|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
24.1.2010 12:13:09   
coki
Javljam se prvi put na forum. Inače vas pratim, ali se nisam javljala. Javljam se glede naknade. Moram vam reći da sam juče ostala iznenađena, ..., naime, poštar mi je donio naknadu, ustvari pomoć Grada Sarajeva za mjesec 01/10. Pomoć iznosi 260 KM. Inače sam porodilja i primam naknadu od Kantona Sarajevo koja iznosi 120 KM. Znači nisam dobila pomoć kao 13 naknadu, jer sam još na porodiljskoj naknadi kao nezaposlena do juna 2010. godine. Ne znam kako vi primate ovu pomoć, kojim intenzitetom, dali mjesečno ili jednokratno? Poštar mi reče da smo nas tri, u njegovom reonu Grbavice juče dobile pomoć. Eto javih se i ja na forum, mada sam korisnik RR, ...,  pa Bogami od konca 2008. godine. Veliki pozdrav mamama, u nadi da ćemo svi dobiti ovu pomoć, i to svaki mjesec redovno.

(odgovor članu Srecica_mala)
Neposredna veza do poruke: 1476
31.1.2010 18:22:06   
Niina
Prvo da vam se zahvaim na informacijama koje ste mi dale u vezi papirologije za naknadu. A sad me nesto drugo zanima, u kantonu sarajevo sam, porodila sam se 17.12.09. i papirologiju predala 22.1.2010. a 27.01, sam dobila rijesenje da dobijam naknadu od 17.12.09., sad me interesuje, da li cu dobiti naknadu u februaru ili tek u martu i kada cika postara da ocekujem????

Puuuuuuuunnnnnnnnnnnoooooooooo hvala

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu coki)
Neposredna veza do poruke: 1477
31.1.2010 21:27:48   
muby
trebalo bi da ti cika postar oko 10-og februara donese naknadu za decembar i januar :)

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1478
31.1.2010 21:31:23   
muby
coki bojim se da je ta naknada od grada jednokratna
zove se 13-ta jer dolazi jednom godisnje (obicno krajem godine, ili pocetkom sljedece za prethodnu kalendarsku godinu)
ali opet nadam se grijesim i da ces je dobivati svaki mjesec

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1479
31.1.2010 22:26:09   
Aiša
Čitajući sve ovo zaprepastim se, ovim nas samo tjeraju da se što prije vratimo na posao.
Meni je termin tek u junu, ali se već informišem. Pretpostavljam da mogu uzeti godišnji odmor prije samog termina? Je li se porodiljsko računa od dana poroda i traje godinu dana, ili se računaju i onih 28 dana, ukoliko ih žena uzme (mislim na trudničko bolovanje)?

I kolika je zapravo naknada, ja živim u Centru (općina), nakon poroda (čini mi se da sam pročitala da iznosi 60% od prosječne neto plate u FBiH)? Ima li poslodavac obavezu (pretpostavljam da nema) da uplaćuje neku razliku ili slično?

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1480
31.1.2010 22:29:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Aiša

Čitajući sve ovo zaprepastim se, ovim nas samo tjeraju da se što prije vratimo na posao.
Meni je termin tek u junu, ali se već informišem. Pretpostavljam da mogu uzeti godišnji odmor prije samog termina? Je li se porodiljsko računa od dana poroda i traje godinu dana, ili se računaju i onih 28 dana, ukoliko ih žena uzme (mislim na trudničko bolovanje)?

I kolika je zapravo naknada, ja živim u Centru (općina), nakon poroda (čini mi se da sam pročitala da iznosi 60% od prosječne neto plate u FBiH)? Ima li poslodavac obavezu (pretpostavljam da nema) da uplaćuje neku razliku ili slično?

racuna se i tih 28 dana. naknada je razlicita svaki mjesec, otprilike od 416-430km, tako je meni do sad varirala. poslodavac moza ali ne mora da uplacuje razliku, tako da sve zavisi od poslodavca. meni ne uplacuje, zato je meni bilo u interesu da radim odnosno da sam na bolovanju do zadnjeg (do poroda)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1481
31.1.2010 22:30:46   
teacher75
ja nisam uzimala tih 28 dana vec sam otisla na porodiljsko bolovanje kad sam rodila a do tada sam zadnji mjesec bila na obicnom bolovanju (cuvala trudnocu i primala punu platu od poslodavca)

< Poruku je uredio teacher75 -- 31.1.2010 22:31:02 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1482
31.1.2010 22:37:30   
MinaMM
IZVORNA PORUKA: teacher75

naknada je razlicita svaki mjesec, otprilike od 416-430km, tako je meni do sad varirala.

teacher sta ti je pisalo na rjesenju. meni je doslo na 360 km. porodila sam se u novembru i u januaru sam dobila 690km i pise za decembar. to mi je puno za jedan mjesec jer inace se dobija oko 400 km pa valjda je to bilo i za dio novembra. ali me zbunjuje sto pojedne forumasice kazu da im je doslo rjesenje za iznos koji dobijaju.

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

Neposredna veza do poruke: 1483
31.1.2010 22:39:43   
Aiša
Hvala na odgovoru.. Ovo je za plakati user posted image , valja štedjeti sada, koliko se može user posted image

Neposredna veza do poruke: 1484
31.1.2010 22:42:26   
teacher75
IZVORNA PORUKA: MinaMM

naknada je razlicita svaki mjesec, otprilike od 416-430km, tako je meni do sad varirala.

teacher sta ti je pisalo na rjesenju. meni je doslo na 360 km. porodila sam se u novembru i u januaru sam dobila 690km i pise za decembar. to mi je puno za jedan mjesec jer inace se dobija oko 400 km pa valjda je to bilo i za dio novembra. ali me zbunjuje sto pojedne forumasice kazu da im je doslo rjesenje za iznos koji dobijaju.

na rjesenju mi pise 436, ali sam ja jedan mjesec dobila oko 416, a vidjela sam na ovom forumu da su i ostale zene dobile tako nesto i zalile se da je umanjena za taj mjesec. ne postuju bas to sto je napisano na rjesenju. a to sto si dobila vise je sigurno i za dio novembra. mene su bili tu zakinuli za 140km, jer sam bila na porodiljskom veci dio oktobra a oni mi platili kao da sam samo manji dio, pa su mi na kraju isplatili, nakon usmene zalbe. zato moj savjet svima: dobro izracunajte jer jako cesto zakidaju

< Poruku je uredio teacher75 -- 31.1.2010 22:45:04 >

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1485
31.1.2010 22:43:10   
tekja
MinaMM svima nam na  rjesenju stoji 360 KM, to je minimalno koliko mozemo dobiti, ali nikad nije taj iznos, jer se racuna 60 % od prosjecne plate u FBiH...dakle dolazi izmedju 416-436...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1486
31.1.2010 22:47:35   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MinaMM

eto 690km ti taman dodje tako nesto: 436km za decembar+ vise od 200km za pola novembra

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1487
31.1.2010 22:55:12   
MinaMM
hvalauser posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

Neposredna veza do poruke: 1488
1.2.2010 13:11:07   
Niina
hvala puno na informaciji.
Rece da cu dobiti naknadu za decembar i januar....a ja sam dobila punu platu za decembar. uopste ne kontam kako ce da to hoda, jer ko mene firma dajr razliku do pune plate. hocel to meni postar sve donijeti ili samo 360km.

opet hvala

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1489
1.2.2010 13:46:09   
lila25
Evo stiglo nam je rjesenje 120 km user posted image nije puno ali ce nam posluziti,zanima me ovo 360 km sto pise na stranici grada sarajeva sto je Behmen donio odluku o davanju porodiljama,zna li neko nesto o tome jeli to ta 13 naknada,meni u mojoj opstini rekose da je to samo za ove cetiri vec spomenute opstine i da ne daju ni tih 360 niti 13 naknadu sve opstine..zna li neko vise o tome..pozzz

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1490
2.2.2010 10:34:40   
Mamica24
Trinesta naknada, ako je još uvijek daju je predviđena samo za 4 gradske opštine (centar, SG, NG i NS) - tako sam ja obavještena. Mi ostali treba da se zadovoljimo i sa ovih 120 KM mjesečno (ako i to ne ukinu stoka jedna).

Lila25 - reci  mi jesi li ti papire za tu nadoknadu izganjala prije ili poslije poroda????

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1491
2.2.2010 19:33:33   
lila25
Poslije poroda,malo je falilo i da zakasnimo jer potvrdu sa faxa nisam mogla da izganjam tako da smo u zadnji cas sve prikupili.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1492
5.2.2010 14:46:08   
sejlana
Drage forumasice,

Molim Vas da mi objasnite sta je potrebno da se otvori porodiljsko???? Jel to samo kod ginekologa u DZ kao i obicno trudnicko bolovanje ili je neka druga procedura?Zivim u Sarajevu, opstina stari grad.Porodiljsko bi trebala otvoriti sa 1.martom.Hvala unaprijed!

Imran stigao u moj zgarljaj 09.Aprila...........
Voli ga mama najvise na cijelom svijetu....

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1493
5.2.2010 15:26:45   
Nadja08
Kod ljekara se otvara porodiljsko, a u opcini se sve informacije mogu dobiti u vezi sa naknadom, kao i obrasci koji idu uz to. 

Nisam nikad stigla odgovoriti, izvinjavam se....Bilo je riječi o 13. naknadi. Ne znam zašto su je svi prozvali 13. naknadom, kad i ja mislim da nije riječ o jednokratnoj pomoći. U jednom ranijem postu sam stavila i link za obavijest sa sjednice Skupštine kantona, i tamo ne stoji da se radi o jednokratnoj pomoći.

Mene je izgleda zadesila samo jedna takva naknada, na kraju porodiljskog, i stigla je u dva, tri dana sa ovom kantonalnom naknadom.

(odgovor članu sejlana)
Neposredna veza do poruke: 1494
6.2.2010 11:30:59   
lila25
pa Nadja08 to znaci da je od kantona a ne od opstine,jesam li dobro razumjela?????

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1495
6.2.2010 12:59:51   
Nadja08
Naravno, radi se o kantonalnim naknadama, samo što se one isplaćuju preko općina. Zakoni koji regulišu porodiljske naknade su kantonalni zakoni i visina naknade se određuje prema prosječnim kantonalnim plaćama. Zato i se pojavljuju tolike razlike od kantona do kantona, neki ne plaćaju ništa, neki neredovno, a neki, poput sarajevskog, ipak koliko-toliko redovno.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1496
6.2.2010 13:51:16   
lila25
a meni rekli u opstini,da to daju samo cetiri opstine,i da cu samo dobijati 120km 12 mj.

< Poruku je uredio lila25 -- 6.2.2010 13:54:41 >

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1497
8.2.2010 9:00:44   
DM
Ima li je igdje? Prošli mjesec bila 08.

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1498
8.2.2010 10:38:49   
salmy
Imali postara???? meni zadnja isplata bila 18.12,pa sad ne kontam kad se isplacuje????????? fakat mi nije nista jasno

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1499
8.2.2010 13:38:06   
teacher75
pa bila ti je jedna i u januaru, oko 8. januara. nadam se da ce ova uskoro

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *