|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
5.12.2009 23:14:47   
mama mami
IZVORNA PORUKA: Crvena

IZVORNA PORUKA: mama mami

user posted image  

user posted image Eh, evo malo i mog kulinarskog umijećauser posted image
Ja cekam ovaj receptuser posted image

ARAPSKA TORTA

ZA KORU JE POTREBNO: 6 BJELANACA, 125 GR. ORAHA, 125 GR. HURMI, 2 KAŠIKE BRAŠNA, 1 KAŠIKA KAKAOA, 6 KAŠIKA ŠEĆERA

ZA FIL JE POTREBNO:6 ŽUMANACA, 200 ML MLIJEKA, 125 GR. PUTERA, 2 KAŠIKE BRAŠNA, 50 GR. ČOKOLADE ZA KUHANJE, 9 KAŠIKA ŠEĆERA.

PRIPREMA:POLUPAMO JAJA I ODVOJIMO BJELANCA I ŽUMANCA. MIKSEROM MUTIMO BJELANCA I 6 KAŠIKA ŠEĆERA. DODAMO 2 KAŠIKE BRAŠNA, ISJECKANE ORAHE, ISJECKANE HURME I KAKAO. SJEDINIMO SASTOJKE I TIJESTO PRESPEMO U NAULJENU TEPSIJU. PEČEMO OKO 10-15 MINUTA NA 200 STEPENI.
PRIPREMAMO FIL. MIKSEROM MUTIMO ŽUMANCA. DODAMO DIO MLIJEKA I 2 KAŠIKE BRAŠNA. PREOSTALO MLIJEKO SIPAMO U ŠERPU NA ŠPORETU. DODAMO 9 KAŠIKA ŠEĆERA. UZ NEPREKIDNO MIJEŠANJE U PROVRELO MLIJEKO DODAMO RAZMUĆENA ŽUMANCA. KUHAMO DOK KREM NE DOBIJE POTREBNU GUSTINU. DODAMO ČOKOLADU IZLOMLJENU NA KOCKICE. FIL PRESPEMO U SUD ZA MUĆENJE I DODAMO PUTER. SJEDINIMO SASTOJKE. KORU SIJEČEMO NA TRI JEDNAKA DIJELA( AKO VAM JE TEŠKO MOŽE I NA DVA). NA KORE NANOSIMO FIL I NA KRAJU CIJELU TORTU PREFILUJEMO I UKRASIMO PO ŽELJIuser posted image

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 526
8.12.2009 17:08:34   
ena23
MUD CAKE a la ja user posted image

user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu mama mami)
Neposredna veza do poruke: 527
8.12.2009 17:21:35   
amela2208
joj ena23 znas kako mije opao secer... rado bi jedno parceuser posted image user posted image user posted image

ellerine sağlık!!!

Sara&Mohammad

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 528
8.12.2009 17:24:52   
Schecherlemica
Ena kolac ti je njam,njam...
Odlicno izgleda!user posted image
Ljubi nam druga!!!user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 529
8.12.2009 17:27:15   
teta berta
Past ce kod mene za bozic ta mudOuser posted image  Cake joj izvinite na to me podsjeti sto sam bezobrazna....

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

Neposredna veza do poruke: 530
8.12.2009 17:33:49   
ena23
U turskoj postoji modna linija MUDO Collection... Ogromni billboardi uvjek me nasmijavali... pogotovo ako je u pitanju muski modeluser posted image

SCHecherlemo bujrum!

< Poruku je uredio ena23 -- 8.12.2009 17:35:07 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 531
8.12.2009 17:43:39   
amela2208
IZVORNA PORUKA: ena23

U turskoj postoji modna linija MUDO Collection... Ogromni billboardi uvjek me nasmijavali... pogotovo ako je u pitanju muski modeluser posted image

SCHecherlemo bujrum!

[/quote

sto si htjela reci time??? secerlemu zoves a mene ne a???user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zamalo se obrukah MUDA sam pomijesala sa MADO-om... pa ti htjedoh reci kolıko puta si sjedela u MUDOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jel se smirio miki???

Sara&Mohammad

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 532
8.12.2009 22:56:44   
Skvo RR
Evo, taze, slatki hljeb sa grozdjicamauser posted image ! Ja mu dala ime, jer sam imala eksperiment, i hvala Bogu je uspio!!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 533
8.12.2009 22:58:37   
milenium
user posted image obožavam sve s grožđicama,ovo me podsjeća na'' bijelo rebro''...mmm...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 534
9.12.2009 12:10:52   
mamana
Skvo, kaka praviš ovaj kolač? Ja isto volim kolače sa grožđicama.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 535
10.12.2009 10:52:46   
D_K
ja sam sinoc napravila milkšnite po receptu iz coolinarke i nisu mi dobre ispale. tjesto mi isto guma :(
a nedavno sam pravila muffinse - ja se obradovala nasla super recept a tamo ziva katastrofa - bolje su bile one koje ja sama nabardam..
eh, moram vise da vjezbam..
u svakom slucaju naparim oči na vasim lijepim kolacicima i nadam se da cu i ja ubrzo postati slike svojih kolacica :)

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 536
12.12.2009 11:59:48   
amela2208
IZVORNA PORUKA: Dacaa

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Sarene kiflice

-2.5 dl mlijeka
-3 kasike secera
-2 kasike brasna
-1 kasika kvasca

Mlijeko umlaciti, dodati kvasac, secrer i brasno i ostaviti 30tak minuta da smjesa nadodje.
U drugoj posudi umutiti 3 jaja i 2 dl ulja. To dodati u prvu nadoslu smjesu i zatim je podijeliti na dva jednaka dijela.
U prvu smjesu staviti 4 kasike kakaa i brasna kao za jufku a u drugi dio 100 gr kokosa i brasna kao i za prvu smjesu.
Od cokoladnog tjesta a isto tako i od bijelog napraviti po 4 kuglice (jufcice). Prvo staviti cokoladnu jufcicu malo je razviti oklagijom, isto tako bijelu pa staviti jednu preko druge i opet malo razviti. Od toga napraviti 8 trokutica i savijati od sireg ka uzem kraju. Peci 20-25 minuta na 250 C i vruce kiflice stavljati u mlaku agdu od pola case vode i 1 case secera. Posuti secerom u prahu.
Evo i slike postupka posto nije bas jednostavno.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ekstra kiflice,nisam pravila ali izgledaju vrhunski!

uzas zivi, 2 sata sam izgubila i nista. İzgled super ukus nula. Eto ako neko planira da pravi moj savjet NİKAKO.

Sara&Mohammad

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 537
12.12.2009 12:04:03   
tea lana
pa kako to svi ostali su ih hvalili maksimalno

Neposredna veza do poruke: 538
12.12.2009 12:08:46   
amela2208
ne znam kako su ga svi ostali hvalili ali meni uopste nije ukusan izaso. Sastojci nisu  ispisani kako treba, manjka recimo za ovoliko krofni kaze 2 kasike brasna.Svoje misljenje sam  iznijela...

Sara&Mohammad

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 539
12.12.2009 14:25:45   
tea lana
IZVORNA PORUKA: amela2208

ne znam kako su ga svi ostali hvalili ali meni uopste nije ukusan izaso. Sastojci nisu  ispisani kako treba, manjka recimo za ovoliko krofni kaze 2 kasike brasna.Svoje misljenje sam  iznijela...

pa dobro niko te ne napada.Slijedeci put ce sigurno bolje da ispadneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 540
13.12.2009 20:43:13   
Doraa
Moram dodati da sam ih i ja pravila za Bajram i da su super ali nakon što sam ih zaljevala tri puta navedenom mjerom agde puno su bolje-inače su suhoparne ali neko možda voli i tako meni a i MM su bile bolje kad sam ih natopila baš su sočne i ekstra ukusne!
Pohvale za receptuser posted image

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 541
14.12.2009 0:19:59   
veeseelaa
sad se ne mogu sjetiti da li sam se isključivo vodila količinama iz recepta al meni su extra ispale kiflice, svi tražili receptuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 542
14.12.2009 0:22:40   
Hanady RR
ja sam ih radila baš po ovom receptu i svi su zadovoljni bili no dobro ukusi su različiti

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 543
14.12.2009 0:40:00   
Niobe
Američki brownies
Sastojci 200 g čokolade
100 g šećera
150 g maslaca
4 jaja
150 g brasna
1 žličica  praska za pecivo
1 vanilin secer
30 g badema ili indijskih oraha

Priprema
    Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.

user posted image

< Poruku je uredio Niobe -- 14.12.2009 0:41:26 >

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 544
14.12.2009 9:23:44   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Niobe

Američki brownies
Sastojci 200 g čokolade
100 g šećera
150 g maslaca
4 jaja
150 g brasna
1 žličica  praska za pecivo
1 vanilin secer
30 g badema ili indijskih oraha

Priprema
    Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte omekšali maslac, 150 g omekšane čokolade i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte nasjeckane bademe.Smjesu stavite u namašćenu tepsiju (vel. 37×22 cm), pospite ostatkom grubo narezane čokolade i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje Browniese narežite na kocke i po želji poslužite uz tučenu šlag pjenu.

user posted image

mmmmm odlicno izgledaju, i ja sam ih pravila ali se ne sjecam po kojem receptu tako da cu definitivno i ove probati :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 545
   UPOMOĆ!
16.12.2009 11:18:22   
Niobe
Kako spasiti biskvit koji je izvadjen nepečen iz rerne user posted image user posted image user posted image
HITNO!!

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 546
   RE: UPOMOĆ!
16.12.2009 11:20:24   
maja78 RR
vrati ga u rernu :)

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 547
16.12.2009 11:20:26   
fatimica09
user posted image ja poletila na UPOMOC, a ja sam ti pravi antitalenat za kolace...ma ja bih ga vratila u rernu kakva sam user posted image

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 548
16.12.2009 11:21:28   
Hocu bebu
IZVORNA PORUKA: Niobe

Kako spasiti biskvit koji je izvadjen nepečen iz rerne user posted image user posted image user posted image
HITNO!!

Vrati ga, na manju temperaturu i cekaj, pa probodi nozem, ako ne ostaje nista po njemu tad ce ti biti pecen

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu Niobe)
Neposredna veza do poruke: 549
16.12.2009 11:23:02   
Mirkica
kad je NIobe pitala prije dva dana dosad je i pojela kolac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *