|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
3.5.2009 22:28:56   
Lilipop
uh, ja sam nakon laparo dugog dana prokrvarila i to prava menga koja je trajala 8 dana, ali se to desilo zbog pada hormona. Kod druge cure nije tako bilo, neke nisu uopce ni imali krvarenje. A napuhnut stomak je sasvim normalno, jer se ipak u stomaku desila neka " trauma" i organizam normalno reaguje na to. Nakon HSG sam krvarila 3 dana, ali onako slabo, smedje.

3 x IUI -0

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 376
3.5.2009 22:31:50   
nella
draga sandra normalno je da ti nakon laparo stomak bude napuhan,a krvarenje je kod mene  trajalo 3-4 dana,ali je bilo oskudno!zelim ti brz oporavak!!!user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 377
4.5.2009 12:55:30   
lamama
Ja poslije laparoskopije nisam imala nikakvo krvarenje, menstruacija mi je poslije laparo došla na vrijeme, tako da se trebaš posavjetovati sa ljekarom da li je to normalno.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 378
8.6.2009 12:16:52   
lara2009
zdravo drugarice, kako ste mi?

meni laparoskopija bila 27 i malo krvarila...
pila antibiotike kako mi je rekao 8 dana ,

helem prikačila mi se alergija na uloške.. koka bila ko pečena sada je i to prošlo... al me malo ova lijeva strana boli gdje mi je izvadio cistu....ne boli puno neg nako nelagoda... a nisam nikud išla sem 11 dan poslije operacije na jedan roštilj i tu sam pola vremena ležala...inače ne radim pa možda i nemam nikakve brige  pa mislim na to lijevo a ko ćini i se boli malo ...oj stalno nekakva sikiracija

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 379
8.6.2009 15:41:38   
Lilipop
Nista ti ne brini, sve je to normalno. Kad su meni vadili cistu i godinu i pol nakon operacije, kad je bila promena vremena (hladno pa vruce) mene je jajnik bolio, ko stare ljude kad se zale da im reuma reaguje na vreme. Super si ti i samo odmaraj, lezi sve dok ne budes ko da se nista nije desilo. Meni danas  13 dan nakon histero , pa jos krvaruckam iz rane, ali ti ja bona nisam odmarala ni pola sata, svaki dan neki ljudi po kuci, jos mi dosli  prijatelji iz australije i bice kod nas jos mesec dana. Ponekad pomislim da cu da iskrvarim skroz do tad..user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu lara2009)
Neposredna veza do poruke: 380
8.6.2009 18:01:50   
sabas
ja sam odma poslije operacije prokrvarila (5-6 dana ranije) trajalo mi je duze nego obicno , dr mi je rekao da to nije nista samo reakcija organizam dosla ranije

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 381
9.6.2009 17:10:40   
lara2009
i meni je skupa sa laparo radio i histerskopiju... ma lezim veći dio vremena...pa okući malo takutam...ručak...jaranice hvatam da mi veš steru i tako...ma pozeljela sam kud i malo prohodat...luda sam bila prije operacije nikud nisam išla kuću okrečila...od 27 kad je operacija nikuda ....a i vani ovo 1000 stepeni ne bi mogla... jedino da muža kad naveče nagovorim da prošetamo....a on opet više se boji neg ja samo viče lezi kud ćeš

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 382
9.6.2009 19:58:39   
Lilly
Pozdrav!
Moja rodica je radila laparo i histero. Dr. joj je rekao da dode na kontrolu sa otpusnim pismom ali patoloski nalaz nije spominjao. Sta mislite da li svima prilikom op. radi tu pretragu, isjecak, bris ili sta vec, pa salje na analizu), ili samo nekima???
Ja sam davno radila laparo. pa sam vec zaboravila. Samo znam da sam uz otpusno pismo imala i patoloski izvjestaj koji je dr. zahtjevao i potom ocitao...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu lara2009)
Neposredna veza do poruke: 383
9.6.2009 20:03:08   
mina23
Ja sam radila histereskopiju, imala sam neku pregradu na maternici, i uklonili su mi je jer sam zbog te pregrade im ala 2 spontana, .
Jeli iko jos to radio i zasto???
Sad sam trudna ali bojim se jer mi je i zavaljena maternica

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 384
10.6.2009 11:59:27   
lara2009
sve apsolutno sve što se izvadi iz organizma na operaciji ide na PH tj na patohistološku analizu... na Patologiju gdje se odredi koje je tkivo.... da li je zdravo ili ima kakvih promjena

ja 29 mm 30godina 1,5 godina u braku....hoćemo bebicu

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 385
14.6.2009 23:43:18   
palma
Pozdrav....ja treba da radim laparo u julu pa mi je Godinjak dao da vadim nalaze...rekao je da mogu sve uraditi u Zenici samo kod interniste trebam na Koševo...ja znam da je internista negdje na spratu klinike za sterilitet ali ne znam tačno gdje, i da li se ja trebam naručiti ili samo doći, pošto sam ja sa drugog kantona ne znam baš....je li internista pogleda ove nalaze i radi li on neke pretrage....molim vas odgovorite pošto bih trebala ovih dana ići.... 

(odgovor članu lara2009)
Neposredna veza do poruke: 386
15.6.2009 0:04:10   
sabas
palma ja sam iz Sarajeva, i nisam se narucilvala kod interniste dr Mira je krasna zena ona pregleda sve nalaze ispita te i mislim da ona da generalno ocjenu da li mozemo na op ili ne (naravno ponesi sve nalaze ) i provjeri tel da li je tu mozda je i ona na go

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 387
15.6.2009 13:21:13   
lara2009
oj drugarice drage...sinoć eto vrelo vruće hajd da izađem da prošetamo ja i mm od bidtrika do ekonomije... valjda me onaj vjetar uz miljacku sredio...bila u majici i suknji ...jedino da jaknu nosam sa sobom............:)
tako me zabolilo ovo ko oko bubrega na lijevoj strani gdje mi je ostanjenja cista...cijelu noć sam hodala...

i jutros ode u dip tamo promaha odmah opet boli.....

vjerujem da je normalno sve to...još je svjeze bilo 27. maja...al izgleda ovo ljeto kupanje u pohladnom moru nema šanse i moja navika tuširanja poledenom vodom ljeti ima da je zaboravimmmm 

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 388
15.6.2009 14:58:11   
Makica29
Palma internista ti je tacno iznad ambulante u kojoj radi Godinjak, na spratu iste zgrade, samo ti je ulaz s druge strane. Kad dodjes tamo to su ti  zadnja vrata lijevo, na kraju hodnika. Pocinje raditi u 8 (mada zna kasniti) i ne trebas se narucivati. Ako u sklopu pretraga koje ces u Ze raditi nisi napravila EKG, uradi to prije nego sto udjes kod interniste jer ce te vratiti da to radis, pa da ne gubis bez veze vrijeme. A EKG je na istom mjestu, dakle isti hodnik, isto sa lijeve strane, mislim da su samo jedna ili dvoja vrata nize.
Internista ce ti pogledati ostale nalaze, preslusati pluca jos jednom, pitati za ranije bolesti, eventualne operacije i sl. i dati svoje misljenje da li si spremna za operaciju.
Pozz i sretno! user posted image

(odgovor članu lara2009)
Neposredna veza do poruke: 389
15.6.2009 16:25:50   
palma
Hvala vam puno na brzim i iscrpnim odgovorima.....

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 390
27.6.2009 13:26:38   
palma
Pozdrav..Molim one koje su radile laparo kod Godinjaka da mi kažu koliko se čeka termin, ja sam uradila sve nalaze i bila kod inerniste a u ponedjeljak trebam kod Godinjaka, pa me zanima kad bih ja mogla očekivati operaciju? Da li se dugo čeka za termin?

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 391
27.6.2009 13:50:52   
palma
I Još zaboravih...meni iternista nije ništa rekla ni mogu ni ne mogu na operaciju samo je nešto napisala ali ja to ništa ne vidim pročitati, samo na kraju nešto vidim kao kontrola ABS-a prije operacije, brinem se da li je ona odobrila operaciju ili nije....i šta je ABS....

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 392
27.6.2009 20:35:41   
lamama
plama ja sam čekala jedno 10 dana, ali sve zavisi od rasporeda kod profesora

internista ti je odobrila operaciju, jer se ABS radi u bolnici prije operacije, želim ti puno sreće!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 393
27.6.2009 22:59:03   
palma
lamama hvala ti puno, baš sam nerovozna....voljela bih što prije da se to desi...

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 394
27.6.2009 23:16:20   
lamama
Ma znam ja to, poznat mi je taj osjećaj, ja sam imala 4 laparoskopije i 1 histeroskopiju prije mjesec, sve pod opštom, naka ti je sa srećom, da sve prođe hairli.

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 395
2.7.2009 16:53:52   
palma
Potdrav. zakazana mi je laparaskopija za 20.07. A doktor mi je sve nalaza pogledao, samo se ja nisam mogla sjetiti kad sam radila papa test, ja sam mislila da ima puno manje, sada kad sam pogledala ima gotovo godina, da li će meni tražiti gore u bolnici kad dođem taj nalaz i hoće li ga uvažiti ili moram raditi ponovo, pošto su moji nalazi kod mene, sa drugog sam kantona pa mi ih vraćaju, ne stoje u kartonu....da li će mi praviti probleme zbog toga što je nalaz star i kome ću ja nositi ove nalaze, sestra mi reće ponesi ih za svaki slučaj... ako je već odobrena operacija šta će mi.... molim vas za odgovor što ptije ako znate

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 396
2.7.2009 23:33:50   
palma
Oh, izvinite na ovim greškama brzo sam kucala pa tek sad vidjeh da sam puno griješila... valjda će te razumjeti...user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 397
3.7.2009 14:46:31   
lara2009
ABS je acido bazni status...to ti je iz krvi nalaz... koliko imas bazne i kisele komponente...to ti je potpuno bezeze nalaz ..al se radi zbog operacije..

a meni je odmah brzo zakazao operaciju...ponesi sve nalaze sa sobom, stavi u torbu...to ti je puno lakše ako ti šta budu tražili nego da onda tražis da ti tvoji donesu...vidjet ceš nije ništa strašno...i brzo prođe meni su odstranili cistu....i radili histeroskopiju hvala bogu jajovodi prohodni sad su mi plodni...pa je maženje svaki danuser posted image

moj savjet samo ponsi puno tolet papira....ili onih kuhinjskih rolna ja sam tonu potrošila stavljajući po wc dasci jer poslije operacije nemožeš baš čučati...a infuziju ti daju svaka 2 sata tako da ti se samo piški od toga... 

biće to sve dobro...ako Bogda sretno

više je šega ona te anestezija baca u san dok ne kreneš kući,
a dan prije operacije sa ostlim zenan sa smijala..

bile smo sve mlade od 85 do 70 godišta

zblizi se covjek za minutu ... mada ja po prirodi nisam nešta društvena, a tamo mi je bilo lijepo sa njima...svaka priča svoju životnu priču i velika je solidarnost...ako i treba šta...zdrave koje nisu operisane pomažu operisanim...dodaju im stvari...sokove isl...

sretno

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 398
3.7.2009 14:52:30   
palma
Hvala ti puno, a jesu li tebi pri prijemu tražili te nalaze da pogledaju ili nisu????

(odgovor članu lara2009)
Neposredna veza do poruke: 399
3.7.2009 17:47:44   
ena0002
Palma ako nisi sigurna, mozda ne bi bilo lose da odradis papa u medjuvremenu. Jer bezveze bi ti bio da te vrate zbog toga a ti vec dogurala do laparaskopije.
Sretno u svakom slucaju user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *