Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
onda pelena bude stavljena 'nako. Vise sklepana, nego sto je stavljena kako treba. Tako da ja ne mislim da je do pelene, nego do toga sto je ja nisam dobro stavila.
Ima ti i ova mjesta, moguće......
kod mene isto tako,ako ga dobro namjestim onda je ok ako šlampavo onda procuri
onda pelena bude stavljena 'nako. Vise sklepana, nego sto je stavljena kako treba. Tako da ja ne mislim da je do pelene, nego do toga sto je ja nisam dobro stavila.
Ima ti i ova mjesta, moguće......
kod mene isto tako,ako ga dobro namjestim onda je ok ako šlampavo onda procuri
S ovim bih se def. složila. Tačno znam u čemu sam pogriješila nekoliko puta tako da nam se to više ne dešava
Sonja sleep & play su se i meni pokazale jako loše, gotovo svaki put bi propustile. pocahontas i mi smo isto tako prešli na četvorku kad je imao oko 8 kg, prilično su velike, ali i one su propuštale.... Ne znam šta da radimo , još nam je rano za 4+
Meni su do sad bile najbolje ali eto kazem vam zadnji par puta su propustile.. tamo pise da su do 18kg ali nema sanse jer su bas pomale
i mi smo presli na 4 kad je A imao 8kg i super su nam pasale
i mi smo isto tako prešli na četvorku kad je imao oko 8 kg, prilično su velike, ali i one su propuštale.... Ne znam šta da radimo , još nam je rano za 4+
Ja se ne obazirem previse na te oznake kilaze. Mi smo sada na 4+ (9-20kg), a imamo 8 kg. A za deckice je svakako pozeljno uzimati br.vece pelene da ih ne stisce na cuni. Ponovo smo se vratili Pampersu active baby nakon nezadovoljavajuceg rezultata testiranja Babylove 4 (osip) i Molfixa 4 (nisu nam bas ok rastezljive trake).
Probala sam pampers premium care i puštao je sa strane, baby love je puštao na ledjima :) sada smo u platnenim i više nemamo tih problema i više smo nego zadovoljni :) toplo ih preporučujem svima!!!!!!!!!
Nellice, jelde da su super platnene? Ja sam koristila pampers active baby, a nakon njih baby love. Ni jedne ni druge mi se nisu svidjele jer mi je bebac vazda bio vruc ispod, a i imao je ruzan miris poslije njih. Dugo sam se premisljala i onda sam odlucila kad je napunio cetiri mjeseca vratiti se dobrim starim tetrama. Platnene koristimo po noci i kad idemo negdje vani, jer ih je lakse mijenjati nego tetre, a i bebac je bas cool u njima. Ne peglam ni jedne ni druge, masina odradi svoje, tako da imam vremena isto kao i prije.
< Poruku je uredio malena sharena -- 28.1.2010 14:16:20 >
Daj mi reci molim te, koliko tetra pelena treba da bi bilo dovoljno i da li bebu povijaš na onaj starinski način ili kako???
A mi koristimo babylove i zadovoljni smo. Isprobali sve - pampers imaju neprijatan miris i živa su hemija, violeta često ispušta gel, molfiks su bile odlične (starijem) al su nam sad babylove ispale bolje od svih pobrojanih
ja bih platnene ali šivane su nam preskupe a sa tetra ne zam kako bih...
< Poruku je uredio mama Nataša -- 28.1.2010 15:16:08 >
Krenula sa Pampersom - bebac uvijek mokar i stalno sam mislila da se ukakio ( jednostavno smrde) Nakon toga Violeta - nama prekrute, nisu odgovarale Molfiks - nisu lose ali su pustale kaku, posebno na ledjima Procitala na RR za Babylove, bila skeptik, kupila i Korisimo ih vec dvije sedmice i za sada sam zadovljna
... ja bih platnene ali šivane su nam preskupe a sa tetra ne zam kako bih...
Mozda se na prvi pogled cine preskupe ali kad izracunas koliko ces platiti jednokratnepelene, platnene su bar duplo jeftinije. Razlika je sto platnene kupis jednom i imas, a jednokretne kupujes stalno po malo. Ja bih rado koristila platnene ali imam problem sa susenjem. A kontam isplati se kupiti i susilicu radi platnenih. Sad smo vec pregurali pola godine pa je malo kasno za prelaz, ali sljedeca beba aBd ce nositi platnene.
Draga Natasa, meni je patronazna pokazala kako one stavljaju tetre i to stvarno super izgleda, ali sam zaboravila .
A ovako je mene mama naucila: trebaju ti dvije pelene. Jednu presavijes na trokut. Drugu presavijes uzduzno na pola. Zatim je presavijes uzduzno jos dva puta kako bi bila deblja. E tu pelenu stavis na sredinu ove sto je presavijena na trokut i kad je tako stavis ona treba doci izmedju bebinih nogu poput uloska. Ovom trokut pelenom umotavas bebu. Preko toga se stavlja jos jedna nepropusna svedska pelena. Ja bebu presvlacim pet puta dnevno, znaci puta dvije pelene, to je deset pelena dnevno.
Valjda nisam previse zakomplikovala
Meni su se tetre pokazale kao najbolje jer mi je pamuk ipak najprirodniji i vrlo se lako suse. Eh, imaju i mane . Mana im je sto cesto puste sastrane, pa se beba mora kompletno presvlaciti i zato ja kad idemo vani, a vrlo cesto i po noci stavljam platnene, one ipak bolje cuvaju. Nezgodno je i kad se beba puno pomjera prilikom presvlacenja kao sto je slucaj kod moje pa moram po pet puta namjestati pelene, ali naucis s vremenom da se izboris s nestaskom . Na vlazne maramice i sl. mozes zaboraviti, jer bebu kod presvlacenja obavezno moras oprati posto ove pelene ne upijaju tecnost. Ali bez obzira na sve mane, ja se nikad ne bih vratila na jednokratne
Nisi uopšte zakomplikovala, sve je baš fino objašnjeno! Ima i još jedna prednost tetra pelena a to je da su prilagodljive uzrastu djeteta
Mi imamo nekih desetak pelena ali nam služe za bljuckanja, kao siperak, pod glavu u krevetić isl.
MOžda baš da probam jedan dan, mpelene možda baš ujutro! Jedino ne reče kako se one zavežu na kraju da se ne razmotaju??? Mislim, ne možeš baš čvor neki da zavežeš, kako to ide?
muby, znam i ja za cijelu tu računicu, nisam jednom stavljala na papir!
Sa starijim isprva nisam znala za platnene. Kad smo saznali nismmo mogli priuštiti. Sad s ovim malim nisam sigurna jel mi se isplati, a na tetra pelene skroz zaboravila!
Vezu se tako da tom trokutastom pelenom umotas bebu na nacin da jedan krak pelene ide izmedju nogu (preko one "pelene uloska"), a ostala dva cvrsto (ne pretjerano) omotas oko bebinog stomaka. Na taj nacin si pricvrstila tu prvu pelenu da se ne pomjera. Tako stavljene tetre ne moras nicim pricvrstiti jer se preko njih veze svedska pelena (nepropusna obavezno) koja sve to lijepo drzi na okupu.
A najbolje bi bilo ako imas neku zenu generacije nasih mama da ti to pokaze, naravno ako se sjeca. Ako gdje zapne slobodno posalji pp, ako treba nacrtacu ti pa cu ti poslati, nije nikakav problem.
I meni su platnene bile skupe tako da ih imam samo troje - dvoje kupila, a jedne dobila na poklon Mada bih voljela uzeti jos dvoje da imam za vani.
mi definitivno ostavljamo babylove...iako su po meni jako dobre...međutim imamo problem sa osipom...kad smo na pampersu-bilo kojem-nema ništa...jesmo li počeli koristiti babylove pojavi se osip na nekom mjestu koje dodiruje gornji dio pelene...pa-pa babylove...jest da nam malo smrde al prelazimo na pampers active baby i to 4 ...premium care su fakat preskupe, ne daje mi se toliko na pelene...ako ne moram...
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Mya, sestra mi je rekla (koristi babylove) da se br.4 u velikom paketu, sto dodje u onoj slatkoj sarenoj kutiji, puno razlikuje od 4 u manjem pakovanju. Kao ove u manjem paketu su mekse, imaju taj plavi rub, ali ne i plavo punjenje. Mozda je to u pitanju..
I naše imaju samo plavi rub, nemaju to plavo punjenje...a nismo kupovali nikad manje pakovanje osim ove maxi izdanje u kutijama, ali trojku smo znali nekad uzeti i kutiju i manje pakovanje i uvijek su pelene izgledale iste...