acudesa
|
IZVORNA PORUKA: tea lana Ja sam po ovom pravila Sastojci potrebno: 1, 5 l mlijeka sa 3, 5 mliječne masti 1/2 kg šećera 5 vrećica vanilin šećera 125 gr maslaca 1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja) Priprema Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac. Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka,jačina vatre i slično..) Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi. Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez. Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo. Prespite u prikladne posude ili tegle. Posluživanje Maslac sam stavila iz jednog razloga, a to je da povećam mlijeku postotak mliječne masti, što mi je izuzetno uspjelo i vrlo se lijepo sjaji i kremast je skroz, vrlo sam zadovoljna. Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja Shejla, po ovom receptu sam pravila i odličan je I, mislim da soda bikarbona daje nešto više od boje, nekako je "razabere"
< Poruku je uredio acudesa -- 14.1.2010 15:44:33 >
_____________________________
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
|