|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
8.1.2010 9:07:46   
mala mu
ev' da i ja probam "metnit" jedan recept za fini čokoladni kolač....

kora:
5 jaja
13 kašika šećera
13 -II-      ulja
13  -II-     mlijeka
13  -II-     brašna
1 prašak za pecivo i kakao onako 1-2 kašike

premaz
300gr čokolade za kuhanje
9 kašika ulja
250ml vrhnja za kuhanje

...ovako,kora se ispeče u velikom plehu i isječe na 3 djela.
čokoladu otopiti na pari zajedno sa uljem pa dodati vrhnje za kuhanje,malo promješati i spremno za mazanje...
a sad ću probati slike ubaciti...
user posted image
ovdje kora izgleda bijela od blicauser posted image
user posted image
e ovako bi to kao "trebalo" izgledati...
user posted image

i evo nakon hlađenja spremno za jest...
user posted image

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 651
12.1.2010 13:38:29   
SdZ
Recept za tiramisu!!!!
Gledala sam na veceri za 5 kako jedan covjek pravi,ali nisam zapisala mjere...tako jednostavno,ali nisam stigla zapisati,ako neko zna.....znam da su piskote i kahva glavni dio i slag koji napravi sa slatkim vrhnjem,ali jos nesto stavi u to i to reda i na kraju kakao u prahu....trazila sam po google-u,ali su malo zapetljaniji,ovaj je tako jednostavno i brzo napravljen....ako znate,pisite mi,molim vas....user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 652
12.1.2010 15:56:34   
milenium

POTREBNO:

150 g piškota
200 ml kave
1/2 l slatke pavlake
150 g šećera
4 žumanca
malo kakaa

PRIPREMA:

4 žumanceta umutiti zajedno sa šećerom. Odvojeno umutiti slatku pavlaku a u treću posudu od 4 bjelanceta čvrstu smjesu napraviti. Sve ti smjese ujediniti i staviti u frižider.
U dublju posudu poredati red piškota umočenih u crnu kafu. Preliti šlag kremom i posuti narendanom čokoladom. Nakon što se kolač ohladi spreman je za služenje.

Ovo ti je ako ćeš pravit domaću kremu,a imaš i opciju kupit Dolcela Tiramisu prah samo izmutiš ,namažeš po piškotama namočenim u kavu i aleluja!gotovo!user posted image

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 653
12.1.2010 15:58:06   
milenium
a imaš i sliku ovde samo nznam na kojoj stranici,pravila sam tiramisu nedavno pa sam i recept stavila mislim.user posted image  bon apetit!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 654
12.1.2010 16:08:35   
acudesa
Znate li da li fil za oblatne (onaj klasik, sa foruma, mlijeko i šećer) treba da kuha (piše na najlaganijoj vatri) ili na kecu da ga držim, kuhao ne kuhao?
hitno mi jeuser posted image ..eno ga ne kuhauser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 655
12.1.2010 16:11:28   
milenium
trba se kuhati dugo i polako.na laganoj vatri ili ako imaš šporet na kraju šporetauser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 656
12.1.2010 16:12:39   
tea lana

Ja sam po ovom pravila

Sastojci

potrebno:

1, 5 l

mlijeka sa 3, 5 mliječne masti

1/2 kg

šećera

5 vrećica

vanilin šećera

125 gr

maslaca

1 žličica

sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja)
Priprema

Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac.
Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka,jačina vatre i slično..)
Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi.
Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez.
Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo.
Prespite u prikladne posude ili tegle.
Posluživanje
Maslac sam stavila iz jednog razloga, a to je da povećam mlijeku postotak mliječne masti, što mi je izuzetno uspjelo i vrlo se lijepo sjaji i kremast je skroz, vrlo sam zadovoljna.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 657
12.1.2010 16:30:42   
micica
Mmmmmm, meni voda na usta. E imam i ja jedan recept- ko fol moj. Kolac se ne pece i sa malo maste mozete i same izmisliti i smixati ono sto volite.

Za koru: u vecu zdjelu umijesati:
-  kutiju mljevenog keksa (mislim da je to 300 grama)
-  kesicu grozdjica ( ili pola one od 50 grama)
-  3 supene kasike secera prahu
-  3 supene kasike kaka (ja stavim Milkinog)
-  200-250 ml mlijeka
-  naribane cokolade po zelji
Za fil:
- 1 puding od cokolade ili vanilije ( ili bilo koji drugi koji volite)
- 200 ml mlijeka 3 supene kasike secera

Za kraj- Slatko vrhnje, malo mljevenog keksa i 2 kasike nutele

U zdjelu umjesate keks ( iz kesice odvojiti malo keksa koji ce nam trebati za kraj- mozda kasiku, dvije), grozdjice, naribanu cokoladu, secer u prahu i kakao. Promijesati da se malo sjedini. Onda polako dodavati mlijeko i mijesati tako da dobijete smjesu koja nece biti ni pretvrda ni pregnjecava. U kalup staviti foliju ili papir za pecenje i izasuti smjesu. Poravnati i staviti u frizider.
Skuhati puding i ohladiti.
Izmiksati slatko vrhnje. Ubaciti 2 kasike slatkog vrhnja u puding, i izliti ga na koru. Preko pudinga staviti umuceno slatko vrhnje. Istopiti nutelu, malo ohladiti i kasikom sarati po sl vrhnju. Preko toga rukom posuti onaj mljveni keks koji smo izdvojili.
Potrebno je oko 20-tak minuta da se ovo napravi i jos toliko da se ohladi. Ja savjetujem da se prvo napravi puding pa onda ostalo. Recept za ovu koru koristim i za pravljenje rolata jer nema margarina unutra i lako je za napraviti. Stvrdne se taman toliko da se ne raspada a nema onaj betonski okus kao kad se pravi sa margarinom ili puterom. Znaci mozete koru i bez kakaa i bez grozdjica i cokolade ako zelite neki vocni kolac. Elem, kora pogodna za sve. Masta moze svasta. Prije sam ovo cesto pravila a sad rjedje jer zaista nemam kad!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 658
12.1.2010 16:37:09   
acudesa
Tea lana, i ja pravim po ovome, da li da kuha ili da ne kuha???user posted image user posted image
Joj, jesam ja smotanauser posted image user posted image user posted image
A, da ne kažem da sam se pitala šta to trebam staviti u mlijeko? Šta je  3,5 mliječne mastiuser posted image  Šta je mliječna mast i kako izgledauser posted image user posted image user posted image
(kriza sam)user posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 12.1.2010 16:45:27 >

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 659
12.1.2010 17:05:51   
SdZ
IZVORNA PORUKA: milenium

POTREBNO:

150 g piškota
200 ml kave
1/2 l slatke pavlake
150 g šećera
4 žumanca
malo kakaa

PRIPREMA:

4 žumanceta umutiti zajedno sa šećerom. Odvojeno umutiti slatku pavlaku a u treću posudu od 4 bjelanceta čvrstu smjesu napraviti. Sve ti smjese ujediniti i staviti u frižider.
U dublju posudu poredati red piškota umočenih u crnu kafu. Preliti šlag kremom i posuti narendanom čokoladom. Nakon što se kolač ohladi spreman je za služenje.

Ovo ti je ako ćeš pravit domaću kremu,a imaš i opciju kupit Dolcela Tiramisu prah samo izmutiš ,namažeš po piškotama namočenim u kavu i aleluja!gotovo!user posted image

Punoooo ti hvala,ljubimuser posted image user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 660
12.1.2010 17:08:10   
acudesa
Joj, gdje li ste?
propast će mi kremauser posted image user posted image

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 661
12.1.2010 17:15:36   
mama2009
IZVORNA PORUKA: acudesa

Tea lana, i ja pravim po ovome, da li da kuha ili da ne kuha???user posted image user posted image
Joj, jesam ja smotanauser posted image user posted image user posted image
A, da ne kažem da sam se pitala šta to trebam staviti u mlijeko? Šta je  3,5 mliječne mastiuser posted image  Šta je mliječna mast i kako izgledauser posted image user posted image user posted image
(kriza sam)user posted image

sto manja temperatura uz stalno mjesanje.........

hihihihihihiih mm je postotak masnoce mlijeka, sto veca to bolja....pise ti na kutiji mlijeka 2,8; 1,5; 3,5 itd

nadam se da sam pomogla

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 662
12.1.2010 17:18:38   
Dida79

Znate li da li fil za oblatne (onaj klasik, sa foruma, mlijeko i šećer) treba da kuha (piše na najlaganijoj vatri) ili na kecu da ga držim, kuhao ne kuhao?
hitno mi jeuser posted image ..eno ga ne kuhauser posted image

Imam ja jedan recept i nika ne fuliuser posted image
Jedno pakovanje oblandi

2l mlijeka
500gr secera
250gr maslaca
i po zelji jedna cokolada za kuhanje

Mlijeko,secer i cokoladu staviti da provri pa dodati maslac.Sve to kuhati dok se mase ne zgusne, otprilike jedno pola sata na laganoj vatri.Kada se dobije zeljena gustina ostaviti da se malo ohladi i onda mazati kore.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 663
12.1.2010 17:26:44   
milenium

Joj, gdje li ste?
propast će mi kremauser posted image user posted image

Odgovorila sam ti čim si pitala nego ti ne čitaš sve očito!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 664
12.1.2010 17:41:36   
acudesa
IZVORNA PORUKA: milenium

trba se kuhati dugo i polako.na laganoj vatri ili ako imaš šporet na kraju šporetauser posted image

user posted image
Ne čitam ja ništa, očitouser posted image user posted image
Hvala, milenium, na brzoj reakcijiuser posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 12.1.2010 17:56:07 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 665
12.1.2010 18:55:26   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dida79

Kada se dobije zeljena gustina ostaviti da se malo ohladi i onda mazati kore.

Znači, malo se ohladi...user posted image ono da je toplo, je li? (Dido, ja ne bih da kore budu mecave, šta trebam uraditi?)
Kao da pravim arabiju, ono oblatne...pa me namučiše, al hajd ovo mi je prvi put...hvala što ste bile tu da me uputite, fil, krema je za 10, extra ukusna...ko god da je postavio receptuser posted image user posted image bravisimo

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 666
12.1.2010 20:59:01   
acudesa
Kako god, ove oblatne su ispale odlične, najbolje koje sam jela do sada ili je što su me namučile...za kremu najviša ocjenauser posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 667
12.1.2010 23:39:49   
Dida79
Sory acudesa  tek sad vidjeh tvoj post.Evo ga jedan sto podilazi da se iskupimuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja uvjek kremu ohladim bas zbog toga da ne bi oblande bile mecave vec onako hrskaveuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 668
13.1.2010 21:51:26   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Dida79

Sory acudesa  tek sad vidjeh tvoj post.Evo ga jedan sto podilazi da se iskupimuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ja uvjek kremu ohladim bas zbog toga da ne bi oblande bile mecave vec onako hrskaveuser posted image

evo tebi dvauser posted image user posted image  iskrenauser posted image user posted image user posted image
Ja taman tako i uradila, valjda sam primila "telepatsku" porukuuser posted image
hrskave, slasne...mljac, mljac...još malo ostalo...bit ću "žena od tone"user posted image

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 669
13.1.2010 22:07:57   
shejla

Kako god, ove oblatne su ispale odlične, najbolje koje sam jela do sada ili je što su me namučile...za kremu najviša ocjenauser posted image user posted image

koja je to krema ???Posto ih ima nekoliko napisanih - koju si probala?

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 670
14.1.2010 8:53:50   
medica
Drage moje hanumice zna li neka od vas recept za kolac koji se zove macmalov, treba mi pod hotno !!

Ja imam neki recept ali mi nije bas siguran

Unaprijed hvala!!

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 671
14.1.2010 9:02:51   
tea lana
Marshmallow 

Sastojci

3 belanca

500 ml.vode

3 vrecice zelatina (21gr.)

400gr.secera

kasicica dobre vanile, ili ekstata kokosa

I jos

kokos

za posipanje

Glazura od cokolade

100gr.cokolade

1 kas.ulja

Priprema

Zelatin stavite u ciniju i prelijte sa 100ml. vode.
Ostatak vode stavite da kljuca sa 300gr. secera. Dobro uspilujte i kada kuglice postanu teske i pocnu da formiraju niti prelijte preko omeksalog zelatina. Trebace 10-15 min. Dobro promesajte da se zelatin potpuno otopi.
Belanca dobro umutite sa 100gr. secera, pa u tankom mlazu ulivajte vreo uspilovani secer sa zelatinom. Mutite sve vreme, dok masa ne postane gusta i kremasta, oko 15 min.
Kalup, ja sam koristila tavu 20×27cm. premazite puterom/margarinom, i dobro pospite kokosom. Izlijte umuceni krem i ostavite par sati da se dobro stegne.
Istresite iz kalupa, narezite i uvaljajte u kokos ili prelijte glazurom od cokolade.
Mozete ih zabosti na stapic i upakovati u celofan sa masnicom, deca ih tako upakovane obozavaju :)

Imam ja ovaj nisam ja pravila ali sam uzela recept od prijateljice jer sam ga kod nje probala

< Poruku je uredio tea lana -- 14.1.2010 9:04:04 >

(odgovor članu medica)
    Neposredna veza do poruke: 672
    14.1.2010 9:06:46   
    Dinkica
    Sastojci
    Kora
  1. 6 žumanaca
  2. 1 šolja šećera
  3. 1 šolja mleka
  4. 1/2 šolje ulja
  5. 3 kašike kakaoa
  6. 1 prašak za pecivo
  7. 1 šolja brašna

8.  Fil
  9. 6 belanaca
  10. 18 kašika šećera
  11. čokolada za glazuru
  12. Način pripreme
  13.  Umutiti 6 žumanaca, 1 šolju šećera, 1 šolju mleka, pola šolje ulja, 3 kašike kakaoa, 1 prašak za pecivo i 1 šolju brašna, pa ispeći koru. Umutiti fil od 6 belanaca i 18 kašika šećera, pa preliti preko pečene kore i vratiti u rernu još 10-15 minuta, tj. dok se ne zapeče.Kolač preliti tankom glazurom od čokolade. 

14. Ovaj sam nasla na netu i moj je dosta slican samo sto ja ne vracam u rernu nego odmah prelijem glazurom.

< Poruku je uredio Dinkica -- 14.1.2010 9:07:41 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu tea lana)
  15. Neposredna veza do poruke: 673
    14.1.2010 9:22:13   
    medica
    Hvala vam drage moje :))

Ja imam ovaj recept kao kod tebe Dinkica ali posto nisam nikad pravila reko da ipak pitam :))
    Pa ovo mi kao kad pravom sampitu samo sto u sampitu ide agdai ne preljeva se cokoladom

Hvala vam jos jednom

(odgovor članu Dinkica)
    Neposredna veza do poruke: 674
    14.1.2010 10:43:28   
    ena23
    user posted image

od mene na temu cheescake.... njaaaam

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
    lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu medica)
    Neposredna veza do poruke: 675
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Za dojilje.
    пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *