|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
23.7.2009 13:02:08   
palma
Pozdrav. Samo da se kratko javim i ja završila sa laparo, radila u ponedjeljak. Jedan jajovod prohodan skroz drugi malo pročistio, nije mogao potpuno, sklonio vodene ciste i radio driling jajnika jer im je opna bila čvrsta. Kaže da su sad šanse veće pa šta Bog da.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 401
23.7.2009 13:08:49   
nella
zelim ti puno srece i da odmah nakon laparo. ostanes user posted image
SRETNO!!!user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 402
23.7.2009 13:52:15   
Makica29
Sretno Palma! user posted image

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 403
25.7.2009 0:29:12   
lamama
Palma i ja ti želim sretno i da budeš već prvi ciklususer posted image !!!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 404
25.7.2009 15:02:28   
palma
Hvala vam puno na lijepim željama i ja vama želim što prijeuser posted image !

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 405
25.7.2009 17:22:00   
ena0002
Palma sretno i da nam sto prije ostanes user posted image   user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 406
4.8.2009 13:16:47   
palma
Poslije laparo sam radila onaj neki nalaz endometrija ( biopsija endometrija), i kad je bio gotov pitam one na patologiji je li uredu oni kažu jeste. Juče odem kod doktora, on kaže uredu je u smislu da nemaš karcinom ali nije uredu za trudnoću kaže postoji neko bujanje endometrija, pa se brinem, on kaže da postoji terapija i za to i da nije ništa opasno, na UZ kaže da je sad za sad ok i da mi neće dati nikakovu terapiju. Ima li neko od vas iskustva sa tim. Nešto sam tražila na internetu ali nisam našla neko razumljivo objašnjenje. Kod mene piše dijagnoza: Hyperplasia glandularis simplex endometrii. ako neko nešto zna o tome neka javi....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 407
24.8.2009 13:57:35   
Dacaa
Cao cure!Ja sam nova ovde kod vas.mm i ja radimo na bebi 2god.Inace imam pcos.Uskoro idem na laparoskopiju sa histeroskopijom i nasla sam kod vas bas puno informacija.Malo mi je frka,to ce mi biti prvi zahvat,operacija,ma da ne pominjem koliko me je strahuser posted image user posted image Joj valjda ce sve biti ok!

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 408
24.8.2009 14:00:00   
Zoe
Dacaa, samo polahko i puno sreće, da ti zahvat pomogne da ubrzo postaneš user posted image , uh, kako se meni moj put čini spor, sad bih i ja rado na jedan driling jajnikauser posted image

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 409
24.8.2009 14:06:46   
Dacaa
zoeuser posted image Ma ja sam tek na pocetku.Drago mi je sto imate bas sve sto treba da se ponese....Samo kod nas imas tri reza.Jedan u pupku,i po jedan na svaki jajnikuser posted image To je kod nas tvl/histeroskopija.Jednodnevna dijagnostika bracnog steriliteta,transvaginalna laparoskopija.
Sita sam vise pregleda,i ako tek na pocetku,a posle tog zahvata cu sve znati.Samo to seckanje....user posted image

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 410
24.8.2009 14:09:28   
riba78
Daco dobrodošla user posted image .laparoskopija user posted image   ništa strašno ,
,za sedmicu se osjećaš super kao da nisi ni imala operativni zahvat,ne brini user posted image
aBd da to bude posljednja prepreka do tvoje user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 411
24.8.2009 14:14:22   
Dacaa
Hvala vam na podrsci!user posted image Bas mi znaci.Sad eto kako se to priblizavam sve citam i upijamuser posted image Ma kad -tad sve ce mo biti trudne!user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 412
24.8.2009 21:55:56   
sabas
Dacaa dobrodosla i ubrzo se preseliala na forum trudnica. Ja sam imala laparo u martu i nisam mogla da vjerujem kako se brzo oporoavi-stoga ne brini samo milsi na to kako ce to pomoci ka putu bebaca
Sretno

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 413
24.8.2009 23:14:11   
lamama
daco ja imala laparo u oktobru, a histeroskopiju u maju  i ništa strašno, neka ti je sa srećom, da sve prođe hairli!!!user posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 414
25.8.2009 7:58:13   
ena30
Pozdrav cure, molim vas da mi odgovorite ako ko zna, doktor mi je rekao da će mi ako se ne desi trudnoća za tri mjeseca raditi ''prohodnost stuba materice'' šta to znači jel to prohodnost jajovoda???? na netu ne mogu ništa da pronađem o toj temi.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 415
25.8.2009 8:57:48   
/MMK/
Ena 30 vjerovatno greška u komunikaciji, to je vjerovatno prohodnost tuba ( jajovoda). Je li rekao kako, može HSG ili laparoskopija.
Laparoskopija je pouzdanija metoda, dok HSG se može raditi ambulantno.

09.2010.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 416
25.8.2009 9:54:08   
ena30
MMK hvala ti na odgovoru, stvarno mi nije bilo jasno šta je time htio reći, ali baš se tako izrazio još je dodao da zbog moje zavaljene maternice mogu postojati priraslice, nije spomenuo kako će raditi samo da će 3 mjeseca pratiti da li ovuliram i onda to raditi, ja tad nisam pitala ništa kontam vidjeću na netu da ne lupetam kad ovamo nema ništa o tome, pa kontam mora biti prohodnost jajovoda nema šta drugo

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 417
25.8.2009 10:18:57   
/MMK/
Ena onda je garant mislio na laparo. gdje imaš 3 rezića kroz jedan od njih ide kamera kojom se pogleda ciljano stanje unutrašnjosti i eventualne priraslice.
Ja se nadam da će to biti sve ok. a i ako budeš trebala raditi laparo nije strašno, nekolicina žena je ostala T baš nakon nje.
Sretno

09.2010.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 418
25.8.2009 12:29:02   
Dacaa
E superuser posted image Ma kad ste vi prezivela i ja cu!user posted image hvala vam puno cure drage
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 419
14.9.2009 15:38:31   
gopija
Drage moje forumasice,

nije me bilo poprilicno dugo vremena u diskusijama ali sam pomno pratila sva desavanja na forumu. Prije svega da cestitam svim trudilicama koje su "ubole" :)

Kod nas je poslije dugotrajne stimulacije Klomifenom, Menopurom, Pregnylom i jedne inseminacije stanje ostalo nepromijenjeno i predlozena je laparoskopija s histeroskopijom. Termin je 16.09.

Sve sam procitala i iskreno vam se svima zahvaljujem na savjetima tako da cu sutra spremna otici na OP.

Uglavnom, drzite mi fige...

Puno vas sve pozdravljam i javim rezultate :)

:) mi se volimo i vjerujemo da cemo uspjeti ;)))))

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 420
30.9.2009 22:52:47   
Bekica
Cao svima!!!Ja sam radila laporoskopiju i odstranjen mi je desni jajovod jer je bio hydrosalpings,doktor mi je objasnio da kada je takav kanal on ispusta neku tecnost i da je bolje da se ukloni jer sa takvim jajovodom ne moze doci do trudnoce!Brz je oporavak,a meni je moj doktor i estetski dobro odradio tako da se oziljci skoro i ne vide!Jos uvek nisam trudna jer su sad hormoni poludeli,pa imam terapiju!

(odgovor članu gopija)
Neposredna veza do poruke: 421
30.9.2009 23:18:09   
ledy blue
Evo ja se prijavljujem za laparoskopiju u ponedjeljak...još jedan korak  ka nasoj user posted image ...nadam se jedan od posljednjih 

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 422
30.9.2009 23:20:16   
ena0002
Sretno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 423
1.10.2009 1:38:17   
Lilly
Sretno!user posted image Samo da sve bude okuser posted image user posted image user posted image user posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 424
1.10.2009 7:07:54   
Zoe
Ledy blue, sretnooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *