|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
25.11.2009 18:51:43   
Anushka
amela, ova dulce de leche krema kako je ovako zuta??? ja je godinama pravim za oblatne, i uvijek je smedjkasta, kao karamel, onda dodam jos maslaca, cokolade za kuhanje i orahe i bude stvarno super. Sad sam progooglala slike i samo na coolinarki sam nasla bas ovu sliku da je zuta, na svim ostalim slikama je smedja, kao i kod mene. Evo sad upravo kuham u jednoj serpi za standardni fil a u drugoj da probam da ostane zuto. I nesto mi bas malo secera na 1,5l mlijeka jer ja ukuham 1kg na 1l mlijeka, al sta god da ispadne nece se bacitiuser posted image  jedino da nije od kondenzovanog mlijeka ili neka kupljena gotova..

(odgovor članu mama mami)
Neposredna veza do poruke: 501
25.11.2009 20:00:50   
Amelaa RR
1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja)
IZVORNA PORUKA: Anushka

amela, ova dulce de leche krema kako je ovako zuta??? ja je godinama pravim za oblatne, i uvijek je smedjkasta, kao karamel, onda dodam jos maslaca, cokolade za kuhanje i orahe i bude stvarno super. Sad sam progooglala slike i samo na coolinarki sam nasla bas ovu sliku da je zuta, na svim ostalim slikama je smedja, kao i kod mene. Evo sad upravo kuham u jednoj serpi za standardni fil a u drugoj da probam da ostane zuto. I nesto mi bas malo secera na 1,5l mlijeka jer ja ukuham 1kg na 1l mlijeka, al sta god da ispadne nece se bacitiuser posted image  jedino da nije od kondenzovanog mlijeka ili neka kupljena gotova..

Mislim da je kvaka u ovome,1 žličica sode bikarbone (može i bez nje, jer se ona dodaje da bi se dobila tamnija boja) .

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 502
25.11.2009 20:18:55   
Anushka
ma to me i zbunilo, jer ja ne dodajem sodu a bude tamna, al evo kuhaju se dva sata, i ova sa manje secera je zuckastija ali i dosta rjedja. izgleda da je u tome kvaka - manje secera svjetlija boja:=) Kuhat cu ih jos nekih sat-dva i ako nista dodati po jedan puding da ih zgusne, umorna sam bas.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 503
25.11.2009 20:21:14   
noaa
Cokoladna torta
KORA:
250 grama margarina
20 dkg secera \ umutiti

dodati 8 zumanjaka
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
200 grama otopljene cokolade i 8 bjelanjaka
ispeci,malo prohladiti i zaliti sa 1dcl mlijeka i malo ruma.

FIL:
1 litar vrhnja za slag(meni je naj megle)
4 cokolade za kuhanje \kuhati dok se cokolada otopi,ne smije prokljucati\malo ohladiti

Tjesto ostaje u kalupu,po njemu naslagati visnje iz kompota i preliti filom,ostaviti na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi i onda staviti u frizider\po mogucnosti da prenoci\

nemojte da vas zbuni sto je fil tecan pa da ga prospete kao moj mamauser posted image user posted image stegne se pravo

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

Neposredna veza do poruke: 504
25.11.2009 23:02:06   
Amelaa RR
Sheri daj nam slike molim teeee, jesi stavljala ovaj Dulce fil

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 25.11.2009 23:03:13 >

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
3. 17.11.2015 Beta 0,1
10.11.2016 Spontan

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 505
25.11.2009 23:06:27   
sheri
e nisam, to mi je bilo zahmetli sad praviti(uspavljivanje beb, kupanje i sluser posted image user posted image se ne uklapa u to). al bice neki drugi put. a uslikat cu vam, pa sutra postaviti, jer sad je jos na hladjenju. al malo sam onako liznula, dok sam vadila iz kalupa, i sva je mmmmm socna. valjda treba biti tako socna, kao da je mokra. ma meni se cini da je fantasticnauser posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 506
25.11.2009 23:09:10   
Nunichi
Noa vidim da si mi stavila recept. Hvajaaaa... user posted image
Zvuci jednostavno, a mmm ukusno. Pravim nakon praznika, dok se pojedu svi kolaci od Bajrama. user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 507
25.11.2009 23:10:47   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: sheri

e nisam, to mi je bilo zahmetli sad praviti(uspavljivanje beb, kupanje i sluser posted image user posted image se ne uklapa u to). al bice neki drugi put. a uslikat cu vam, pa sutra postaviti, jer sad je jos na hladjenju. al malo sam onako liznula, dok sam vadila iz kalupa, i sva je mmmmm socna. valjda treba biti tako socna, kao da je mokra. ma meni se cini da je fantasticnauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Veliko bravo za tebe zeno... i jedva cekam slikeee. Ma nego sta nego je ukusna..hajd prebaci jedan komad...user posted image

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
3. 17.11.2015 Beta 0,1
10.11.2016 Spontan

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 508
25.11.2009 23:14:20   
sheri
evo draga, saljem 2 da se sutra uz kaficu nadjeuser posted image
e sad , vjerovatno zbog velicine kalupa, kod mene je malo sira , i tanja od ove na slici. a vec kontam da kupim i manji kalup, da slijedeci put isprobam da bude deblja. i nije tesko napraviti. a kuca sva mirise na cokoladu

Neposredna veza do poruke: 509
25.11.2009 23:16:15   
noaa

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Noa vidim da si mi stavila recept. Hvajaaaa... user posted image
Zvuci jednostavno, a mmm ukusno. Pravim nakon praznika, dok se pojedu svi kolaci od Bajrama. user posted image

jednostavna skroz ko voli cokoladu lud je za njomuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 510
25.11.2009 23:31:48   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: sheri

evo draga, saljem 2 da se sutra uz kaficu nadjeuser posted image
e sad , vjerovatno zbog velicine kalupa, kod mene je malo sira , i tanja od ove na slici. a vec kontam da kupim i manji kalup, da slijedeci put isprobam da bude deblja. i nije tesko napraviti. a kuca sva mirise na cokoladu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala draga moja...ja jos ne znam sta praviti za Bajram ..kontala sam nju al ne znam..

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
3. 17.11.2015 Beta 0,1
10.11.2016 Spontan

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 511
25.11.2009 23:33:05   
noaa
AmelaRR napravi ovu moju isto je superuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 512
25.11.2009 23:36:53   
sheri
e moja seka je pravila onu kremu bijelu, zaboravih kako se zove, al ona ce oblatne mazati njom. pa javim sutra kako je ispala. imam ja jedan recept za kolac, lako ga napraviti, a bude ga poprilicno. evo napisem samo da nadjem

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 513
25.11.2009 23:44:37   
sheri
8 jaja
8 kasika secera
4 kasike brasna
200g cokolade u prahu
1 prasak za pecivo
jaja i secer dobro , dobro umutiti. a onda lagano dodavati brasno i prasak za pecivo, i mijesati kasikom, ne mikserom. kad se ujednaci masa, umijesati cokoladu u prahu. smjesu istresti u pleh iz rerne, namascen i pobrasnjen. peci na 160-170 stepeni, oko 20-30 min.( probavati cackalicom jel peceno)kad se biskvit ispece, dok je vruc zaliti ga sa 100 ml mlijeka i 2 kasike ruma.
FIL
1 l slatkog vrhnja, megle ono je najbolje za ovaj kolac
400g cokolade za kuhanje
lagano otopiti ovo, paziti da ne prokuha.
na ohladjen biskvit razliti fil, kutljacom najbolje. malo protresti da se razlije , i u frizider , da stoji najmanje 12 sati

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 514
27.11.2009 23:01:07   
milenium
user posted image ovaj sam pravila jučer i upravo ga jedemuser posted image i mm istouser posted image

Neposredna veza do poruke: 515
27.11.2009 23:02:42   
milenium
zove se ''crne ledene kocke'', a recept kasnije (zoveuser posted image )

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 516
30.11.2009 15:03:12   
milenium
nastavak...
7jaja
7 kašika šećera
3 kašike ulja
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 pec.prašak

3 kašike šećera prokuhat u 2 deci vode i time prelit ohlađen kolač

krema:u pola l mlijeka stavit 9 kašila brašna,dobro umutit i kuhat na laganoj vatri.kad se ohladi dodat pola margarina(bolje je malo više od pola),
1 vanilin šećer i 4 kašike običnog šećera.

prelit glazurom od čokolade.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 517
30.11.2009 17:42:39   
Doraa
moram reći da ste mi puno pomogle s vašim receptima za Bajram nikad brže nisam odlučila šta ću praviti-hvala vam puno kraljice ste s vašim receptima!
Zato mislim da bi bio red da pohvalim one koje su se potrudile da stave svoje recepte:HVALA i svaka vam čast.

Ja sam bogata žena hB

Neposredna veza do poruke: 518
30.11.2009 17:53:41   
Doraa
pokušaću postaviti sliku:
[img]http://img192.imageshack.us/img192/463/dsc00342tn.jpg[/img] 

< Poruku je uredio Doraa -- 30.11.2009 18:07:39 >

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 519
30.11.2009 18:11:25   
Doraa
ne znam zašto mi ne prikaže direktno sliku išla sam kako je objasnila DinaRR na temi  Kako postaviti svoju sliku na forum? ali sam izgleda previše smotana??!user posted image

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 520
30.11.2009 19:05:30   
milenium
user posted image Evo Doraa tribala si samo otvorit ovu adresu i kad ti se pokaže slika samo preko slike kopiraj-zalijepi!
i user posted image za kolačićeuser posted image

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 521
1.12.2009 21:37:31   
Doraa
user posted image izgleda da sam sad uspjela hvala milenium!

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 522
4.12.2009 9:12:43   
maja78 RR
pravila sam mus "ala skvo" i odlican je bio, samo sam ja kremu prepolovila pa u jedan dio dodala extrakt mentola :) za sve je pohvale mus i lagan za napraviti a nije obican :) Naravno nisam stigla slikati jer su svi navalili :)

i napravila sam kremu Dulce de lecci vrhunska je, ispalo mi je oko 1,1 kg 

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Doraa)
Neposredna veza do poruke: 523
4.12.2009 9:34:06   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: maja78

pravila sam mus "ala skvo" i odlican je bio, samo sam ja kremu prepolovila pa u jedan dio dodala extrakt mentola :) za sve je pohvale mus i lagan za napraviti a nije obican :) Naravno nisam stigla slikati jer su svi navalili :)

Super, user posted image user posted image user posted image . Tek sam sada procitala tvoj pp, drago mi je sto je sve ispalo za 5!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 524
4.12.2009 10:03:40   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: maja78

Super, user posted image user posted image user posted image . Tek sam sada procitala tvoj pp, drago mi je sto je sve ispalo za 5!

ma za 10, hvala na receptu, pravo je jednostavan a tako ukusan!

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *