|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
10.9.2009 23:32:07   
Nunichi
Ej kolegice moja,isto ti je i kod mene. I sta da se radi...proci ce ovo sve.
Ja puslicu maloprije uspavljaujem,a nju neka huja uhvatila i ona u plac,a i ja zajedno s njom. user posted image
I prestade ona,ko veli nije ova moja mati dobre glave. Okrenu se i zaspa. user posted image
O umoru da ti i ne pricam...ali sve vrijedi za njen osmijeh. user posted image
Ljubni ti Antonia od nas dvije i put kreveta,odmaraj dok paja.

Bambi neka te malo kod nas...I ti si nasa uskoro aBd. user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3126
11.9.2009 9:13:15   
Ex Yu
jutro zene ja poranila user posted image evo pijem kafu a bebac se igra na igraoni sa igrackama ...

ja neznam sta da radim sa ovim svojim djetetom jedino da mu vezem ruke on se sav izgreba sve mu parnice po celu i nazad na glavici svu je glavu zgulio sve krv i krastice i plikici neki na tjemenu nazad kad je nervozan i kad se uspavljuje ili jede jednom rukom kopa oci drugom glavu ozada ... ali to nije malo toliko da se rasplace jer ga stvarno boli a nikako da prestane to da radi ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3127
11.9.2009 9:18:36   
ivanak
Moj dok se hrani, isto rukicama okolo mlatara - oko uha, po glavi, ali na svu sreću ne grebe se i nema kraste.
Znam da je nekim bebama stavljenu rukavice na ruke  pa sad ne znam što da radiš - nemam druge ideje

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3128
11.9.2009 10:05:44   
Nunichi
Ma nemoj rukavice,veliki je on vec. Nego dobro mu noktice odsjeci,pa mozda bude manje. Ja sam Zari vrlo rano skinula te rukavice (po preporuci jedne drage forumasice user posted image ) i nikad nismo imale problem. A i ona je poprilicno nemirna,toliko mlati rukicama da mi je juce izbila hapicu iz ruke i prosula po tepihu,trosjedu,laminatu,po meni...ma nema gdje je nije bilo. Sreca pa je bila od jabuke. user posted image
Beba mora upoznavati svoje tijelo...tako da od rukavica nemas nista vala.

Ja se juce nakukala kako sam umorna,kad ono danas druga prica. Zara jos uvijek spava. user posted image user posted image I ja sam sad ustala,tako da sam malo odmornija.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3129
11.9.2009 10:12:46   
Anoniman
evo i mene malo,kako ste mi vi bebice slusajuluser posted image
jojj ja sam juce bila kod mame i,sad Anel nije spavao citav dan kad sam kod mame stigla njemu se spavalo a mm.nije mu dao kao nedaj mu spavat nece veceras,moc posto je bilo asno i ja budala poslusam.Bio je nervozan citavo vrijeme kad sam kuci dosal,djete nespava niti hoce da jede citavu noc palako do 23 sata i jedva zaspo.Rekla sam mm jos jednom mi reci da ga budim ili da mu nedam spavat,vidi sta bi od djete toliko se isplakao dzaba zbog tebe.
A sve zato sto mu sveki rekne kad anel spava,on njemu kaze budi ga nece veceras spavat ,i njoj sam podvukla djete mi nediraj nek spava ja cu ga deverat poslije ne vi,uhh jesu me nazivcirali.Ona se ponasa kao da je on veliki a ne mala beba,to sam i mami svojoj govorila nesvidjami se to neki dan hladno vani bolan,a ona ce de ba izvedi ga van ha reko sta ti je vidis da je hladno,dok je vani isao isao je nema vise.Ionako je osjetljiv malo mu fali,kako me samo nervira
Bila sam na kont.ima 4.750gr.

< Poruku je uredio felix -- 11.9.2009 10:18:22 >

(odgovor članu mnn)
  Neposredna veza do poruke: 3130
11.9.2009 10:18:50   
Nunichi
Bravo za 4750 user posted image user posted image user posted image user posted image
Raste mamin princ...
A mila nemoj da te nerviraju,nego samo radi po svom. Ja se samo napravim da ne cujem i idem po svom. Pa ako  padnem i razbijem se,barem znam da mi niko nije kriv. user posted image
I meni se jednom desilo da Zari nisam dala da spava,kao nece moci navece,ja te nervoze majko mila. Nije tu noc od 01h zaspala. Zato neka spavaju kad hoce...proci ce i to.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3131
11.9.2009 10:25:49   
Anoniman
eh sad sam,to vidjela i rekla vise nikada mame me galamila juce kao pusti ga da spava a mm zapeo nedaj,nedaj nece veceras moc,zaspat.E sto sam bila luda pa ga poslusala.Al nece vise moc tako.Zato ga je on sinoc citavu noc nosao,i ninao i pjevaouser posted image snimila sam ga da se mogu poslije smijat kako je bio smjesan i neka ga sam je kriv.
Kako si ti,malena jel slusa

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 3132
11.9.2009 10:30:04   
Nunichi
Neka neka nosaju. user posted image
Ma umorna sta da ti pricam. user posted image user posted image user posted image
Jedan dan ovako,drugi onako... Juce sam bila slomljena,ali puslica je to osjetila pa je fino pajkila sinoc,i jos uvijek spava,tako da evo rahat pijem kaficu i budim se.
Ona je super,hvala Bogu,vesela je pravo beba. Nikad ne place,samo se smije i prevrce,pokusava puzati. A ja hocu svaki tren da posvetim njoj,pa me onda umor savlada. Ali neka...kad pomislim da u februaru moram na posao tuga me uhvati. Zato uzivam u svakom momentu,samo je cackam i cmacem. user posted image Smori i ja nju... user posted image

Ljubi nam Anela od djugajice...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3133
11.9.2009 10:48:22   
pocahontas
upravo je mm otisao kod svoje mama i poveo Rafaela...palcem evo, srce mi se moje cijepa, a doci ce za sat vremena tj. kada osjeti da je pozelio siku..ovo nam je prvi rastanak pa cak i na ovaj vremenski period....

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3134
11.9.2009 11:16:50   
ena23
Pocahontas draga znam da ti sad ne izgleda tako ali poslje ces se smijati sto si plakala dzabe. Smiri se, iskoristi to vrjeme dok ih nema malo za sebe, a uskoro ti eto njih nazad.
Felix draga ti kao majka najbolje znas svoje djete, to im i reci u facu, sta se prave pametni, ha ja user posted image Ne mozes ti bebu malu uvodit u red. Mene moja mama ponekad nervira kad nazove, kaze "pusti ga nek place" ili "nemoj ga puno drzat, naviknut ce s ena ruke"... a ja se u januaru vracam na poso, e hocu bas da ga naviknem na sve i necu da place ni sekunde, znam da cu kasnije zalit sto nisam vise vremena ga mazila.

Nunichi tuzlanko moja, evo dva dana pokusavam da ti odgovorim na PP i taman napisem podug odgovor i nece da mi posalje, samo i dalje stoji tvoja ona poruka bez odgovorauser posted image Drago mi je sto si se naspavala, a izgleda tako je svagdje, evo i ovaj moj je citavu noc pametan bio, samo kmekne kad treba pudnutuser posted image

Uh a sinoc je pod sedam do osam plako- ma ne da je plako nego vristo, mislila sam ugusit ce mi se djete-grcici ga muce. Jedva smo ga smirili. A i ja sam zajedno sa njim odplakala.

E jos nesto da pitam: imaju li vasa djeca bubuljice po licu? Mom se osula brada a ne znam od cega i kako da ih lijecim?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3135
11.9.2009 11:45:51   
malenaa
hej drage moje... evo maleni pajki, malo san ufatio ali to je kratko na pola sata. sad ce nam drugajica laura doci i njena mamica pretty mamma da vagamo lauricu..... jeeeeeeeeeeeeeeeee............ jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
tako da  ja zeljno iscekujem da vidim te medene okice!!!!!
meni je mm otisao jutros na put, stize u nedjelju... a mi cemo kod moje mamice,uh jesam je pozeljela nesto... iako se vidjamo stalno ali pozelila sam da sjedim s njom citavu noc i pijem kafu... pricam... ujutro da me budi. nista ljepse od majke zar ne????
ej zene pa mogle ste kod mene se skupiti sve???????????????? ako ko bude za nek javi bas bi mi bilo drago.
jucer smo kupili u apoteci jednu malu slatku spravicu za nosic, baby vac... radi na principu vakuma... prikopca se na usisivac (zvuci cusno ali nema uopste tu jacinu) i stavi se cjevcica bebici u vrh nosica i izvlaci slinice.... joj drage moje nebi vjerovale koliko u tom malom nosicu ima svega hihihihi...pilence se cak smijalo kad sam mu to radila. i odmah sam osjetila razliku kad je dojio,nema da se zagrcne i da ono ruzno dise... svaka cast ko izmisli ovo malo cudo!!! vrijedi svake pare.

p.s. u vezi pelene da ne zaboravim... DM ZAKONNNNNNNNNN!!!!!!!!!! probali smo i ove molfix ali bezzzeeee pustaju boju na stomaku zamislite??? ja vidim modro mi dijete na stomaku???? kad ono trakica na pelenama pustila boju cccccccccccc

< Poruku je uredio malenaa -- 11.9.2009 11:47:23 >

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3136
11.9.2009 12:28:46   
škorpija
jooooj nemojte više pričati o povratku na posao i ja moram u martuuser posted image , ne želim o tome da mislimuser posted image .

Nego da li j neko od vas kupio onu ogrlicu od jantara (ćilibara) za zubiće i kako vam se čini, pomaže li?

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 3137
11.9.2009 12:40:32   
Anoniman
pocahontas tako je moja sveki juče prvi put odvela user posted image na 1,2h a ja...... isto muha bez glave. Još su oni 2 sprata iznad nas user posted image Vjerujem ti da se "čudno" osjećaš....

Moj mišić se probudio u 2 i 30 pa smo se igrali do 4. Baš me iznenadio! Juče smo popodne spavali 3h pa se vjerovatno naspavao i onda dernek u sitne sate user posted image

malenaaa pozdravi nam drugaricu Lauru i ljubi Dinčija djagog!

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 3138
11.9.2009 13:09:41   
Apotekarka
Hej mame,bebe kako ste...Moj Antonio je nocas pustio mAMU DA SE POSTENO ODMORI ZASPAO OKO 22 H I USTAO JUTROS U 8user posted image user posted image user posted image ...i nastavio do 11 h mam U CUDU...MM DANAS DOLAZI IMATI CEMO GOSTE ROĐENDAN MU...
Mene jos malo ljutnja drzi od jucer jos kad ga danas stadnu nosati...Sto je s myom 81 nikako je nema...A za tu cilibar ogrlicu svi je hvale moja kuma je kupil maloj 6 mj nema nikakvih simptoma newrovoze i tako tog sto ide sa zubicima i jos zena je hvali ma i ja kontam Antoniu uzeti ima u fisu...jer in nerovozan,non stop poceo malo baliti i ruke su stalno u ustima...jel ikom pocelo to sa zuboma od 2,5 mj...morat cu i ja preobati dm pelene jer ih svi hvale

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3139
11.9.2009 13:11:40   
škorpija
hej apotekarka koliko košta u Fisu ogrlica, u apoteci u sarajevu je oko 40KM

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 3140
11.9.2009 13:18:28   
Apotekarka
oko 48 km

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3141
11.9.2009 13:26:39   
mnn
stigla i ja napokon na forum.jučer sambila katastrofa od bolova..nisam znala kud bi..plakala sam jer mi ni tableta nije pomogla.ali eto navečerje napokon prestalo da boli.jučer mi je muž puno pomogao kao i moja divna seka joj što bi ja bez nje...vještica me ubila....user posted image

pilence je super, jedino nešto neče da jede..jučer isto nije htio da jede puno pa onda po noči jede i danas opet ista priča...neznam više možda da mu počinjem davati malo kaksiča u mlijeko...user posted image  šta vi mislite...

a što se tiče spavanja evo mi sad spavamo pa se obavezno probudimo po noči jednom da jedemo...i onda malo brojimo pa zaspemo.eto....ima jedna divna vjest neče više da ga nunamo...uf moja kičma je zahvalna na tome malenom pilencetu.user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

Neposredna veza do poruke: 3142
11.9.2009 13:44:54   
sheri
dobar dan dragi nasi!
samo da se i mi malo javimo. bobo smo, jedemo fino, pajkimo fino, smijemo se, i mlataramo nogama jaaaako puno. kaze mm proizvest ce struju Nora koliko mlatara nonama.
jucer smo kupili dm pelene,i zadovoljni smo. malo su deblje od pampers, i ne smrde. pa cemo vjerovatno nastaviti sa njima.
mica je sinoc nesto ruzno sanjala, pa se malo uplakala u snu, ali kratko je trajalo
pusa za generaciju

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 3143
11.9.2009 14:08:23   
pocahontas
hvala vam zene sto me tjesite..dosli su brzo, mali bio super...nije plakao,igrao se...mama gledala "prijatelje" od nervoze koje je gledala sto miliona puta...helem, sad smo skupa i sretni smo user posted image
ja imam tu ogrlicu od cilibara, dala mi je Visnja (jetrvicauser posted image )..maloj Asji je kaze pomogla prilikomr asta zubica, nije osjetila..eh sad da li je to od te ogrlice ili je i inace ne bi nista bolilo to encemo nikad saznati ali ne moze skoditi pa cemo je i mi nabaciti...valjda prije upotrebe treba da se opere na ancin da se stavi na tacnicu i pusti iz cesme hladna voda da tece po ogrlici 10 min i onda se suci an direktnom suncu ili svjetlosti ako bas nema sunca 30 min...i ja bih je stavljala samo po danu i to ispod majice jer ako je ovaj moj pronadje potrgace je jer to vec radi sa siperkom...a po noci ne bih, sta ja znam sta se moze desiti...

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 3144
11.9.2009 14:11:18   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: ena23

E jos nesto da pitam: imaju li vasa djeca bubuljice po licu? Mom se osula brada a ne znam od cega i kako da ih lijecim?

jako smo imali bubuljica skoro pa mjesec dana...mazali majcinim mlijekom, kamilicom, pa hipp kremom koja sadrzi cink i na kraju iako mislim da mi je ta krema pomogla, proslo je toliko vremena da bi cini mi se i bez mackanja svejedno proslo..tako da, ne cackaj i proci ce...

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 3145
11.9.2009 14:22:00   
mama a
to t moze bit od vrucine,odn.od znoja pokusaj sa djecijim puderom da se osusi

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3146
11.9.2009 18:28:06   
Anoniman
e moje drage sad sam plakala ,vise sam izludjena danas citav dan nespava mm.ga uzme na ruke suti zaspi spustim ga place ja umorna nemam za sebe vremena  5min.ludim kud me vam prst boli na nogi rana ,nije zarasla jos on vam place.Reko ajmo mi kod pedijatra da vidim sta mu je ,vise me stid hodat ako nisam ja jest anel.Odem pregleda ga nije mu kaze nista zdrav prav,pa sto place kaze da ga nenosas na ruke reko da pa eto kaze nemoj vise ucit ga,izvagala ga ima sada 4.900.a u ponedijeljak  je imao 4.750gr.
Dosla kuci on opet isto,ma reko goni se vise mm zabranila u sobu ic i sveki isto,plakao je vidio nema fajde i usutio eno zaspo.Konacno odsad neka place koliko hoce ,vise nema na ruke .

(odgovor članu mama a)
  Neposredna veza do poruke: 3147
11.9.2009 18:38:33   
Sonja
uh hvala bogu ja nemam problema sa adinom...
on ne place bez razloga...samo kad je gladan...
prije je plako i kafd hoce da spava a sad samo malo zakenjka ja legnem kraj njega i tako zaspi
evo par dana pokusavam da ga odviknem od kolica...stalno ga ljuljala da zaspi...
sreca pa hoce ovako kad ja legnem kraj njega...nesto me dira po glavi i zaspi jako brzo...
pusaaa

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3148
11.9.2009 18:44:18   
Anoniman
bogme su mog Anela skroz razamazili i upropastili stim nosanjem i ninanjem na rukama dok zaspi a sve mm i sveki.Rekla sam moram ga odviknit nekako pa makar citav dan plakao u sobi sam,nema druge.Pa mene slomi ja nemam vremene nista nespavam nejedem ,ma nista.Al opet neka je on meni zdrav hb.a odviknut cu  ga od nosanja .

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 3149
11.9.2009 18:50:48   
mnn
ja sam imala muke sa nosanjem a sada neče više da je  na rukama...sam se odučio od nosanja.ajde Ena pomalo če i on prestati. ja sam svima rekla nosajte ga ali kad bude plakao onda dodjite i po noči da ga nosate i odmah su prestali.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *