|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
23.12.2009 23:38:25   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: leli§

breskva vijde li ti ovu moju lavu sto je malo pripeklauser posted image user posted image user posted image user posted image ... a ja Boga mi sve po mjeri... dzaba ba "nemam slifa"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a mozda sam i nepismenauser posted image user posted image user posted image

leli§, ti ocigledno besposlena pa zakuhavas user posted image , eto to  ti je zensko u pravom smislu rijeci user posted image

P.S. moj komentar se nije uopste odnosio na tebe.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 576
23.12.2009 23:40:27   
leli§
ena nista sutra...sad se ustani i sklepaj za max 20 min ces ga imati u tanjiru...

breskva ma ja sam to dragom srce slomila ...da izadje ta ljubav (treba se razrezati da potece lava)

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 577
23.12.2009 23:42:03   
leli§

IZVORNA PORUKA: Dinkica

breskva vijde li ti ovu moju lavu sto je malo pripeklauser posted image user posted image user posted image user posted image ... a ja Boga mi sve po mjeri... dzaba ba "nemam slifa"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a mozda sam i nepismenauser posted image user posted image user posted image

leli§, ti ocigledno besposlena pa zakuhavas user posted image , eto to ti je zensko u pravom smislu rijeci user posted image

dinkice koliko ja vidim tebe niko spomenuo nije...ne razumijem zasto se mjesas u nasu romanticnu pricu o ovoj mojoj ljubavnoj laviuser posted image

I can feel it everywhere

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 578
23.12.2009 23:48:50   
Dinkica

leli§, ti ocigledno besposlena pa zakuhavas user posted image , eto to ti je zensko u pravom smislu rijeci user posted image

dinkice koliko ja vidim tebe niko spomenuo nije...ne razumijem zasto se mjesas u nasu romanticnu pricu o ovoj mojoj ljubavnoj laviuser posted image

hehehe, ja tebe smatram pametnom forumasicom pa samim tim ne moram objasnjavati.  BTW nisam ni ja spomenula pricu o tvojoj ljubavnoj lavi user posted image
Ljubim vas sve i lijepo sanjajte user posted image user posted image user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 579
23.12.2009 23:54:08   
leli§
ma draga pametna ili ne---lava se pripeklauser posted image user posted image user posted image user posted image ja sam ti bona haos u kuhinji. kad zavrsim sa pravljenjem bilo cega kuhinja izgleda kao da je kroz nju proslo 100vojnika---prava menza...

ej zene ja pravila cheesecake...odoh slikam eto me sa slikicama... nisam imala voce nego je ukrasena cokoladicama (ja bila 100% sigurna da ima jagoda u zamrzivacu, pa reko napravicu...kad ono mm otopljavao frizider i bacio jagodeuser posted image user posted image user posted image

I can feel it everywhere

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 580
24.12.2009 0:01:31   
malaaaa
nisam nija bolja u kuhinji user posted image kada neke kolace spremam pola sata-sat budu gotovi a ciscenja kuhinje posle spremanja bogAami da crknem od posla user posted image

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 581
24.12.2009 0:06:50   
leli§
cheesecake po nekakvom receptu mom lijevomuser posted image user posted image
user posted image

ono sto je ostalo od cheesecake-a user posted image user posted image user posted image
user posted image

I can feel it everywhere

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 582
24.12.2009 0:08:22   
leli§
brownies---cini mi se da je niobe postavila receptuser posted image (mislim ono sto je ostalo od kolacauser posted image )

user posted image

I can feel it everywhere

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 583
24.12.2009 0:09:29   
Anoniman
Dobro ovo izgleda, ovo je pravo popularan i moderan kolač puno se o njemu priča u čemu je fol? Morat ću i ja napravit....Lelis molim recept za cheesecake

< Poruku je uredio Breskva -- 24.12.2009 0:11:16 >

(odgovor članu leli§)
  Neposredna veza do poruke: 584
24.12.2009 0:11:26   
milenium
dobar ti ovi chesecake!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 585
24.12.2009 0:22:54   
malaaaa

user posted image

[/quote]

ovo meni skroz dobrooo izgleda moracu sutra da pravim user posted image

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 586
24.12.2009 0:35:31   
leli§
IZVORNA PORUKA: Breskva

Dobro ovo izgleda, ovo je pravo popularan i moderan kolač puno se o njemu priča u čemu je fol? Morat ću i ja napravit....Lelis molim recept za cheesecake

cheesecake ala leli§

kora

400 g keksa (petita)
100 g putera
1 kascica cimeta

keks izmrviti rukom. puter otopiti i dodati izmrlvljenom keksu. dodati jednu kascicu cimeta (ili 2 ako neko voli malo jace) izmjesati, sasuti u kalup i izravnati. ubaciti koru u frizider dok se pripremi krema

krema
2 pakovanja sira Philadephia od 450gr (moze obicni ali ako imate izbor nekog drugog npr. jagoda, honey nutmeg ili najbolje cheesecake) neki su pravili i sa ABC sirom i kazu da je ok (ja nisam to probala a i nesto sam skepticna po tom pitanju)
230 g secera
500 ml pavlake
1 limun
2-3 jajeta
vanilin secer (po zelji, a moze se dodati i cimet ovoj smjesi)

Philadelbiu dobro izmjesati mikserom. dodavati jedno po jedno jaje konstantno mjesajuci. dodati pavlaku (konstantno mjesajuci) kada se smjesa izjednaci dodati vanilin secer, limun i secer. sve dobro umjesati i krema je spremna user posted image

kremu isuti po pripremljenoj kori iz frizidera. kalup obloziti folijom (da chesecake ne bi pripekao sa strana)... rernu zagrijati na 180C. peci neki 20-ak minuta ili dok se krema ne ucvrsti (pocece pucati kada bude gotovo)...izvaditi kolac i ostaviti ga na sobnoj temperaturi pola sata.

pripremiti preliv po zelji (moze se kupiti vec gotovi preliv od borovnice ili jagode...ja ponekad pravim preliv od jagode tako sto smiksam jagode dodam malo mlijeka i malo pudiinga i to stavim da provrije... ako se preliv kuhao treba ga potpuno ohladiti i onda posuti kolac) a moze se ukrasiti samo ribanom cokoladom ili cokoladnim sosom...

napomena: preliv ne bi trebao biti deblji od 0.5 cm i to je previse

vazno: nazalost cheesecake se moze jesti tek nakon 7-8 stajanja u frizideru... treba da se "stvrdne" bice kao tvrdji puding

< Poruku je uredio leli§ -- 24.12.2009 0:47:24 >

I can feel it everywhere

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 587
24.12.2009 0:40:01   
milenium
ja sam napravila zasad 6 vrsta kolača,što jučer što danas:user posted image 3x oblatne(još nisu narezane)
user posted image (2x rolade s grožđicama)

user posted image rum kocke,nismo im mogli odolituser posted image režu se na male kockice slični su onim browniesimauser posted image

user posted image jedna velika kutija suhi keksa ,što mogu dugo stat user posted image

user posted image slavne šapeuser posted image

user posted image a ovo je samo tjesto koje sad trebam staviti da se pečeuser posted image  i to će biti kockice od makauser posted image

sutra ću još čupavce danas sam premorena,sad me za nagradu pohvalite...user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 588
24.12.2009 0:42:18   
Rina26
Bravo user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image   user posted image   user posted image   user posted image    user posted image  

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 589
24.12.2009 0:42:29   
leli§
user posted image user posted image user posted image

u kakvom je stanju tvoja kuhinja? ja bih serpe morala izbaciti na haustor jer ne bi bilo mjestauser posted image user posted image user posted image

I can feel it everywhere

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 590
24.12.2009 0:44:33   
milenium
user posted image user posted image dok se jedan peče ja perem suđa da su čista za drugi kolačuser posted image ,a oblatne se samo mažu tu netreba tepsija!nego znali itko za ovaj moj zadnji kolač tj tjesto,kolko se min treba peć?user posted image

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 591
24.12.2009 0:48:57   
nikita
milenium svaka cast, ja sam ove godine narucila kolace, ne mogu vala ama bas nijedan napraviti , tj mozda mi mogla ovako u ova doba al nemam volje...
nego de mi reci pa sta ce ti 3 oblatne...???

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 592
24.12.2009 0:50:59   
Rina26
Niki ona voli oblatne,kada je krštenje

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 593
24.12.2009 0:53:21   
nikita
IZVORNA PORUKA: Rina26

u nedjelju

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 594
24.12.2009 0:56:41   
milenium
IZVORNA PORUKA: Rina26

user posted image tako je!lani sam ih namazala 6 i sve se pojelo do nove goduser posted image .
ja sam ga stavila peć pa šta bude bude.

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 595
24.12.2009 0:57:49   
Rina26
Ma bit će super,sada odo

21.10.2006. 12.07.2008.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 596
24.12.2009 1:02:06   
milenium
user posted image lelis e ovi s makom bi mi trebali ovako ispast ili bar sličnouser posted image ,meni se svidio jer idu u njega i grožđice,a prvi ga put pravim.eno ga peče seuser posted image nadam se da će ispast ok.da je bar mama1 tu da mi se javi...

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 597
24.12.2009 1:24:25   
milenium
ispekao se,user posted image kad ga narežem slikam pa postavim,tako sam happyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 598
24.12.2009 10:25:50   
amela2208

IZVORNA PORUKA: amela2208

Sacuvaj me Boze nepismenih ljudi, kako neko moze praviti nesto a da fino ne procita, eto ja nisam stavljala brasna nego zraka user posted image (podebljah dio gdje ide brasno). Kolicina agde po ukusu.
tea lana, vesela, Hanady i Dora bas vam hvala, kad te ovako neko nalijepi na pravdi Boga onda podrska dobro dodjeuser posted image

Zar moras biti skolovan da bi ti dobro izasao kolac ili krofne... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Nikakve su izasle ove tvoje "skolovane"sarene krofne, tek je grehota reci nesto vise za nimet. A şto çe ti jadna pordrşrka zar se ne umijes sama "branit"ako je to uopste potrebno bilo. Koristila sam i ja kao brasno kao za jufku ali nije izaslo slatko, niti je imalo mirisa ni ukusa samo je dobro izgledalo... Joj majko rodjena ovdje se sta ne smije prokomentarisat od ovih "skolovanih kuvarica"

Draga moja skolovan moras biti da ako nista procitas recept kako pise, a "majstor" moras biti da ti ove kiflice dobro ispadnu, nemas ti "slifa" za to. Ako je ostalim forumasicama ispalo dobro onda si ti nesto ocigledno pogrijesila.
Slobodno ti komentarisi ali odmjereno, ono tvoje nije bio ni nalik tome. Veliki pozdrav i nemoj se bona ljutitii meni se desi 1000 puta da mi neki kolaci sa foruma ne ispadnu dobro  pa ih nikad ne kudim nego mislim da je do mene.

Daraga moja Dinkice...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas se odavno nisam ovako ismijala kao prvo, kao drugo "majstor" za kolace nisam "slifa"nemam (mada pojma nemam sta to znaciuser posted image user posted image user posted image user posted image )a za cudo Bozje sta god napravim meni sve super izadje. Ja kad sam komentarisala kifle ili krofne sta je vec bilouser posted image  nisam tebe niti tvoju "skolovanost"vec kifle koji ti nisi naravno izmislila (sto znaci da nije tvoje remek djelo da bi ga ovako branila)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i to me strasno zasmijava.
Evo ja se ovako ko ne skolovana tebi i tvojim kiflicama  izvinjavam i ja ne bih dalje nastavljala oko gluposti...

Sara&Mohammad

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 599
24.12.2009 10:38:42   
ena23
user posted image user posted image user posted image
Hahahahahaha, joj koma si majke mi, e nek si se izvinila kiflicama, vala, bilo je i vrjeme user posted image

Millenium pleaseeeeeee recept za kocke od maka, ja vooooolim mak na sve i jedan nacin

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *