Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozzz svima, ja sam u 30. sedmici trenutno i ogojila sam se 8kg stvarno cudo,da ste se sve tako malo ugojile? Ja znam par trudnica koje su se i do 25kg ugojile u toku citave trudnoce.
Samo da vam ispricam jednu anegdotu pa da vidite dokle ide ta opsesija sa kilogramima u trudnoci: U porodilistu mi je bila cimerka djevojka koja je tvrdila da je u CIJELOJ trudnoci dobila samo 500 grama!!! Kao bila je na "posebnoj dijeti" da ne bi bila ogromna. A, by the way, malo je reci da je bila prava bacvica! E pa svasta, ja nisam mogla sebi doci! Ja sam prema njoj bila mrsavica, a dobila oko 18 kg! Ne dajte da vas kile psihicki opterecavaju, uzivajte.
Istina da ima i trudnica kojima je kilaza opsesija- ja nisam jedna od njih.. ali ova tema je samo statistika, ali ipak sve je individualno... Ja ulazim u 33 sedmicu i do sada sam dobila 10,5 kg, a s obzirom da dr kazu da je normalno u toku cijele trudnoce dobiti 12- 15 kg... osjecam se ok :) Sve je otislo u stomak, ali u zadnje vrijeme mi se lice zabucilo , ali sve je to u trudnoci sto bi rekli
Ja sam 34 nedjelja i udebljala sam se 9kg.To je u stvari super, ali doktor kaže da malo pripazim jer sam sada za tri sedmice dobila skoro 3 kg, a za proteklih 6 mjeseci samo 6kg. Kaže da se ostavim baklava
13 tjedan +2kg! Sad iman 56! Inače mogu jest tonu hrane ,a od kila ni da se gram zaljepi! Al ne želin se opterećivat kilažom,samo neka bebica napreduje dobro!
Naime imala sam jos kao adolescentica poremecaj u ishrani i otad pa do sad vazda predebela uprkos dijetam i svemu,aman ljudi da meni nista ne pomaze to je cudo...Istina da su mi u familiji svi "ko od brda odvaljeni" no ipak nije ugodno ovako zivjeti...Ovo mi je orva trudnoca u koju sam usla cak sa 110 kg molim vas da mi se ne rugate ali stvarno ovo nikom ne bi pozelila...Sada sam 8 mjesec i na zadnjem pregledu prije mjesec dana imala sam cak 125 sto znaci da sam se udebljala 15 kg,lice mi je ko u vitke zene potpuno normalno i bez podvaljka i onda tamo od grudi se pocinjem sva siriti imam prevelike cice i guzu i tu mi je najveca kilaza pa onda ostalo,ne izgledam kao neko sa tolikom kilazom ali ipak je imam a to je ono najgore...Ja se sad jako bojim samo da mi ta kilaza ne zakomplicira pordo jako se plasim toga...Kolike su sanse da cu normalno roditi uprkos ovom extremnom problemu...drage moje pomagajte ovoj ocajnoj debeljuci
U prvoj trudnoći sam se udebljala oko 30kg,i bilo je grozno,samo mi je bila sreća što nisam imala previše kila prije trudnoće,a u prva tri mjeseca sam exstremno povraćala pa sam još dodatno izgubila na kilaži,pa se sve onda nekako rasporedilo,a druga trudnoća je bila skroz školski ,nekih 13kg,ali sam pazila šta jedem,pazila na pravilan unos voća povrća i žitarica,pokazalo se kao ispravno,beba bila 3950g i 53duga,a mama izišla u svojim hlačama iz rodilišta,i sad da ostanem ponovo trudna isto bih uradila,tako da toplo preporučam trudnicama da slušaju svoje Dr. po pitanju prehrane jer će se isplatiti nakon poroda
Naime imala sam jos kao adolescentica poremecaj u ishrani i otad pa do sad vazda predebela uprkos dijetam i svemu,aman ljudi da meni nista ne pomaze to je cudo...Istina da su mi u familiji svi "ko od brda odvaljeni" no ipak nije ugodno ovako zivjeti...Ovo mi je orva trudnoca u koju sam usla cak sa 110 kg molim vas da mi se ne rugate ali stvarno ovo nikom ne bi pozelila...Sada sam 8 mjesec i na zadnjem pregledu prije mjesec dana imala sam cak 125 sto znaci da sam se udebljala 15 kg,lice mi je ko u vitke zene potpuno normalno i bez podvaljka i onda tamo od grudi se pocinjem sva siriti imam prevelike cice i guzu i tu mi je najveca kilaza pa onda ostalo,ne izgledam kao neko sa tolikom kilazom ali ipak je imam a to je ono najgore...Ja se sad jako bojim samo da mi ta kilaza ne zakomplicira pordo jako se plasim toga...Kolike su sanse da cu normalno roditi uprkos ovom extremnom problemu...drage moje pomagajte ovoj ocajnoj debeljuci
Mali mrav, imaš li problema sa visokim pritiskom? Obično se veže za prekomjernu težinu, ali nije pravilo...
Evo da te utješim da je moja prijateljica takođe jako krupna ostala trudna i ne znam koliko se tačno udebljala u trudnoći, ali srećom nije imala problema sa visokim pritiskom niti trudničkim šećerom. Rodila je prirodno, bez ikakvih komlikacija, i to prilično brzo, a dr su se dvoumili da li da zakažu carski zbog debljine. U svakom slučaju, kosultuj se sa svojim dr i ne brini se... Porodićeš se kako bude trebalo i moralo i kako bude najbolje za tebe i bebu!
utjesila si me pomalo...dr mi zasad nista ne pominje,ocito da smatra da bih trebala prirodno roditi,rekao mi je na zadnjem pregledu da se bebica okrenula glavom dole da je sve ok da ne brinem,secer nemam uradila sam nalaza dosta i svi su hvala bogu savrseni a pritisak da malo mi divlja, ponekad zna biti 150 sa 90 ali doktro mi je dao Metildopa rekao da pijem 3 puta na dan i sad mi je lakse nadam se da ce sve proci ok a nakon poroda stroga dijeta he he
Imala 65 kg kad sam zatrudnila, smršala s početka 2 kg, sada smo u 23/24 sedmici i imamo 70 kg..
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
naprostoh se ''odusevih'' ovom temom.. i ovako bjezim i od ogledala
naime, ja sam 25-ta sedmica i do sada dobila 13 kg
vecina je u stomaku, mada ima i na bokovima i u guzi.. ma, svugdje.. smjesno je sto sam prije bila mrsavica i sada svako ko me vidi kaze kako ''lijepo'' izgledam.. mm kaze da sam mu tek sada ''pravo dobra'', na sta se ja stresem.. NARAVNO da planiram da se vratim na mojih 53 kg kada se aBd porodim.. sve je u hrani.. ja jedem sve sto se stavi pred mene i onoliko koliko se stavi.. uzas.. jedan mjesec sam se kontorlisala sa hranom i vidjelo se odmah-dobila 1 kg, da bi kasnije nastavila sa 3-5 kg.. previse... sada polako ulazimo u 7-mi mjesec i pod hitno moram da regulisem ishranu.. bar do kaja da ne dobijam vise toliko kilograma..
zato me zanima, ima li kakva trudnicka dijeta?????????
hvala unaprijed, veliki pozdravvv