|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
12.1.2010 10:23:39   
Srecica_mala
IZVORNA PORUKA: mia27

IZVORNA PORUKA: luna77

neznam jesam li pisala ja sam se na kraju u 7 mjesecu trudnoće prijavila iz svojke županije u RS i dobijam punu platu 1600 KM a ovamo bih oko 300.sramota zaista

zar ne treba biti prijavljen u RS godinu dana prije poroda?????????? ja sam se za isto raspitivala te su mi rekli da treba biti prijavljen godinu prije poroda

i mene ovo zanima je li neko moze odgovoriti ko je upucen? koliko si se luna77 prijavila prije poroda u rs?

We proudly announce our gift from above, a little miracle to hold and love. S. we love you soooo much!!!

(odgovor članu kinkiminki)
Neposredna veza do poruke: 1451
12.1.2010 10:42:50   
ajša_ajla
Pozdrav mame...
Novi sam clan i imam pitanje...
uskoro se ako Bog da treba da porodim...termin mi je 4.2.2010.
Posto sam osigurana preko biroa N.Grad cula sam da imam pravo na neku naknadu pa me zanima kako to funkcionise i sta su moje a sta njihove obveze...
unaprijed hvala...
pozdrav!!!

(odgovor članu Srecica_mala)
Neposredna veza do poruke: 1452
12.1.2010 10:44:34   
veeseelaa
odeš u Općini N.grad dok se još nisi porodila i na info pult tražiš zahtjev za naknadu za porodilje koje su neuposlene, na zahtjevu ti piše šta sve treba od dokumenata
Prikupi ih prije porodauser posted image  a nakon istog nek tvoj suprug preda zahtjev na istom tom info pultu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ajša_ajla)
Neposredna veza do poruke: 1453
12.1.2010 10:50:20   
ajša_ajla
jutros sam bila na birou...medjutim gospodja koja tamo radi mi je rekla da nista ne mogu prije no sto se porodim...kada se to desi da sa otpusnim pismom i  radnom knjizicom neko dodje na biro, ona ce me osloboditi javljanja narednih godinu dana.te da onda ode u opcinu sa nekim formiularima koje ce ona da da i da ja time ostvarujem pravo na neku naknadu od odpcione...zanimam me kakva je naknada u pitanju??? o cemu se radi??? jel trea to da ganjam...ili????

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1454
12.1.2010 10:52:08   
ajša_ajla
jutros sam bila na birou...gospodja koja tamo radi mi je manje vise objasnila sta treba da radim, s tim da nista ne mogu dok se ne porodim ...odnosno dok ne dobijem odpusno pismo iz bolnice...no mene zanima o cemu je rijec...o kakvoj naknadi...vrijedi li to ganjati ili... ???

Neposredna veza do poruke: 1455
12.1.2010 10:58:09   
lilix
u svakom slučaju vrijedi, ako si na birou mislim da ti ja nadoknada 12 mjeseci po oko 120 KM, a ako si zaposlena oko 340 KM, takođe 12 mjeseci ako koristiš godinu dana bolovanja

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

Neposredna veza do poruke: 1456
12.1.2010 20:41:19   
ajša_ajla
onda budem ganjala...hvala na informaciji...pozdrav!!!!

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1457
13.1.2010 15:49:59   
mia27
imam jedno pitanje za uposlenice u institucijama BiH, tko uplaćuje doprinose za vrijeme porodiljnog???? dal institucija ili kanton????ili nitko?

Neposredna veza do poruke: 1458
13.1.2010 19:31:28   
lanugo
Bubana molim te napiši nam nešto više o tom dopisu, na koje se poslodavce odnosi i od koga je... ako ima neki dopis to nam je baš važno.Molim te odgovori HITNOuser posted image

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 1459
13.1.2010 20:04:26   
veeseelaa

imam jedno pitanje za uposlenice u institucijama BiH, tko uplaćuje doprinose za vrijeme porodiljnog???? dal institucija ili kanton????ili nitko?

doprinosi se plaćaju na iznos koji ti se isplaćuje
Općina tebi isplati nadoknadu npr u iznosu od 430,00 KM i na taj iznos plati doprinose a firma na iznos koji ti isplaćuje, ako ti isplaćuje naravno a ako ne nema doprinosauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 1460
13.1.2010 20:05:27   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: ajša_ajla

jutros sam bila na birou...medjutim gospodja koja tamo radi mi je rekla da nista ne mogu prije no sto se porodim...kada se to desi da sa otpusnim pismom i  radnom knjizicom neko dodje na biro, ona ce me osloboditi javljanja narednih godinu dana.te da onda ode u opcinu sa nekim formiularima koje ce ona da da i da ja time ostvarujem pravo na neku naknadu od odpcione...zanimam me kakva je naknada u pitanju??? o cemu se radi??? jel trea to da ganjam...ili????

prvi put čujem, ja sam papire za ostvarivanje prava uzela u devetom mjesecu trudnoće, jednostavno tražila zahtjev i dobila ga

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1461
13.1.2010 20:08:21   
veeseelaa
imal ko info iz prve ruke a vezano za isplatu 13 nadoknade za porodilje?
imal to? nema? za koga? itd

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1462
13.1.2010 20:09:34   
mama2009
m clan i imam pitanje...
uskoro se ako Bog da treba da porodim...termin mi je 4.2.2010.
Posto sam osigurana preko biroa N
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: ajša_ajla

prvi put čujem, ja sam papire za ostvarivanje prava uzela u devetom mjesecu trudnoće, jednostavno tražila zahtjev i dobila ga

ajsa u OPCINI uzimas zahtjev

Princeza dosla 05.02.2010

Neposredna veza do poruke: 1463
13.1.2010 21:07:34   
Nadja08
vezano za 13. naknadu... ne znam ni da li se moze racunati kao 13. naknada, s obzirom da je ne placa kanton tj. opcina, nego gradska uprava. nakon posljednje porodiljske naknade stigao je novac od gradske uprave sarajeva u iznosu od 260 KM. niti me je ko obavijestio kako, ni zasto. zato sam pronasla informaciju na ovoj stranici:

http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?pid=1803&sta=3&kat=2&query=porodilje

sada je donekle jasnije. nadam se da sam bila od neke pomoci.

Neposredna veza do poruke: 1464
14.1.2010 17:26:20   
luna77

institucija.gdje radis moze i na pp ako ti treba objasnjenje.ako ti zupanija neuplaćuje porodiljno imas pravo na porodiljno od firme u visini prosjećne plate u FBIH ili 70 % ,ovisi o stručnoj spremi uglavnom nemozes ostati bez plate.saljem ti broj moba na pp ako nebudem online pa pitaj

(odgovor članu mia27)
Neposredna veza do poruke: 1465
14.1.2010 17:26:59   
luna77
bila sam u RS od 13.4 a rodila u srpnju

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 1466
14.1.2010 22:59:10   
neki
IZVORNA PORUKA: Nadja08

vezano za 13. naknadu... ne znam ni da li se moze racunati kao 13. naknada, s obzirom da je ne placa kanton tj. opcina, nego gradska uprava. nakon posljednje porodiljske naknade stigao je novac od gradske uprave sarajeva u iznosu od 260 KM. niti me je ko obavijestio kako, ni zasto. zato sam pronasla informaciju na ovoj stranici:

http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?pid=1803&sta=3&kat=2&query=porodilje

sada je donekle jasnije. nadam se da sam bila od neke pomoci.

Kad ti je isplacena 12. a kad ti je stigla 13.?Hvalauser posted image

(odgovor članu Nadja08)
Neposredna veza do poruke: 1467
18.1.2010 9:13:05   
abh
Je li iko dobio 13. nadoknadu od Grada?

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1468
21.1.2010 8:44:54   
mama Nataša
Pozdrav curama na ovom pdf-u i da se pridružim sa pitanjima.

Ja za malenog primam naknadu od avgusta/septembra 2009.
Ima li šanse da i nas ovo zapadne obzirom da sam uredno prijavljena na birou????

"Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom 12 mjeseci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM. Projekat će biti realiziran u saradnji sa općinskim službama za rad, retroaktivno od 1. aprila ove godine."

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1469
21.1.2010 13:46:41   
Mamica24
E sad niiišta ne kontam.

Ja sam mislila da nezaposlene primaju 120 KM od opštine.????

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 1470
21.1.2010 15:19:26   
leona81
ovo je ta 13 naknada 360 km jednokratno

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 1471
21.1.2010 15:40:14   
lila25
pozdrav mamice imam jedno pitanje,mi smo dobili bebicu 26 nov.i prijavili se za ovu naknadu prosle sedmice,moze li mi neko reci kada cemo dobiti te pare i hoce li racunati i novembar jer je kraj mjeseca ili ce samo decembar i januar...hvala u naprijed.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1472
21.1.2010 15:42:38   
leona81
ja sam rodila 17 nov, dobila rjesenje u decembru, a pare u januaru i to za 2 mj...opstina centar, sad cekamo trecu naknadu

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1473
21.1.2010 16:48:41   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: debela mama

Drage mame zanima me da li ima neka od vas da je zaposlena na državnom nivou i da živi na području federacije, -jer sad smo samo mi ostale uposlenice koje ne primaju puni iznos plate za vrijeme porodiljskog odsustva, vec samo ono sto daju (i ako daju) kantoni-naime na federalnom i na nivou rs-a ta je oblast sad uređena pa me zanima da li neko zna da li će se nešto promijeniti i za nas ima li neko kakve informacije o tome?

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1474
22.1.2010 11:06:21   
Srecica_mala
Amela RR, ja nazalost pripadam upravo ovoj grupi koja prima samo naknadu od kantona. Koliko sam infomisana nije se nista promjenilo kada je legislativa u pitanju a nisam sigurna ni da ce se promjeniti kako za sada stvari stoje. user posted image  

We proudly announce our gift from above, a little miracle to hold and love. S. we love you soooo much!!!

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *