|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
23.3.2009 23:27:37   
sabas
Drage moje djevojcice,
Skoro da sam 'ko nova' nisam se javljala nekoliko dana jer mi je bila prava frka inace nisam panicar, ali,
Na dan kada sam imala op imala sam vaginalnalno krvarenje, nisam trebala da dobijem (ranije 6 dana) znam da me nisu radili vaginalno Rekla sam dr nije se zabrinjavao, ali je rekao da mu se javim prije kontrole ako potraje. Inace ciklusi mi traju max 3 -4 dana ali sada je trajalo 5 dana jos nisam imala stolicu, stomak tvrd -sinoc me panika obuzela Sta ako nesto nije ok, ako su nesto poremetili samom op. Nisam nikome nista govorila da i ostale ne uzmeniravam, a takodje nisam ni vama pisala (jer nekada kada na glas kazes obistini se)Cak sam od nervoce juce cistila kucu morala sam nesto da radim, cijelu noc nisam spavala Srecom jutros ulozak cist, nema ni kapljice, stolica :)
Djevojke najbolje ste i da sto prije ugledamo nase bebuline

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 351
24.3.2009 8:11:02   
meedic
Draga sabas drago mi je da si dobro. Ja sam poslije op krvarila kada sam dosla u intenzivu i trajalo je dva-tri sata. Takodjer sam to doktoru rekla i on mi je rekao da je to ok. A ti si izgleda dobila pravu mjesecnicu prije vremena, i ja ne mislim da je to zabrinjavajuce jer to je mozda samo reakcija na op, pa ti poranila. A vec kada je doktor rekao da to nije opasno, nebih se ni brinula jer ti je prestala. Cak sam citala ako se ne varam da to krvarenje ukazuje na to da je op bila uspjesna.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 352
24.3.2009 13:22:28   
sabas
Meedic, hvala na inf sada je sve ok , krvarenje je totalno prestalo Jutros hig ulozak skroz cist, obzirom da pijem dvije vrste antibiotika ocekivala sam bijelo pranje, ali cist je totalno. A podatak da je krvarenje pokazatelj uspjesne op nisam znala

Ovo je jos jedan dokaz da se jedino vama mogu obratiti ako je frka

Veeelike puse

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 353
30.3.2009 12:32:22   
Makica29
Cure mozete li mi reci da li je dozvoljeno na GAK unijeti sa sobom neku torbu za sve te stvari koje nosimo u bolnicu?
Ako ne, u cemu ste vi drzale vase stvari? Sam bademantil zauzima jako puno mjesta user posted image  a kamo li sve te higijenske potrepstine + neke grickalice i sokici koje vidim da preporucujete ponijeti.
Je li potrebno nositi rezervnu pidjamu?

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 354
30.3.2009 12:38:44   
lamama
Ma naravno dsa možeš da uneseš torbu sa svojim ličnim stvarima, ja sam u nju sve potrpala i još sam ponijela i veći neseser da higijenskim priborom i ponesi dosta tualet papira, maramica i vlažnih maramica trebat će ti da obložiš Wc šolju ja sam tako radila svaki put. Možes ponijeti i duplu pidžamu.

nemoj nositi puno hrane, jer taj dan kada budeš primljena u bolnicu moći ćeš da jedeš do jedan, a onda do dvanaest navećer samo tećnost, nakon toga ništa više do operacije i ništa ni poslije op, a ako ti šta zatreba mogu ti uvijek dionijeti tvoji, moeš imati i mobitel, neka ti je sa srećom!!!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 355
30.3.2009 12:55:48   
Makica29
Hvala lamama user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 356
30.3.2009 13:19:32   
Zoe
Makice29, sretno i da nakon op. brzo postaneš user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 357
30.3.2009 15:33:56   
ana08
Hej drage moje, i ja sam se nakon silnih pretraga odlučila i na laparaskopiju. radim nalaze i treba da zakažem termin. Dr mi je predlagao da radimo nakon mjesečnice, ali meni upravo tada ne odgovora user posted image .
Znate li može li se laparo raditi prije mjesečnice, u vrijeme plodnih dana i sl.? Kada ste vi radile? Koliko dana traje oporavka odnosno koliko dana ću biti "onesposobljena" da idem na posao? Hvala vam unaprijed!

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 358
30.3.2009 15:37:49   
vjestica
nije bitno kad radiš laparoskopiju, jedino se preporučuje poslije user posted image za svaki slučaj
ja sam je radila 18 dc, samo sam se pripazila tokom ovulacije (a što reče Godinjak, ne moram se paziti, jer kad se dosad nije desilo da ostanem user posted image neće ni sad)
ja sam na bolovanju bila sve ukupno 2 sedmice(sa prijemom u bolnicu prije op, znači 10-tak dana nakon op. sam se vratila na posao)
sretno i da već prvi ciklus nakon laparo ostaneš user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 359
30.3.2009 15:48:54   
ana08
Godinjak baš zna uliti nadu. Kao da svaka od nas od laparaskopije ne očekuje da konačno otkloni problem zauser posted image .  Nekako mi je bezveze da radim prije user posted image  jer se uvijek nadam da sam baš ovaj mjesec uspjela. Izgleda da ću raditi oko 10 dc, odnosno za vrijeme ovulacijeuser posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 360
30.3.2009 15:54:41   
vjestica
nisi me shvatila
nije mi rekao da neću zatrudniti poslije laparoskopije, nego prije
jer sam ga pitala trebam li se pripaziti za vrijeme ovulacije (kad mi je zakazao termin za laparo 18 dc) rekao je pa pripazi se, ali kad se nije dosad desilo ne vjerujem da će sad prije op.
inače on nije osoba koja će te demoralisati, meni baš suprotno uvijek ulije nadu kad sam ja ubjeđena da ništa od toga
a odmah da znaš da je nekim curama upravo taj ciklus nakon laparoskopije bio dobitni
ja se nadam da će i tebi tako biti user posted image user posted image

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 361
30.3.2009 15:55:59   
lamama
Anao8 sretno, ja sam radila operaciju 20 DC.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 362
30.3.2009 16:05:19   
Makica29
Hvala Zoe  user posted image

Ana sretno! Mozda se i vidimo gore user posted image

Ja sam obavila krv i urin, jos mi ostaje rtg i internista, a ove sedmice ocekujem i gospodju vjesticu u posjetu, pa  sve cekam s rentgenom do tad. Nadam se da cu nakon njenog dolaska uspjeti obaviti ovo sto mi je ostalo u 2 dana i dobiti termin ovaj mjesec u prvoj polovini ciklusa.

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 363
30.3.2009 16:20:19   
ana08
Ne vjerujem da ću ja tako bzo jer moja vještica stiže oko 11.
Sretno i javi nam svoje utiske!!!

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 364
30.3.2009 16:25:23   
Makica29
Hvala user posted image   Javicu se svakako. Samo da mi je vise staviti to sve iza sebe.

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 365
31.3.2009 11:32:03   
ana08
Samo da vam javim da sam od jutros pravo razočarana...Osigurana sam u RS i oni zamislite na plaćaju troškove laparo operacije na Koševu jer se ne radi o klasičnoj operaciji?! Jutros sam se namučila oko svih uputnica i čekanja i na kraju mi kažu da moram platiti iz svog džepa 1400 KM. Možete li zamisliti? A redovno mi od plate odbijaju po 500 KM zdravstv. osguranja svaki mjesec. Poludila sam. Ne da mi se davati toliki novac kada nemam konkretan problem. Htjela sam to uraditi preventivno. Je li iko od vas imao ovakav problem? Zna li neko da  li laparo rade u Banja Luci. Užas, u kakvoj mi zemji živimo! 

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 366
31.3.2009 17:26:14   
Ela78
Mogu misliti koliko si se iznervirala, ali Fond nece refundirati troskove laparoskopije na Kosevu jer se to radi u Klinickom centru Banja Luka. Poslala sam ti vec private znam sigurno da ovdje placas samo participaciju 9 KM po danu lezanja u bolnici. Ako vec imas sve nalaze izvadjene najbolje da samo telefonom zakazes operaciju ali cucemo se jos dok prikupim podataka... 

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 367
1.4.2009 13:41:55   
ana08
Odgovorila sam ti na PP. Molim te provjeri jer imamo različite informacijeuser posted image Hvala puno!

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 368
13.4.2009 10:59:31   
Sandra32
Poz,

Imam jedan prijedlog: Da napravimo statistiku "Koliko dugo nakon laparo ste ostali trudni".Nesto kao "Koji dr vas vodi".

Poz.

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 369
13.4.2009 11:21:52   
ena0002
Sandra to je super ideja, i mene to bas interesuje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 370
15.4.2009 8:42:44   
Sandra32
Jesu li vama u pripremnom procesu za OP rekli da nalazi urina & krvi ne smiju bit stariji od 7 dana?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 371
16.4.2009 16:12:47   
brzamala
IZVORNA PORUKA: Sandra32

Poz,

Imam jedan prijedlog: Da napravimo statistiku "Koliko dugo nakon laparo ste ostali trudni".Nesto kao "Koji dr vas vodi".

Poz.     

Ovo je dobra ideja,bilo bi super cuti iskustva.user posted image user posted image

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 372
20.4.2009 7:56:13   
Makica29
Pozdravljam vas drage moje, evo da vam javim da sam i ja zavrsila sa svojom laparo i histero. HB bilo je sve u redu. Najgora je nervoza uoci odlaska u bolnicu, a kad vec jednom dodjete tamo, sve ide tako brzo da nemate vremena razmisljati. Kako neko rece mislila sam da ce problem biti u prohodnosti jajovoda,a sad kad je to u redu, malo sam zbunjena user posted image   ali i presretna jer uprkos svemu osjecam da sam korak blize cilju.

Svima hvala na savjetima, informacijama i lijepim zeljama user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 373
20.4.2009 7:58:42   
Zoe
Makice, super kad si i to obavila, sad samo u akciju, i želim vam ubrzo user posted image user posted image  
Puno srećeuser posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 374
3.5.2009 11:39:43   
Sandra32
Poz,
Da li ste imali "napuhnut" stomak nakom laporo? Koliko dugo traje krvarenje?
s

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *