|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
27.12.2009 19:21:51   
mudrost
ahaaaaaaaauser posted image
Boga mi, ja je nisam znala ni izgovorit, a kamoli da znam sta znaciuser posted image user posted image user posted image
a mlijecni namaz bilo koji mogu stavit???
hvala puno za recept

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 626
27.12.2009 19:23:36   
anidla
ovako sto se tice namaza, ja licno sam isla na najjeftiniju varijantu i ona mi je predobra...kupim mladi sir Meggle LIGHT  i predobro je !

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 627
27.12.2009 19:23:53   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: anidla

user posted image

evo i moje cheesecake...

ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila user posted image user posted image user posted image user posted image
bujrumuser posted image

Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 628
27.12.2009 19:25:29   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: anidla

user posted image

evo i moje cheesecake...

ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila user posted image user posted image user posted image user posted image
bujrumuser posted image

Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao user posted image

ja imam koru gotovu jel mi neko moze reci kako napravim ovo gore da sutra izmajstorisem

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 629
27.12.2009 19:26:21   
anidla
da da...u trudnoci sam znala u 3 ujutro otvoriti frizider i njam njam...sad muku mucim sa kilama od silnog chessecake-a user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 630
27.12.2009 19:28:08   
anidla
koje ovo gore? user posted image bijeli fil ili crveni? ili oba? eto imas gore recept sam stavila, pa ako nesto ne bude jasno tu samuser posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 631
27.12.2009 19:34:19   
milenium
user posted image user posted image user posted image A kako tek dobri izgledauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 632
27.12.2009 19:36:17   
mudrost
Anidla jel moze drugo voce, osim visanja? ja im nesto nisam ljubiteljuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 633
27.12.2009 19:37:28   
anidla
sta god pozelis...mozes onda ovaj crveni preljev za torte kupiti u prozirnoj boji ako je neko drugo voce

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 634
27.12.2009 19:41:15   
milenium
možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 635
27.12.2009 19:41:40   
mudrost
hvala puno:) mozda sam ti bila i dosadna, ali kolac mi se strasno svidja, a ti si ga super napravilauser posted image user posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 636
27.12.2009 19:55:05   
milenium
i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 637
27.12.2009 20:01:27   
magnolija*
IZVORNA PORUKA: milenium

i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?

da se ukljucim u razgovor o cheesecakeu.
ja ga pravim od mladog sira vindijinog i super mi ispadne. mozes staviti i one kreml sireve, kao filadelfija itd al je to bas preskupa varijanta, a sa ovim mladim sirom je bas odlicno!

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 638
27.12.2009 20:05:16   
milenium
e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 639
27.12.2009 20:09:13   
magnolija*

e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?

po mom receptu u fil ide mladi sir, limunova korica, vanilin secer, jaja i secer. i bude mljac
probaj
mislim da sam bas ovde napisala recept za cheesecake

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 640
27.12.2009 20:12:08   
milenium
i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.user posted image

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 641
27.12.2009 20:33:53   
magnolija*

i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.user posted image

evo sam ti nasla user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_16/key_/tm.htm

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 642
28.12.2009 1:55:00   
mudrost

možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.

i mislila sam tako,, ma nadam se da ce dobro bitiuser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 643
28.12.2009 11:05:35   
anidla
500 ml mladog sira (ili mlijecnig namaza) ja koristim Meggle Light...a 400 ml slatkog vrhnja (mozes isto Meggle ili Hoplu)

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 644
28.12.2009 13:02:05   
ena23
Jos jedno pitanje za anidlu: zar onaj preljev za torte se ne pravi tako sto ga otopis u vodi koja kuha? Kako cu onda cekati da se ohladi, stisnut ce s eprije nego ga uspijem na tortu izlit?
mozda ne mislim na isti preljev kao ti?

< Poruku je uredio ena23 -- 28.12.2009 13:03:01 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 645
28.12.2009 15:50:10   
anidla
ena prvi put dok se ne ustelis ce biti zeznuto...taj preljev napravis po upustvu (dr. Oetker) i da, on cim prokuha sklonis ga sa vatre...ma sekundu ga ostavi, ali ciiim vidis da se pocelo zgusnjavati odmah ga prelij preko visanja na tortu...nemoj da te buni sto je to vrelo jer je najbitnije da ti se onaj bijeli dio dobrooo scvrsne prethodno u frizderu (bar 2 sata)...nadam se da sam ti pomogla user posted image
i da kad sve zavrsis prelijes opet vrati u frizider i no sikiriki...mljac mljac

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 646
28.12.2009 16:23:28   
ena23
Aha, ok, hvala ti, mislimo onda na isti preljev.

Joj skripi mi pod zubima kad vidim ovaj kolac... jedva cekam da mm dodje s posla da ja izadjem u prodavnicu, kupim sastojke, bacim se na pravljenje... njaaaaaaam

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 647
31.12.2009 8:09:22   
maja78 RR
evo da vam se pozalim
sinoc posla da pravim mud kolac i izlijem u kalupo za torte, starinski jos od moje bake, i onako reko da vidim kako ide nakon 5 minuta kad kalup se raspao, curi na sve strane, a sporet pun smjese, brzo uzmem tepsiju spasim koliko sam mogla smjese.
Onda pokupim iz sporeta sa vrha, reko steta da se baci i stavim u mikrovalnu da se ispece, kad nakon samo pet minuta se ugljenisalo, dima na sve strane.
Ma ne mogu vam opisati koliko sam ljuta bila na sebe i razocarana uh. Kaze mm nije ovo tvoje vece hajde ti izadji iz kuhinje :))))
Ali jutro je vec bolje, eno se pece novi i kuca sva mirise :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 648
31.12.2009 16:16:02   
milenium
user posted image uh baš je bilo vatreno kod vasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 649
6.1.2010 15:37:52   
Amelaa RR
Malo prije kupih vecem Americku pitu..onako upakovana izgleda mljac..mljac..pitam onu sto radi kakva je..kaze ona meni extra..fila ima bas bas ...i hajd ja kupim.. Kad imam sta vidjet...kora otprilike 5cm...i samo malo preliveno filom..user posted image user posted image Sama sebi sam se smijala. Eh reko pravit cu ja nju pa kako god..i evo malo sam googlala i nasla ovaj recept extra je. Pa reko da ga podijelim s vama.

Američka pita

Kore za pitu (Ovo je recept za pitu koja ima donju i gornju koru. Ako radite pitu koju ne namjeravate pokriti korom, prepolovite recept ili imate dovoljno kore za dvije pite, yes!) Za mjericu u receptu koristite šalicu veličine  čašice jogurta. 3 šalice brašna (oko 680 g)
1/4 šalice šećera
1 1/2 žličica soli
pola šalice ledene vode
280 grama hladnog putra narezanog na kocice
170 grama masti, ohlađene
(kombinacija putra i masti se koristi jer putar daje finiji okus, dok mast daje bolju prhkost tijestu)
user posted image
Iako možete umiješati putar i mast u suhe sastojke vilicom, najbolji rezultat postići ćete ako ovo tijesto zamijesite u multipraktiku. Ukoliko ćete mijesiti tijesto vilicom, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol i dobro ih promiješajte. Dodajte ohlađenu mast i sol te ih zdrobite vilicom u brašno dok većina komadića putra i masti ne budu veličine polovice graška s ponekim većim komadom (kao veći grašak). Zatim počnite malo po malo sa žlicom dodavati ledene vode, miješajući dok se tijesto ne počne formirati. Testiraje tijesto tako da ga 'uštipnete' i ako se ne raspadne već zadrži oblik, spremno je. Procedura s multipraktikom vrlo je slična. Prvo na postavci 'pulse' izmiksajte suhe sastojke i onda dodajte putar i mast. Nekoliko puta pulsirajte dok ne dobijete željenu veličinu komadića putra i onda počnite dodavati hladnu vodu, pulsirajući između svakog dodatka. Testirajte tijesto i, ako zadržava oblik, oblikujte ga u dva diska i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite tijesto u hladnjak da stoji najmanje sat vremena.

user posted image

Najvažnija stvar kod ovog tijesta je zapamtiti da voda, putar i mast moraju biti vrlo hladni. Ja sam u vodu stavila par kockica leda, a narezani putar i mast sam stavila u hladnjak na 15 do 20 minuta prije nego sam počela mijesiti tijesto. Upalite pećnicu da se grije na 220 stupnjeva. Nakon što se tijesto dovoljno ohladilo, izvadite jedan "disk” iz hladnjaka i stavite na površinu posipanu brašnom. Valjajte tijesto često ga okrećući za oko 30 stupnjeva kako biste dobili tijesto u obliku kruga. Razvaljajte ga par centimetara šire od širine vašeg kalupa. Pažljivo stavite donju koru u kalup za pečenje bez da tijesto razvlačite jer bi se za vrijeme pečenja i ponovno stisnulo. Za sada ostavite rubove da vise preko kalupa.

Nadjev od jabuka
kila i pol do dvije jabuka (oko 8 velikih jabuka)
2 žlice gustina
1/4 žličice soli 2 žlice zdrobljenih čajnih keksića 1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnih oraščića
1 šalica šećera
sok i korica jednog limuna Ogulite jabuke te im očistite sredinu. Narežite ih na ploške od pola centimetra i stavite u veliku zdjelu. Dodajte šećer, cimet, koricu i sok od limuna te ih dobro izmiješajte.  user posted image

Izvadite preostalo tijesto iz frižidera te ponovite postupak kao i za donju koru. Posipajte dno zdrobljenim čajnim keksima (keks će popiti nešto viška soka da se donja kora previše ne razmoči), a zatim pitu napunite jabukama. Lagano poprskajte jabuke vodom, kao i rub donje kore. Poklopite pitu gornjom korom i nožem odrežite višak kore. Prstima ili vilicom pritisnite rubove, a na vrhu škaricama napravite par otvora. Premažie pitu s malo mlijeka, te posipajte smeđim šećerom. Pitu pecite na 220 stupnjeva 15 minuta, tada smanjite temperaturu u pećnici na 190 stupnjeva i pecite još sat vremena. Nakon 40 minuta lagano pokrijte pitu aluminijskom folijom da vrh ne potamni previše. Kada je pita gotova ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi. Amerikanci najčešće pitu od jabuka posluže sa sladoledom od vanilije i preljevom od karamele. Njam njam! user posted image

rozakoza.com

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 6.1.2010 15:41:27 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *