|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
12.9.2009 12:18:44   
Anoniman
cao,kako ste mi bebice malene jesulmi dobro naspavane kao i mamice.jA sam dobro samo mi  ANEL od juce nesto SLABO JEDE nije bolestan,hb.vec se vrti kad jede pa proteze se i onda flasica izadje iz usta i on se rasplace,dam mu ponovo on nece a nepojede punouser posted image .I onda sacekam da zaspi da se smiri eh tad pojede onda 120ml.
Mozel mi tko pomoci bila bi vam zahvalna.Moj Anel je sve dosada spavao,u korpici pored mene jer je bio mali a bojala sam se i bljucanja da se nezakusi.Eh jutros vidim djetetu tjesno gura se nogicama do vrhe korpe,glavicom mala mu,je sada i od veceras ide u krevetic.Eh,sad me zanima kako vi svoje bebice stavljate navecer kad ruca,jel ga okrenete na bok i poduprite sta da se neokrece ili???
Ja se bojim da se neokrene ravno glavom pa kad krene visak da se nezagrcne.
Kako da ga stavim a da se nezagrcene?
HVALA

< Poruku je uredio felix -- 12.9.2009 12:23:30 >

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 3176
12.9.2009 12:23:42   
ns.mery
Drage mamice  moja  Maira po danu ljepo spava ali zadnjih 5 dana place od 18h do 20h sv akidan u isto vrijeme ,jesu li to grcevi u stomaku ,jer do sada je imala samo vjetrove i za to je dobivala kapi i pomagalo joj je ,ona vristi 2 sata i toliko place da vise nista ne pomaze ,Zamislite svekr.mi je rekla da joj treba saliti stravu i stalno joj uci kao naudilo djetu user posted image user posted image sta vi mislite o tome user posted image Pusa svim malim bebicama

NASA PRINCEZICA SE RODILA 22.06.09

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3177
12.9.2009 12:28:30   
ns.mery
Ej feliks ja svoju posle jela okrenem da podrigne i tada i izbaci visak ,a ako je zaspala onda je stavim na stranu da spava i malo je poduprem jastucicem da se ne prevrne na leda

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 3178
12.9.2009 12:28:55   
Anoniman
JA mislim da su grcevi kod malene,jer ako ima vjetrove jest onda grc.Kad place vidi jel joj tvrd stomacic,i ako jest masiraj je i okreni na stomak da lezi to pritisne i manje boli ,tako sam ja dobila savjet od pedijatra.I moj Anel je imao prije 2dana grceve uh,uzas jedva se smirio al pomogne lezanje na tibi i masiranje.A nevjerujem da se urekla.

(odgovor članu ns.mery)
  Neposredna veza do poruke: 3179
12.9.2009 12:33:49   
martajay
grcevi, grcevi, grrrrrrrr ... sad ti treba samo strpljenje da sve to zajedno prodjete.
kazu da prolaze oko 16. sedmice - moja beba ih je imala malo duze.
ne brini, sve je to normalno.
ja svojoj bebi nisam davala nista. ja sam pila hippov caj od komoraca.
njemu sam masirala stomacic, i radila sve to sto pedijatri preporucuju, ali mu nista posebno nije pomoglo...onda su samo odjednom prestali,bas kako u se i pojavili.

7.4.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3180
12.9.2009 12:38:40   
ns.mery
ma ni ja ne vjerujem u te uroke ali zamislite da je rekla da od majke djetu moze nauditiuser posted image gluposti ,a masirala samstomacic ali samo je jednom pomoglo pa je nosam i nosam i nekako se smiri 

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 3181
12.9.2009 12:42:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ns.mery

ma ni ja ne vjerujem u te uroke ali zamislite da je rekla da od majke djetu moze nauditiuser posted image gluposti ,a masirala samstomacic ali samo je jednom pomoglo pa je nosam i nosam i nekako se smiri 
user posted image prosla sam ja to,kod mene bio moj tata i kad je covjek otisao kuci djete navecer place zato sto je nervozan uvijek je takav pred spavanje navikla sam na to,onda dodje pa ce da ga nije tvoj tata urekao i stala puse djetetuuser posted image a nije bolan al stacu vec postajem gluha na neke stvari.
Kad god place idi pedijatru ja budala doskora slusala odem,bezzveze djete zdravo onda se smije mi pedijatrica vice pa mora plakat djete sta vam je a sad vise netrcim za svako malo.

(odgovor članu ns.mery)
  Neposredna veza do poruke: 3182
12.9.2009 12:43:47   
Anoniman
Marinci,jesil tuuser posted image dobrodosla i pussa malenom Matejuuser posted image user posted image

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 3183
12.9.2009 12:51:11   
škorpija
ns. mery pusti budaleštine, kakvi uroci, naravno da su grčevi, koristi kapi a  ako ne pomažu probaj onda sirup zove se Nurse Harveys. i masiraj stomačić, stavljaj bebca potrbuške a pomaže i topla pelena preko pupe. reci svelrvi nek malo ohladi kakavo salijevanje strahe, i ja sma se sa mamom svađala oko toga, ona je becu obzlizivala čelo zbog urokauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3184
12.9.2009 12:51:59   
marinčii
tu sam felix pusa i za tvog anela..evo se probudio..toliko o spavanju cili 10 minuta spavouser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3185
12.9.2009 12:55:38   
Anoniman
user posted image user posted image jest dugo i spavao.Moj Anel spava sad je malo kmeco ispala cuca,rekla sam mu ma mama ce ti je zalijepit da neustajem svako malouser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3186
12.9.2009 12:58:39   
marinčii
ja ovom svom oću da dam cucu l je tako izbaci da baš odleti iz krevetića...a nekad je opet oće ma ko će mu znat čudno je to asl šta da radimo nego da se priviknemo na njih i njihove potrebe

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3187
12.9.2009 13:00:21   
ns.mery
Ma rekla sam joj da od saljevanja strave nema sanse ona je beba od 2 i pol mjeseca i kakve strave  nista od tog a ona se naljuti ,srecom muz me podrzava u tome pa joj i on kaze da od toga nema nista , i sreca ne zivimo skupa pa se ne vidamo cesto  ,I zene hvala a savjetima user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3188
12.9.2009 13:03:07   
Anoniman
ma kakve strave bona nedaj da radi to,ja nebi dala nema sanse.
Marina jest tako je izleti iz usta a vecinom jer se vrti i rukicom je izbaci,a kad je gladan pa dodje onih jos pola sata kad prigusti zvace je samo takouser posted image

(odgovor članu ns.mery)
  Neposredna veza do poruke: 3189
12.9.2009 13:05:02   
mojbebac
pozdrav mamicama i nasim vrsnjacima!!!
mi smo ok, svaki dan citamo vase postove.... anjica je danas prvi put probala kasicu od jabuke, malo je kao uzela, pravila face, ali za pocetak super, jako sam srecna .... mislila sam da nece ni okusiti! user posted image

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu ns.mery)
Neposredna veza do poruke: 3190
12.9.2009 13:59:34   
sanjarka
Cao svima. Mi muku mucimo sa zubicima a tek su joj tri mjeseca. Sin mi je dobio prvi zub tek u sedmom a nju izgleda vec muce. Imala je malo i temperature, a bali ko cuko. Probala je i malo soka od jabuke, par kasikica, nije joj se svidjelo. Pozdrav!!!

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 3191
12.9.2009 14:07:26   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: sanjarka

Cao svima. Mi muku mucimo sa zubicima a tek su joj tri mjeseca. Sin mi je dobio prvi zub tek u sedmom a nju izgleda vec muce. Imala je malo i temperature, a bali ko cuko. Probala je i malo soka od jabuke, par kasikica, nije joj se svidjelo. Pozdrav!!!

da nije malo rano za sokice? mislim da ne preporucuju nista osim mlijeka do navrsenog 4 - tog mjeseca zivota - minimalno user posted image ..

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 3192
12.9.2009 14:10:54   
dina_89
moja sara juce dobila 2 vakcine user posted image  i vadili joj malo krv za neki nalaz a hvala bogu sve je uredu , doktor kaze da je super beba, svaki mjesec dobija 1 kg i sad ima 6 i 700g a danas samo spava ustala u 6 i 30 i bila budna 2 sata nakog toga spavala sve do 12 i 30 i opet malo bila budna i nastavila spavati evo je i sad spava...

a ja njoj ne namjeravam jos davati kasice ili sokove, jer dobro napreduje i ne zelim to pokvariti do sad nije ni vodu probala samo moje mlijekouser posted image

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 3193
12.9.2009 14:24:46   
mnn
drage moje moj maleni jučer povračao, krenula ja spavati i čujem zvuk u sobi a ono on povrača...ma sav se previjao jadan..ali nije plakao..samo je povračao..i onda oko 1h zaspao.probudio se oko 4h jeo je i spavao do 8,30h.mamino zlati kako sam se uplašila ,bio je blijed..ali eto kažu susjedi da je takvo stanje i kod njih sve beb dobile virozu.spasila na susjeda doktorica kaže nije mu ništa,uf odmah mi je bilo lakše kad ga je pogledala.

sad je dobro, pilence moje. šaljemo vam svima pozdrave, budite nam dobro.user posted image

svim bebama sretan mali rodjendan!user posted image user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 3194
12.9.2009 14:53:33   
Apotekarka
Mame smirila sam se malo,malo sam po kuci pospremala,evo rucak se kuha tata Antonia nosa bio zaspao 15 min i usnu se toliko RASPLAKAO JEDVA SAM GA UTJESILA PA SAM GA SAD PREDALA TATI NEK VIDI STA JE NOSANJEuser posted image
ljudi Antonio je spavao od 23 h pa do 8:30h jest da se u 4 20-ak min meskoljio  i nisam ga htjela dirati aspao je...i onda kako je mama bila umorna poslije ela smo lezali sve troje i igrali se u krevetu da bi Antonio oko pola 10 zaspao zajedno s mamom u krevetu i sve do 11i 15...igrali smo se na smjene danas i bas je veseo bio a sad je vec malo nerovozan valjda kako bi trebao zaspati a ne da mu se...
Marinči i moj non-stop rukice trpa u usta citavu saku stavi...a ad mu dudu dam izbaci je sto znaci da nije gladan...sad hoce dudu kad je dobro gladan ali cuzclas je i nabraja i trazi je kad hoce zaspati...kako je mali Matej...hocemo koju slikicu...
Felix i moj maleni se prije non-stop zagrcnjivo sad ponekad ali uglavnom kad pije caj,valjda brzo vuce a caj puno rjeđi od mlijeka...
Povratio mi nije ima mjesec a ni izbacio visak a prvi mjesec i pol je bar jednom u danu povrati...sad me sve strah da nije gladan jer viska nikad nema...
A za kasice i slicno nista dok ne napuni 4 mj...jucer mi se sam dizao iz sjedalice ostala sam u cudu...glavu je dobro ucvrstio sam je drzi ali ponekad mu i pobjegneuser posted image ali tu je mama da pridrzi...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3195
12.9.2009 18:14:47   
Mya_81 RR
ns.mary - ma, nije valjda da vas muče grčevi....želim vam da to prođe što prije user posted image ....uh, mi ih još uvijek imamo, ali već sam se navikla da zbog njih stalno nešto cendra, da se stalno nosa i tako dalje...mislim da će mi biti poprilično neobično kad sve ovo prođe....ipak, nadamo se da će to biti što prije user posted image ....a upravo zbog tih jakih grčeva mi nemamo u planu uvoditi bilo šta od druge hrane prije 6.mjeseca...

U pon. bi trebali na vakcinu, ali malo kišemo i ponekad nam je nosić začepljen....čini mi se da sve to i nije ništa strašno, ali svejedno ne znam hoćemo li opet propustiti vakcinu....

I ovo vrijeme nam se nimalo ne sviđa jer smo navikli biti stalno u šetnji, a sad samo čekamo hoće li nas gdje kiša zadesiti pa smo uvijek u žurbi...user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3196
12.9.2009 18:39:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Povratio mi nije ima mjesec a ni izbacio visak a prvi mjesec i pol je bar jednom u danu povrati...sad me sve strah da nije gladan jer viska nikad nema...

Ništa se nemoj brinuti, moj user posted image je za ova 3 mj. i 7 dana samo jednom povratio i to kad sam mu dala obje sike user posted image a super napreduje, dobija skoro po 2 kg. Nego je tvoj Antonio skontao da je recesija pa neće dijete da se rasipa user posted image

marinci, baš mi je drago da ste nam se pridružili user posted image , ljubi Mateja!!

A što se čvrste hrane tiče, ja ću je početi uvoditi sa 4,5 mj. jer se za manje od 3 mj. vraćam na posao user posted image a da nije toga čekala bih 6 mj.....

< Poruku je uredio enisa_sara -- 12.9.2009 18:41:19 >

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 3197
12.9.2009 19:46:34   
Hanady RR
E drage moje,
da vam se malo javnemo....mojoj Farah je danas 7 mjeseci i ona je hvala Bogu super, trebala bi ići na redovnu vakcinu ali starija mi je djevojčica baš bolesna evo borimo se već 6 dana pa čekamo ponedeljak da vidimo nalaze. Nisam Farah odvela na vakcinu dok njene nalaze nevidim sve me strah neke bakterije da nije i njoj prešla pa čuči negdje.

Elem puno poljubaca šaljemo generaciji, ako smo proputili kome poželjeti dobrodošlicu činimo to sada user posted image , a ako smo kome zaboravile čestitati rođendan dotavljamo poklone sa zakašnjenjem.user posted image

evo jedan osmjeh za gereraciju sa punih 7 mjeseci
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3198
12.9.2009 20:01:27   
marinčii
apotekarka ni moj ne povraća niti bljuca to je radio nekoliko puta onaj prvi mjesec al ima već mjesec nije povratio...slikica ima kad klikneš na moj nick..a stavila bi i tamo di su slike naših beba al neznam kako ...enisa_sara pozz za tebe i tvog bemnjamina..drago mi je da tako lipo napreduje...i ja svog samo dojim i nadam se da ću što dulje ustrajati u tome

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3199
12.9.2009 21:01:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

user posted image

Secer user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  126 127 [128] 129 130   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *