Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moze li mi neko reci ima li odredjen rok dokad se mogu predati papiri za naknadu za porodilje?
Naime,porodila sam se 26.9.2009 Muz predao papire 17.11.2009 Dolazi rijesenje na kojem pise da dobivamo naknadu od 17.11. Ja nazovem opstinu,teta kaze da je to zato sto imamo roka 2 mjeseca da predamo papire,i ako nismo predali,onda se racuna od dana kad predamo. I opet kad izracunam nije nam isteklo dva mjeseca,predali smo unutar njih,a i da jeste,nigdje ne pise da ima odredjen rok.Bar ja nisam vidjela. Zakinuli su nas tako za dvije naknade,i dva djecija doplatka.
Esmice jesi li zaposlena,ako jesi tebi firma isplacuje dok se ne porodis,a onda ti kanton daje od tog dana kad ti tece porodiljsko,ja neznam to u kojem razdoblju se mora predati,jer ja sam odmah predala papire kad sam se porodila i isplatili su mi sve od dana kad je otvoreno trudnicko,najbolje je da ti neko ode u opstinu da to provjeri
Esmice rok za predaju dokumetacije odnosno zajtjeva za dobivanje naknade za porodilju je 60 dana do dana poroda...što u tvom slučaju znači da taj rok nije istekao. Žali se na dobiveno rješenj u roku od onoliko dana koliko ti piše na dnu riješenja ( pravni lijek) neznam jeli 8 ili 15 dana od dana kad si ga dobila. Zeznuli su se oni tu nešto.
a rok od 60 dana postoji u zakonu zaista mada ti pod njega ne podpadaš sa gore navedenom situacijom.
Ja sam isto kasnila sa papirima ali sam dobila sve retroaktivno bez problema.Opština Centar je u pitanju.E da i mi smo doboli sve naknade od dana kada se Dino rodio se računalo znači od 04.09. prva naknada 120km +33km dječiji doplatak.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.