoliko min. Ne mogu ih pratiti jer povracam...Zena koja je lezala sa mnom(Bog joj dao svako dobro) kvasi peskir i stavlja mi ga na vrat. Kao lakse mi je...Skupljam snagu za naredni bol. Oko 7h je bas postalo neizdrzljivo. Pocela sam dozivati sestre...vristati. Oko 7.30 dolazi dr.Masic. user posted image user posted image user posted image user posted image Ne znam da sam se ikom u zivotu tako obradovala. I on i dr. Drljevic me pregledaju...Kazu da sam 10 cm otvorena i da je ovo steta da ide CR, da sam super elasticna...Ma kao idealno. Dr. Masic mi probija vodenjak, ne boli me to nista. Ukljucuje mi indukciju oko 8h. Ja sva u bolu kazem da se ne znam poroditi, da ne znam ni kako cu cak disati. Smirivao me je, kao otac..."Sine, disi tako i tako, i samo kaki(user posted image user posted image user posted image ).
Joj fora je bila kad mi je sestra Binasa rekla da sada idemo do sale, da ustanem. Kada sam pokusala da se dignem s kreveta osjetila sam nesto izmedju noga. Pitam ih  sta su mi ovo stavili izmedju nogu. Nista-kazu. To je bebina glavica.user posted image user posted image I pipnem ja tjeme svoje bebe...
Nisam se mogla dici s kreveta pa su me tako na krevetu odvezli(brzinom svjetlosti) do sale. Imala sam samo 2 napona i bol je prestala, a ja sam ugledala soju Imancicuuser posted image user posted image user posted image user posted image U 8:25h !!!!
Beba teska 4kg i duga 53 cm.
Dusa je samo malkice zaplakala. Onda je uslijedilo izbacivanje posteljice, pa sivenje. Nisu me rezali, samo sam malkice pukla. Nije me boljelo. Sve sam nadziralauser posted image user posted image user posted image da ne zabusavaju. Shala. Onda sam se opet prebacila na svoj krevet i tako su me vratili u sobu.

Sta na kraju reci?
Sve je u Bozjim rukama. Kad pomislis da ti ne moze teze biti, da ti prijeti CR, transfuzija,duzi boravak u bolnici... Onaj gore  sve to drugacije uredi...Iznenadi me, uvijek i iznova Svojom Miloscu. Hvala Mu!
Sretna sam, presretna....
Rodila prirodno, lahko, brzo, bez transfuzije...
Cijeli kolektiv koji me je poradjao je bio strucan, human i prije svega njezan prema meni. Izdvojila bih dr. Masica, sestre Mirelu i Binasu i dr. Drljevica i dr. Merjem.

Ujutro, 17.02. smo dosli kuci oko 12h.

Jos samo da dodam jednu super informaciju. zena koja je lezala sa mnom na porodjajnom je prva zena u BIH koja se porodila na stolici. Ima pozitivno iskustvo.

< Poruku je uredio pahuljica farah -- 1.3.2010 13:25:24 >

(odgovor članu de_de)
  Neposredna veza do poruke: 1036
1.3.2010 13:19:34   
Anoniman
I da vam jos kazem da kile vise neeeeeemamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Opet se povukala, hA.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1037
1.3.2010 13:23:35   
Lalana
Pahuljice zaista predivna prica, sa prelijepim simpaticnim momentima, npr. kada si pitala sta su ti stavili dole, a ono bebina glavicauser posted image user posted image

Za tebe i Iman a naravno i Farah user posted image user posted image user posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1038
1.3.2010 13:31:25   
Anoniman
pahuljice, svaka cast na tako finom porodu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eh to je ono sto uvijek govorim, kad se najmanje nadas sve bude onako kako sve prizeljkujemo... a On je uvijek uz nas mada mi toga nekad nismo svjesni... ljubi pilice i uzivaj

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1039
1.3.2010 13:46:41   
Amrino
Pahuljicice nasa draga kako divna prica!!!
Ma blago tebi zeno kad si tako prosla, hvala dragom Allahu pa ti je tako olaksao...Bas si me ohrabrila svojom pricom koju sam tako zeljno iscekivala.
Ljubi svoje princeze!!! user posted image user posted image user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1040
1.3.2010 13:53:31   
sara.at
e sto i mene pucaju ovi hormoni draga pahuljice isplaka ja uz tvoju pricu em od dragosti da je sve bilo dobro em od straha...
Drago mi je da je sve proslo kako treba i da je opet bio prirodni porod,dragi Bog zna opet najbolje da svog vjernika pomiluje..
E mene jedino sto je strah stiskajuc izvrsit cu veliku il malu nuzdu umrijet cu od muke i srama ja sam cula da se to zna desiti a jel se to kome od vas desilouser posted image

pahuljice jos jednom cesstitke user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1041
1.3.2010 14:06:47   
Amrino
IZVORNA PORUKA: sara.at

e sto i mene pucaju ovi hormoni draga pahuljice isplaka ja uz tvoju pricu em od dragosti da je sve bilo dobro em od straha...
Drago mi je da je sve proslo kako treba i da je opet bio prirodni porod,dragi Bog zna opet najbolje da svog vjernika pomiluje..
E mene jedino sto je strah stiskajuc izvrsit cu veliku il malu nuzdu umrijet cu od muke i srama ja sam cula da se to zna desiti a jel se to kome od vas desilouser posted image

pahuljice jos jednom cesstitke user posted image

user posted image
I ja sam se prije poroda pitala slicne stvari ali vjeruj mi- to i ako se desi - ti neces skontati user posted image .
Kod prirodnog poroda...ako ti ne urade klistir i ako sve ide svojim tokom- dobijes proljev kada ti krenu kontrakcije tako da se tijelo samo "ocisti" prije samog poroda. Onda- cesto i oni rade klistir prije poroda...a kao sto sam i rekla- i ako se desi ti to neces ni skontati. Sve je to normala.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1042
1.3.2010 14:27:42   
megi
pahuljice sve cestitke za prelijepu pricu i djevojcicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
i mene je masic porodio i stvarno je bio super, samo pozitivno iskustvo nosim

sara  i ja sam mislila kako cu sta cu ako krene velika nuzda ali kao sto rece amrino kod prirodnih poroda ti se sama ocistis bar sam ja tako
zato ne brini i uzivaj u trudnoci

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 1043
1.3.2010 15:26:15   
Soleil
Pahuljice Farah, čestitam od srca na malenom anđelu user posted image Divna porođajna priča i drago mi je da si imala priliku uvjeriti se u stručnost i ljudskost dr. Mašića i sestre Binase. Meni je dr. Mašić vodio trudnoću i bio mi od velike pomoći, a porodili me dr. Nakaš i sestra Binasa za koje imam reći samo riječi hvale user posted image

Uživaj uz svoj smotuljak sreće i ljubni maleno user posted image

...Emma 26. 09. 2009. - Sunce je obasjalo naše živote...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1044
1.3.2010 16:14:54   
sara.at
uh moje muke niko nezna user posted image ajd ako necu skontati jos bolje al ipak nebi ja da to uradim krepat cu od srama user posted image ma bice kako bude nemogu promjeniti

(odgovor članu Soleil)
Neposredna veza do poruke: 1045
1.3.2010 16:18:43   
teacher75

uh moje muke niko nezna user posted image ajd ako necu skontati jos bolje al ipak nebi ja da to uradim krepat cu od srama user posted image ma bice kako bude nemogu promjeniti

mene su klistirali pa sam se opet od muke malo ukakila user posted image zovnula sam sestru pa su mi promijenili plahtu. cak sam i povracala kad mi je bila najveca muka ali poznavajuci svoj osjetljiv zeludac, ponijela sam plasticne kese pa sam u njih povratila. u tom momentu ne razmisljas niocemu niti te je stid necega, da ti je samo da se rijesis sto prije.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1046
1.3.2010 16:38:04   
sara.at

IZVORNA PORUKA: teacher75

mene su klistirali pa sam se opet od muke malo ukakila user posted image zovnula sam sestru pa su mi promijenili plahtu. cak sam i povracala kad mi je bila najveca muka ali poznavajuci svoj osjetljiv zeludac, ponijela sam plasticne kese pa sam u njih povratila. u tom momentu ne razmisljas niocemu niti te je stid necega, da ti je samo da se rijesis sto prije.

mm ce biti samnom na porodu i znam prosao je najgore samnom od mjenjanja krvavih ulozaka do drzanja glave dok povracam al tu sam osjetljiva za ukakiti il da onako u jacem trudu jos i prdnem ajjj sam Bog zna kako cu ja to user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1047
1.3.2010 16:45:45   
Meri29

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Meri, stvarno i ja se ne sto ne sjecam da sam vidjela tvoju pricu, nije valjda da sam je preskocila i ja???

Lopovke moje Bambi i de_de user posted image Napisala ja svoju pricu, izvrsila sam forumsku duznost user posted image user posted image Nalazi vam se na stranici 36 user posted image
I vec obradujem muzica za jos jednu bebu, ali se on ne da slomiti tako lakouser posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1048
1.3.2010 16:50:56   
Meri29
Pahuljice bas lijepa prica, samo sorry ali sam se morala nasmijati lakom porodu i onom:"sta ste mi stavili to izmedu nogu, kad ono bebina glava"user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1049
1.3.2010 16:58:32   
de_de
Pahuljice prica je predivna, kao i sve ostale:)))
Meri sad sam procitala tvoju pricu, predivna je. Eto koliko smo mastale da muzevi budu s nama, nista od toga, heheheuser posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *