|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
5.2.2010 13:06:53   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: de_de

Heheh, i naslusala i nagledala. Prvo sto sam vidjela kad sam dosla na porodjajno je velika, krvava p... koju siju, jer kod nas na radjaoni nema vrata, sve se vidi sa hodnika.user posted image user posted image user posted image

Joj i ja sam blejala u radjaone dok sam lezala. user posted image user posted image user posted image
Nisam htjela u sobu, bilo mi zabavnije na hodniku, blesaca. user posted image
I bas kao sto kazes "sve se fino vidi", ja sam docekala 3 bebe, prva ih vidjela. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1001
5.2.2010 13:28:06   
de_de
Ma draga Nunichi na kraju je naisao dr koji je bio u smjeni i kaze: sklonite zenu sa hodnika imat ce traume, pa su me predvece smjestili u onu odvojenu sobu da cekam.
Nikita sto ti kazes, nakon svih strahova koje smo pretrpile u trudnoci bio je red da bar porodjaj bude lahak.
Uh atarka a ja se trudila da ne bude previse slikovito, ja jos uljepsala, nedaj Boze da sam napisala onako kako je bas izgledalouser posted image user posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1002
14.2.2010 10:21:56   
rose 87
evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa vama,termin poroda bio je 23.12. ali moja beba odlučila da malo sačeka do 26.,ta 3 dana išla sam na ctg i po 3 puta dnevno,svaki put ga dok. pogleda i kaže nije uredu ali valjda beba spava,brinula sam se kao nikad u tih 9 mjeseci,stalno sam osluškivala svoju bebu jeli živa,mrda li se,a kada sam 25 ugledala krvarenje pomislia sam to je to,spremim se odem na redovni ctg,dok. kaže porodit ču se do vćeras,navećer odem u bolnicu.bolova nigdje ali krvarenje ne prestaje i ja imam čudni osječaj da nešto nije u redu,u bolnici me pregleda dok. i vrati me kući kaže dođi za 3 dana opet,vratim se kući pokušavam spavati ali nemam mira,u pola 12 ustanem u wc i osjetim vodu,pukao mi vodenjak,malo sjednem smirim se,probudim mm,spremimo se i u bolnicu,do bolnice primjetim da je voda zelena,tamo opet isti dok. pregleda me i pošalje u rađaonu na ctg a on ode spavati,kad me babica postavila na ctg e tad je nastala panika,zove doktora,zove kako to ona kaže ˇˇkrizni štabˇˇ i hitno na carski,sve je bilo gotovo do 1 i 20,čim su me probudili pitam za svoju bebu a sestra mi kaže da je na patologiji,to je bio najgori osječaj na svijetu jer niko ti ne želi reči ništa bez dok.,da nije bilo mm ja bih poludila,kad sam nakon dva dana dobila svoje pile malo oči su mi bile pune suza i poželjela sam da ga nikada ne ispustim iz svog naručja,poslije saznam da smo se jedva spasile i ja i beba i tad sam shvatila da majčinski instikt postoji i prije rođ.,jer bolova nisam imala mogla sam čekati ali sam slušala svoj osječaj

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1003
14.2.2010 10:43:29   
Srculence
rose 87 drago mi je da je sve hvala Bogu završilo dobro,i da je tvoje pilence sada s tobomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1004
14.2.2010 10:54:29   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 1005
14.2.2010 13:15:37   
škorpija
Rose, čini mi se da ste imaaali puno sreće, hvala Boguuser posted image , taj dr. je to sve nekako olako prihvataouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1006
14.2.2010 13:29:54   
Mya_81 RR
Rose, stvarno si imala sreće i drago mi je da je sve prošlo na kraju dobro user posted image user posted image A ja stvarno ne mogu vjerovati da su na svakom ctg-u 3 dana zaredom govorili da beba spava i da im nije palo na pamet da možda stvarno nešto nije OK i da bi trebali provjeriti šta je u pitanju...koji je doktor bio???  Jooooj, kako pojedinci sve to olako prihvate i odrade i jeuser posted image im se hoće li trudnica i beba biti dobro!!!! A pretpostavljam da je voda bila zelena od mekonija user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1007
14.2.2010 18:31:41   
rose 87
jeste od mekonija,bebica mi se pravo napatila,bila dva dana u inkubatoruuser posted image ,a dok. ma postalo je suvišno i pričati o njimauser posted image user posted image user posted image ,neka se sve dobro završilo,a tih zadnjih dana moj dok. bio na godišnjem pa mi ctg pregledao ko je stigao

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1008
14.2.2010 19:07:41   
Sonja
uh mene nervira taj ctg...
meni uopste nije pokazivao jake kontrakcije a ja se skoro i porodila...boze sacuvaj...

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1009
17.2.2010 21:44:13   
emina99
cao cure da i ja podjelim swoje iskustwo ne bas dobro ali eto'
30.11'2009 termin mi je bio, ja otisla posto mi je gin rekla, na prijemu mi swe kazu ok mozes ici kuci dodji za 3 dana ajd reko hwal Bogu kad dr rece sestri jesteli joj izmjerili pritisak ona mi ga izmjeri ma ima se sta cut pritisak mi bio 210:90 uh nema od kuce nista kazu porod odma dowlace mi kolica ja haha ma meni zene nista nije nikakwe promjene nisam osjetila,odwukose me u porodiliste mislim da mi je tad tek oskocio i na 300user posted image user posted image user posted image nekakaw gel mi ubrizgase neznam kako se zowe ma mene bolowi odma spopadose kontrakcije swe cesce i swe jace to je bilo 8:30h ujutro te swe jake bolowe sam trpila do 20:25 kada mi je i pukao wodenjak al od bebe nista dr mi kaze da sam bila otworena tek jedan prst wau prije poroda na par minuta tacnije u 2.40 ujutro krenem da se malo otusiram i panem u neswjest nekako su me podigli znam da sam se probudila na krewetu za porod rekose da se napnem to sam ucinila samo jednom i uz pomoc makaza moja meli se rodi odma je zaplakala i moji swi bolowi su nestali.

moja MELIHA se rodila 1 decembra 2009 tesko ali uspjele smo woli je mama njena

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1010
17.2.2010 22:00:05   
niki83
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Rose, stvarno si imala sreće i drago mi je da je sve prošlo na kraju dobro user posted image user posted image A ja stvarno ne mogu vjerovati da su na svakom ctg-u 3 dana zaredom govorili da beba spava i da im nije palo na pamet da možda stvarno nešto nije OK i da bi trebali provjeriti šta je u pitanju...koji je doktor bio???  Jooooj, kako pojedinci sve to olako prihvate i odrade i jeuser posted image im se hoće li trudnica i beba biti dobro!!!! A pretpostavljam da je voda bila zelena od mekonija user posted image

hm...3 dana su super...ja znam za slucaj kada su 10 dana imali takav ctg i govorili da beba valjda spava..nazalost na kraju beba je rodjena mrtva..user posted image user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1011
18.2.2010 15:35:35   
amela2208
Evo ja rijesila da napisem svoju porodjajnu pricu...
02.02. mi je bi termin, moja malena naravno kao i sve crnogorke nije joj padalo na pamet da dodje na vrijeme . U zadnjih 2-3 nedjelje trudnoce na ctg-u pojavljivali su se neki bolovi na svakih 5-6 min ali ja nista nisam osjecala. Posto sam presla 40 nedjelju tj. 05.02. po prvi put su me uzeli na vaginalni pregled i Dr. Nije mogao da me pregleda jer sam imala uzasne bolove, poslije toga su pozvali drugog dr. Koji je uspio da ugura samo jedan prst i tad je utvrdio da sam pola prsta otvorena. Ponovo su mi ctg uradili bolovi na 4-5 min. Pozovu me posto sam se obukla i jedan od njih kaze ti neces moci na normalni porodjaj i mi moramo da te ostavimo na odjeljenje... Sva sreca dragi mi nije radio tako da mi je odmah donio stvari, svakih sat vremena su me kontrolisali jer sam u toku trudnoce imala nizak pritisak i veliki puls...Trazila sam da mi dadu posebnu sobu jer sam se osjecala bas bezveze, uplasena sta ce biti kako ce biti i tako navece oko 11-12 sati se cuo vrisak iz porodjajne sale, neka zena vristi majko rodjena....ja sva preplasena nikakva...jedva cekam da svane da mi dodje dragi da me vadi iz bolnice jer sam se uzasno preplasila. U subotu Dr mi ne daju da napustim bolnicu jer kazu da “imam kontrakcije”—nidje veze nidje bolova kod mene. Kad sam rekla da cu pobjec iz bolnice ako me ne puste onda su oni uradili poslednje preglede i u izvjestaju su napisali da sam sama odlucila da napustim bolnicu i da u ponedjeljak (08.02)moram hitno u bolnicu na pregled ponovni. Subota vece –nista, nedjelja vece-nista, ja ludim ne znam sta cu sa sobom... Ponedjeljak..... ponovo me ostave u bolnicu u roku od sat vremena uradili su mi 4-5 put vaginalni pregled koji su uzasno boljeli ali sam stegla zube i molila Boga da sto prije vidim dragog i da mu kazem nek me sjeku peku ali da me vise ne diraju odozdo. Tako je i bilo, pocela sam plakat od muke i od straha, molila sam dragog da sredi nesto i da me podhitno porode inace nisam mogla vise ni sekunde cekati, imala sam osjecaj da ludim, tad mii je bilo 40 nedjelja i 6 dana... Moj dragi je pricao sa Dr taako da su mu rekli da nisam uopste otvorena, da imam uzak grlic i da se ne mogu porodit prirodnim putem. Kad sam cula da ce me uzeti na CR ja sam se da kazem obradovala a i pocela sam da panicim jer u 4 mjesecu trudnoce su mi rekli bili da postoji mogucnost da moja Sarah nece biti normalna i da moze biti sa Dawn sendromom jer se na UZ pojavljuju neka kristalno bijela crijeva. Tako da sam ja svu trudnocu provela sa strahom HOCE Lİ MOJE DİJETE BİTİ NORMALNO??? Trazili su i da uradim aninosenezu ali tada kasno je bilo za bilo kakav poduhvat tako da sam sve prepustila dragom Allahu pa sta bude neka bude...

Da ne odugovlacim puno dosao je i taj 09.02. sva sam nestrpljiva bila, cekam da dodju da me pozovu u operacionu tako da su me tek nedje oko 13 h pozvali, obukli mi onu seksi spavacicu otvorenu skroz od pozadi . Oko 14h su me uzeli u operacionu salu, dragi me je odpratio do ulaza pozeleo srecu i primijetila sam da se plasio vise od mene i da su mu oci pune suza bile. Uveli su me u operacionu koja je bila hladno ko djavo, smrzla sam se jos su me nekih 20tak min ostavili da cekam da se pripremi sto za mene. Molila sam dragog Allaha da mi Sari ne fali nista , da mi ona bude normalna a sa mnom neka bude sta god hoce biti, ucila sam dove koje sam znala... onda su me uzeli na operacioni sto i poslednji put sam pogledala na svoj veliki stomak jooooooooj tako se mala okrecala lupala me. Dali su ni narkozu i....................................... Probudio me je jak bol u stomaku, otvorila sam oci i vidjela sam da su mi stavljali neku tesku torbu na ranu. Prvo sto sam pitala “jeli moje dijete normalno???”je bilo. Kasnije su mi doveli Saru, preslatku, crnu, cupavu....Ja od srece sam zaboravila bolove bila, ljudi su me zvali na tel. Ena23 isto sta sam kome pricala ne sjecam se user posted image Moja princeza je hvala Bogu normalna zdrava i citavauser posted image user posted image user posted image user posted image . Nadam se da nisam napisala puno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
PS: evo vec par puta sam pokusavala da napisem svoju pricu ali nisam mogla jer se sva rasplacem od srece. Uskoro ce i biti slika od moje princeze

Sara&Mohammad

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1012
18.2.2010 15:39:18   
škorpija
Amela čestitam, na zdravoj bebi, drago mi je da si se bespotrebno brinula id aje hvala bogu sve okuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 1013
18.2.2010 15:42:30   
milenium
user posted image svaka ti čast,predivna priča.malo sam se i user posted image  na ono ''seksi spavaćica ''  ''ja ću pobić iz bolnice''user posted image user posted image user posted image

ma nek je user posted image zdrava,sve ostalo će lako.user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 18.2.2010 15:43:20 >

Neposredna veza do poruke: 1014
18.2.2010 15:50:52   
amela2208

IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image svaka ti čast,predivna priča.malo sam se i user posted image  na ono ''seksi spavaćica ''  ''ja ću pobić iz bolnice''user posted image user posted image user posted image

ma nek je user posted image zdrava,sve ostalo će lako.user posted image

hvala zdravo bileuser posted image user posted image user posted image user posted image sad se i ja samoj sebi smijem za spavacicuuser posted image user posted image user posted image user posted image al eto...
mileniju: majke mi rekla sam da cu pobjec jer je ta vriska zene bila uzasna, hvala Bogu te se sve zavrsilo kako treba, hvala jos jednom svima sa RR za datu podrsku

Sara&Mohammad

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1015
18.2.2010 16:16:43   
Anoniman
amela mila nek bude zdrava i ziva nasa drugarica a Bozije davanje je jace od bilo kakvih doktora i nalaza... hvala Allahu dz.s. pa je sve u redu... ljubimo vas puno

Neposredna veza do poruke: 1016
18.2.2010 16:30:24   
kanita25
draga amela procitala sam sve 3 putai tako me podsjetilo na moj porod jednostavno ne mogu a da ne zaplacem.ovo su stvarno potresne price sta rade od nas..
moj termin je bio 13. maj 2008 i naravno sa nestrpljenjem sam cekala dan za dan samo de se rodi ziva i zdrava..prosao dan ,dva nista 19.odem na pregled i bebi se srce necuje sat vremena nikako,s tim da ni dva dana prije nije nesto mnogo kuckala,ja sam samo pocela da user posted image i vristim po bolnici..doktor meni kaze pa hajd malo prosetaj sa muzem dok se beba probudi..i vratim se nakon sat vremena i opet nista ..user posted image se necuje..doktor predlozi da me ostave i da nadgledaju jer mi je grlic pretvrd da bi se otvorila taj dan..i kazu mm da kupi gel za omeksavanje.a moja bebica se tek probudila uvece oko 7..i ctg je bio ok..hvala Allahu..3 noci su mi stavljali te gelove i nista nije pomoglo 22.u noci prokrvarim i dr kaze daj taj jos jedan gel sad ce to brzo i probije vodenjak a vode uopste nije bilo nesto sasvim malo koja kapljica i to neka gusta tamna boja..svedu me u sobe za porodilje Boze mislim se samo hajr da bude ctg mi odma ukljucili i nikako se necuje srce cijelu noc ..dr pregleda pita bolil meni nista ..u 8 ujutro mi ukljuce 2 infuzije za otvaranje,svi samo obilaze ne znam ni koliko ih se izmjenjalo da me pregledaju ...a bolovi na minut ..nemam snage da se okrenem i samo se sjecam da sam nazvala mm i rekla mu da vise ne mogu da beba nije dobro da necujem srce cjelu noc ni taj dan a vec je bilo 12 ...posle toga je dosao jedan dr prgledao me i samo odmahnuo glavom..uglavnom za 3 min su me pripremili za carski rez.pred salom sam se smrzla 10 min dok su pripremili sto.jos se sjecam onog jakog svjetla..i .........bude me negdje u hodniku i vidim mm place zagrlio me i samo sam ga pitala jeli vidio bebicu :*jesam kaze ,najljepsa na svijetu*nista me nije bolilo kad je rekao da je beba dobro... i meni su odvezli u sobu...nakon par sati dosle su sestrice da me dignu i presvuku ...uzas zivi nisu mi ni uloske mogle dohvatit koje su oborile na pod i rekle mi sagni se damo pa uzmi ...katastrofa.. .. a moju najdrazu donijeli su tek u 7 vece..mmmm kako je samo mirisala.....princeza mamina draga. posle svega dobila sam infekciju i upalu rane nakon vadenja konaca .ali eto ponovo sam trudna i cekam juli ali ovaj put pravo na C.R.bez maltretiranja i pregleda..nadam se da ce bit ako Bog da sve dobro... sretno svim trudnicama na porodu gdje god bile

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu
21.07.2010.-i svog malenog bumbarka

Neposredna veza do poruke: 1017
18.2.2010 16:31:44   
Niina
amela cestitam ti na malenoj princezi i tako mi je drago da je sve uredu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1018
18.2.2010 16:36:44   
milenium
uh kanita baš su bezobrazni.s onakvom pameti nikad neće doseći standarde jedne njemačke npr a kamoli nešto drugo.stravauser posted image

ma važno da je sve ok,i beba dobro.user posted image pusa za obe bebice,jednu veliku i jednu u stomiuser posted image

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1019
18.2.2010 16:37:06   
amela2208
bambi, niina hvala vam puno ljubite vese maleneuser posted image user posted image
kanita kad god vidim ovo moje maleno meni se od srece place. Pod uzasnim sam pritiskom bila ali hvala Allahu te je sve ok.

Sara&Mohammad

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1020
18.2.2010 16:44:05   
kanita25
i ja svaki minut kazem samo neka su djeca svacija ziva i zdrava i da ih nikad nista ne zaboli...puno pusica i tebi i tvojoj bebici ...druzite se uzivajte ...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1021
18.2.2010 16:47:29   
kanita25

IZVORNA PORUKA: milenium

uh kanita baš su bezobrazni.s onakvom pameti nikad neće doseći standarde jedne njemačke npr a kamoli nešto drugo.stravauser posted image

ma važno da je sve ok,i beba dobro.user posted image pusa za obe bebice,jednu veliku i jednu u stomiuser posted image

ma to je strasno kako se ponasaju pojedini i dr i sestrice...ali zena je ta koja mora najvise da pretrpi..
i mi saljemo tebi puno pusicauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1022
18.2.2010 17:56:58   
selina
de_de,amela i ostale super su vam price mada ih ima malo i za razocarenje zbog nepravilnog ponasanja ali hvala bogu opet se sve lijepo zavrsi!

de_de i ja sam ti se u tuzli svaceg nagledala i naslusala a u hodniku sam isto bila pa su me nakratko ubacili u sobe one gdje se zene poradjaju pa zamal nedobi sok mada i iz hodnika nije krasno gledati ali ipak bolje nego biti u sobi tu sam bila od ujutru 8 do pola jedan pa mnogo sam i ja zena ispratila  sa porodima a taj dan ih je bilo masallah samo nas carski je bilo 12 a da nepricam o normalnim porodu,ostala sam 8 dana u bolnici pa i svakaki vriski se naslusala!
ja nemogu svoju porodjajnu pricu ispricati jer sam pala u veliku depresiju i imala jako lose iskukstvo sa onim sestricama pa tako da vam nemam sta fino ispricati jedino sto sam lijepo vidjela za tih osam dana je kad sam ugledala svoje sunce a to je kratak opis sporam drugih stvari!
zelim svakoj zeni normalan porod i da sto prije ide kuci i da se nezadrzaje u rukama onih sestrica jer treba biti jak a u tim trenutcima niko nije.......!

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1023
18.2.2010 17:59:20   
mama2009
presvukla sam i nahranila svoju princezu, pa da napisem i ja svoju pricu.....
trudnoca user posted image user posted image user posted image rizicna prokrvarila u 6 nedjelji, kontrakcije koje su pocele u cetvrtom mjesecu......bolovanje i mirovanje....kad sam usla u 9 mjesec pocinju stresovi.....u DZ kazu prezrela posteljica i traze pracenje 2 x dnevno protok umbilikarne arterije....za mene je to bio stres kao sad se sjecam nase forumasice fatimice koja me je tu noc tjesila i poslala mi br mobitela od dr Nikulina kojem cu biti zahvalna do groba
on me je sutradan pregledao i rekao da dolazim svaki dan na ctg...
16.01 osjecam jake bolove i pojavljuje se sukrvica odlazim u bolnicu i dozivljavam neugodnost od dr koji kaze da se moram poroditi u roku od dan dva jer posteljica nece vise izdrzati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zovem dr Nikulina i sve mu ispricam kaze dodji na komisiju....na komisiji mi odmah kazu kupi gel samo prst si otvorena i dodji na porod KOD DRUGOG DRuser posted image naravno ja nisam htjela ponovo zovem dr Nikulina i molim ga da mi kaze sta da radim jer on je prema meni bio na prvom mjestu covjek, psiholog pa onda ginekolog.....
poslije razgovora s njim kaze mi da se ne brinem i da ce me on vjerovatno poroditi 22.01 pripremim se odem ali od poroda nista .....vratim se kuci i opet ta agonija, cekanje ......strah...
dosao je i moj termin 04.02. dr mi kaze da dodjem 05.02 ujutro u 07:00 da mi apliciraju gel taj dan je on dezurni i da ce me poroditi....
04.02 kad sam se okupala, "sredila" sve uradila odem u wc i da idem leci vidim krv na gacicama.....spakujemo se i u bolnicu......vec je prosla ponoc magla ogromna, 45 minuta smo "putovali" do bolnice....cim su me pregledali ostavljaju me al ovaj put nemam stvari daju mi ludjacku kosulju i dole mi na nogama cizme idealna kombinacija.....izlazim iz ambulanete da mm kazem stvari da donese on vec sa suzama u ocima me pita pa zar ostajes....
ujutro mi dr aplicira gel.....u 07:00 vec u 8:30 osjecam jake bolove....pregledaju me i kazu jos da budem na patologiji........u 10:15 me prebacuju u pripremnu salu i prate kontrakcije....a posebna je prica da ko god je prosao od dr da je cacno me u donjem trapuuser posted image user posted image user posted image user posted image
bolovi su nesnosljivi kad sam se pogledala u ogledalo same sebe sam se prepala, pola glave od nosa prema celu crveno kao rak, a usne poplavile glasa nisam pustila, pokusala sam predisati sve kontrakcije......i molila dragog Boga da dodje moj dr u dezurstvo.....
u 12:00 nisam mogla vise trpiti bolove i PISEM DR SMS "ja vise ne mogu trpiti ove bolove, bacit cu se kroz prozor ili cu se ubiti.......vas nema pregledaju me i kunto i panto " sad kad se sjetim smijem se tom i sram me je....
za 2 min stize odgovor : izdrzi jos malo, kad ima boli ima i poroda jos malo i mi stizemo.....

kad sam ih ugledala na vratima sobe sunce me ugrijalo (mada me groznica tresla)
pregleda me dr Dekovic kojiem sam takodje zahvalna i kaze da sam otvorena 7-8 prstiju i spremna za salu....
dolazi i dr Nikulin pregleda me probija vodenjak i tri napona bez glasa i moja princeza je vec na mojim prsima.....u tom trenu me nije vise bolilo nista i nikad..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

odnesose je i onda dolazi opet gori dio poroda gdje sam vristala kao konj zelenko SIVENJE......bolilo je ko sam vrag al prezivila sam.....

nakon poroda prvih 7 dana je bila patnja rana me zezala urasli konci, prijevremena skinuti paziti strogo da ne pukne rana, na sve to hemoroidi, i moram vam reci da imam najboljeg muza na svijetu koji me je kupao, mazao hemoroidi, ranu, izmuzao mlijeko hranio nasu princezu i brinuo se o nama......

sad smo hvala dragom Bogu ona i ja mnogo bolje i jos uvijek se navikavamo jedna na drugu

sorry na duzini posta....

MOJ SAVJET TRUDNICAMA AKO MOGU DA IZBJEGAVAJU PROVOKACIJU GELOM.......MAJKA PRIRODA TO RADI DUZE VRIJEME, A GEL ZA 6-8 SATI

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 1024
18.2.2010 18:07:48   
nanika
user posted image user posted image user posted image mama 2009 drago mi je da si nam napisala svoju pricu i da ste ti i princeza dobrouser posted image user posted image
Sve mi izdrzimo za svoje piliceuser posted image . Znam da si sada najsretnija na svijetu sa svojom bebicom i muzemuser posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *