|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
25.2.2009 10:50:21   
Lilly
Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodanuser posted image . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.

Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolnouser posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 25.2.2009 10:54:04 >

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu boje)
Neposredna veza do poruke: 301
25.2.2009 11:58:37   
boje
hvala ti puno,potpuno si me rasteretila pogotovo kad si rekla da ti je jedan jajovod bio teze prohodan....HVALA....ne znam sta bih ti rekla.HSg cu raditi u Somboru u bolnici.Nadam se da ce to biti dovoljno.MM treba da operise varikokelu.Pa se nadamo da cemo posle toga moci da napravimo user posted image ili user posted image user posted image .Jos jedno HVALA.Zelim ti sve najbolje.Imas li ti bebicu ili si i dalje trudilica?

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 302
25.2.2009 16:03:01   
schmeteling
"Drage moje!"
Evo i ja se jedva nakani javiti,napokon.
Ja imam dosta pitanja,....?
Draga Lilly nekako si mi olakasala,ali ne skroz,jer sam svasta prosla,pa me strah svega.
Ovako;prije godinu dana sam zanijela van maternice,pa su me operisali laparaskopijom,ali nije to nista koliko me pogodilo ovo drugo.
Sto sam saznala tek nakon godinu dana od operacije i to me jako pogodilo.
Kad su me operirali odstranili su mi desni jajovod pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti,pa mi preostaje samo vjestacka oplodnja,a ja na to nisam spremna.
Pa sam isla na propuhivanje jajnika,tj.hidrotubacija ili tako nekako.
I nadam se i borim se i dajem sve od sebe da dobijemo bebu i da budem napokon sretna!
Sad ce 30.marta pune dvije godine kako smo u braku,samo nas dvoje.
Valjda ce biti ako Bog da!
Lijep pozdrav svima vama!
I svu srecu vam zelim! 

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 303
25.2.2009 16:09:42   
sarah
IZVORNA PORUKA: schmeteling

pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti

A odkud znas da ce ti i lijevi odstraniti?
Koliko znam, da bi zena zatrudnila dovoljno je da ima jedan zdrav jajnik i jajovod.

(odgovor članu schmeteling)
Neposredna veza do poruke: 304
25.2.2009 22:46:35   
Lilly
Schmeteling, nemoj o tome razmisljati da ce ti odstaniti i drugi jajovod, misli pozitivno. Sarah je potpuno u pravu. Dovoljan ti je jedan jajovod i jedan jajnik da dode do trudnoce. Ako ce te nesto utjesiti; imam jednu prijateljicu koja je nakon vanmatericne i odstanjenog jajovoda zatrudnila sa trojkamauser posted image ....Zamisli, jedan jajnik, jedan jajovod, bez stimulacije i trojkeuser posted image Zato, glavu gore, samo opusteno i sluti dobrouser posted image ...

Boje, sretno na hsg-u i javi nam kako je proslouser posted image

...............(_/....

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 305
26.2.2009 12:00:55   
sarah
Hvala svima na podrsci za laparaskopiju.

Nadam se da ce sve biti ok.

Pocela sam odbrojavati dane do termina...

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 306
26.2.2009 14:06:35   
Makica29
IZVORNA PORUKA: Lilly

Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodanuser posted image . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.

Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolnouser posted image

Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni user posted image

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 307
26.2.2009 15:29:32   
schmeteling
Drage moje!
Hvala vam puno i drago mi je kad mi tako lijepo ohrabrenje dajete,jos jednom hvala vam!
Makice,nista se nemoj sikirati,jer sam prosla kroz to i meni su to radili ali pod anestezijom i nista nisam osjetila,nakon 15 min. ja sam se probudila kao da nista nije bilo nisam osjecala ni mrvicu bolauser posted image user posted image .
Daj mi reci jel imas ti djece?I koliko si dugo u braku?
Zelim ti puno srece!

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 308
26.2.2009 15:35:29   
Makica29
Hvala Schmeteling na ohrabrenju. I ja sam kao i ti dvije godine u braku i jos uvijek bez djece user posted image
Valjda cemo i jednom docekati svoje male user posted image  Sretno i tebi i svim curama koje se spremaju na hsg i laparoskopiju

(odgovor članu schmeteling)
Neposredna veza do poruke: 309
26.2.2009 19:20:46   
Lilly
Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni

Ne, kod mene su oba jajovoda prohodna s tim da kroz jedan jajovod kontrast prolazi nesto sporije, s toga je dijagnosticirano da je otezano prohodan (malo izvijugan). Prolaznost drugog jajovoda je sasvim uredna. E sad, za taj otezano prohodan jajovod, doktor je misljenja da to nema nikakve veze jer jajovod i dalje obavlja svoju funkciju.

...............(_/....

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 310
26.2.2009 19:24:04   
nella
drage moje evo da vam se javim da se uspjesno oporavljam poslije laparo.sve je proslo ok!dr.je prezadovoljna kako je sve uradjeno i sad se samo nadati da ce ubrzo doci user posted image !!!!sve je super poslo,i vec cetvrti dan nakon op.ja se osjecam super!jos malo boli,ali nista strasno!

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 311
26.2.2009 19:26:03   
nella
i samo jos da se puno,puno zahvalim svima koje su mi cuvale fige da sve dobro prodje!!!svima koje ceka laparo.zelim puno srece i samo da znate nije tako strasno!sretno svima!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 312
26.2.2009 19:33:30   
mamy Sabina
Čestitke nella!user posted image user posted image user posted image Sad vibramo i navijamo za user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 313
26.2.2009 20:28:44   
emy
Nella cestitam user posted image
Zelim ti sto brzi oporavak i da sto prije ugledate svoje user posted image user posted image
Puno srece od user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 314
27.2.2009 10:58:28   
Makica29
Lilly hvala ti na pojasnjenju user posted image

Nela zelim ti brz oporavak i da nam sto prije budes sretna user posted image

< Poruku je uredio Makica29 -- 27.2.2009 11:00:47 >

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 315
27.2.2009 11:15:59   
nella
hvala makice od srca!i ja tebi zelim puno srece!

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 316
28.2.2009 15:13:23   
babygirl
evo mene. proslo 11 dana od operacije. fino su me sredili, ostali su i jajnici i jajovodi.  ali morala je biti klasicna op, a ne laparaskopija.polako se oporavljem. puno srece svima. prezadovoljna sam i doktorima i sestrama na GAK-u.

sto se tice ove vanmatericne , mojoj rodici je odstranjen dio jajovoda prije 3 godine bas zbog toga, a drugi joj je jajnik bio i policistican. sad je trudna s drugim djetetom. zato , glavu gore.

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 317
28.2.2009 17:25:12   
nella
babygirl drago mi je da si se javila,i da je sve super proslo!!!cuvaj se i sretno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babygirl)
Neposredna veza do poruke: 318
28.2.2009 21:02:22   
Marijanica
Pitanje jedno ako mi netko može dati informaciju ... Čula sam za dr. Jadranku Dizdarević da je dobra sa laparoskopijom, i moj dr. mi je nju preporučio! Zna li iko išta vezano za nju i kolika je cijena toga uopće kod nje ??? Ovdje kada sam čitala vidim ogromne razlike u cijenama pa sad ne znam ništa ...

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 319
28.2.2009 21:17:06   
vjestica
za Jadranku Dizdarević ti ne znam, a ni koje cijene spominješ?
ako si osigurana ne plaćaš ništa ni laparoskopiju, ni ležanje u bolnici ni terapiju

(odgovor članu Marijanica)
Neposredna veza do poruke: 320
28.2.2009 21:21:07   
Marijanica
E vidiš to je ono što ni ja baš ne znam detalje, znam da ona ima privatno ordinaciju  a pitala sam za cijenu kada radiš laparoskopiju ... Sorry ako me ne možete baš razumjeti ali ne znam ništa više user posted image ...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 321
28.2.2009 21:23:11   
vjestica
ne znam kakve su cijene kod nje privatno, ali laparoskopiju svejedno ne možeš uraditi privatno, jer je to operativni zahvat

Neposredna veza do poruke: 322
28.2.2009 21:25:26   
Marijanica
Aha ... a ako nisam osigurana koliko to košta ??? No sad, jesam osigurana ali sam iz srednjobosanskog kantona a to trebam radit u Sarajevo pa mislim da mi ne vrijedi jer je drugo kanton ... mislim da moram sve platiti!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 323
28.2.2009 21:27:29   
vjestica
e to ti ne znam
valjda će se javiti neka forumašica koja zna kako je kad dolaziš iz drugog kantona

Neposredna veza do poruke: 324
28.2.2009 21:28:39   
Marijanica
OK, svejedno hvala ... nadam se da će mi neko moći odgovoriti ...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *