brzamala
|
Evo mene , dosla kuci poslije laparoskopije iz Vojne bolnice. Dobro se osjecam, imam jos malo krvarenje i bolucka ovaj rez kod pupka, ali dobro je. Nisam ocekivala da ce me zadrzati ovoliko jer sam u cetvrtak operisana ali oni to iz predostroznosti. I stvarno mi nije jasno kako na Kosevu puste odmah sutradan, jer meni su rekli da za jedan dan ni krvni sudovi ne zarastu Uglavnom, ovako je bilo: Prijem u 8: 30. Po dolasku me odmah pregledali vaginalno, izmjerili pritisak, izvadili krv i rekli da ostatak dana ne jedem nista samo tecnost. Navecer oko 10. klistiranje- ubrizgali mi tecnost u anus, za 2. min. otisla u vc i to je to. Ujutro obavezno tusiranje, stavili mi kateter, obukli njihov neki mantil, sacekala red za salu i na operaciju. U sobu me vratili tacno u 12. sati ocistili me mokrim peskirom, obukli mi pidzamu i stavili me u krevet. Isti dan nakon infuzije, i nakon sto sam povratila narkozu, skinuli mi kateter i mogla sam prosetati. Moram reci da , nakon sto sam vidjela kako se prema pacijentu ponasaju i doktori i sestrice u Vojnoj, moja noga nikad vise na Kosevo nece krociti... Malo je reci da sam odusevljena.Svi su tako ljubazni, pristupacni, na usluzi i stvarno, je pacijent na prvom mjest. Mislila sam da kod nas ovo ne postoji, ali sam se ugodno iznenadila. Mene su tako ohrabrivali pred operaciju, razgovarali sa mnom, pricali mi price iz svoje mladosti, mazili me po kosi.... i zaista je lijep osjecaj kad vidis saosjecanje i briznost u ocima doktora...Kad mi je nakon jedne vizite jedan doktor rekao " Super je ovo, imat ces ti djecu , ako Bog da", malo je falilo da se ne rasplacem, jer nisam navikla na toplinu, utjehu i podrsku od strane doktora. Posebno moram istaknuti mog doktora, doktora Masica...za njega imam najljepse rijeci..prije svega Insan pa tek onda ljekar. Ovo je bio onaj ljudski faktor, ali sto se tice i lijecenja , bas su strucni i daju najbolje od sebe....Iako nije bilo potrebe, jer sam se dobro osjecala, ipak su mi svako jutro i svaku noc mjerili temperatutu, pritisak, odredivali mi jelovnik... Svima koje su mislile na mene, interesovele se za moje zdravlje, hvala od srca Izvinite na duzini posta ali sam vam morala prenijeti utiske
< Poruku je uredio brzamala -- 9.11.2009 14:58:39 >
|