|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
28.1.2010 1:05:18   
nikita
Tea_lana rolat

KORA:
300g plazme mljevene
3 kasike kakaa
50grama margarina
5 kasika secera u prahu
i malo nes kafe u prahu
to sve sjediniti mlijekom hladnim ali da bude malo gusca smjesa
Na prozirnu foliju razvaljati od smjese koru koju ces opet prekriti folijom i ostaviti u frizider dok fil ne napravis.

FIL
1 puding od vanilije skuhati u 3 dl mlijeka umjesto u standardnih pola litre sa  50 grama secera.
Ostaviti da se puding ohladi i u njega dodati 150grama kokosa i 50grama margarina probati fil i ako se ne cini sladak dodat jos secera u prahu.
Premazati koru od keksa i zarolati i onda ga stavi na jedno sat u zamrzivac da se stegne.

user posted image

Tufahije

Potrebni sastojci:
4 jabuke
250ml slatkog vrhnja
120g mljevenih oraha
kora od limuna
visnje iz kompota
sirup od visnje
400ml vode
400 g secera
100g meda
1 vanilin secer

Pripema:
Jabuke operemo, ogulimo i izvadimo im sredinu. Za sirup, u lonac stavimo kuhati vodu, šećer, vanilin šećer, med i pripremljene jabuke. Kada sirup zavrije smanjimo vatru i sve zajedno kuhamo još 10 minuta. Jabuke zatim izvadimo na stranu da se ohlade, a šećerni sirup i dalje kuhamo još 20 minuta. Zatim mljevene orahe pomiješamo sa pola šećernog sirupa i nekoliko žlica tučenog vrhnja pa dobivenom smjesom punimo jabuke koje zatim prelijemo ostatkom šećernog sirupa. Svaku jabuku dodatno ukrasimo svježe tučenim slatkim vrhnjem, sa po jednom višnjom i sirupom od višnje. Poslužimo ohlađeno.

user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 726
28.1.2010 7:17:01   
Nellica
ženice drage, ovo je moja najdraža tema, čitam Vas redovno, evo i od mene jedan receptić
za najukusnije i najbrže oblatne.

2,5 dcl mlijeka i 200 grama šećera staviti da zavrije
dodati 200 grama čokolade kada se istopi  skloniti sa vatre,
dodati 1 margarin za kreme
300 grama mljevene plazme
i 100 grama oraha.

Oblatne premazati odmah.
kada se ohlade staviti čokoladnu glazuru ( ja je pravim tako što čokoladu
otopim u vrhnju za šlag , takva glazura ne puca kada se kolač siječe).

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 727
28.1.2010 8:58:38   
tea lana
Nikita kako ti ce cini rolat,uf ja bi sad jedan mogla mlatnutiuser posted image user posted image

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 728
28.1.2010 9:01:48   
Nellica
Meni se šmaga ovaj kasato , ufufufuf danas bih ga mogla praviti...

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 729
28.1.2010 10:08:22   
nikita
IZVORNA PORUKA: tea lana RR

Nikita kako ti ce cini rolat,uf ja bi sad jedan mogla mlatnutiuser posted image user posted image

super je, upravo guštam uz kavu user posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 730
28.1.2010 10:12:36   
anidla
IZVORNA PORUKA: nikita

IZVORNA PORUKA: tea lana RR

super je, upravo guštam uz kavu user posted image

ne zoves me na rolat? user posted image sve od sastojaka u kuci imam pa mozda ga i ja danas napravim....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 731
28.1.2010 10:48:30   
tea lana
Ovo vam je spoj jednog od filova pjesak torte i mase za bombice.Meni bilo dosadno i ja se igrala i od tada ovo se najcesce pravi mislim na rolat

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 732
28.1.2010 14:48:08   
strumpfeta
Drage moje, pozdrav svima!

da ne otvaram novu temu samo radi jednog pitanja, ovdje cu ga postaviti: da li znate gdje se u Sarajevu moze kupiti oguljeni kuhani kesten? Ne mislim na zamrznuti kesten-pire, nego bas na svjezi, kuhani kesten. Nekad bih tako rado pravila neki kolac sa kestenom, ali kad pomislim da ga moram oguliti i pasirati, odustanem.

hvala

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 733
28.1.2010 18:16:26   
Anoniman
user posted image

Danas sam bila inspirisana, nisam jos probala, ako bude ukusanpisem recept, jer sama sam izmisljalauser posted image

(odgovor članu strumpfeta)
  Neposredna veza do poruke: 734
28.1.2010 18:27:12   
Anoniman
sahara, ma odlično izgleda user posted image user posted image mmmmmmmm hajd' daj jedan komad user posted image uh baš bi sad mogla....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 735
28.1.2010 18:31:53   
mama2009

Tea_lana rolat

KORA:
300g plazme mljevene
3 kasike kakaa
50grama margarina
5 kasika secera u prahu
i malo nes kafe u prahu
Na prozirnu foliju razvaljati od smjese koru koju ces opet prekriti folijom i ostaviti u frizider dok fil ne napravis.

FIL
1 puding od vanilije skuhati u 3 dl mlijeka umjesto u standardnih pola litre sa  50 grama secera.
Ostaviti da se puding ohladi i u njega dodati 150grama kokosa i 50grama margarina probati fil i ako se ne cini sladak dodat jos secera u prahu.
Premazati koru od keksa i zarolati i onda ga stavi na jedno sat u zamrzivac da se stegne.

user posted image

cekamo da se ohladi.....bujrum ko je za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 736
28.1.2010 18:32:29   
Anoniman
Ma naravno, mogu i dva komada, samo mozda ljepse izgleda nego sto je ukusnauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 737
28.1.2010 18:33:28   
Anoniman
Uh ovaj rolat je super, e sutra ga pravim user posted image

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 738
28.1.2010 18:33:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama2009

Tea_lana rolat

KORA:
300g plazme mljevene
3 kasike kakaa
50grama margarina
5 kasika secera u prahu
i malo nes kafe u prahu

FIL

user posted image

cekamo da se ohladi.....bujrum ko je za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mmmmmmmmmmmmmmm, volim ovo sto sam procitalauser posted image

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 739
28.1.2010 18:33:45   
MinaMM
ja cu zbog ove teme u bestezinsko stanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 740
28.1.2010 21:56:12   
new mama
IZVORNA PORUKA: sahara

user posted image

Danas sam bila inspirisana, nisam jos probala, ako bude ukusanpisem recept, jer sama sam izmisljalauser posted image

Prelijepo,a tek ime na tortiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 741
28.1.2010 21:59:55   
Anoniman

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ooooooooooooooooo kuhariceeeeeeeeee, daaaaaaaaaaaaaj malouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 742
28.1.2010 22:16:14   
ivana st
Nikita rolat izgleda odlično user posted image , imam sve sastojke kod kuće i ovih dana ću ga spremit.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 743
28.1.2010 22:32:22   
Anoniman
new mamauser posted image , ljubi malu plavu slatkicu
dadada, ma samo izvoli, uzmi koliko hoces,  e nije cak ni los, mislim ovo je samo kora i krema sa blendanim tresnjama, nisam htjela nikakve putere i slicnouser posted image

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 744
29.1.2010 18:21:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: mama2009

Tea_lana rolat

KORA:
300g plazme mljevene
3 kasike kakaa
50grama margarina
5 kasika secera u prahu
i malo nes kafe u prahu

FIL

user posted image

Upravo ga jedem user posted image , odličan user posted image

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 745
29.1.2010 18:23:34   
mama2009
meni se malo teze reze, al mi ga jedemo kako god user posted image user posted image user posted image user posted image

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 746
29.1.2010 18:27:05   
Anoniman
Onda ga izvadi iz frižidera a?? Previše se "stegne" kad je u frižideru...

(odgovor članu mama2009)
  Neposredna veza do poruke: 747
29.1.2010 20:22:43   
nikita
ja sam ga drzala u ostavi u kojoj je hladnije, moj se pojeo za dan i pol , mislila sam ga opet danas praviti al sincic mi ne dopusta user posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 748
30.1.2010 18:56:47   
nikita
BRZI KOLAC

Sastojci:

1 kutija plazma keksa
1 puding od cokolade
2 pudinga od vanilije
12 dcl mlijeka
1/2 l šlaga(Hole ili dr)
malo ruma

Priprema:

U tepsiju 25×18 staviti kekse umočene u mlijeko i rum.
Svijetla krema:
Skuhati dupli puding od vanilije sa 8 dcl mlijeka i 4 žlice šečera i staviti opet tučeno vrhnje 8-10 žlica.Žutu kremu staviti na kekse.
Tamna krema:
Kuhati puding od čokolade u 4 dcl mlijeka sa 2 žlice šečera.Kad je kuhan staviti 4-5 žlica tučenog vrhnja i lagano promješati.Kremu staviti na kekse.
Kolač dobro ohladiti i ukrasiti šlagom.

Pravila sam ga sinoc, ukusan je al sam ja pravila u vecoj tepsiji pa nisu ispale lijepe kocke, stoga nisam ni slikalauser posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 749
30.1.2010 18:59:03   
Nunichi

user posted image

Svaka cast mama! user posted image user posted image user posted image
I sta bi, je li ukusan? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *