|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
24.12.2009 12:23:16   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: amela2208

IZVORNA PORUKA: Dinkica

IZVORNA PORUKA: amela2208

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Sacuvaj me Boze nepismenih ljudi, kako neko moze praviti nesto a da fino ne procita, eto ja nisam stavljala brasna nego zraka user posted image (podebljah dio gdje ide brasno). Kolicina agde po ukusu.
tea lana, vesela, Hanady i Dora bas vam hvala, kad te ovako neko nalijepi na pravdi Boga onda podrska dobro dodjeuser posted image

Zar moras biti skolovan da bi ti dobro izasao kolac ili krofne... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Nikakve su izasle ove tvoje "skolovane"sarene krofne, tek je grehota reci nesto vise za nimet. A şto çe ti jadna pordrşrka zar se ne umijes sama "branit"ako je to uopste potrebno bilo. Koristila sam i ja kao brasno kao za jufku ali nije izaslo slatko, niti je imalo mirisa ni ukusa samo je dobro izgledalo... Joj majko rodjena ovdje se sta ne smije prokomentarisat od ovih "skolovanih kuvarica"

Draga moja skolovan moras biti da ako nista procitas recept kako pise, a "majstor" moras biti da ti ove kiflice dobro ispadnu, nemas ti "slifa" za to. Ako je ostalim forumasicama ispalo dobro onda si ti nesto ocigledno pogrijesila.
Slobodno ti komentarisi ali odmjereno, ono tvoje nije bio ni nalik tome. Veliki pozdrav i nemoj se bona ljutitii meni se desi 1000 puta da mi neki kolaci sa foruma ne ispadnu dobro  pa ih nikad ne kudim nego mislim da je do mene.

Daraga moja Dinkice...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas se odavno nisam ovako ismijala kao prvo, kao drugo "majstor" za kolace nisam "slifa"nemam (mada pojma nemam sta to znaciuser posted image user posted image user posted image user posted image )a za cudo Bozje sta god napravim meni sve super izadje. Ja kad sam komentarisala kifle ili krofne sta je vec bilouser posted image  nisam tebe niti tvoju "skolovanost"vec kifle koji ti nisi naravno izmislila (sto znaci da nije tvoje remek djelo da bi ga ovako branila)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i to me strasno zasmijava.
Evo ja se ovako ko ne skolovana tebi i tvojim kiflicama  izvinjavam i ja ne bih dalje nastavljala oko gluposti...

Drafa moja amela2208 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , izvinjenje prihvaceno, da je bilo srece ne bi nikad za hranu ovakav komentar ni ostavila, citiram:  "uzas zivi, 2 sata sam izgubila i nista. İzgled super ukus nula. Eto ako neko planira da pravi moj savjet NİKAKO. "
Ja nikad na ovom forumu nisam nikog i niciji trud osudila niti nakritikovala, uglavnom ako mi se nesto svidja pohvalim a ako ne preskocim. Ipak sam se  potrudila i na molbu jedne forumasice postavila recept i slike i napomenula da je komplikovano tako da me ovaj tvoj komentar stvarno iznenadio.
I ja mislim da je svaka dalja rasprava gubljenje vremena, ja imam obaveza oko bebice a ti uzivaj u svojoj trudnoci. Sretno....

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 601
24.12.2009 12:55:28   
amela2208

ja se izvinjavam svima sa ove teme unaprijed samo jos malu ispravku da napravim
"uzas zivi, 2 sata sam izgubila i nista. İzgled super ukus nula"

UZAS ZİVİ kad sam napisala nisam mislila na nimet vec na to sto sam izgubila puno vremena bez veze
Hvala na lijepim zeljama...

Sara&Mohammad

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 602
24.12.2009 13:45:34   
reallove

IZVORNA PORUKA: leli§

brownies---cini mi se da je niobe postavila receptuser posted image (mislim ono sto je ostalo od kolacauser posted image )

user posted image

Joj ja volim brownies,gdje je recept,moram traziti...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 603
24.12.2009 13:55:11   
Medić*
Milenium  user posted image user posted image user posted image  kolaci izgledaju extra stvarno, ja nism neki ljubitelj ali mi se ova rolada s grozdjicama jako svidja pa kad nadjes vremena molim da ubacis recept ako vec negdje nisi, jer odavno nisam citala postove. Hvala,e bas mi se jede slatko,a u kuci jedino krem bananica user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 604
24.12.2009 14:16:18   
amela2208
reallove evo ja ti imam jedan dobar recept za Browni:

Treba vam

200 g putera 
300 g crne čokolade 
4 cela jaja + 4 žumanceta 
300 g šecera ,4 kesice vanilin praška 
250 g brašna 
250 g seckanih oraha  

Istopite puter, u istopljen puter dodate čokoladu da se istopi i sve zajedno promešati da se dobije jedinstvena masa. Umutiti jaja, žumanca i šećer, dodati prohladjenu smesu putera i čokolade. Celoj masi dodati brašno i orahe Peći 25 minuta na 180C 
Preliti otopljenom čokoladom po želji,i servirati sa sladoledom od vanile.

Sara&Mohammad

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 605
24.12.2009 14:22:07   
reallove
Amela hvala ti puno,ja trazim po forumu recept ali slabo se snalazim,hvala jos jednomuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 606
24.12.2009 14:24:54   
amela2208
user posted image user posted image molim i drugi put... Ja sam ga 2-3 put pravila i dobar je izasao. Ako ga budes pravila javi kakav je izasao.

Sara&Mohammad

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 607
25.12.2009 0:29:25   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: milenium

ja sam napravila zasad 6 vrsta kolača,što jučer što danas:user posted image 3x oblatne(još nisu narezane)
user posted image (2x rolade s grožđicama)

user posted image rum kocke,nismo im mogli odolituser posted image režu se na male kockice slični su onim browniesimauser posted image

user posted image jedna velika kutija suhi keksa ,što mogu dugo stat user posted image

user posted image slavne šapeuser posted image

user posted image a ovo je samo tjesto koje sad trebam staviti da se pečeuser posted image  i to će biti kockice od makauser posted image

sutra ću još čupavce danas sam premorena,sad me za nagradu pohvalite...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 608
25.12.2009 0:41:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: magnolija_mo

ja sam napravila zasad 6 vrsta kolača,što jučer što danas:user posted image 3x oblatne(još nisu narezane)
user posted image (2x rolade s grožđicama)

user posted image rum kocke,nismo im mogli odolituser posted image režu se na male kockice slični su onim browniesimauser posted image

user posted image jedna velika kutija suhi keksa ,što mogu dugo stat user posted image

user posted image slavne šapeuser posted image

user posted image a ovo je samo tjesto koje sad trebam staviti da se pečeuser posted image  i to će biti kockice od makauser posted image

sutra ću još čupavce danas sam premorena,sad me za nagradu pohvalite...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BRAVOOOOOOOOOOOOOO....ŽENO TI SI ZMAJ ZMAJOVAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 609
25.12.2009 0:49:16   
Hanady RR
I magnilija molim te ovaj recept rolade sa grožđicama obavezno nakon praznika da podjeliš sa nama.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 610
25.12.2009 16:01:21   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: Hanady

I magnilija molim te ovaj recept rolade sa grožđicama obavezno nakon praznika da podjeliš sa nama.

to je milenium pravila user posted image

Neposredna veza do poruke: 611
26.12.2009 0:27:32   
milenium
sutra doveče vam stavljam sve,sad sam samo došla pročitat božićne čestitke,sutra nam je blagdan sv.Stjepana pa sad moram redati kolače i za sutrašnji ručak za 17 ljudi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Neposredna veza do poruke: 612
27.12.2009 0:22:02   
milenium
IZVORNA PORUKA: ena23

user posted image user posted image user posted image
Hahahahahaha, joj koma si majke mi, e nek si se izvinila kiflicama, vala, bilo je i vrjeme user posted image

Millenium pleaseeeeeee recept za kocke od maka, ja vooooolim mak na sve i jedan nacin

kocke od maka:
60dag brašna
20dag mljevenog maka
1margarin
8žlica šečera
malo soli
2žumanjka
2žlice suhog kvasca
pola dl ruma
limunova korica
grožđice
mlako mlijeko po potrebi(0,5l)

u brašno stavite kvasac i promješajte.dodajte sol,šećer,limun.koricu,mljev.mak, žumanjke i promješajte.dodajte margarin,rum,grožđice i mlijeko po potrebi.umjesi kao svako drugo dizano tjesto.ostavi da uzađe pa ga stavi u lim i polagano pecite.pečeno posipaj šećerom u prahu i režite na kocke.user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 613
27.12.2009 0:25:55   
Hanady RR
milenijum draga ja pohvalih magnoliju niđe veze a ovo je sve tvojih ruku djelo...daj ovaj rolat sa grožđicama recept pls

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 614
27.12.2009 0:27:22   
milenium
http://img15.imageshack.us/img15/8005/dsc01019ge.jpg    klik

evo kako je izgledalo serviranouser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 615
27.12.2009 0:30:57   
milenium

sutra doveče vam stavljam sve,sad sam samo došla pročitat božićne čestitke,sutra nam je blagdan sv.Stjepana pa sad moram redati kolače i za sutrašnji ručak za 17 ljudi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

evo evo stiže samo sam zato sam i došla jer sam sinoć obećala (a inače nebi preumorna sam ,umjesto 17 imali smo 28 ljudi,a jučer 25,samo najuže obitelj al dobro ovo je za hanime da janebi tu vrljala...a morala sam se nekome pojadat...oprala sam tonu sudi...user posted image )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 616
27.12.2009 0:35:19   
milenium
user posted image

bijelo rebro:
6bjelanjaka
20dag šećera
10dag margarina
12dag brašna
7dag grožđica
limunova korica
narančina korica

(ovo je za jednu roladu.ako ćete 2 onda sve duplo)

bjelanjce istuć u čvrst snijeg.postupno umješat šećer da bude gusto.dodaj brašno ,grožđice i otopljeni margarin,na kraju još naribaj u to malo korice od limuna i naranče,staviti u kalup i peći oko 40min.user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 617
27.12.2009 0:37:35   
Hanady RR
hvala

sutra je na meniju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 618
27.12.2009 0:37:58   
milenium
user posted image rum kocke,browniesi im nisu ni do koljenauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 619
27.12.2009 17:56:46   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: Hanady
milenijum draga ja pohvalih magnoliju niđe veze a ovo je sve tvojih ruku djelo...

pa hanady nemoj tako, bilo kakva pohvala, pa i ona nezasluzena, dobro dodje user posted image

evo ja sam juce pravila cokoladni mousse po receptu jedne od vas i super je ispao.
danas sam pravila jaffa kuglice, cekam da se ohladi tijesto da ih oblikujem, pa cemo vidjeti kakve su. ako valjadnu, stavicu recept, jer su jednostavne za napravit user posted image

Neposredna veza do poruke: 620
27.12.2009 18:59:17   
anidla
user posted image

evo i moje cheesecake...

ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila user posted image user posted image user posted image user posted image
bujrumuser posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 621
27.12.2009 19:04:35   
mudrost
anidla super ti ovaj cheesecake, prelijepo izgleda, a mogu jos misliti kako je ukusan!mmmm.. recept na vidjelouser posted image user posted image user posted image

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 622
27.12.2009 19:10:04   
anidla
neka forumasica mi je dala ovaj recept (ko god da je, volim je) jer je kolac preukusan...ode za 2 dana user posted image

evo recepta:
  Vrijeme pripreme 1 h i 30 min Sastojci Biskvit 300 gr mljevenog keksa 250 gr maslaca 3 kasike meda Bijeli fil 500 ml mlijecnog namaza 400 ml slatke pavlake 250 gr stauba 2 kesice Dolcela Zelatine 1 limun za sok Preljev od visanja 450 gr visanja 600 ml vode 4 kasike secera 2 kesice Preljeva za torte Priprema Ova kolicina je dovoljna za kalup od 28 cm. * Prije svega prokuhati 10 min visnje i vodu sa secerom i pustiti da se skroz ohladi.
* Zatim istopiti maslac i med i dodati u mljeveni keksa.Staviti u kalup i fino poravnati kao koru.Staviti u frizider da se ohladi. *
Umutiti slatku pavlaku, a posebno umutiti mlijecni namaz i staub i dodati sok od jednog limuna.Sjediniti i dodati 2 zelatine* prethodno pripremljene /najbolje su vam one instant!!!.I sve skupa dobro jos umutiti.Premazati koru i staviti u frizider 2 sata.
* Visnje izvaditi i poslahati na bijeli fil a u sok umutiti 2 preljeva za torte* i polako preljevati tortu.
Jako je bitno da se bijeli fil dobro stegne i da visnje i sok ne bude topal.

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 623
27.12.2009 19:17:12   
mudrost
hvala punouser posted image
moram probati.. samo da te pitam.. kazes da ide 250gr stauba.. nemam pojma sta je touser posted image user posted image , ako mi mozes objasniti, pa da znam kupiti.

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 624
27.12.2009 19:19:05   
anidla
secer u prahu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

to sam i ja pitala prvo kad sam dobila recept user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *